Тази снимка ми е любима от цялата серия на Космо...

Желая хубав ден на всички Енгинки!
Подозренията, които някои изказват, че интервюто е „режисирано”, за мен са безпочвени и омаловажават Енгин Акюрек като творец и личност. Извинявайте, но наистина не ми „мирише на пари” – просто едно нормално, човешко интервю. Че е дълга ръката на продуцента, по това спор няма. Но едва ли ще стигне дотам да слага и да маха думи от устата на интервюирания. В договора със сигурност има точка – участие в промотиране и толкоз. Системата е следната: когато ще гостува в предаване или списание, въпросите се изпращат на мениджърката /ПР-ката/, обсъждат се с Енгин, решава се докъде може да стигне в нездравословното си любопитство водещата, за да се избегнат конфузни ситуации. Останалото е Енгин Акюрек и собствените му сили и възможности. Да не го подценяваме – той отива на интервю със собствения си багаж – мисли, чувства, интелект. Сам решава колко и кога да покаже от тях. Никой не му виси на главата и не му казва „Ще кажеш това или онова”.
За мен Енгин Акюрек поддържа една линия – без да е надменен той иска да го запомнят с героите, не държи да бъде по-интересен от тях като личност, защото това ще ги засенчи. Не желае да „яхне вълната” и това е пределно ясно. Просто няма нужда. Та малък удар ли е един игрален филм и една серия? Показва за пореден път, че не е „евтин”. Няма нито една излишна дума, всичко е премерено. Защо не допуснете, че си е просто такъв? Уникален в своята естественост. И точно с това събужда въображението ни и желанието ни за още. Оттам идва неудовлетвореността, че не казва „много”. Мисля, че ние, феновете, трябва да приемаме любимците си такива, каквито са…
Нямам никакъв проблем с това. Абсолютно!

))