Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 789
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Там някъде
Мерси Калата! А може ли и малко пояснения как точно да го направя този кромид лук с мед - пасирам, режа или само сока на лука с мед?

# 631
Мамита и аз се връщам от преглед и ние ще си имаме госпожица  stork-girl Все още не мога да повярвям! Нали ни бяха казали преди месец на 70% момче и се бях примирила вече. За таткото ми е малко тъпо, че той горкия вече си мечтаеше как ще го учи да рита топка   spoko

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 20:25 от bee_di

# 632
Една-две глави лук, две-три лъжици мед. Лука на ситно а меда от горе, слагаш в сравнително дълбок и разлат съд и го накланяш на една страна да може да се утаи. Е точно този сок е важен

# 633
Момичета, забраниха ли ви вече да носите сутиени? Днес го научих в училището за родители. Кажете си мненията - а и как се ходи сред хора на работа без сутиен. Зърната трябвало да усещат тъканите, за да се втвърдят до раждането, както и след това, ми каза акушерката.

Пишете, моля по темата

# 634
Изобщо не мисля да си свалям сутиена

# 635
Лелееее  Outta Joint имана нашествие на  stork-girl , е и аз да се включа към тях  Mr. Green(за сега де...доки каза да изчакаме ФМ на 26.02 за по- сигурно)
Оказа се,че съм със задна плацента (каквото и да значи) и заради това ми изписаха магнезиев диаспорал 2х1-10дни и после на ден по едно и на ФМ ще ми кажат дали да ги продължа или да ги спра. Някоя от вас беше споменала,че доки си тръгнала по средата на прегледа,та и при мен така се получи (горе-долу) беше си тръгнала малко преди да отида, но я заместваше една др. девойка и си поговорихме на дълго и на широко,зададох си всички въпроси и ме гледа около 20-30 мин на ехографа.  Heart Eyes
Видях,че има много болнички-бързо да се оправяте и се пазете повече, че е много страшен този вирус... Hug
Честито на всички разбрали пола  Flutter
Това за сутиените ми е малко странно,хайде мойте не са толкова големи ама има мами... та те ще се разтегнат и ще стигнат до коленете  Shocked ако не се носи сутиен. За подготвяне на зърната знам с груба кърпа след баня или в банята с по-груба гъба...
Малко се забавих с рапорта,ама като се прибрах от док имах гости,а пък и може ли да ви смогне човек  Crazy
АААаааа за секса съм ЗА макар и по-рядко  Confused
Е това за сега от мен   bouquet

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 18:37 от mama@cvety

# 636
Мен много ме болят зърната, като си свалям сутиена вечер, все едно са прежулени, обаче пък да ходя без не бих могла  Rolling Eyes за сега се стремя да не забравям да го свалям, веднага щом се прибера и да го слагам само, когато се налага, примерно до магазина, под якето никой няма да види Laughing Laughing
А в училището казаха ли ви нещо за търкане на зърната с груб плат след 4 месец, ако не се лъжа, мисля че и някое от момичетата тук беше споменала нещо такова, но не намирам информация  newsm78

# 637
mamq@cvety аз също съм със задна плацента, но ми казаха,  че при нормално протичаща бременност плацентата се формира на задната маточна стена, т.е. има задна плацента. Сигурна ли си, че за това е магнезия, обясниха ли ти нещо по този въпрос?  newsm78

# 638
  • Варна
... да усещат зърната тъканта. Добре де, нали и сутиенът е тъкан. Какво значение има дали ще ми се търкат зърната в блузата или в сутиена, все тъкан..

# 639
mamq@cvety аз също съм със задна плацента, но ми казаха,  че при нормално протичаща бременност плацентата се формира на задната маточна стена, т.е. има задна плацента. Сигурна ли си, че за това е магнезия, обясниха ли ти нещо по този въпрос?  newsm78
Казаха ми че за сега ми го изписват профилактично,за да не ми се появят контракции и кървене заради плацентата,но каза че още има вариант да се вдигне. Питах и една позната която ражда юли месец 2013 дали е пила такова нещо и тя каза че ги е пила през цялата бременност.
Казха че може да се наложи и секцио ама не запомних защо,а пък аз раждах нормално предния път и то много бързо и хич не ми се щеше...

# 640
аз пък съм чувала, че сутиена не трябва да се сваля,а напротив да се носи максимално Thinking

# 641
Благодаря, в понеделник съм на преглед и ще питам, как е при мен положението  bouquet

# 642
Иванела83 ,

аз също понякога имам болки, не силни, но все пак имам, най-вече са долу ниско.
Понякога и при седяне ми се получават, а пък когато лежа на една страна - ме заболява тази горната, която "гледа" към тавана, все едно корема като се е подпрял на долната страна, леко придърпва горната. Не знам дали ме разбра  newsm78, може някой да се смее, но така го усещам..

# 643
  • Пловдив
Търкането на зърната трябва да стане в 9-я месец, защото предизвиква контракции.
Според мен магнезия е против контракции, а не заради плацентата, че е задна. Така мисля, защото на мен ми е изписан заради контракциите.
 mama@cvety, да не ти е ниско плацентата? Тогава може да предизивка кървене и ако не се вдигне, препоръчват секцио. Имаш още време да се вдигне.

# 644
  • Там някъде
Мама Цвети, аз също пия диаспорал по едно на ден, а съм с предна плацента и ще си го пия по 10 дни в месеца до края. А иначе доколкото съм запозната предната и задната плацента не са проблем. Проблем е плацента превия (така съм чувала)

Общи условия

Активация на акаунт