БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 349
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 904
Кажете ми моля ,пъстървата как е най-вкусна за приготвяне?
Принципно много обичаме риба на скара ,но есента ни донесоха прясна пъстърва и въпреки че постоя 1-2 часа със сол, олио и лимонов сок ми се разпадна и нямаше хубав вид. Та от тази въпросна пъстърва имам останала във фризера и сега се чудя как да я приготвя.

# 121
  • Sofia
  • Мнения: 29 048
За всякаква риба правя  заливка с която я поливам и пека във фурна- 1ч.ч.вино/бира, зехтин, босилек/риган/магданоз/копър,чесън,орехи,лимонов сок,сол.Всичко се пасира и се залива рибата.

# 122
  • Мнения: 766
Майонезата Провансал подкрепям с две ръце, страхотна става.
Млечна правих по този пачин, но ми стана много течна. Може би защото правих с обезмаслено мляко?  newsm78

Пангасуис спрях да купувам от момента в който прочетох как и къде се отглежда.  Sick

# 123
  • Мнения: 7 779
ако знаеш ,че голяма част от рибите се отглеждат при подобни условия май ще спреш да ядеш риба  Joy

# 124
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Офф...
Ох... то не голяма част от рибата, ами от храната ни въобще... кое ли вече не е ГМО и т.н.   

# 125
  • София
  • Мнения: 12 669
Кажете ми моля ,пъстървата как е най-вкусна за приготвяне?
Принципно много обичаме риба на скара ,но есента ни донесоха прясна пъстърва и въпреки че постоя 1-2 часа със сол, олио и лимонов сок ми се разпадна и нямаше хубав вид. Та от тази въпросна пъстърва имам останала във фризера и сега се чудя как да я приготвя.

Пъстървата най-много ми харесва на фурна или задушена. Най-често я правя по тази рецепта: Риба във фолио с кашкавал и тиквички

# 126
  • Мнения: 766
ако знаеш ,че голяма част от рибите се отглеждат при подобни условия май ще спреш да ядеш риба  Joy

Аз по принцип не ям, всичко ми мирише на тиня.
Рядко взимам само лаврак или ципура заради съпруга ми.

# 127
  • Мнения: 904
ако знаеш ,че голяма част от рибите се отглеждат при подобни условия май ще спреш да ядеш риба  Joy

Аз по принцип не ям, всичко ми мирише на тиня.
Рядко взимам само лаврак или ципура заради съпруга ми.

Шаран да мирише на тиня, да и то често ,но никога не ми се е случвало пъстърва да ми мирише на тиня.

# 128
  • Мнения: 1 884
Кажете ми моля ,пъстървата как е най-вкусна за приготвяне?
Принципно много обичаме риба на скара ,но есента ни донесоха прясна пъстърва и въпреки че постоя 1-2 часа със сол, олио и лимонов сок ми се разпадна и нямаше хубав вид. Та от тази въпросна пъстърва имам останала във фризера и сега се чудя как да я приготвя.

Много обичам пържена пъстърва. Но и задушена във фолио е хубава. Мъжката част, харесват пържена.



Ох, момичета, как си го причинявате?! Като гледам какви вкусотии правите, как удържате на диетите  Embarassed Браво   bouquet

Скрит текст:
Ами като ми откриха висока захар и холестерол, се отказах бързо от всичките тези неща. Не ,че ми е кеф да ги готвя и да гледам как другите лапат.  Tired Но имам ли избор.

# 129
  • Мнения: 9 447
защото се отглежда на течаща вода, не като шарана в язовири  Peace макар че, ако е добре поддържан не тинясва.
най-много ни харесва пържена, залята със смес от оцет, чесън и копър. А преди пържене - пълнена с  резени лимон и магданоз  http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post.html
последно и тази печена във фурната http://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_3.html

# 130
  • Мнения: 168
Марчева, благодаря не е късно, днес ще я готвя кавърмата   bouquet
Пъстърва пека цяла с главата на фурна, с много малко водичка и олио, морска сол и черен пипер. Покривам с фолио 20 минути и после изключвам и махам фолиото да се запече. Сервирам със сос от равни части зехтин и лимон, с копър - всичко това разбито с пасатора, като сос. Чудесно е. Пъстървата не мирише защото живее в бързо течащи води, а не по дъното като шараните.  

# 131
  • Мнения: 5 001
Пъстърва напоследък правя само на добре загрят омазнен оребрен тиган...

Рибата я измивам,посолявам отвътре и отвън.......   (преди слагах и малко черен пипер и лимонов сок и оставях така за известно време)...

Та мятам я на тигана.......Обръщам с две вилици,след като се запече от едната страна.......После от другата и направо по чиниите.......Там обикновено слагам малко прясна салата,картофено пюре и едно резенче лимон.....

Колкото по-просто се направи,толкова по-вкусна става!Това е моят извод!


По същият начин вече пека карагьоз и всякакви риби за скара(дето са по-мазнички)......


Предпочитам да купувам само морски риби,точно поради миризмата на тиня,която и аз не понасям.....Но пъстървата присъства в нашето меню!

# 132
  • Мнения: 7 779
Пъстървата не мирише защото живее в бързо течащи води, а не по дъното като шараните.  
тази е дефицит.  Laughing   сега масово я отглеждат в язовири и водоеми.

# 133
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Пъстървата живее в бързо течащи води
тази е дефицит.  Laughing   сега масово я отглеждат в язовири и водоеми.
Точно. И е американска въпросната.

# 134
  • Мнения: 43
Здравейте! Simple Smile

Имам проблем с разбиването на хайвер. Sad Преди винаги ми се сгъстяваше, а последните два пъти, когато го правих (включително и днес) си остава течен.  Sad Не мога да си обясня защо това е така..
Слагам 50 г хайвер, който си го намачквам в хаванчето, 300 мл олио, 1 к.л. лимонена киселина и настъргана глава лук...  Правя го така от години, а сега какво се случва не знам..  newsm78
Чакам предложенията ви за грешката, която допускам.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт