Нашите кухни - тема 52

• 112 971
  • 790
  •   1
Отговори
# 315
Сгрешил съм понеже дизайна им е почти един и същ, инак за марката съм чувал добри неща и им са скъпи нещата.
Благодаря ти много Shadowman. Щом са качествени най-вероятно ще се спра на този вид. Разликата от тека е около 50 лв. но мисля че това е по-добро

# 316
Втората снимка от линка ли?
Добре де, за какво се ползва по-малкото корито, на мен ще ми е супер неудобно, ама то като съм свикнала с огромната мивка / 70 на 50 е/
Ето защо искам да сменя дюшемето в кухнята:
Скрит текст:

mari_eta, сменяй смело дъските в кухнята. Там е по-удобно и много по-практично да са плочки (терикот, гранитогрес) - кой каквото харесва. Дюшамето не е изобщо функционално за тази част от дома, това от опит го казвам. Преди да направя ремонт в кухнята, всичко беше с дюшаме. Няма да ти казвам какво намерихме след като махнахме шкафовете за да започваме ремонта   Sick Гадна работа отвсякъде. Преди време се бяхме наводнили, всичко отзад беше почнало да гние и мухлясва. Сега кухнята е свързана с всекидневната, като в частта за кухнята сложих гранитогрес (но от матирания, че не се пързаля като е мокро), а в останала част от стаята запазих дюшамето. Едно циклене, лакиране и стана прекрасно. В останалите стаи също запазих дюшамето, само го изциклих, че имаше няколко слоя боя. Наистина нищо не може да се сравни с естествения материал - и като визия, и като уют, и като топлина, и като изолация.

# 317
И като сте заговорили за мивки да питам и за мивките бланко. Добри ли са? Здрави ли са? Напоследък около мен само говорят как гранитните мивки лесно се пукат. Не ми се иска да дам толкова пари и после да и треперя. Но като разбрах, че микролена само не се виждат капките иначе си се почиства като алпаката нещо се разколебах. Иска ми се да не се замърсява лесно защото не мога да я бърша всеки ден. Някоя от вас ползва ли мивка на Бланко. Имат размер с по-голямо корито което ме устроива за около 390лв.

# 318
  • Раковски
Бланко, еуролукс, тека, пирамис са добри мивки, материала им е горе-долу еднакъв само може да се различават по имена. Специално Бланко са едни от най-добрите мивки.

# 319
  • ГОре на черешата...
Леле, съвсем де омОтах с тези мивки Crazy.
Ето какво искам, моля ви препоръчайте ми - възможно по-голяма/около 50 см да речем/, с десен отцедник/въобще какво ви е мнението за отцедник - има ли смисъл  Rolling Eyes - ще купувам съдомиялна, но пък все ще има някоя чаша и нещо друго да измия, а не да събирам/, само аз мия, но може да ми се случи да изтърва нещо. Макар сегашната да е лята и облицована с теракотни плочки още не съм пукнала нищо, но пък сина ми изтърва чаша за кафе и се откърти парче около сифона Confused...и на разумна цена - мога да отделя до 300 - 400 лв да речем.

# 320
# 321
  • ГОре на черешата...
Нещо такова искам. Пукат ли се лесно, пише да се внимава с горещи съдове/нямам навика да слагам така, но може и да се случи, знам ли/

# 322
  • Раковски
Това е по-доброто от Фат, инак всички мивки от такъв тип (с изключение на алпаката) са предразположени към пукане при високи температури, трябва да се внимава а и гаранциата не важи.

# 323
  • ГОре на черешата...
  bouquet

Честит пpазник!

# 324
  • Балчи-Варна
Момичета къде във Варна има магазини с абсорбатори на Фабер?

# 325
  • Някъде на път....
Честит празник на всички!

Някой ме попита за перления ефект...
Ето снимки, макар че не се вижда много ефекта..... Thinking

# 326
Момичета днес взех стъклокерамичен котлон на Electrolux. Дано излезе сполучлив защото се чудих много между газов и на ток и взех на ток. Сега готвя на газ и се надявам стъклокерамиката да е по-доброто решение и да остана доволна. Взех с ръчно управление. Разликата между сензорните не беше голяма но прецених, че с механични копчета ще ми е по-спокоино. Едно по едно вече нещата дето трябва да взема намаляват и се надявам съвсем скоро да започна кухнята.

# 327
  • Балчи-Варна
http://schock.bg/sinks/formhaus-d-100/

днес видях тази мивка и много я харесах и мисля,че това е моята мивка.Ако някоя я има ще сподели ли мнение.

# 328
http://schock.bg/sinks/formhaus-d-100/

днес видях тази мивка и много я харесах и мисля,че това е моята мивка.Ако някоя я има ще сподели ли мнение.

Аз имам на Шок мивка, не точно този модел, моята има и малко коритце. ЗАсега съм много доволна, но я имам само от 2 месеца, така че не мога да дам мнение за дълготрайност. ПОне из немските кухненски форуми Шок се водят с по-добро качество от бланко. Но и Бланко са хубави мивки според мен.

А какво ще кажете за този смесител. Надежден ли е? Реших че ако се пуска водата отгоре няма да се чудя дали ще ми е удобно и с коя ръка да пускам водата.

HANSGROHE FOCUS 155 mm с въртящ се чучур

Характеристики на продукта
ComfortZone 155 мм височина
Нормален спрей
Въртящ се чучур
Диапазон на завъртане 360 °
Подходящ за проточни бойлери

Хансгрое са много добра марка за батерии. Това е брата на батериите на Грое.
Мен лично би ми била малко ниска за кухненска батерия. Аз бих предпочела да е 25-30 см.

На моята мивка е отцедника е от ляво, но аз купих батерия от дясно (поради моя грешка). В началото леко ме дразнеше, но вече и свикнах и не мисля, че е толкова неудобно.

# 329
Преди време беше показана кухня ,на която имаше фигурки на шкафовете(пеперуда,калинка или нещо подобно)много весело и закачливо се беше получило,искам да погледна такива декорации за шкафове ,а не знам къде да ги търся?Другото ми питане може и да не е за тази тема ,но все пак да питам -
става въпрос за качествен сушилник за чинии извън шкаф и идея за цветарник в кухнята(искам да си отглеждам свежи подправки,ако някои има такива моля да сподели)

Общи условия

Активация на акаунт