Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 993
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
bybeto7 твоя работодател / по-точно счетоводителката  Simple Smile / е длъжен до 15-то число на месеца да ти внесе болничния. Ако искаш да си следиш плащанията и сроковете в които ти внася работодателя болничния, отиди в НОИ и срещу лична карта ще ти издадат ПИК /персонален идентификационен код/ чрез който на страницата на НОИ /Справки за парични обезщетения и помощи/ ще можеш да си правиш справка за болничните. Ето и линк към страницата, където да си проверяваш:http://www.noi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn Впрочем, много хубав термин, моя съпруг е роден тогава  Sunglasses пиши на лични на Мимето14, за да те впише на първа страница.
За ритничетата и аз ги усещам една идея под нивото на пъпа, единият ме подритва в ляво, другият по в средата на корема.
За пола Днес бях на ЖК и ми казаха, че е много вероятно да са  stork-boy stork-boy Така че ще ви подсигуря със зетьове . С това май разчупвам розовата седмица. Все пак още тая мъничка надежда, че на феталната морфология ще ме зарадват с момиче  smile3531 /Миме, задръж щъркелчетата за първата страничка  Laughing/
И аз ходих в Лидл за дънки -взех си 40-ти номер с идеята да ми стават в случай че кача. В краката са ми точни, но нагоре прерастват в една торба, широка не само откъм корема, но и откъм  дупето. Завързах им връзките, но като походя с тях и почват да се свличат..
Имената-Имаме само едно мъжко, сега може би ще избираме и второ. При мен може би ще направят секциото около Петровден, това ще предопредели избора на имена.

# 181
Здравейте момичета. Малко е рано, но оглеждате ли вече магазини в София. Къде и кои?

# 182
Добър вечер  Wink
Моето бебоки го усешам все по-често и по силно и...да там по ниско от пъпа  Heart Eyes
Много искам и аз вече да знам полаааааа  smile3511 в петък съм на ЖК,но да видим дали ще се покажеме или ще се срамуваме...
За имената на мен също много ми харесва Борис, Александър, Калоян и т.н. , а за девойка Калина, Цветелина, Тея, Никол, Николета, Камелия, Лия, Лияна и т.н.
За ваксините не съм против,но много внимавам и ако имам и най-малкото съмнение за болест отлагам ваксината...много са опасни
Втори БХС няма да правя-доки каза че не е необходимо, но ФМ ще правим някъде в 20-21г.с. което се пада края на февруари и ако не се покажеме в петък,то се надявам към края на месеца да се покажеме със сигурност
За спането си спинкам доста добре по цяла нощ-даже и до тоалетната не ставам.Спинкам си и на обяд, абе общо взето на сън ме избива.
Аз още съм си +2 кг-защо така незнам.Хапвам си нормално,това поне ме успокоява че няма да кача 25кг като предната бременноост
Лека нощ от мен и приятни сънища  Hug

# 183
За мен за момента най важното е бебчо да расте живо и здраво ,но вече ми се иска да разбера пола на мъничето ми Wink,ако е момче ще е Иван ,а ако е момиче Ива или Ивиана !През другата седмица ще ходя на преглед два пъти ,дано се покаже пишленце  Grinning
На два пъти го усещам като пърхане в корема ми ,отстрани под пъпа все на едно и също място  !Много е приятно да го усещам Grinning

Наистина си много права: няма нещо по-важно от това ние да сме здрави и бебенцето да е здраво. А за женското име Ивиана много добър избор си направила, защото момиченцата е хубаво да имат повече гласни в името си и ако е възможно сборът на буквите да отговаря на 1,3 или 7 - сакрални числа, така ще ѝ върви на девойката най-много. Тези правила ми ги сподели една много мъдра и учена жена. В тази връзка аз се ослушвам за Паолина и Елеонора, не намирам имена с повече гласни. Но първо и аз трябва да науча пола.

# 184
Мислете все пак,че когато човечето порасне е хубаво да си го харесва името Simple Smile)))))))

# 185
Здравейте мами аз сам с първа бременост и сам 17 седмица и само да попитам вие усещате ли бебока да мърда вече  smile3504 preggo

# 186
Привет и от мен мами!
Аз вече знам пола на бебчо,...и второто ще е момче..... да ни е живо и здраво  Simple Smile а и все по - често го усещам кам мърда ..... толкова е хубаво и странно, бях забравила. Успех на всички мами....

# 187
  • Варна
Тази седмица май тръгна да е мъжка, ще отложа прегледа, докато влезе пак серията за момичета.  hahaha Честито на всички узнали пола! Много хубави имена мислите!
mama@cvety аз пък от +2 направо скочих на + 3,5кг. Ама за дни..  Чак си мисля, че кантара ми се прецака.  Laughing А може и да е от мерака ми за готвене и криене на топло.  Blush
Хайде хубав и успешен ден!

# 188
Добро утроо  food010
Да ви се похваля, вчера 5 годишния ми син най-накрая се усети че нещо става ( понеже не съм му казвала за бременността, чаках той да попита) и като се почнаха едни въпроси, ама кога ще излезе, колко е голямо и когато се роди кой клас ще е Joy и прочее в този дух, беше супер сладко. И после бебчето явно и то се усети и като легнахме за приказка, то стане на бубунка над пъпа и всички можахме да го "почешкаме", както се изрази Лео. Накрая даже и целувка му лепна за лека нощ Heart Eyes
Док на първата ФМ каза че "по-скоро не е мъжко", но това е доста уклончиво. Толкова искаме една лейди, даже и Лео за сестричка се е подготвил, през ум не му мунава че може и да не е  Simple Smile
Иначе за имената при нас е малко особено, защото мъжът ми е ФР и съответно неговото първо име става бащино, пък фамилното си е фамилно и т.е трябва да изберем име, което е малко по- интернационално. Хем обичам БГ имена, хем обаче не се връзват с останалото. Пък и фамилията му не е типично френска, така че трябва да е нещо наистина универсално. Ема и Тея за момичета ми харесват, но са във френския топ 10 от около 3 години и с лопата да ги ринеш Емите и Теите там Laughing.
За момче ми харесват Кристиян и Виктор и даже ги исках и предния път, но оставих тати да избере.

Сигурно и сега така ще стане, аз го нося и го кърмя, нека пък и тати има някакъв по-конкретен принос и да се чувства поласкан Wink

# 189
Привет и от мен! Ох, много пишете,  не мога да ви прочета.
За пола - вчера и втори лекар ми потвърди на 99% м госпожица! Много съм щастлива!
Колкото до имената - на мен ми харесват Аглая и Димана, но тук имаме определени противоречия с мъжо. Както и да е, него сега го няма, а тези неща не се решават по телефона,  а и има доста време.  Като си дойде, ще видим.
За ваксините - слагала съм всички задължителни и мисля пак да го направя. За мен ваксините са необходимото (и по-малко) зло.
Някоя мама от Пловдив беше питала за ФМ - аз смятам да си запиша час при Даскалов.
Колкото до дрехите - вчера набързо минах през Мола и в Тера Нова имаше финална разпродажба (поне в Пловдив). Имат страхотни свежарски пролетни блузки на смешни цени за "нормални"Simple Smile, които обаче са доста широки като модел и са идеални за по-големи коремчета.
За количките - не ми се ще много, но май ще си ползвам количката от Виктория (Mac England) - тежка и тромава, но стабилна. Няма отделен кош за новородено, но има напълно легнало положение.  Другият вариант ми е по-нататък да разгледам из Продавалника за нещо по-евтино, че цените на новите (модерни) колички са ми - Уау!
За слинга - с Виктория ползвах кенгуру, но сега смятам да си купя/ушия слиг, защото се напатих от ревливо бебе с много колики (и тамън свършиха коликите и на 4 месеца и 20 дни изби първия зъб:-)).

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 09:19 от Мимоза2

# 190
  • София
Добро утро!

Аз след вчерашния преглед малко се разстроих. Моята АГ е много пестелива на информация и почти нщо не ми казва  #Cussing out Три пъти я питах "колко е голямо бебето?", а тя "Отговаря си на седмиците" и толкоз. Накрая изкопчих, че термина ми по ехограф е с един ден преди този по последна менструация. За пол и дума не може да става да ми каже! Казах й, че усещам бебето, а тя се подсмихна, не вярвала, малко било още. И като съм го усетела, трябвало после всеки ден да го усещам, иначе не било бебето  newsm78 Много ме ядоса!

На всичкото отгоре ми засече контракции и още повече се притесних. Пита ме какво работя, имала ли съм кървене, болки... И пак не обяснява какво става! За сега съм на Но шпа 3 пъти на ден и след 10 дни пак на преглед, пък после "Ще видим". Много мразя да не знам какво става!

# 191
  • Варна
Май повечето лекари са така. Нищо не казват и не обясняват. Трябва явно преди преглед да четем и да се образоваме, че поне да знаем какво да питаме.

За болничния, моят още не са ми го изплатили и чак се дразня.

За имената - за момче - Теодор, за момиче ми харесват Адриана и Мануела, но ще видим, има много време още.

# 192
Момичета кокичета относно имената с ММ сме решили че ако е момче ще е Андон ,а пък ако е момиченце ще е Елеонора..сега в четвъртък съм на ЖК нямам търпение да разбера пола...относно дънките и аз ходих в Лидл не бях очарована от тях но пък се разтопих като видях малките розовки панталонки с цветенце на тях едвам се здържах да не ги купя хихиих живи и здрави ако в четвъртък се покаже и е мома ще ида да ги купя  Blush Blush Heart Eyes...Лек ден на всички и лека работа на все още работещите мамчета   bouquet

# 193
Добро ви утро мамички Simple Smile  Така като ви чета и доста от вас знаят цвета на гащите... искам и аааааз  smile3511  направо не мога да повярвам че има хора които искат да оставят тази изненада за раждането. Но няма да е скоро. Лекарката каза ФМ в 20та седмица а аз сега почвам 16 та. И на 13ти ми предстои БХС. Те взимат ли кръв?

Ходих до Лидл. Купих дънки сториха ми се удобни изчистени абе бива за тея пари ама малки се оказаха  tantrum  та днес ще ходя да ги сменям ако може ако не, ще се правя на луда и пак ще ги сменя само дано има ако не търся някоя доста финна бременна женица да ги подаря и така.
Аз не го усещам бебока или поне не знам  baby_neutral  какво точно е чуваството?

Mar bella много ми стана приятно че харесваш името Адриана Simple Smile аз съм

# 194
  • Там някъде
Добро утро, момичета! Спорен и спокоен ден от мен! Исках да споделя за лекарите и по-конкретно за обясненията. Аз на моята док още като се записвах при нея и казах, че чета, информирам се, но записвайки се при нея за мен означава, че й имам доверие и съответно оттогава аз задавам безброй въпроси (някои сигурно са тъпи, но като не ми са ясни) и тя винаги ми е отговаряла, при това изчерпателно. Просто не мога да повярвам как има такива док - да шашкат бременна жена и да не обясняват за какво става въпрос #Cussing out

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 09:52 от Mrs Raven

Общи условия

Активация на акаунт