БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 321
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Хапваме предимно свинско и пилешко,но мъжа ми набляга на свинско

# 601
Мързи ме ровя Embarassed, приемам предложения за някакъв сладкиш с бишкоти, маскарпоне - малка кутийка, сметана и от двата вида......Нямам прясно мляко....Имам някаква идея, но пък може нещо ново да ми предложите....

Пепчо, браво на всички сърца!!!

# 602
да отпуснеш и шоколад  Wink  Благодаря, Диде  Hug

zorinkaa, погледни тогава тези със свинско http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%81%D0%BA%D0%BE

# 603
  • София
Морена, искам да ти кажа, че въпреки лекият гаф, сладкишът много се хареса. Мерси   bouquet

# 604
Мързи ме ровя Embarassed, приемам предложения за някакъв сладкиш с бишкоти, маскарпоне - малка кутийка, сметана и от двата вида......Нямам прясно мляко....Имам някаква идея, но пък може нещо ново да ми предложите....

Пепчо, браво на всички сърца!!!
Днес гледах подобна рецепта в блога Ginger като се ровех за гараша, казваше се нещо Бърза торта за 30 минутки, Виж дали ти харесва рецептата. Гледах и някаква Торта Бутела, та виж и нея Peace пак там

# 605
Привет, моля кажете на колко градуса на фурната.... печете еклери?
Благодаря за бързия отговор

# 606
Привет, моля кажете на колко градуса на фурната.... печете еклери?
Благодаря за бързия отговор
Аз пека на 200

# 607
Ползвали ли сте блатовете за торта от Лидл? Имат ли нужда от сиропиране? Струват ми се доста сочни и се опасявам да не се разпаднат, ако ги залея със сироп.

# 608
  • Sofia
Еклерово тесто слагам за 15ина мин. в загрята на 200* фурна - да бухнат и след това намалям на 170-175* - да се изсушат отвътре.  

Steisi, не купувам готови блатове, та не ги знам... но така или иначе бих преценила според конкретните блатове дали да сиропирам или не. Щом казваш, че ти се виждат сочни - недей.

# 609
  • Варна
Ползвали ли сте блатовете за торта от Лидл? Имат ли нужда от сиропиране? Струват ми се доста сочни и се опасявам да не се разпаднат, ако ги залея със сироп.

Веднъж само съм купувала. Сиропирах ги, не се разпаднаха, но, някак, като се режеше тортата, залепваше по ножа. Честно казано, не ми харесаха на вкус, какаови бяха. Има едни продават по магазините /има ги в КФ, ЦБА, сигурно и другаде/,по-евтини, квадратни, по-тънки са, но, пък, са по-вкусни.

# 610
Morena, Киса, благодаря за бързите отговори! Моите са от светлите, без какао, взимам за пръв път, за вкуса хич и не помислих. Simple Smile

# 611
  • Велико Търново
Не съм правила до сега броколи, а днес съм решила да правя такива със сметана и топено сирене. кажете технологията, моля Simple Smile

# 612
Аз ги късам на розички, бланширам леко в подсолена вода и след това ги нареждам в тавичка с малко олио или зехтин, сирене, или различни сирена ако обичате и заквасена сметана. Като с е запекат слагам отгоре настърган кашкавал и допичам.

# 613
  • Велико Търново
Предполагам, ако е със заквасена сметана, да я сложа на котлона първо да се втечни малко поне  Embarassed

# 614
Предполагам, ако е със заквасена сметана, да я сложа на котлона първо да се втечни малко поне  Embarassed
Аз я разтваря с малко водичка преди това, даже може от тази, в която са бланширани броколите. Стават много вкусни и малката буболечка (1.3 години) ги хапва.

Общи условия

Активация на акаунт