Партньор, който е лош събеседник - съвети

• 21 320
  • 279
  •   1
Отговори
# 60
  • Tам през Атлантическия океан

От друга страна партньорката ми е с много тесни интереси, не се интересува от нищо което става по света,  общо взето интересите и се свеждат до спорт (женско тае-бо), религия (вярваща е, аз не - съответно избягваме темата за да не се афектираме) и немски език (работен и е, моя е испански).
При опит да й добавя нови интереси или да я обогатя с някаква теория или информация, съответно с идеята за дискусия, тя ми предава топката и следва мълчание, сякаш губи интерес. И с приятелите си е такава - държи сякаш умишлено повърхностно ниво. Съответно когато сме заедно разговорите ни протичат в безцелно лигавене или обсъждане на някакви битовизми.  Като цяло тя прави впечатление на по-зрелия партньор във връзката, но понякога когато разговарям с нея все едно разговарям с дете. Имам също чувството, че това, което мисли в ума си, минава през някакъв филтър това, което изговаря е изключително пресято в сравнение с първоизточника.
Иначе общите дейности са отличен 6 за нас - пътуваме, разхождаме се, пазаруваме, готвим заедно  Peace, но като цяло липсата на стойностни разговори и невъзможността да постигнеш социално удоволствие с партньора ти води до интелектуално и емоционално неудовлетворение.  Tired

Така говориш все едно някакъв тергет гониш , ЕгаТИ  ooooh!

Жал ми е за мацката чесно.

Ще ти цитирам едно клише , което няма как да не знаеш  Sunglasses

Жените трябва да бъдат обичани, не разбирани.

Оскар Уайлд

# 61
  • Euskal Herria

И разбрах YanaDG какво цели с участието си в темата, но да кажем, че просто иска да изпъкне като полезен и качествен кадър на този форум  Wink  Grinning

Би ли разяснил, моля, какво целя с участието в темата? Поне и на мен да ми стане ясно.
 Питаш, искаш съвети, а после се сърдиш. А това е вторият ми пост в тази тема. Много избирателно отговаряш. Конкретно за пускането на този - бях провокирана от твоето изказване в съседната тема.
Изобщо нямам претенции да съм полезен и качествен кадър в този форум; където трябва, съм се доказала. Тук - няма нужда.

# 62
  • София
Точно така, всички сме бедни, нещастни и страдащи от домашно насилие.
Голям аналитик.
Аз, направо си те представих как сядате на вечеря и ти започваш," мило, дай да анализираме обстановката в Близкия Изток, цяла нощ не съм спал". Тя отегчено промърморва нещо, за да не те обиди и ти заключаваш- Ах, мило! Толкова ограничени интереси имаш! нямаш никакво желание да обсъждаме световните глобални проблеми, глобалното затопляне и световния мир! Сега ще се оплача в бг-мама!

# 63
  • Tам през Атлантическия океан
Ох сетих се  Joy за този виц

От едно списание правят анкета - кой командва вкъщи, мъжът или жената? Разпитват една жена:
- Кой взима важните решения у вас?
- Ами как, мъжът ми... Всичко важно той го решава, аз се занимавам само с дреболиите.
- Например?
- Ами той решава най-глобалните неща, а аз се занимавам така... с ежедневието, с бита - подробностите, един вид.
- По-конкретно?
- Ами по-конкретно... Аз например решавам какво ще има за обед, къде да излезем вечерта, каква рокля да си купя, какви тапети да сложим в спалнята, къде да си купим къща, мъжът ми каква работа да си търси...
- А какви са важните неща, които той решава?
- О, ами нали ви казах - глобалните неща... Дали подкрепяме разширяването на Европейския съюз, дали сме за ядрено разоръжаване...

# 64
Божкееее, Дессс, таман за този виц си помислих и го видях написан  Shocked Joy

Подобен ми е този:
 Работа на мъжа е да извърши подвиг (например, да убие дракон).

Женска работа е всичко останало: да изглади риза и панталони за мъжа, който извършва подвига, да лъсне меча и доспехите, да изчисти коня и да му сложи седлото и сбруята, да нахрани мъжа преди подвига, да му напомни за мястото и времето на извършване на подвига, да го изпрати до мястото за извършване на подвига, да организира дракона, така че да не пропусне подвига на мъжа, след подвига да приведе бойното поле в порядък, да прибере ризата и панталоните в пералнята, да почисти меча и доспехите, да прибере коня в конюшнята, да разтреби тялото на дракона, да напише отчет за това, как мъжа е извършил подвига, да изглади ризата и панталоните на мъжа за следващия подвиг…

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 23:21 от *Mi*

# 65
  • София
Аз веднага се сетих за него, когато прочетох първия пост.
Ама ако се яви още един кандидат да обсъждаме глобалните проблеми с гладуването в Сомалия, затоплянето на планетата, опазването на световния мир и войната в Близкия изток, окончателно ще взема решение да се явя най-накрая на мис Свят. Докато съм още мис.

# 66
Аз веднага се сетих за него, когато прочетох първия пост.
Ама ако се яви още един кандидат да обсъждаме глобалните проблеми с гладуването в Сомалия, затоплянето на планетата, опазването на световния мир и войната в Близкия изток, окончателно ще взема решение да се явя най-накрая на мис Свят. Докато съм още мис.

Е, ти ако ги имаше данните, щеше вече да си станала  smile3560

Иначе намирам политическите теми за скучновати и аз ги избягвам. Първо, че по тази всеки си има собствено виждане и второ, че то там нещата са ясни и няма какво толкова да се говори, освен ако не искате просто да си чешете езиците като пенсионери на пейка. Има си много други, по-приятни теми.

# 67
  • София
А какви теми би желал да обсъждате, на които тя не откликва?

# 68
  • София

Е, ти ако ги имаше данните, щеше вече да си станала  smile3560

Их. Удари ме по болното место, нали ти казах, че си голям аналитик. Викам си, сега като грабна короната няма да мога да се изкажа по въпроса за световния мир.

А какви теми би желал да обсъждате, на които тя не откликва?

Да, крайно време е да се върнем да дефинициите. В конкретика.
География, история, литература, естествени науки, изкуство...?

# 69
Рано или късно това различие в характерите ще ви раздели.....

# 70
  • Варна
Grimm, не разбирам защо когато не ти харесва някой пост в темата нападаш авторката, наричаш я грозна, малтретирана, глупава? Защо го правиш? Чувстваш се по извисен ли?
За човек с толкова претенции имаш прекалено инфантилно и незряло поведение. Предлагам ти натам да насочиш размислите си. Глобалните проблеми ще се решат и без да ги мислиш. Wink

Ох, дано мацката прогледне и разкра този надут хвалипръцко преди да е успял да я пречупи и да и внуши колко е тъпа и ограничена.

# 71
  • София
Той на същия принцип нарича любимата си ограничена и с липса на широки интереси и прочие дефиниции.
На мен ми трябват само тези няколко изказвания, за да сглобя извода си за този господин, /ако е това, за което се представя/, че има тотална липса на елементарни комуникативни умения, видими с невъоръжено око.
Да не говорим за обективност на преценката му, по отношение на събеседниците отсреща.
Бедни, гладни, грозни, нереализирани и страдащи от домашно насилие.
Е, как да не се посмееш.

# 72
Grimm, не разбирам защо когато не ти харесва някой пост в темата нападаш авторката, наричаш я грозна, малтретирана, глупава? Защо го правиш? Чувстваш се по извисен ли?...

Смятай пък как е на живо. Затова писах напред, че жената явно просто не ще да говори с него, за да не създава напрежение.

# 73
Ще се възползвам от пуснатата тема, въпреки, че вече малко се отклони от въпроса на автора, за да споделя и моят опит.
Моят партньор е отчасти като приятелката на автора.
Темите, които повдига са изцяло свързани с битовизмите, работата или детето. В много редки случаи (ако аз започна разговора) си говорим за филми, книги и разни неща от живота.
Честно казано, липсват ми този тип разговори...но си ги наваксвам с приятелки, колежки и познати. Много ми се иска да си говоря с него, но той просто не е такъв човек.
Не е от хората, с които може да обсъждаш цяла нощ най-различни теми, коя от коя по-интересни.
В крайна сметка идеални хора няма...не е добър в това, но пък го бива в други неща.

Забелязала съм, че повечето теми, в които някой се оплаква от връзката си 90% от отговорите са: "Остави го/я!", "По-добре няма да стане", "Бягай, докато е време!" и то за теми от домашно насилие до такива, в който партньора не ходи да пазарува, например.
Отстрани погледнато е много лесно да се каже, но ако скачаме от партньор на партньор...то докато намерим перфектния може да сме пенсионери.(Изключвам тези с домашното насилие, естествено)
(лично мнение)

# 74
Grimm, не разбирам защо когато не ти харесва някой пост в темата нападаш авторката, наричаш я грозна, малтретирана, глупава? Защо го правиш? Чувстваш се по извисен ли?
За човек с толкова претенции имаш прекалено инфантилно и незряло поведение. Предлагам ти натам да насочиш размислите си. Глобалните проблеми ще се решат и без да ги мислиш. Wink

Ох, дано мацката прогледне и разкра този надут хвалипръцко преди да е успял да я пречупи и да и внуши колко е тъпа и ограничена.
Защитна позиция/реакция - нищо повече. Най-вероятно самият той е бил малтретиран и е приел този модел на поведение.

Общи условия

Активация на акаунт