Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 103-тa тема

  • 173 874
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 112
huliganka , искам тутманииик Hug
ditsan ,   bouquet
Ох,  lanvinka с този браунис, какво ще става с диетата #Crazy
 Аз се борих с едни фунийки и въпреки, че станаха, не мисля че скоро пак ще се захвана Whistling

# 586
  • Мнения: 92
Ох, момичета, последните дни не мога да стигна до форума... Сега ще се чудя как да наваксвам Simple Smile)

Вмъквам се набързо с едни лесни бананови пънчета с шоколад и фъстъчено масло (като видях сега подсказката, че който не обича фъстъчено масло може да го замени със сусамов тахан)



Хубава вечер!

# 587
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 522
Съботно- неделни:
панирани сиренца -
Скрит текст:

шоколадов кекс-
Скрит текст:

кашкавалки-
Скрит текст:

И първи опит в правенето на мъфини, поизгорих ги отдолу, но са вкусни. Лимонови мъфини-
Скрит текст:

# 588
  • София
  • Мнения: 1 832
много вкусно е при всички!
тутманик с праз и сирене, супа от гъби и картофи


салата от цвекло и моркови, хлебче с див чесън и сирене


постни камби + манджа с джоланче, бут с картофи


и брьош - много хубав

# 589
  • Мнения: 1 210
Олеле какви вкусотии  :love
И аз реших да дебютирам в темата с една салатка и едни щолени


# 590
  • Мнения: 191
И след впечатляващите ви, красиви и много вкусни неща, да си покажа днешното меню Simple Smile

салатка от печени чушки Heart Eyes



чушки-бюрек на фурна, страхотна и много любима у нас рецепта! Peace



и тиквеник с дебели (тип "домашни") кори и повечко канела Heart Eyes



  bouquet  bouquet  bouquet

# 591
  • София
  • Мнения: 2 531
Масленки ( с масло)  Laughing
много са хрупкави и ронливи и се топят в устата,
рецептата я взех от кулинарната библия, която в кауфланд се продава срещу точки - децата ми я подариха!

125 г меко масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората на 1 лимон
ванилия
300 г брашно

орехите добавих от мен

Оформих тестото на цилиндър, охладих за малко да стегне и го нарязах на шайби. Не се разливат и надуват.  Пекат се много бързо - 10-12 минути на 180 С - изобщо трябва са се стои до фурната



# 592
  • Мнения: 21
Аз се борих с едни фунийки и въпреки, че станаха, не мисля че скоро пак ще се захвана Whistling


с какъв крем са пълни?

# 593
  • Мнения: 158
Привет, момичета! Започвам отзад напред!
lu4a, тези фунийки ще ме топлят цял ден! Изглеждат фантастично!
ditsan, много бого меню, а това с трънсаката луканка много ме разсмя  Mr. Green
пеп-4o, нечовешко е това, преглът  Shocked
Меичка, красива торта!
ghost13, заинтригувана съм! Много интересно решение за пуднинг Peace
labrex, Тайна - майсторки сте на тестените изделя! Разкош! Hug
lina kaz - чудна тортичка и мноооого интересна Peace
Браво момичета!

И запис с пилаф с броколи

# 594
  • Мнения: 112
 
pavlina&mima , Кремът е от:
    1 л прясно мляко
    1 ч.ч. захар
    3 бр. яйца
    3 с.л. брашно
    1 ванилия
    75 г масло

От мен Крем супа от леща с крутони

# 595
  • Мнения: 18 811
Ели, дробът на фурна какъв е и каква е рецептата?

# 596
  • Мнения: 3 449
Пак големи вкусотии сте направили.От мен кълцан шницел с картофено пюре и макарони на фурна.

# 597
  • Мнения: X
Верабел,страхотен тутманик! Peace
Алфа Бета,взимам си няколко бисквитки с кафенцето,чудни са! Crazy
Луча,любимите ми фунийки,много ми харесват и твоите!Аз вече се сдобих с формички ,само да видим кога ще ги навъртя и напълня!А как ще ги чакам пък изобщо не знам. Party
besyto,щолените ми грабнаха окото,предложи рецепта,моля! Hug
Един самолет,кацнал на торта печели моите адмирации,а сигурна съм и на половинката ми,който също им е фен,де да можех да направя и аз един такъв за него....

баница с тиквички :

# 598
  • Мнения: 191
Ели, дробът на фурна какъв е и каква е рецептата?

Дроба е свински, а рецептата е много лесна и сполучлива -
Дроба се нарязва на парчета, дебели около 1/2см, изчистват се жилите. Парчетата дроб се накисват в малко прясно мляко за около 1/2 час - 40 мин., но това може и да се пропусне. Ако е бил накиснат, дроба се отцежда от течността, посолява се леко, поръсва се с черен пипер и се овалва последователно в олио-брашно-олио. Реди се в тавичка и се пече на около 200 градуса - става бързо, наблюдавайте го..., а и всеки го предпочита различно, някои по-препечен, други по-мек.
По принцип, рецептата завършва с добавянето на 2-3 глави, нарязан на полумесеци лук, към средата на печенето, но моя вариант е дроба да остане натюр, пък лука към него да е карамелизиран.... Peace

Този вариант за правене на дроб го знам от Nana77      bouquet

Леллелееее....Еликсир, тази баницааааа....страхотна е!!! Crazy Peace  Имам тиквеник, но въпреки това бих се нахвърлила на твоята моментално!!!!  bouquet

# 599
  • София
  • Мнения: 348
Масленки ( с масло)  Laughing
много са хрупкави и ронливи и се топят в устата,
рецептата я взех от кулинарната библия, която в кауфланд се продава срещу точки - децата ми я подариха!

125 г меко масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората на 1 лимон
ванилия
300 г брашно

орехите добавих от мен

Оформих тестото на цилиндър, охладих за малко да стегне и го нарязах на шайби. Не се разливат и надуват.  Пекат се много бързо - 10-12 минути на 180 С - изобщо трябва са се стои до фурната



Колко дебели са шайбите, какво количество излиза и дали може да се омеси тестото в робот?

Общи условия

Активация на акаунт