БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 301
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Нямам време-извън града съм,а трябва да ги направя утре  Wink

# 646
  • София
Продава ли се някъде мрежа - като тази, с която са увити някои колбаси?
Трябва ми за да увия руло от месо, което да пека в барбекюто.
Ако ви хрумва и друга подходяща мрежа, приемам всякакви предложения.

# 647
ами увий го с конец. има клипчета как се прави това.   bouquet

# 648
  • София
Продава ли се някъде мрежа - като тази, с която са увити някои колбаси?
Трябва ми за да увия руло от месо, което да пека в барбекюто.
Ако ви хрумва и друга подходяща мрежа, приемам всякакви предложения.
Не зная за мрежички, но се продават силиковони връзки за същата цел.
Ето:
Скрит текст:

# 649
  • Sofia
все съм се чудила за какво са тези силиконови връзки Thinking

# 650
тези не стават да завиеш роле. С тях можеш да усучиш 2-3 пъти  или да вържеш пакет за печене ( #Cussing out в 19ч. се убих да търся телчетата на пликовете за печене, а не се сетих да извадя тези)
Купи си канап/конец за печене - ако нямаш време за домашни потреби, влез в кинкалерия и купи дебел памучен конец. Разделяш си 2 конеца по 2-3 м. всеки, слагаш ги на кръст , парчето месо в/у тях и започваш да завиваш - с единия, с другия, да става като решетка. И в крайна сметка потърси клипче.
В някои магазини за опаковки има такива мрежи - не са за печене, но са топлоустойчиви, за зеленчуци, Такива купувам и ползваме за  варене на бахура в казана.  Но не найлонови, а друга материя.

з не съм Ванга за да знам вие за какво мислите.  Joy  и това в никакъв смисъл не е остроумничане   Laughing

то и Ванга едва ли би познала какво мисли една женска глава  Laughing

# 651
  • Sofia
Нямам време-извън града съм,а трябва да ги направя утре  Wink
  виж и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=745730.msg26526439#msg26526439

# 652
Здравейте. Няколко пъти правя млечна баница и на вкус я докарвам чудесно, но не ми е ясно защо винаги при печене се издува едната половина от баницата..става като балон и трябва да я дупча, за да изкарам въздуха. След това, естествено,  пак така се издува  Sad Къде може да бъркам?

# 653
# 654
  • Sofia
от къде си ги купила,виждала съм,но сега не мога да се сетя...

# 655
  • София
тези не стават да завиеш роле. С тях можеш да усучиш 2-3 пъти  или да вържеш пакет за печене ( #Cussing out в 19ч. се убих да търся телчетата на пликовете за печене, а не се сетих да извадя тези)
..................
Не, не съм съгласна. Точно с тези силиконови връзки увивам свинско/телешко шпиковано от контра филе. Същото става и с роле.
Скрит текст:
Съжалявям, че в момента нямам собствена снимка.  Peace

# 656
  • под тепетата
Да разбирам ли, че тези нарези по силиконовите връзки са, за да не се приплъзва и връща при завръзване ( като при свинските опашки) ?
 Пеп-4о, от някоя от големите вериги, Кауфланд май беше, си купувам пликчета за садвичи на ролка и вътре има на лист доста телчета за завръзване.

# 657
labrex, благодаря за отговора за размерите на тавичката на сладкиша "зебра".   bouquet Прочетох, че си писала малка тавичка, ами за мен моята е малка, другите ми са над 30см.  Laughing  Явно нямам подходяща за този сладкиш, ето повод да си купя.  Mr. Green Иначе на вкус беше добре.  Peace Благодарско още веднъж.  Hug

# 658
Да разбирам ли, че тези нарези по силиконовите връзки са, за да не се приплъзва и връща при завръзване ( като при свинските опашки) ?
 Пеп-4о, от някоя от големите вериги, Кауфланд май беше, си купувам пликчета за садвичи на ролка и вътре има на лист доста телчета за завръзване.

да и на двете, а на пликовете извадих телчетата и пуснах   някъде и  ooooh! намерих, но изгубих 20 мин.

marchеva14, по този начин се завързва, да. Но цяло филе, или големи пържоли. Но за "мрежесто" завързване не стават, ако месото е по-дребно - малки пържоли, които да се оформят на руло  - тия връзки не стигат з а едно руло - имам предвид от по-малки пържоли и пилешки, които или да се поставят в мрежичка и пекат, или да се "наплетат" с конец за печене

Скрит текст:

Моите връзки са от дом. потреби на Рино или от Джъмбо  newsm78

# 659
  • София
Освен и аз да забъркам Зебрата на Лабрекс  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт