БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 321
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 16
Хапваме предимно свинско и пилешко,но мъжа ми набляга на свинско

# 601
  • Мнения: 11 607
Мързи ме ровя Embarassed, приемам предложения за някакъв сладкиш с бишкоти, маскарпоне - малка кутийка, сметана и от двата вида......Нямам прясно мляко....Имам някаква идея, но пък може нещо ново да ми предложите....

Пепчо, браво на всички сърца!!!

# 602
  • Мнения: 9 446
да отпуснеш и шоколад  Wink  Благодаря, Диде  Hug

zorinkaa, погледни тогава тези със свинско http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%81%D0%BA%D0%BE

# 603
  • София
  • Мнения: 31 393
Морена, искам да ти кажа, че въпреки лекият гаф, сладкишът много се хареса. Мерси   bouquet

# 604
  • Мнения: 1 673
Мързи ме ровя Embarassed, приемам предложения за някакъв сладкиш с бишкоти, маскарпоне - малка кутийка, сметана и от двата вида......Нямам прясно мляко....Имам някаква идея, но пък може нещо ново да ми предложите....

Пепчо, браво на всички сърца!!!
Днес гледах подобна рецепта в блога Ginger като се ровех за гараша, казваше се нещо Бърза торта за 30 минутки, Виж дали ти харесва рецептата. Гледах и някаква Торта Бутела, та виж и нея Peace пак там

# 605
  • Мнения: 1 265
Привет, моля кажете на колко градуса на фурната.... печете еклери?
Благодаря за бързия отговор

# 606
  • Мнения: 3 449
Привет, моля кажете на колко градуса на фурната.... печете еклери?
Благодаря за бързия отговор
Аз пека на 200

# 607
  • Мнения: 3 550
Ползвали ли сте блатовете за торта от Лидл? Имат ли нужда от сиропиране? Струват ми се доста сочни и се опасявам да не се разпаднат, ако ги залея със сироп.

# 608
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Еклерово тесто слагам за 15ина мин. в загрята на 200* фурна - да бухнат и след това намалям на 170-175* - да се изсушат отвътре.  

Steisi, не купувам готови блатове, та не ги знам... но така или иначе бих преценила според конкретните блатове дали да сиропирам или не. Щом казваш, че ти се виждат сочни - недей.

# 609
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Ползвали ли сте блатовете за торта от Лидл? Имат ли нужда от сиропиране? Струват ми се доста сочни и се опасявам да не се разпаднат, ако ги залея със сироп.

Веднъж само съм купувала. Сиропирах ги, не се разпаднаха, но, някак, като се режеше тортата, залепваше по ножа. Честно казано, не ми харесаха на вкус, какаови бяха. Има едни продават по магазините /има ги в КФ, ЦБА, сигурно и другаде/,по-евтини, квадратни, по-тънки са, но, пък, са по-вкусни.

# 610
  • Мнения: 3 550
Morena, Киса, благодаря за бързите отговори! Моите са от светлите, без какао, взимам за пръв път, за вкуса хич и не помислих. Simple Smile

# 611
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
Не съм правила до сега броколи, а днес съм решила да правя такива със сметана и топено сирене. кажете технологията, моля Simple Smile

# 612
  • Мнения: 168
Аз ги късам на розички, бланширам леко в подсолена вода и след това ги нареждам в тавичка с малко олио или зехтин, сирене, или различни сирена ако обичате и заквасена сметана. Като с е запекат слагам отгоре настърган кашкавал и допичам.

# 613
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
Предполагам, ако е със заквасена сметана, да я сложа на котлона първо да се втечни малко поне  Embarassed

# 614
  • Мнения: 168
Предполагам, ако е със заквасена сметана, да я сложа на котлона първо да се втечни малко поне  Embarassed
Аз я разтваря с малко водичка преди това, даже може от тази, в която са бланширани броколите. Стават много вкусни и малката буболечка (1.3 години) ги хапва.

Общи условия

Активация на акаунт