От нашите юнски мъници усещат се вече ритници - тема 8

• 31 441
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И аз не мисля че 150-200км  са проблем с няколко почивки.
Аз също съм шофьор и не съм мислила до кога ще карам Grinning докато мога и не ми пречи ще си карам.
Колана си го премятам само през рамо да не минава през корема.

# 376
Цинабсин по време на бременност ли сте го ползвали и по колко на ден и за колко дни. Аз имам хрема от 3 месеца абе почти откакто съм бременна и досег аникой лекар не можа да ми помогне ?
Хомеопатично е, не си спомням как се пиеше, 100% пише на опаковката. Щом ти е запушен носа толкова време сигурно не е от болест, а от самата бременност. Четох, че някой имат и такава екстра, може да опиташ, но не знам дали стават за продължителна употреба. Аз изкарах ужасна настинка в 13та седмица и се стигна до антибиотик 10 дни. Тези хапчета съм ги смучила сигурно 2 седмици, но с препоръка от лекар.

Въпроса ми относно закона е не дали мога да съм без колан, а дали има забрана за шофиране при бременност, особено напреднала? Grinning Аз знам, че с колан трябва да се кара, и да пречи без него, ако нещо се случи, не дай си боже, е по-зле.

# 377
Моме,като те слушам почвам да се чудя дали днеска и аз не изкарах някакви контракции ,болеше ме и мен по същи яначин,около пъпа и яйчниците,постоянна болка,без да става твърд корема обаче.
Аз с дъщеря си от 5месец почнах магнерот и не го спрях до термина.Пиех го ,защото лежах за задържане,бях прокървила.Не знам да пречи по какъвто и да е начин,по скоро вярвам,че помага.
nolita06  но -шпа са ми били на инджекций дори,какво да му е ако ги пиеш при болки, за бременност  е дори препоръчително,защото отпуска гладката мускулатура?
За колана в колата  -винаги съм без колан,по закон бременните имат право да са без  Peace
Новата глупост е ,че ако не ти личи още бременността полицая има право да те закара до болницата,за да се потвърди бременността  hahahaИначе няма ограничение до кога има право да  шофира бременна жена

# 378
За пътуването-изминах голямо разстояние и със самолет и с кола!Истината е че в самолет ми беше по-комфортно,а и това се случи преди месец!Сега на този етап 150-200 км може и да пътувам,но повече не!
По отношение на цинабсина,комбинацията е от такива хомеопатични препарати които не биха навредили по никакъв начин!Хубаво е като се започне да се пие поне 10 дена!Дозировката е според състоянието,в началото по 5-6 табл на ден,а след 2-3 дена по 3 табл дневно!Много помагат домашно приготвени капки с клеева тинктура-някои използват сребърна вода,а други солен разтвор!Дозировката е на 10 мл 4-5 капки клеева т-ра!Ако има нужда се разреждат!

# 379
  • София
И аз пих цинабсин, имах ужасяваща хрема, носът ми беше толкова запушен, че не можех да спя. Помогна ми, макар и не веднага, но след два дни се пооправих. Те са хапчета, които се смучат през час, но не бива да се приемат повече от 12 на ден.  Peace

Аз не шофирам, но като ме возят, в града не слагам колан, а пък на дълъг път - задължително. Иначе 150-200 км не са проблем, а според мен и повече километри също не са... Е, не 1000 наведнъж, разбира се, но 300-400 с една почивка за мен са окей.

Моме, айде да се оправяш вече! Пробвай го и ти тоя цинабсин, наистина помага.  Hug

# 380
Относно шофирането и колана няма ограничения, освен нашите лични. Винаги съм спирала да шофирам към шестия месец най-късно. Колан преди не слагах, сега с тази бременност съм супер предпазлива и слагам, но само горната част. Даже не го разкопчавам, само премятам през рамо. Тествах го със силно рязко дърпане - върши работа и коремът е незасегнат.
Преди разчитах главно на това, че съм добър шофьор, сега ме е страх от другите, станаха толкова много в София, мнозина карат вироглаво - какво ли не се случва за секунда. А воланът е точно пред корема - не ми се мисли...

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 23:01 от Amilia Pond

# 381
абе, момичета, кръвта няма нищо общо с пола на бебето.

"Пол на бебето и от какво се определя той

Полът на бебето се определя още в момента на оплождането. Яйцеклетката, съдържаща хромозома Х се среща със сперматозоид, който може да съдържа хромозома Х или У. Ако сперматозоидът оплодил яйцеклетката носи Х хромозома, то новообразуваната се клетка има ХХ хромозоми  (Х от яйцеклетката и Х от сперматозоида) и бебето е момиченце. Ако яйцеклетката бъде оплодена от сперматозоид с У хромозома, то новообразуваната клетка носи хромозоми ХУ и бебето е момченце. Вероятността да се зачене момче или момиче е 1:1."

Хайде, да не се вземаме толкова насериозно, а ? Дали пък всички тук не сме наясно от какво зависи полът на бебетата ни ?!? И не виждам никакъв проблем да си говорим глупости. да си гадаем със смяна на кръвта, форма на корема, пръстени и ръсене на сол, пък ако ще и с гадания по пълнолуние !

# 382
  • София
Дубрутрууууу
kakche Честити сини гащи Hug със сигурност баткото ще е щастлив! Peace
RoseAmber това за кръвта и аз съм го чувала, но беше нещо свързано и с партньора. мъжете си сменяли кръвта на 4 години, жените на 3 или обратно и ако има голяма интервенция / операция или друго/ се започва от нея като начало. и в зависимост от това кой е с по - нова кръв такъв пол ще е детето. не помня точно как беше ... не ми пречат никакви различни таблици и методи за определяне на пол - всеки е любопитен и го приемам като забавление, докато разбереш !!,, а и след това Crazy
emeka контракция за сефте можеш да познаеш ако си легнала - матката ти се стяга и става на топка - съответно изпъква и на пипане е твърда. има и подготвителни контракции и все пак е хубаво да следите и да кажете и на докторите си Peace
addy_1 откога чакам да го прочета това за магнезия ... и аз очаквам с нетърпение да подейства Rolling Eyes
delfin4e19 пътувала съм и с кола и с автобус София - В. Търново и София - Ст. Загора второто напоследък всяка седмица Crazy лошото е че съм с контракции, но при мен е трета бременност и то след второ секцио и малкът срок и се води рискова - та не знам дали пътуването / натоварването/ оказва влияние. ако всичко е наред и говорим за едно пътуване според мен едва ли ще е проблем Rolling Eyes
Gugito Честити сини гащи  bouquet
желая Ви спокоен и усмихнат ден и само хубави новини Peace

# 383
С предната бременност пътувах до София всеки месец до осмия м. по 150 км на отиване и на връщане за 1 ден. Спирахме само за тоалетна, не ми е било проблем. В клиниката имаше редовно жени от Бургас, които идваха всеки месец до София.

# 384
  • Шумен
Добро утро коремчета  Flutter абе да ви питам имате ли проблем с ходенето по голяма нужда и какво помага при такъв проблем че е мнооого гадно постоянно да ти е подут корема и да те боли  Sad

# 385
  • София
Цитат
Това ме насочи към въпроса. Мами вие до кога смятате на шофирате? Мисля,че имаше подобна дискусия, но тя беше  насочена към слагането на колан. Аз моя още го слагам, макар, че с тази поледица, май не е много добра идея. Та има ли някакви ограничения по закон или пък как е прието?
В семейството аз съм шофьора и за мен това е свобода .С първата бременност шофирах две седмици преди да родя.Аз се чувствам много добре в колата ,само на по дългите пътувания правим повече почивки.Сега все още слагам колана ,защото така ми е по спокойно,но към края на седмия (както беше и първия път)мисля да го махна.По закон няма ограничение,единственото за което знам е правото за НЕползването на колана.

Без колата съм като без ръце и крака...предишните пъти семейните контролни органи почти насила ми отнеха возилото.  Mr. Green Сега ще видим.

# 386
  • София
Добро утро коремчета  Flutter абе да ви питам имате ли проблем с ходенето по голяма нужда и какво помага при такъв проблем че е мнооого гадно постоянно да ти е подут корема и да те боли  Sad

Имам такъв проблем от 3тия месец. Всеки ден ям овесени ядки и нещата се нормализираха.

# 387
  • София
момичета за магнезия, аз само инициативно реших при контракции да ползвам магнезиево олио вместо Диаспорала, защото много ме разхлабва. Трябва да кажа , че почти веднага след намазване на корема се отпуска. Може би абсорбцията на магнезия е по-бърза чрез кожата и не натоварва стомашния тракт- поне аз така си го обяснявам. Мисля по-нататък да посетя хомеопата ни за тези контракции, дано да има решение.

За пътуването, ще изчакам да ми мине прегледа и да се изясни вдигнала ли се тази плацента най-накрая. Последния път пак беше ниска на около 1 см от шийката, а трябвало да е поне на 4 см. Но за плацента превиа може да се говори след 24 седмица. Последният път лекарката ме посъветва ,ако ще пътувам да пия но-шпа и диаспорал преди да тръгна и като пристигна да си полегна за час - два. Планираме една ски-спа почивка края на Февруари, че много ми се плува, но първо искам да се посъветвам с лекарката  Praynig

# 388
Добро утро, Момичета! Simple Smile

Това за кръвта и пола го казах вчера като за забавление. И аз съм на мнение, че тук всички са наясно, че пола се определя от хромозомния заряд на сперматозоида, но не пречи да си плямпаме някакви неща като това просто за разнообразие.

За витамините, моя лекар от самото начало ми каза, че нямам нужда от такива и не им е фен. Аз обаче на своя глава пия ПРЕНАТАЛ от трети месец натам, и 2 опаковки биозин мама съм изпила след като ноември месец ми излезе херпес. Също така не ям никакво месо, и прецених, че при това положение още повече имам нужда от някаква добавка от витамини.

За настинките, откакто съм бременна не съм настивала и много много много се надявам да се задържа така, защото снощи като чух, че в Силистра починала бременна жена от пневмония и много страх ме хвана. На мен от началото на бременността ми се редуват кървящи венци с кръв в носа. Сега съм на кръв в носа. Нищо не правя по въпроса, според мен е неизбежно.

За пътуванията, аз мисля последно да пътувам от София до Димитровград с кола, колко е, към 250км от 1-ви до 3-ти март, и това ще ми е последното дълго пътуване. Досега не съм имала контракции и втвърнявания, нито болки, и се надявам да нямам проблем с пътуването. Маршрута съм го минавала поне 3 пъти откакто съм бременна и нямаше грижи с 1-2 спирки за тоалетна.

За шофирането, аз съм активен шофьор, всеки ден минавам около 20км до работа и обратно. Когато карам аз, си слагам колан нормално както си се слага и през корема, и на светофарите просто го подръпвам да не е толкова стегнат. Когато ме вози мъжа ми, не слагам колан, освен ако не сме на дълъг път, тогава през целия път държа с ръка лентата, която минава през корема. Не съм мислила докога ще шофирам, сигурно докато ми е комфортно да го правя и корема не ми опира във волана  Laughing Предполагам, че като излезна в майчинство и спра да шофирам до офиса, ще карам доста по-рядко, значи от края на другия месец. Не съм сигурна дали в закона има някакви специфични ограничения за бременни и шофиране, но по-скоро в България - няма, а и да има явно не са много известни Simple Smile.

Да попитам за тези контракции. Изобщо не знам какво са и как точно се усещат и не съм имала досега нито болки, нито втвърдяване, но понеже чета тук че пиете магнезии, но-шпа и тн за контракции, кога е нормално да започнат да се усещат тези неща, около кой месец? Някой някъде ми беше казал да се радвам, че ги нямам, да, радвам се, но, за да съм подготвена, къмто кога да ги очаквам?

Хубав ден на всички   bouquet

А, забравих и нещо важно, някой беше питал за нередовно ходене до тоалетната, ами аз имам попринцип проблем с това, но никога не ме е притеснявало да ходя веднъж на 2-3 дни, и като забременях, почнах да се притеснявам, защото реших, че всеки ден трябва да ходя поне по веднъж. И така пробвах всякакви варианти. Овесени ядки с прясно мляко временно решиха проблема, но пак имаше случаи, в които да пропусна тоалетната в някой ден и то не че не ми се ходи, просто ако не се напъвам не става, а ако се напъвам ме е страх. Тук, ако може някой по-знаещ да се произнесе, ако се напъва човек по време на бременност, дали освен хемороид може да има други последствия? И накрая, открих сиропа ФРУТИЛАКС и се родих Simple Smile Като усетя че ми се ходи, но не мога да отида, тоест, запек, и си взимам една супена лъжица вечерта, на другия ден действа идеално. Пише, че е подходящ за бременни - нещо, което не открих да го пише на други препарати, дори един, който ми препоръча лекаря по ЗК пише изрично, че не е подходящ за бременни, но аз на този му нямам много вяра така или иначе. Та, Фрутилакс действа много леко и меко, не е като да се получи диария на следващия ден, много съм доволна, препоръчвам на всички, които имат този проблем.

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 10:11 от RoseAmber

# 389
  • Пловдив
добро утро  Simple Smile
аз също съм активен шофьор, не слагам колан сега, не ми е комфортно Simple Smile за жалост наскоро претърпях леко ПТП, ударих си корема, но за късмет не се вижда нищо притеснително  Rolling Eyes аз нямам представа до кога ще продължа да шофирам, може би докато усетя затруднение предвид телесата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт