От нашите юнски мъници усещат се вече ритници - тема 8

• 31 441
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро коремчета  Flutter абе да ви питам имате ли проблем с ходенето по голяма нужда и какво помага при такъв проблем че е мнооого гадно постоянно да ти е подут корема и да те боли  Sad
при мен помага мюслито сутрин за закуска, слагам и по малко ленено брашно. Също така сливи или киви, най-добре на гладно (не за десерт) 2-3 на един път. Знам колко е неприятно и на мен ми се случва понякога...

Bellisima82 , така като ти чета коментара, ти си неспокойната и хич не ми "звучи" да приемаш нещата на майтап. Ако е така не виждам какво се засягаш от моя коментар. Участвала съм в достатъчно форуми и не съм спряла да се изумявам колко хора всъщност вярват в такива нелепици (смених думата, че явно стана голям конфликт). Надявам се да няма хора, които не знаят това, което съм написала, но ако има ... тогава наистина би било голям майтап!
Нека да подчертая, че не визирам никой от тук присъстващите, та да няма засегнати  Peace

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 10:16 от Lidkata

# 391
Здравейте, момичета! Искам да ви питам относно кървенето на венците ходили ли сте на зъболекар и какво ви е казал? Някъде четох, че по здравна каса ни се полага допълнителен преглед при зъболекар. Знаете ли в кой месец е най-добре да се отиде?

# 392
Здравейте, коремчета!
За пола в началото на бременността много четох, защото искахме момиченце и единственото, което ми се стори що-годе логично и би могло да се пробва при следваща бременност е: сперматозоидите, които са носители на Y-хромозома оцеляват няколко часа, те са и по-бързите и ако овулацията е в момента, твърде вероятно е бебето да е момченце. Докато носителите на X-хромозома оцеляват по-дълго, може и няколко дни и ако овулацията предстои да настъпи в следващите дни, има голяма вероятност бебето да е момиче. Извод: ако бебеправите, за момиче гледайте да е преди овулацията, а за момче - точно в деня на овулацията.  Laughing Сега да не ме разпнете, има доза истина, но пак не е гаранция.
За късмет, точно момиченце чакаме, между другото, вече потвърдено и от ФМ Wink
За витамини акушерката ми препоръча Pregnacare, но с уговорката само ако док. каже, а той по принцип е против и смята, че няма нужда засега. Засега не пия нищо.
Мимчето7, аз имам същия проблем, пробвай с разхлабващи храни- сушени сливи, киви, топло пр. мляко, 1-2 лъжички сладко от рози(с предната бременност АГ-то ми го препоръча), повече супи и готвено, а не сухи неща... ама ти си ги знаеш повечето.
За ревността, май още не му е ясно на моето диваче какво ни предстои. Той много иска коте или куче да си вземем вкъщи, но някакси го убедих, че като си имаме бебе, ще се грижи за него, ще бъде батко и т.н. Добре, обаче след 2-3 дни идва при мен и ми казва: "Мамо, абе, знаеш ли, не искам бебе, искам да си имаме куче." Mr. Green Така, шегата настрана, но много е опърничав, всичко е НЕ, в такъв период е сега и направо ми настръхва косата като си помисля какво ни чака след юни месец.

Стискайте ми палци, имам нужда от много положителна енергия в следващите дни, после ще ви споделя какво!!! Hug

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:38 от Amica

# 393
За пола да кажа какво четох веднъж преди да забременея.Понеже аз много исках момиче и ми беше интересно дали мога по някакъв начин да повлиая за зачеването на момиче.Изчетох доста работи освен калкулаторите,позите и храните имаше една статия/не помня вече къде/,че всъщност яйцеклетката е тази,която определя кой сперматозоид да я оплоди.До нея достигат много,но тя решава.И в крайна сметка се оказва,че не мъжете правят момчета или момичета,а жената.Аз с цялото си желание и мисли за момиче,накрая ми казват момче така,че всичко е БОЖА РАБОТА.
Относно килограмите и витамините.Аз отначалото до сега съм +8кг, не съм пила витамини едва преди седмица ги започнах.Хапвам си нормално без да се ограничавам от сладко,тестено и т.н.Даже откакто съм бременна всяка сутрин почти закусвам баничка,досега толкова банички не съм изяждала през живота колкото от началото на бременността.
За периода със сладкото и при мен започна.До скоро не можех да погледна шоколад при положение,че преди това омитах 1 за нула време,а сега апетита ми за шоколад започва да се покачва.
И последно за шофирането и дългото пътуване.Не съм спирала да си карам колата и не мисля да спра докато не започне да ми става невъзможно.Колана го слагам докато карам само отгоре,иначе когато се возя си го слагам както трябва само малко го разхлабвам да не ми стяга.А за дългите пътувания всеки месец пътувам по 200+км в посока за прегледи и досега не съм имала проблеми,надявам се и за напред да няма.

# 394
 delfin4e19 Аз миналата седмица пътувах Варна-Пловдив и обратно и нямах никакви проблеми. Даже с мъжът ми сме запланували едно ходене Варна-Велико Търново-София-Банско към края на март. И за сега май той повече се притеснява за мен от колкото аз самата. На мен много ми се ходи и ако всичко върви както трябва смятам да си направим пътуването.
За килограмите съм +7 до момемнта, но на мен много ми личат от всякъде. Малко се притеснявам за тях че съм склонна към напълняване, но изобщо не се ограничавам. Хапвам си доста добре, дори в повечето дни закусвам ( а това не го правих никога преди бременността).
За контракциите - аз до сега мисля че не съм имала, нито втвърдяване, нито кой знае какви болки. Слаби ниско долу, но не ми се е налагало да пия нищо за сега. Моята доки не ми е изписвала нищо за тях и категорично ми каза да не пия допълнително витамини, а да си ги набавям с храната. Нямало нужда, когато всичко е наред да се тъпчеш само с химия.

# 395
Здравейте, момичета! Искам да ви питам относно кървенето на венците ходили ли сте на зъболекар и какво ви е казал? Някъде четох, че по здравна каса ни се полага допълнителен преглед при зъболекар. Знаете ли в кой месец е най-добре да се отиде?
Аз бях на преглед декември, има един допълнителен за бременни, ако си си изхабила полагащите се през годината, но сега е февруари, тъй че не вярвам да си ходила толкова много за месец. Та специално за венците ми казаха, че всички бременни към 5-6 месец започват да имат проблеми с кървене или дори с разваляне на зъбите, което било нормално. Препоръчаха ми задължително да си купя паста за зъби и вода от червената серия на Парадонтакс. Хич не ми допада на вкус, но определено съм много доволна от резултата, ползвам ги от месец и засега нямам кървене, а и лошия дъх изчезна(той също ми се беше появил вследствие на бременноста)

# 396
Моят мъж има проблем с венците. Винаги му е помагало жабуреното със смрадлика. Затяга венците и тъй като е външно не вярвам да е противопоказно за бременни.

# 397
Здравейте, коремчета!
За пола в началото на бременността много четох, защото искахме момиченце и единственото, което ми се стори що-годе логично и би могло да се пробва при следваща бременност е: сперматозоидите, които са носители на Y-хромозома оцеляват няколко часа, те са и по-бързите и ако овулацията е в момента, твърде вероятно е бебето да е момченце. Докато носителите на X-хромозома оцеляват по-дълго, може и няколко дни и ако овулацията предстои да настъпи в следващите дни, има голяма вероятност бебето да е момиче. Извод: ако бебеправите, гледайте да е преди овулацията.  Laughing Сега да не ме разпнете, има доза истина, но пак не е гаранция.

И ние по това се водихме и резултата е на лице Simple Smile При това не само един път, а цели три, както се вижда от лентичката ми. Момчетата са точно на овулацията ми, а девойката е 3-4 дни преди нея. Но за това трябва да знаете със сигурност кога е била Wink  В това има много логика, отколкото смяна на кръвта, разни китайски календари и т.н.

Аз ходих на зъболекар преди Коледа. Много ми кървяха венците, бяха подути, един мъдрец тръгна същевременно да расте, беше ужас. Та ми изчистиха зъбния камък, намазаха ми венците с нещо след това и са по добре сега. Мия си зъбите сега с Парадонтакс и Елгидиум-анти плака, като ги редува. Също така се жабуря със Сандрин. Много е важно и четката да е възможно с най-мек косъм.

# 398
Здравейте момичета!

За кървенето на венците - Имах този проблем и от два месеца използвам Лакалут Актив и Листерин. Много съм доволна! За сега цвета на венците е нормален и се прибраха. Надявам се така и да остане.

Искам да ви попитам, дали сте чували или пък имате някакви отзиви и наблюдения за Cocoonababy?
 Наши приятели, който живеят във Франция искат да ни подарят такъв матрак/легло, защото било наистина много полезно, удобно и дори в някои болници там го използвали...аз четох доста неща и разпитах няколко познати, от които също получих добри коментари.Ако имате инфо, моля споделете.

# 399
  • Pb
Някой знае ли колко често трябва да се мажем с магнезиевото олио, при положение, че вземам 3х2 магнерот? Нагорно ми идват всички тези хапчета (+ разните други но-шпа, желязо...) Често ми се повдига, след като ги пия и искам поне магнерота да избегна.

Моите венци също са в ужасно състояние - жабурене с вода за уста вкарва положението в някакви прилични граници. Знам, че ако изчистя зъбния камък ще се родя, ама ме е страх да не си докарам болки в корема по време на манипулацията. Последните дни толкова чувствителен е станал, че и най-малката емоция ме удря там.  Sad

# 400
  • София
елхичка- на опаковката пише максимална доза 5мл от магнезиевото олио, аз го слагам при нужда само, когато ми е твърд корема. Ето това е моето - http://www.abopharma.bg/bg/pages/magnezium-oil.php , но има и други на пазара. В една друга листовка четох , че се мажело вечер за по-добър сън.

# 401
Здравейте  Grinning

Да се изкажа за контракциите - могат да са породени от няколко причини, заради това пълното лечение включва Магнезии, Но-шпа (Папаверин или друг спазмолитик) и хормонален медикамент. Аз бях на всички тези, т.к. не се знаеше от къде е проблема. Мисълта ми е, че ако са сериозни контракциите, освен Магнезии е добре да се вземе и Но Шпа, като няма как да се очаква да подейства на следващия ден...

За шофирането - за съжаление не съм активен шофьор, тъкмо щях да ставам и взе че се появи бебко  Laughing С него в коремчето ме е страх да си нанасям допълнителен стрес, който за нов шофьор изобилства по Софийските пътища ( и не само). След като родя, ако имам възможност откъм време ще възобновя, т.к. ми е голяма мъка че не мога да шофирам.

За колана - и преди казах, сядам върху долната част и слагам отпред само горната. Няма начин да сложа долната пред корема (дори и отпусната, ако надей Боже се наложи да влезе в употреба, ще притисне коремчето много рязко и силно), също ми е недопустимо да пътувам пък без колан.

За дългите разстояния - на мен ще ми се наложи да пътувам София - Варна и обратно след около седмица, имаме бъдеща баба юбиляр и няма как да пропусна. Трябва обаче да реша дали да е с влак или с автобус за отиването, връщането ще е на два пъти и със сигурност с кола. Вие какво бихте ме посъветвали, някой пътувал ли е с влак скоро/с корема?

Мимчето7 - на мен за запек много ми помагаха фрешове сутрин на гладно, пила съм най-вече от портокал, също ябълка и морков; също всяка сутрин закусвах кисело мляко с бисквити. Много супи също помагат. Според мен това ме спаси от запека, особено първите 3 месеца, когато другите мами ги беше нападнал лошо.

За венците - моите са проблемни от преди бременността и има моменти, когато се "отдръпват" и зъбите стават много чувствително в основата, все едно се оголва нервно окончание  ooooh! Веднага като го усетих, започнах да се мия с Лакалут сутрин и вечер, и да чукна на дърво, проблема отшумя. Парадонтакса го водят по-силния вариант, но вкуса ми е прекалено гаден и го оставям за крайни случаи. Имаше една течност за жабурене - няколко капки се разтварят във вода - Сандрин се казва. Много стяга венците, но нямам идея дали е подходяща за бременни, ползвала съм я последно отдавна.

ротока - какво е с тези удивителни навсякъде?  Laughing Flutter

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 14:13 от Gaggi

# 402
И при мен кървенето на венците вече е факт. Мислех си, че е резултата от смяната на четката за зъби, но май, май не е. Прадондакса е страшна паста, ползвала съм я преди, винаги е помагала, стига да се мине критичната седмица и половина за свикване с отвратителния вкус. Сигурно и аз ще си купя.
Иначе кръвта в носа си я имам, даже преди няколко дни ми потече малко, но за кратко. Явно е доста често срещан симптом, забелязвам, че много мами с изненада откриват кръв като си духат носа.

# 403
Момичета, за кървящите венци - справих се само с няколко жабуренета след миене на зъбите вечер със спиртен извлек от прополис. В малко водичка (около 60-70 мл) се слагат 30 капки (аз понеже видях зор и сложих даже повече), става като мляко, жабурите и след това оставам един тънък  и не забележим филм по зъбите и венците, който действа цяла нощ. Невероятен ефект! Супер натурално, доказано невредно за бременни, консултирах се с няколко зъболекари. А може тинктурата да се приема и при срив на имунната система.
За магнезия - някой пробвал ли е натуралния морски магнезий? Прочетох, че се усвоява много добре, именно защото е натурален, та ми е интересно дали има отзиви.
Прекрасна бременност желая на всички! Simple Smile

# 404
Благодаря ви за отговорите за пътуването . Аз попитах защото в началото имах прокървяване след едно пътуване и трябваше да пия но шпа и утрогестан. Месец по късно и контракции и тогава ми дадоха и магнерот. Сега вече нямам болки и си пия магнерота и просто исках да съм сисгурна преди да тръгна да пътувам че не искам да стане пак нещо с бебка. Говорих и с лекаря ми днес и той ми каза че с почивки и с лекарствата няма да има проблем че искам малко да изляза и са се разходя извън София

На зъболекар и аз ходих в началото още на бременността и повдихнах въпроса за венците и той ми каза да не ползвам листерин и тем подобни че били химия и да ползвам вода за уста с пропопис или смрадлика но аз ползвам паста сенсодин и до сега не съм имала кървене и мисля че е от пастатат защото преди да почна да я ползвам имах нон стоп проблем с венците.

Общи условия

Активация на акаунт