Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 103-тa тема

• 173 854
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Олеле,какви вкусотии!Браво,момичета!  bouquet Няма да изброявам поименно,защото трябва да се връщам 4-5 страници назад и определено ще пропусна някой,а всички заслужавате адмирации!
Набързо след чудната баница на еликсир ще сложа моята малка баничка по идея на Зиче в гювече,но при мен в купичка и един щрудел с ябълки.

# 601

Селма, радвам се че си харесала пчеличките.
Отново много вкусно е при вас. Не спрях да слюнкоотделям.
Сега да ви покажа сватбените приготовления за които ви бях споменала:

На който му се разглеждат повече снимки - тази е линк.

# 602
  • София
Масленки ( с масло)  Laughing
много са хрупкави и ронливи и се топят в устата,
рецептата я взех от кулинарната библия, която в кауфланд се продава срещу точки - децата ми я подариха!

125 г меко масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората на 1 лимон
ванилия
300 г брашно

орехите добавих от мен

Оформих тестото на цилиндър, охладих за малко да стегне и го нарязах на шайби. Не се разливат и надуват.  Пекат се много бързо - 10-12 минути на 180 С - изобщо трябва са се стои до фурната

Колко дебели са шайбите, какво количество излиза и дали може да се омеси тестото в робот?

Около 7-8 мм, не успях да ги нарежа съвсем еднакви.
Побраха се точно в плоската тава на фурната, не ги броих, на 1-2 см една от друга.
В робот - сигурно може, после го събираш върху плота, че то си е ронливо доста.
Аз на ръка го месих, много е приятно и лесно, то не е онова грандиозно месене като козунак например.

# 603
при нас  едни кексчета,  не за нас  Simple Smile и  Пържен фасул с печени чушки на Tina-Rina

# 604
# 605
besyto,щолените ми грабнаха окото,предложи рецепта,моля! Hug

Рецептата е взех от коледната тема  Peace Дрезденски щолен В по-големите щолени добавих и марципан. Сега отлежават на терасата до Коледа  Mr. Green

# 606
  • ГОре на черешата...
Eто ме, завърнах се. След почти месец ремонт първото, което изпекох в новата печка, естествено е питка, предавайки нататък инициативата на Илианка. "Отчупете" си и за мое здраве днес и ако желаете -

Предайте нататък! Питка за здраве!

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 20:26 от mari_eta

# 607

mari_eta, чупвам си от хубавата питка, да сте живи и здрави всички! Heart Eyes  bouquet

Genoveff, старанията ти са се увенчали с успех, чудесни неща си направила!  bouquet

Една "зебричка", икономичен вариант. Laughing

# 608
labrex, каква е рецептата за тази икономична зебричка   bouquet

# 609
labrex, каква е рецептата за тази икономична зебричка   bouquet

Stop! Look at me right now*, бърза и лесна, от тия, дето не трябва специално да им набавяш продуктите.

1 яйце
0,5 ч. захар (ползвам от 240 мл)
1 ч. пресно мляко
1,5 ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
2 с.л.какао

Продуктите се смесват по реда на изписването им без какаото, с тел леко разбивам яйцето и захарта без престараване, сипвам млякото, брашното с бакпулвера, слагам и ванилия. Деля сместа на две, в едната купичка слагам какаото, разбърквам. В малка правоъгълна формичка за кекс (кръглите са ми големи), намаслена и набрашнена, сипвам с лъжица ивица от бялата смес, върху нея в средата ѝ от какаовата и така, докато свършат. А, и преди да започна да го правя, включвам фурната на 180 град. Пече се около 30 мин. Не става много сладък, така че може да се поръси с пудра захар отгоре.

# 610
Лабрекс, кексът ти изглежда превъзходно, но се чудя, млякото не е ли много за толкова брашно? А мазнина не слагаш ли?

# 611
Лабрекс, кексът ти изглежда превъзходно, но се чудя, млякото не е ли много за толкова брашно? А мазнина не слагаш ли?

Не, няма мазнина, ама за да не съм капо, слагам краве масло на отрязаната филийка кекс, с кафето е мммм..... Heart Eyes Grinning Не е много млякото, понеже купувам различно брашно, налагало ми се е да добавя лъжица-две, не винаги, когато ми се стори, че тестото е по-рядко. Кексово си е тестото, нито рядко, нито много гъсто. Peace

# 612
Скоро не бях влизала в бг-мама, но гледам пак само вкусотии има! Прекрасни сте девойки!   bouquet

От мен един маков щройзел

# 613
  • София
Скоро не бях влизала в бг-мама, но гледам пак само вкусотии има! Прекрасни сте девойки!   bouquet

От мен един маков щройзел

Лу, в съставките за крема има 100 г масло, а не видях при приготвянето къде точно се слага маслото, дали е грешка, че има и сметана ?

Изглежда съблазнително, само не знам в БГ къде се продава маково семе на кг, виждала мънички разфасовки за поръсване!

# 614
Късно стана, ама да "сервирам" и аз! Simple Smile

Лабрекс, чуден сладкиша! Peace Копирах си го и скоро ще го спретна - обичам рецепти с малко съставки Peace Heart Eyes.
И днес всичко тук е много красиво и вкусно! Възхищавам ви се момичета (и момчета, ако има) smile3501

У нас:
туршийка

пиле с ориз (и праз)

и за утре, една любима супичка с праз, картофи, пил.бульон и трохи от сирене Crazy Heart Eyes

за всички  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт