Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 825
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
СУТРИНТА НА ПЪРВИТЕ РИТНИЦИ ЮХУУУУУУ    newsm44

# 616
  • Пловдив
СУТРИНТА НА ПЪРВИТЕ РИТНИЦИ ЮХУУУУУУ    newsm44
Радвам се за теб   smile3501

# 617
Хихи. Това с ритниците е тоолкова сладко. Всеки път като го усещам ми иде да си прегърна коремчето силно, силно. Става ми страшно миличко!

Mar_bella:  И на мен ми пуснаха в 12г.с. изследвания на първото ЖК. На второ - 16г.с. само ехограф и скоро предстои третата и не знам дали ще ми пускат нещо, предполагам доки ще ми каже по телефона като звънна  Thinking
За бебо не се притеснявай, те растат с различно темпо през цялото време, пък и щом нищо не са ти казали, значи всичко е наред  Simple Smile

# 618
Честитоо на всички разбрали пола stork-boy stork-girl  Hug
Аз все още не усещам нищо, все се успокоявам, че е рано,  но пък от няколко дни корема започна да си ми личи, блузки, които ми бяха широки сега вече не са  smile3521 и честно казано съм мн щастлива, понеже се чувствах като просто надебеляла и вече започвах да се дразня preggo
Весела събота и неделя на всички!   Nature Sunny

# 619
Аз вече писах, че усещам бебка всеки ден, нейният график съвпада с моя, буди се когато и аз и стои до късно будна и вечер е много активна, както и почти целия ден. Почнах да я усещам 15 г.с. като леко пърхане, сега вече са си побутвания и ритничета, които се усещат и отвън, като допреш ръка. Да ви се оплача за имената, аз вече ви казах, че искам да я кръстя Рада или Калина, обаче бащата на съпруга ми почна да му досажда да я кръстим на него  ooooh! той е доста по-възрастен и е с много стари разбирания, просто така е възпитан- не се сърдя. Та се чудя как да му кажем, че няма да кръстим детето на никого и че това си е наша работа. Пък и името му не ми харесва- Богомил, не харесвам имена, които съдържат частицата бог, бож и т.н. Майката на съпругът ми каза, че за нея това са пълни глупости и да кръстим детето както ние си искаме. Мъжът ми предлага да вземе името му като фамилия, но тогава всички ще сме с различни фамилии, аз Петрова, той Николов а детето Богомилова, абсурдно е. Laughing А и това име Богомил, веднага правя асоциация с богомилите- ужас.

# 620
  • Пловдив
Здравейте някой може ли да ми каже дали има болки не постоянни под пъпа от ляво или дясно или ниско долу.Наболява ме понякога и не знам дали трябва да се притеснявам,някой ми каза че е от разтягането на матката.Ако някой знае нека пише.на 10.02 съм на ЖК , но искам да питам и вас Simple Smile
благодаря ви и приятни почивни дни на всички   bouquet

# 621
  • Пловдив
VeryMe, лоша работа е това с контракциите, чувала съм, че са нормални да ги има тези подготвителните Бракстън-Хикс към 5 месец и нататък, но толкова рано...И при мен за първи път се появиха преди около месец, може би малко по-малко преди 2-3 седмици, дори по време на една бях на ехограф и корема ми беше свит като на топка. И аз съм на същите дози Магнерот. Но явно организма усеща липсата и постоянно сънувам еротични сънища последните нощи. Най-добре да питаш лекаря си и дано да нямаш такива оплаквания, трябва повече пазене и почивка.
За името на детето съм чувала, че ако се роди на християнски празник е добре да го кръстиш на Светията, защото то си два с името и ще бъде закриляно, но само съм го чувала, може би е само суеверие.
Мимоза, вземай мерки, отивай на лекар, че с този вирус шега няма, наистина има много усложнения с вирусна пневмония. Аз имах Бронхит с предишната бременност и се оправих с този същия Биопарокс, не се наложи да взема другия АБ Амоксиклав мисля беше.
За името на момиче много ми допадат Белослава, Катерина, Диана, Албена, Ирина, Лора, София, Кристина, Ралица, Елица, Евелина, Вероника, Валерия, Елеонора, Магдалена, Мирела, Кремена, Камелия, стига толкова, като се сетя за други пак ще пиша... Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 14:32 от hrisi1303

# 622
  • София
Благодаря ви за предложенията, момичета! Доста от имената влязоха в списъка за обсъждане с таткото Simple Smile Ако някой се сети нещо друго, нека пише - окончателно решение ми се струва, че няма да вземем скоро и сме отворени за предложения Simple Smile
 Hug

# 623
  • Пловдив
Благодаря ви за предложенията, момичета! Доста от имената влязоха в списъка за обсъждане с таткото Simple Smile Ако някой се сети нещо друго, нека пише - окончателно решение ми се струва, че няма да вземем скоро и сме отворени за предложения Simple Smile
 Hug
Тук открих една много интересна тема, ако искаш може да разгледаш...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=756834.0

# 624
Ето и моето хоби,зимата почти не се излиза и си плетях ,но от днес обявявам война на плетките с често излизания на разходки .Ако някоя майка прояви няма да и откажа де.Но наистина предпочитам релакс.Сега плета на мъжа ми шапка (той си я поръча) с емблемата на фирмата му тъй като е геодезист ,и ако Калата има нужда от геодезист за бунгалата да ми пише Simple Smile
https://www.facebook.com/pages/%D0%95%D0%A0%D0%98%D0%90-%D0%90%D … 7451969695?ref=hl

# 625
Mama angel току що ти харесах страницата във фейса, нека стане проекта и ще звъня. Аз мисля че май раншко почнах да усещам побутването на госпожицата -15 гс, с Калоян това ми се случи някъде към 20гс

# 626
http://www.dechko.bg/bremennost/Zdrave/
интересен сайт за маминки

# 627
  • Бургас
бащата на съпруга ми почна да му досажда да я кръстим на него  ooooh! той е доста по-възрастен и е с много стари разбирания, просто така е възпитан- не се сърдя. Та се чудя как да му кажем, че няма да кръстим детето на никого и че това си е наша работа. Пък и името му не ми харесва- Богомил, не харесвам имена, които съдържат частицата бог, бож и т.н. Майката на съпругът ми каза, че за нея това са пълни глупости и да кръстим детето както ние си искаме. Мъжът ми предлага да вземе името му като фамилия, но тогава всички ще сме с различни фамилии, аз Петрова, той Николов а детето Богомилова, абсурдно е. Laughing А и това име Богомил, веднага правя асоциация с богомилите- ужас.
Винаги съм смятала, че инициативата за кръщаване на името на роднина трябва да идва от младите - ако така го усещат. В това е и красотата на жеста. Иначе не виждам, като си го изискат старите, после как ще им се услади. Моят син се казва Богомил и е кръстен на дядо си. Аз исках да бъде така и лично на мен името много ми харесва. Има и хубава семейна история защо дядото навремето е кръстен по този начин. Истината е обаче, че женските ми варианти бяха Мила или Бистра. Богомила ми е твърде грубо за момиче. Има прекрасни женски имена с "Б" - Белослава, Бела, Боряна, Бояна... ако все пак решите да угодите.
През м. юли много красиви имена имат празници - Дамян, Юлия, Магдалена, Марина, Илия... Може и да пропускам някое. Аз искам да родя нормално и ако детето си избере име, смятам да не се опъвам  Hug

# 628
  • Там някъде
josi_josi, при нас е същата работа - забранени са първите букви на имената на родата, искаме да кръстим детето на него си Mr. Green А оттук и следващото. Понеже ми е притеснено при нас да не се получи ситуацията с  sweetpie с имената, съм решила да не казвам имена до самото раждане (дано само и ММ се навие и издържи, че засега си е моя идеята). Аз също смятам, че ако решим да кръстим детето на някой от родителите това трябва да бъде наше лично решение.
Относно кръщаването на светия ако детето се роди на християнски празник - по принцип не съм суеверни, но още от малка (даже не помня по какъв повод, кой и защо ми го е казал) помня, че ако си избрал име на детето си не е хубаво да го сменяш. Защо не е хубаво да се сменя - е и това не мога да ви кажа....Звучи тъпо, но това така ми се е набило в съзнанието, че сега просто не съм сигурна как ще постъпя ако се роди да кажем на Петровден.
Момичета, в предишните теми някой беше писал за кашлица и лекуването й с черна ряпа. Та помня, че ряпата се дълбаеше и се слагаше вътре захар обаче не мога да намеря къде точно сме го дискутирали Sad Аз режа ряпата на две и тогава дълбая, че ММ от 2 дни е със зверска кашлица...Та можете ли да ми кажете така ли се прави точно и на колко време се пие получения сок? А колко пъти може да се използва една ряпа.

# 629
Пробвай с кромид лук и мед, а ряпата се изрязва само от горе като шапчица издълбаваш и така , но при мен това нямаше ефект

Общи условия

Активация на акаунт