Домакини 29/ в очакване на пролетта

• 35 368
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Славче, аз варя млякото с ориза,  никога предварително във вода. Не разреждам и млякото с вода. Бъркам докат ми окапе ръката. Обаче така ни харесва повече. Ориза стои не...като каша преварен, а всяко зърно поотделно.

# 541
  • Sofia
И моя ориз не е слепен - "тайната" за това, е добро измиване на оризовото нишесте.   Hug

Аха, Креми, от бебе ползвам този шампоан (ясно е, че съм много доволна Simple Smile  и  много елегантен ненатрапчив аромат има), а козметика иначе не съм ползвала за Гушкан, освен в началото в много редки случаи кремче Павлодерм за подсичане. Не мога да ползвам изключително био, а химята в останалата - тц, не я щЪ.  Добре, че не се е и налагало. Simple Smile

Поръчах го от тук.

# 542
Аз разбулиха духовете извинете!

# 543
  • София
Морена, да, това за измиването хубаво на ориза преди ползване го научих сравнително скоро- преди година-две.  И се оказа изключително полезна практика. Обаче специално за млякото с ориз колкото и да отмивам предварително вкусът определено не е същият както когато се вари заедно с млякото. Това си е въпрос на лични предпочитания, разбира се. Peace По-вкусно ми е когато при варенето оризът се "напои" с мляко, а не с вода....това последното прозвуча налудничаво, осъзнавам. Crazy hahaha
Направих едни мъфинки. Ще има за закуска идните два дни, а и децата ще си вземат за училище. За първи път ги направих почти изцяло с кафява захар и със смес от пълнозърнесто и бяло брашно. За мое учудване станаха прекрасни. По този повод- коя кафява захар според вас е добра, а не просто оцветена? Купих една от Билла- Пасифлора, дали е качественна- идея нямам.

# 544
  • София
Дзак, тук съм. Готова съм , изпечени са.  Чакам да изстинат и да ги напълня. Няма по-лесно нещо от лекари, бързо , лесно, вкусно.. ММ ме засили, че ще имам гости за вечеря и аз трябваше да се спретна за нещо бързо, пък те са се отказали. Строших си ръцете от бързане и тичане.  #Cussing out
Креми, за теб ще направя специално и ще те поканя, ама на топло,  на терасата.  Simple Smile

Нещо се коментира, ама нищо не разбрах, нямам фейс, ще ме светне ли някой или не??

Мастер, можеш ли и мен да зашиеш, ще се пукна от смях с теб.  Joy Joy

Славче, аз варя млякото с ориза,  никога предварително във вода. Не разреждам и млякото с вода. Бъркам докат ми окапе ръката. Обаче така ни харесва повече. Ориза стои не...като каша преварен, а всяко зърно поотделно.
Точно така го правя.

Смърфи, ще ни пуснеш ли в този блог, когато е готов да го разгледаме..?? Много хубави снимки правиш.  Simple Smile

Славунке, какво купи от пазар-базар.??

Аз разбулиха духовете извинете!
newsm78... не знам нищо.
Отивам да си пия кафето. Ръката си изгорих жестоко или по точно пръстите и отивам да си се жалвам...сама.
Ще дойда пак.

# 545
  • ул. "Мечтание"
Привет!  Hug

Смърфи, ако имаш нужда от помощ за блога - свиркай! Спец съм!  newsm47

Млякото с ориз и аз го правя като Валето. Повече ми харесва така. Понякога първо карамелизирам захарта и после добавям млякото и ориза. Също става много готино!  Peace

Щях да пиша нещо, но децата ме занимаха и забравих какво.  Mr. Green

# 546
  • Бургас
Дами,познайте какво се получава като се комбинират две мозъчни клетки с ръкунки в гъзунки?
Славка!Това е правилния отговор и Смърфи да не си го присвоява. Laughing
Заех се да готвя  гювеч,но аз запържвам в зехтин всичко преди да го сложа.Вадя гювеча от фурната,врящ и кипящ с ръкавици,слагам зеленчуците и го хващам с голи ръце да го вкарам обратно.Резултатът е изгорени пръсти. Cry

Млякото с ориз или ми остава сурово,или го загарям.Затова правя грис с мляко.

сега пиша намазана,но не се отказвам. Mr. Green

# 547
  • София
Вале, аз ползвам ей тази. Доволна съм
Скрит текст:
и тази
Скрит текст:
и тази
за кафето
оф. , тази пък що се разхожда от екрана, спри се бре... #Cussing out

# 548
Гутен морген от една бъдеща леля Simple Smile

Вчера докато бях на работа ми съобщи снахата по много сладък начин.
Праща ми снимка- 3 месечен скан във Фейса (съобщения) и ми праща 'привет от едно ново бебе ".Много се радвах ,казах на всички около мен и много ,много се разплаках,че пак когато единствените ми племенници  ще се родят ,аз все съм надалече.
Надявам се всичко да е наред и тя и детето да са здрави и спокойни.Тя е на 38 и се притеснявам ,но пък за сметка на това винаги хапва премерено, изглежда много по млада, спортува умерено и се грижи за себе си и се надявам всичко това да й спомогне за една лека бременност. Имам чувството,че ще е момиче,а и брат ми много искаше още първото да е момиче. Дано им се сбъднат желанията Heart Eyes
Навремето когато забременя с племенника преди 8 години си бяхме в Англия всички и изкарах бременността й с нея ,но  тя се прибра да ражда в България и когато се роди племенника ми научих  по Скайпа. Когато той с роди аз тъкмо бях научила ,че съм бременна и те не знаеха . Не им казах веднага ,защото исках те да си имат този звезден миг на първо бебе, майката и той в центъра на всички мисли и благопожелания и мили мигове.
Чак на 7 месец го видях когато и аз в 8 месец с прибрах да раждам нашето дете и дойдоха да ни видят. После беше много хубаво.
Почти 3 години си гостувахме по градовете постоянно и децата растяха и се виждаха заедно.
На Коледа и НГ в Пловдив при нас идваха всички те и майка ми от Англия , октомври на РД на племенника ни ние гостувахме във Варна, май пак при нас за РД на нашето дете, в София при братовчедите , на излети из България към април, на вила зимата за 4-5 дни в планината  зимата пак и т.н. Безгрижни години и така ще ми липсва близостта до Англия за да ги виждам .
Сега говорехме другата година да се видим някъде из Америка ,брат ми предложи Лас Вегас  Shocked Ще го разубеждавам да е на по приятно място и за децата.

Тите, моят Булсатком ми го плащаше една приятелка в Пловдив.
 Казвам й ЕГН -то ,не че не го знае , и тя плаща за 1-2 месеца и имам телевизия до час ,пращам й парите по Мъниграм или като си ходим и си плащам за година.

Морена, и нашето дете в Англия беше с тази фирма гел и шампоан за измиване. И аз много го харесвам.

Смърфи, страхотна идея. Браво на теб от години и аз го мисля,но нямам нерви да се по занимая .За пътуванията си правя албуми с картички, снимки, билети от музеи, влакове, бележки за кафе и всякакви брошури от хотели/атракции и исторически забележителности .

Ох,Марчева, сега и еклери. Спри се ,ей   chef

Аз снощи се връщам премаляла от глад, на едно кафе цял ден и в 5 и 30 решавам да пържа картофи и патладжан и да правя таратор. Ядохме чак в 7 и  ама каква вечеря Laughing Всички одобриха и забравиха чакането ..А аз след като сложихме детето в 7 и 30 си легнах и аз и в 8 едвам станах. Настинала съм сигурно е вече.
До скоро, проверявам какво ще е времето днес  ( -40 уффф) за да приготвя дрехите и отиваме до у-щето да се пиша доброволец за шаперон на децата и учителката при посещението им в музея другата седмица.  Hug

# 549
  • София
Контеса, честито! Да мине всичко благополучно и да се роди здраво и прекрасно бебче! А ти, макар и отдалече, съм убедена, че ще си най-добрата леля!
Марче, баш тази ходещата из екрана ползвам и аз, само че в друга опаковка. Тенкс!

# 550
  • ул. "Мечтание"
Честито, КонтесоHug

# 551
Е не мога да се вредя да публикувам.marchеva14 докато се насмея и той се застопорил пакета: rotfImbo rotfImbo
Славче този номер редовно си го правя(  повечето пъти на работа рано сутрин  Tired Tired) , а върха беше като си изгорих и двете ръце като вадих голямата тава с едни курабийки, първо изгорих лявата , и на следващото отваряне на фурната дясната и две години ми стои белега.
Barefoot Kontesa това са много приятни новини Simple Smile честито !

# 552
Привет!  Hug

Смърфи, ако имаш нужда от помощ за блога - свиркай! Спец съм!  newsm47

Нощни - хиляди благодарности!
Скрит текст:
Аз си имам хост и регистрирано име, вече две години си плащам за удоволствието. Спрях се още от начало на wordpress. Горе-долу ми се изясни концепцията за блога, защото искам да е multi purposes, хем като уеб страница, хем като блог, ама хем и темплейтът да е безплатен. Тъй като ще има и много от пътуванията ни, искам да има Featured Slider. Засега съм се спряла на два темплейта - Colorway и Travelify. На първият пише, че началната страница може да показва последните постове, както ми се иска на мен, ама още не мога да го разбера как става. Също и не е слайдер, намерих кодовете за това обаче и не знам къде да ги сложа. Вторият пък слайдерът се връзва с постовете, а не с галерията. Но пък на нач.страница излизат последните постове. С ей такива работи си тормозя главата сега. Искам първо да го подредя и после да започна да го пълня със съдържания, което естествено не е готово. Трябва да си сваля и плъгини за галерия и превод. От безплатните май се насочвам към Nextgen за галерия и Gtranslate за превод. Освен това трябва да си купя watermark, за да го сложа на снимките, като знам как се крадат. Може би е нещо като подпис да го слагам под постовете. Ти ако имаш някоя идея, сподели.

Контеска - каква хубава новина! Пожелавам й лека бременост и една разкошна принцеса на финала.

Славче - съгласна съм, ще делим наградата за първо място на конкурса "ръцете и акъла ми пречат".  Hug Леле, сега прочетох и Джейми. Момичета, да знаете, че бургаският климат ще да е виновен за това.  hahaha

# 553

оф. , тази пък що се разхожда от екрана, спри се бре... #Cussing out

Оххххх......сЯ пък аз шА умиргам да се хиля......  smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

Откакто измих една кафява захар и тя си стана бяла,повече не купувам такава в БГ......Просто не вярвам на марките и фирмите дето я предлагат ,като кафява,тръстикова и нам си ква там.....Пък и цените високи......Не си заслужава "опита" пак да купя и да стигна до извода,че е поредната бяла,ама оцветена захар.......Таааа.......Ползвам си бяла.....Не ,че чак толкоз сладко ядем,че да ни навреди де..... hahaha

Контеса,честита нова новина.....  Laughing Живи и здрави всички да бъдете! ....И кво като е на 38?! ....И на доста по-късна възраст раждат жените щом нямат заболявания и всичко им е наред....... Няма да има проблеми не се притеснявай!  Hug

# 554
Креми,рядко минавам,но ви чета напълно и преживявам с всяка една всичко. Даже на ММ разказвам за вас.
Много се изморявам покрай домакинството и малкия. Вечер легне ли той и аз съм в хоризонтално положение. Някой път е даже в 19,30-20,00. Като кокошките съм.
Славче,радвам се,че малката е вече добре,а щом ще си имаш и синче вкъщи щастието е пълно. Това с изгорените пръсти не е много приятно. Ако не си чувала намажи ги с олио и сложи сода бикарбонат.
Калинка и Морена,благодаря за идеите. Ще разгледам и този сайт. Бях харесала много красив подарък,но той не пие вино и е безсмислен. Кошница с вино,шоколадови бонбони и плюшено сърце,ама не става за него. Сега една приятелка ми се обади да ходим на театър на 13,02 и може това да е за Св.Валентин подаръка ни. Поне ще трупаме спомени и впечатления.
Марче,изкушаваш ме с еклерите. Ама ние с ММ сме на диета вече 27 дена и не мисля да я прекратявам. Може да не стана фиданка,ама ми е едно леко....
Контеска,супер новина. Лека и безпроблемна бременност на снаха ти.
Сърфи,ние ще сме редовни читатели на блога ти. Само го направи  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт