БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 372
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 10 825
Може вече да е късничко, но да дам още едно предложение за телешкото: унгарски гулаш - голяма вкуснотийка е  chef

# 91
  • София
  • Мнения: 3 855
6tastliva,Morena,може ли рецепта към въпросната питка?Благодаря!

# 92
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
Разбира се, Магика, заповядай! Simple Smile

# 93
  • Мнения: 10 842
Здравейте момичета,
търся изпитана рецепта за козуначени или други вкусни кифлички.
Благодаря!

# 94
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
Здравейте момичета,
търся изпитана рецепта за козуначени или други вкусни кифлички.
Благодаря!
Ако имаш любима рецепта за козунак, ползваш нея.  Simple Smile
Иначе ти предлагам моята - просто ползваш половината или 1/3 от продуктите за цял козунак.
Ако искаш, виж и в козуначената тема, тук във форума.

# 95
  • Мнения: 10 842
Morena,  благодаря! Ще пробвам твоята, предполагам става и със суха мая (споменато е в рецептата).

# 96
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
G&B, разбира се. Каква мая, е просто въпорс на избор/ препочитание.   Hug
Мазнината също. Simple Smile

# 97
  • Мнения: 1 675
Аз наскоро правих майонеза, с яйце и олио, обаче нещо не съм доволна от резултата  явно бъркам някъде. newsm78

Кое не ти хареса, сподели, може да помогнем!
слагам само яйце, сол и оли. Може и 2-3 капки лимон сок. Държа достатъчно време долу пасатора и вдигам, но не става достатъчно пухкава. стои леко течна дори, все едно е мазна, пък не е newsm78 ама и аз едно обяснение ooooh! дано разбрахте
горе долу така остава

# 98
  • Мнения: 1 884
Аз наскоро правих майонеза, с яйце и олио, обаче нещо не съм доволна от резултата  явно бъркам някъде. newsm78

Кое не ти хареса, сподели, може да помогнем!
слагам само яйце, сол и оли. Може и 2-3 капки лимон сок. Държа достатъчно време долу пасатора и вдигам, но не става достатъчно пухкава. стои леко течна дори, все едно е мазна, пък не е newsm78 ама и аз едно обяснение ooooh! дано разбрахте
горе долу така остава

Малко е олиото.Щом е така течна.

# 99
  • Мнения: 1 675
Аз мислех че прекалявам Thinking явно ще пробвам пак, най- много да съсипя още 1 яйце  chef

# 100
  • Мнения: 1 884
Аз мислех че прекалявам Thinking явно ще пробвам пак, най- много да съсипя още 1 яйце  chef

Ето ти една изпитана рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg22360988#msg22360988

# 101
  • Мнения: 10 842
G&B, разбира се. Каква мая, е просто въпорс на избор/ препочитание.   Hug
Мазнината също. Simple Smile

И резултатът:



Благодаря (и тук)!

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 22:07 от G&B

# 102
  • Мнения: 168
Аз мислех че прекалявам Thinking явно ще пробвам пак, най- много да съсипя още 1 яйце  chef

Ето ти една изпитана рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg22360988#msg22360988
Прекрасна е!
Момичета дайте някоя идея -взех днес свинска плешка без кост и ми се ще да направя нещо като кавърма  newsm78 Нещо на малки късчета със зеленчуци, дайте някаква интересна идея....

# 103
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
G&B, чуден резултат, поздравления! Заповядай да се похвалиш в козуначената тема!  Hug

Късметче
, аз най-обичам варианта за кавърма на мама.
Месото (аз готвя само с врат), само с лук и моркови. Много лук и моркови. Месото почти сварено и нарязано на на хапки. Лука и морковите се запържват, задушават, по някое време се добавя и месото се готви до готовност.  Страхотно вкусно според цялото ни семейство.  Grinning

# 104
  • София
  • Мнения: 31 393
Doli, днес направих щрудела с банан и шоколад. Голяма вкусотия  eat
Как обаче да съхраня сметаната, за да я ползвам и утре, че остана шрудел (направих 3 бр.)?


Морена, не можах да намеря въпросните вишни. Утре ще обикалям, че смятам през седмицата да забъркам сладкиша ти.

Аууу, кифличките изглеждат прекрасно, ама с това месене. Още не съм се престрашила  Embarassed

С тези ваши рецепти трябва да напусна работа направо  Crazy Чудесно изглежда всичко, да ти се прииска да го сготвиш моментално Peace


Общи условия

Активация на акаунт