Нашите кухни - тема 52

• 113 000
  • 790
  •   1
Отговори
# 225
  • Mladost
mari_еta  за перялнята можеш да помислиш да я сложиш и във вградения гардероб, ако граничи с банята и е възможно да се направи инсталацията. Аз лично съм доволна от това си решение, освободих си място в кухнята.

# 226
  • ГОре на черешата...
Перуника, благодаря, ще мисля, но токущо жт фирмата ми дадоха като размер за гърба 60 см.
АЗАЗ, не, няма как да стане във вградения гардероб.

Така, нещата лека полека ми се изясняват. Тази фирма предложиха шкафове догоре, още повече, че по късата страна, над мивката има трегер, който няма да разбиваме, а над него ще легнат шкафове догоре, те и сега са така де, ще сложим и под него и ще го скрием. Така не върви по дългата страна да не са догоре.

Ето го проектът на втората фирма:
Скрит текст:

До пералнята е съдомиялна, над хладилника ще има някакви рафтчета, както и отстрани на барплота пак някакви полички, ще го мислим.

# 227
  • В градината...
Ако вместо гръб сложиш плочки, може да ти бъде по-голямо разстоянието до горните шкафове.

# 228
Люка на пералнята няма ли все да ти се удря в краката като седиш пред мивката/ако го оставяш полуотворен/?

# 229
  • ГОре на черешата...
Няма други варианти за пералнята май. Освен да я сложа на мястото на шкафа, до хладилника, но пък ще се вижда от трапезарията Rolling Eyes . Не че сега не се вижда де, на мястото на хладилника е в момента .

# 230
Момичета, имате ли някакво впечатление е фирмата Диалог за кухни? Качество, акуратност, срок на изпълнение? От сайта им кухните им изглеждат великолепно. Те посредници ли са или си имат собствена производствена база? И другата фирма, която ме интересува е Кардо -http://www.kardo-bg.com/

# 231
# 232
  • Sofia
Здравейте,

никъде немога да намеря печка с индукционни котлони. Ако някой има или знае къде се продават моля да каже. Предварително благодаря.

# 233
Кухнята ми е от Диалог –модел Rafaella Noce, както и секцията за хола.  Изключително съм доволна. Работят много качествено.

# 234
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Няма други варианти за пералнята май. Освен да я сложа на мястото на шкафа, до хладилника, но пък ще се вижда от трапезарията Rolling Eyes . Не че сега не се вижда де, на мястото на хладилника е в момента .

а  мила ако затвориш пералнята с вратичка -аз така направих с моята миялна , която не е за граждане -  мъжът ми изкърти малко от стената навътре за да може да се пъхне хубаво и да е затворена с вратичка-нищо не се вижда и никой не знае че има миялна

# 235
 ljudmila, това много ме радва, но как така и секцията ти е от Диалог? Че те правят ли други мебели освен кухни?

# 236
Изработват преди всичко кухни. Помещението ми е кухня и хол. Попитах ги дали ще ми направят и секцията за хола за да бъде всичко в един стил. Предложиха ми 3 варианта на секцията, като ми направиха компютърен модел на цялото помещение за да добия най-точна представа как ще изглежда след монтажа. Съжалявам, че не я поръчах заедно с кухнята, защото можеше да има и лед осветление (да предвидим контакт), но  не исках да пипам вече боядисаните стени.
Да допълня, че когато правят проектите посочват на схемата къде ще бъдат изводите за водите, контактите за електроуредите и т.н.

Кухнята ми е нова, приключихме с монтажа през януари.

# 237
 ljudmila, благодаря за бързия отговор. При мен също е отворено пространство - кухня трапезария и хол общо 3 свързани помещения, които бяха 3 самостоятелни преди ремонта. И това, че правят компромиси за изработка на мебели за хол много ме радва. А ако не е тайна висока ли е много цената на продукта им? Защото гледох на Ално кухните и ми се сториха ужасно скъпи.

# 238
  • ГОре на черешата...

а  мила ако затвориш пералнята с вратичка -аз така направих с моята миялна , която не е за граждане -  мъжът ми изкърти малко от стената навътре за да може да се пъхне хубаво и да е затворена с вратичка-нищо не се вижда и никой не знае че има миялна

Пералнята ми е 50 см дълбока, позволява затваряне с врата, но се чудя, точно защото държа винаги люка отворен, за да съхне. Ще мисля. Очаквам още един проект от трета фирма  Crazy и ще избирам. Така или иначе ремонтът ще е през лятото, нека децата да свършат училище и да ги командировам при баба им на село, иначе не ми се мисли - без кухня и пералня...

Още въпроси имам - ще сменям чамовото дюшеме, което е сега - само в кухнята, около 5 кв.м. какво ще ми препоръчате - гранитогрес? Какъв?
За осветлението на самата кухня - лед осветление под горните шкафове? За над барплота - лунички в арката отгоре или нещо друго?
И още - тези висящи отцедници на металната тръба - имат ли смисъл? Коритото искам да е с отцедник, добре ли е така?
И последно, че се двоумя - барплота на едно ниво ли да бъде /плота му де/ или с второ ниво като във втория проект, което всъщност ще скрива нещата по основния плот от трапезарията. По принцип вкъщи гости идват рядко, така че...не знам, труден избор.

Ох, до лятото ще ви отрупвам с въпроси сигурно, пък като дойде до избор на цвят не ми се мисли направо   ooooh! Crazy Embarassed

# 239
  • В градината...
мм, пристрастна съм, но КАИ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт