БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 718
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 22 867
..... Писна ми вече това готвене. Всеки ден, даже понякога по 2-3 пъти. Tired

Да не ти писне повече............още предложения:

ПЪЛНЕН КАРФИОЛ

ЯЙЧЕНО РУЛО

БЮРЕКЪТ НА БЕРИНА, много вкусен Heart Eyes

Скрит текст:



ШНИЦЕЛИТЕ НА МОРЕНА, харесваме ги вкъщи, в темата има още предложения.

И  темичка с предложения.

Дано не съм си изкарала боя!  Grinning

# 511
  • Мнения: 1 884
А, labrex   не така, ела да готвиш.  chef
Ако има рецепти които сами да се готвят. Grinning  На всичкото отгоре аз спазвам и хранителен режим, готвя си отделно и става една... накрая да ти се отяде.  Joy
Пълнения карфиол ми привлече вниманието. Има  интересни запеканки, яйченото руло също.  Hug


 

# 512
  • Мнения: 8 511
labrex, заинтригува ме "Бюрекът на Берина". Но имам въпрос: с какви кори го правиш? Става ли с тези "на сач" , не са ли доста дебели? Благодаря!  Hug
п.п. И аз се изчерпах откъм идеи какво да сготвя. ooooh!

# 513
  • София
  • Мнения: 783
Дайте идеи какво да сготвя с кайма.
Скоро правих, мусака, кюфтета с бял сос, супа топчета, шницели, зелеви сърми. Снощи правих руло Стефани. И пълнени чушки правих скоро. Вече се изчерпвам. Сина не яде месо освен пилешко ,та за това гледам да пробутвам разни неща с кайма.
Ще направя спагети , но приемам и други предложения.

аз понякога правя макарони с кайма, но ги подреждам като лазанята. Ред сварени макарони, ред кайма ( която предварително съм запържила с лук, морков, домат и подправки) и така докато свършат макароните и каймата. Когато е готово отгоре настъргвам кашкавал! Според мен може да го залееш и със сос бешамел, макар, че с този сос не съм заливала точно тази манджа. Но съм го пробвала на мусака!  chef

# 514
  • София
  • Мнения: 12 775
Дайте идеи какво да сготвя с кайма.
Скоро правих, мусака, кюфтета с бял сос, супа топчета, шницели, зелеви сърми. Снощи правих руло Стефани. И пълнени чушки правих скоро. Вече се изчерпвам. Сина не яде месо освен пилешко ,та за това гледам да пробутвам разни неща с кайма.
Ще направя спагети , но приемам и други предложения.

Освен това което си изброила с кайма правя два вида кюфтета:

Кюфтета по френски

Кюфтета с чери доматчета

Здравейте, споделете някоя рецепта само с царевично нишесте. Може и сладка и солена.  bouquet
Имам около 2кг царевично нишесте Sunglasses

Нишесте иазползвам за Лимонов меренге пай и Торта "Сладък живот"

# 515
  • В една Дупка.
  • Мнения: 632
Ще пробвам, мерси..  bouquet

# 516
  • Мнения: 8 511
Моля за изпитана рецепта за кекс с 1 яйце и прясно мляко. Благодаря!   bouquet

# 517
  • Мнения: 168
Моля за изпитана рецепта за кекс с 1 яйце и прясно мляко. Благодаря!   bouquet
А може ли с 1 яйце и кисело мляко  Grinning, моята е изпитана

# 518
  • Мнения: 746
Можете ли да ми кажете, като се пече риба върху сол, дали се покрива с фолио?
И още нещо - понеже никога не мога да уцеля да изпека рибата на баш!както си трябва.. ако говорим за лаврак/пъстърва например, на колко загрята фурна и колко минути печете?

# 519
  • Мнения: 6 017
http://yanagotvi.blogspot.com/2011/12/blog-post_7582.html ей този десерт съм го правила и с прясно мляко - бижу е. Консистенцията му е такава, че може да се изпече и във кексова форма  Peace

# 520
  • София
  • Мнения: 783
Ще правя торта: ред бишкоти, ред заквасена сметана разбита със захар, бишкоти и отгоре шоколадов крем от пудинг пакетчетата. Иска ми се да някъде да сложа банани, мислех си във втория реди бишкоти, първо да наредя бананите и отгоре да сложа шоколадовия крем. Дали ще е удачно според вас, че в сладките никак ме няма? Joy

# 521
  • Мнения: 8 511
Моля за изпитана рецепта за кекс с 1 яйце и прясно мляко. Благодаря!   bouquet
А може ли с 1 яйце и кисело мляко  Grinning, моята е изпитана

късметче, давай, щом е изпитана.  Laughing Ще я пробвам друг път, че сега нямам кисело мляко, а Беболина спи и не мога да изляза.  Wink Благодаря!  Hug

# 522
  • Мнения: 168
Ето Фортуна - 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода, 1 яйце, 1, ч.ч. захар, 2/3 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 2 п. ванилия или друга есенция, може канела. Разбърква се всичко и се слага половината в намаслена  тавичка посипана с брашно. В другата половина добавям какао и изсипвам отгоре. Като се изпече може да се поръси с пудра захар, орехи или да се намаже със сладко. Винаги се получава  (този даже и Сианчето го хапва).  Hug

# 523
  • Мнения: 877
защо ти се получи не така добре? Да не беше "дрЪт" корена с много жилки вътре?
За дърт не знам, но с жилки - да, беше.
Следващия път ще го избера сочен и ще го готвя много по-задълбочено.
Безценна си, благодаря ти! Flowers Bouquet

# 524
  • Мнения: 22 867
А, labrex   не така, ела да готвиш.  chef

Ни щъ!  Joy И на мен не ми се готви, разбирам те, ама поне, като гледаш повечко рецепти, може пък да ти се прииска нещо да приготвиш.  Grinning   bouquet

Fortuna, от доста време не съм правила бюрека, но в периода на влюбването ми в него, бях го подкарала на конвейер. Тогава  използвах едни "ръчни или ръчно точени" пишеше на тях, бяха точно три кръгли кори. На сач не ми бяха попадали, но мисля, че ще станат. И онези бяха по-дебели. Peace

С едно яйце и прясно мляко правя тая "зебричка", икономичен вариант, ако те заинтересува, рецептата е през един пост надолу под снимката. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт