ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 476
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Момичета много бързо пост!

Първо честит празник,обичайте и бъдете обичани!

Много благодая на всички отзовали се на моето питане,няма да изброявам,че да не изпусна някой.Супер сте всички, и сте много отзивчиви, благодаря за което.

Миленски1980, какви капки ви изписаха,че и нашия нос е запушвн,капем Тобрекс, но не помага.Ядосвам се,че не пуснахме микробиология,но нали се паникьосвам и слушам педиатърката...Стеримар бейби,му дейтва ужасно,после все повръща горкия.И азпиратора ме е страх вече да ползвам,че му изтеглих кръв от ноздричката и се стреснах доста и спрях и това.А и наши покашлия, и предполагам е от нослето .Сподели моля те.

# 451
  • София
ell_83, не знам от къде си. Мога да ти кажа в коя аптека ми ги приготвиха. Доколкото разчитам почерка на педиатърката Sol.Collargoli 1%/10g. Ще бъде хубаво ако се включи Котето да каже дали правилно съм разчела. Слагам 3 пъти по 1-2 капки в ноздра. Повече от 5 дни да не ползвам ме предупредиха.

# 452
  • София
Здравейте, сладурки! Hug
Честит празник на всички, които имат поводи да празнуват днес- влюбени, опиянени, именници..... Hug
Аз приготвих "романтичната вечеря" - прясно зеле с малко ориз и свинско  Joy   Mr. Green   Joy  Ами така де, с червените свещи, мезето и ароматното вино се връзва перфектно! Peace Mr. Green

Лало, моята бебка ака по веднъж на ден, рядко по два пъти. Освен това ака зелено с жълти зрънца ooooh! Първоначално се бях притеснила от цвета на "производството", но след консултация с двама педиатри - разбрах, че е нормално. В началото, първите две седмици цвета беше по-жълтеникав, но сега сме твърдо в зелената гама.

Ронкис, и Тони яде различно. В общи линии капацитета й е между 80-100мл ( общо кърма и АМ), рядко 110. До преди две седмици ядеше по 100-120 за няколко дни, но след това даде заден и се върна на 80-100мл. Обсъдих го с педиатърката, т.к се притеснявах, че яде малко, че млякото не й харесва, бля- бля, но тя каза да не гледам изобщо какво пише на кутиите с мляко и че за тази възраст до 100 мл през 4 часа са напълно достатъчни. И ние не ядем всеки път еднакво количество през точно определен интервал, така че трябва да приемем, че и малките човечета носят своята индивидуалност и потребност.

И ние сме в отбора на опъпчилите се. Ама яко Sad Tired До миналата седмица бяха тук-таме ситни червени пъпчици, но сега едната бузка е цялата като изрината, има пъпчици и по раменцата и на кръста, където минава памперса. Водих я при доки, каза, че са от прегряване. Много ми е странна тази работа, т.к вкъщи през деня стоим на 20-21 градуса, нощем е 19-20, беба е облечена с тънко боди и гащеризонче или боди и тънка блузка и ританки, а пъпчоците не изчезват. Каза с нищо да не я мажа, ама аз я мацвам от 2-3 дни насам с една мостричка на Мустела и ми идва след това да я изям Heart Eyes Blush
В този ред на мисли- мажете ли с нещо тези пъпки?  newsm78

Миленски, Ел83,  Коларгола е разтвор на колоидно сребро ( ако правилно се изразявам). Можеш и сама да си ги приготвиш - купуваш си прахчето, ампула дестилирана вода или натриев хлорид и стерилно шишенце, смесваш всичко, разклащаш хубаво и оставяш на тъмно поне за 2 часа. После се капят в носа. Лелееее, това само как цапа ooooh! И няма пране Stop ooooh!  С Алекс съм ползвала Коларгол, но нямам спомен за какви сополи го даваха Thinking newsm78

Днес разходката ще е следобяд като вземем каката от градинка.

Хубав ден на всички ви! Hug  bouquet

# 453
Все така недоспала съм.  smile3507 Лизи пак между 5 и 7.30 неспокойства. Тамън успях да заспя към 8 без нещо (дори помолих ММ да каже на каката да не ме буди и не успях да я изпратя за градина!) и в 9.15 вечено нетърпеливата ми свекърва ме събуди по тел да ми честити празника.  Laughing Много мило, ама... можеше да изчака поне до 11... Тааа честит празник!  Grinning     loveuuu txtloves Ние довечера 1dating и  eat па не се знае, може и  luvbed  newsm62 Уж да изненадам днес ММ набързо забърках едни мъфини със сладко от вишни, ама така фатално им сгреших рецептата от вечната ми приприяност, че сега умирам от яд.  smile3515 Успях и да зачистя и ако събера сили може и да изведа беба за малко (която цяла сутрин се мъчи да заспи и точно сега спи като къпана...) Ми... далягам и аз а?  smile3507

Деси89, стискам палци срещата да е вече зад ъгъла, както и да мине бързо и безпроблемно!  Hug Hug

Фейсче,  Joy за начина на даване на Вит.Д  Joy

Вилинка, добре дошла!!   bouquet

Момичета, пропуснала съм, че сте обсъждали някакви декларации, които се давали заедно с третия болничен. Като давах втория, ми дадоха нещо от работата, но ми казаха "аааа споко, това е за по-натам", като не ми обясниха и аз реших, че е примерно за след една година.  Rolling Eyes Онзи ден ходих да си занеса третия болничен, но не открих въпросния лист у дома, пък секретарката беше болна и нямаше кой да ми каже пропуснала ли съм нещо.  newsm78 Та за какво става дума и сега няма ли да ми изплатят парите?  newsm78

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 12:54 от ♥Пандичка♥

# 454
Миленски,

В София живеем.Да знам какво е Коларгол, и щях да предпочета него,пред антибиотичния Тобрекс,но...пак казвам,като се доверявам на педиатърката.Поне ще кажете действат ли ви...От какво са тези сополи,казаха ли ви? Понеже ние не сме били болни със съпруга ми, не е излагано на студ бебето или на прекалено дъли разходки,че да настине...не знам.

# 455
  • София
Мишле_ Леле как ме успокои....благодаря ти!И аз сега мариновах едни пържолки,ама се чудя тия картофи дето ги имам как да ги направя към тях за гарнитура  newsm78 -пържени ли,на пюре ли,на фурна ли,на салата ли.....Украсих къщата по валентински  txtloves да се почувства малко. Така и така сме на нож с мъжо- да разчупим ледовете....  Wink
Пандичка-като станеш от сън виж това. От тук го имам...
http://kantora.eu/docs_new_35.html
ell83вероятно сте му пренесли нещо....То за това е добре да се ходи с маска в къщи...ама работа ли си е?!!

Да се оплача...Дейвид сега се върна от училище- и май ще се разболява. Очите го болят,полягва.Майка ми каза,че на вън го е втресло,а снощи даже накашляше.Дадох му една топла супа,като докато яде му държах краката в леген с топла вода и моркса сол. Изпи една чаша Тайлол хот и сега спи..Дано го пресека... newsm17
И аз мисля да полегна,ама да ви кажа не смея да заспя.Напоследък,щом затворя очи и се унеса Итън ме събужда. По закона на Мърфи в най-сладкия ми момент. И имам стрес вече....  

# 456
  • София
В къщи и баткото и таткото бяха болни миналата седмица.Пък откакто е топло времето излизаме и на разходки. Силно се надявам да не е вируса от двамата мъже в къщи, че не ми се мисли как ще се лекува мъничето. Педиатърката каза да не спираме разходките и че тези капки изсушават лигавицата и спират секретирането. Затова и не са за продължително ползване. Също така каза да давам  по половин ампула вит. С 2 пъти дневно. Малката също се храни по-малко в сравнение с предходната седмица. Средно по 80мл, а по-рано хапваше по 110мл., докторката каза, че е възможно от засилените колики да е това. Нощем сама си махна храненето в 3 ч., а вече втори ден пропуска и това в 6. Иначе капките ми ги направиха в аптеката срещу спирката на тролея на ВМА.
Панди подава се с 3-тият болничен прил.1-ДЕКЛАРАЦИЯ  за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 КСО. От сайта на НОИ можеш да си я изтеглиш.

# 457
Био Гайа давам

# 458
Привет, аз снощи съм будувала от един до 6 и половина сутринта..>Сега съм малко като прегазена от влак Tired Не мога да спя и през деня - поне едното дете будува, а ако и двете спят - то малкият сумти и напъва, та пак няма сън и за мен. Та, в тази връзка, Панди - лягай и не се чуди
Аз днес не празнувамникакъв празник  - виното не ми е любимия алкохол, а Св. Валентин ми е  Sick, та няма да се изсилвам. Ние се обичаме ежедневно и обикновено, дето се казва.
Исках само да ви посъветвам да внимавате с тези термометри в дупетата, може да си докарате голяма беля. Аз на моите деца този метод не бих приложила  Peace
Хайде, аз отивам да хапна, че тази сутрин почти не съм яла Confused

# 459
 Здравейте!
 За капките за почистване на нослето на беба взехме "стеримар" пръскаме в двете ноздри и после почистваме с клечка за уши напоена със същия разтвор.

Въпрос към ЛЛЛ
 Имам притеснения че кърмата ми е много рядка и незнам дали е достатъчно хранителна.От няколко дни започна доста по начесто да яде, въпреки че отново само от 30 до 50мл, но понякога през 30-40 мин търси да яде. Как мога да разбера какво е качеството на кърмата?Сега сме на 22 дни сме в момента.

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 19:32 от Q_A

# 460
  • Близо до морето (200 м)
Здравейте, сладурани!!!

Аз много-много не се включвам напоследък, защото съм изцяло некомпетентна на тема лекарства, капки и т.н. Пък вие предимно това обсъждате. Моите не са пили нищо за колики, за хреми, за ако.  

Залъгалка - каката беше пристрастена, "подарихме" я на едно бебе чак на 1 год.и 8 мес. С носталгия се сещаше за бибата поне още 3-4 месеца  Sad С батко - не сме ползвали, отказваше категорично. Аз също мислех, че ще засмучи пръста си по някое време, но не се случи. Вчера купих за бебо един биберон, че баща му много настояваше  ooooh! Сега прави опити да го "научи", нещо не му се отдава  Laughing

Пъпки - вече има повечко (само по личицето са), но няма да мажа с нищо.

Бяхме на консултация днес - момъка е наддал цели 1400 гр. от изписването и вече е е 5200 и 57 см Rolling Eyes Само на кърма е, давам му да суче на поискване, но ми се виждат множко тия грамажи и от днес ще почна да си записвам в колко му давам да суче и колко време сиди на гърдите пък после ще му мисля.

Прекрасен празничен ден пожелавам на всички, за които днес е празник   bouquet

Следващият път ще пиша вече от стария си профил, че този не ме кефи вече  Wink Ще помоля Панди да ми смени името на 1-ва страничка следващия път като пуска тема  Blush

# 461
Благодаря за инфото за декларацията, момичета.   bouquet Признавам си, понякога чета диагонално и за това съм пропуснала когато е било споменато.  Embarassed Намерих си ги и се оказаха цели 3 броя. Звънях в счетоводството. Нищо няма да се забави, защото първата декларация ми е чак за след като изтече третият ми болничен, което е края на март. Та в понеделник ще ги занеса в работата.

Marion C, ок, но само кажи с какъв ник ще си.

Кайлис, ей го, легнах. Но познай дали спах.  Sad Малката уж е в стола за кола, но нещо неспокойства от сутринта!! Почти не е спала или поне не дълго и спокойно. Спи някакви минутки и почва да мъца, бутам бита и така до откат. А ти милата си направо за ожалване днес.  Hug

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 15:27 от ♥Пандичка♥

# 462
Честит празник момичета! Бъдете обичани всеки ден и дано мъжете ви се грижат за вас постоянно.  bouquet
Пандичка за декларацията виждам, че са ти отоворили, има време да я попълниш. Нашата счетоводителка ме накара по-рано да я попълня (днес след като съм дала 2-ят болничен), но ти имаш още време за нея.
Ние си имаме конюктивит на едното оченце. Малката мишунка избегна жълтеницата, засега бягаме и от коликите, но от това не можахме да се избавим. Слагам му от днес торбекс в оченцето да видим дали ще е добре. Витамин Д пробвах да дам на лъжичка днес, голяма мъка не става и не става. От утре ще пробвам директно в уастата да му го капя.
Elg как си? нещо ми се губиш тези дни?
Деси 89 Късмет, да минава бързо и леко раждането и да се гушкате с бебчо скоро  Praynig
Благодаря на всички за отговора за превода на акта за раждане!   bouquet На мен не ми трябва преведен, просто имах спомен, че бях яела нещо подобно. Благодаря и за информацията за социалните, още избягвам среща с тях. Мисля др сед да ги посетя  Joy
Поздрави на всички празнуващи, ние няма да сме от тях тази година. Майка е при нас, нямаме настроение за излизане още ни е малко бебчето - днес става на 2 сед. и ни е адски съвестно да го оставим. Нищо, майка ще е тук до края на мсеца, после ще направя някоя изненада на ММ , че той милият ми е такава помощ. Отменя ме през нощта , за да мога да се наспя.  Crazy
Иначе денят не ми стига, незнам как в при вас. Часовете летят ли летят, дните се сливат.... #Crazy

# 463
  • Германия
Здравейте!
 За капките за хрема на беба взехме "стеримар" пръскаме в двете ноздри и после почистваме с клечка за уши напоена със същия разтвор.

Въпрос към ЛЛЛ
 Имам притеснения че кърмата ми е много рядка и незнам дали е достатъчно хранителна.От няколко дни започна доста по начесто да яде, въпреки че отново само от 30 до 50мл, но понякога през 30-40 мин търси да яде. Как мога да разбера какво е качеството на кърмата?Сега сме на 22 дни сме в момента.

Q_A нехранителна или рядка кърма няма, дори и най-прегладнялата майка в Африка или Азия е в състояние да изхрани бебето си. В реда на нещата е, бебетата да търсят гърдата, когато са жадни, гладни, изморени, скучно им е, имат нужда от утеха и т.н. Мама е целият свят за тях и гушнати в мама и сучейки биват утолени нуждите им. Хеле пък на такава възраст, когато растат бурно и редовно имат нужда от енергия, която идва от калориите, които пък идват от кърмата и отговарят на нуждите на твоето бебе.
 Преди някъде 2000 години Соранус развил теста с нокътя за изследване на майчиното мляко. Сиреч: върху нокътя се капва малко кърма и според това, как изглежда, се оценява качеството и. За английскочетящите:  тук има повече . Доколко един такъв тест е достоверен, всеки може да прецени. Дори и днешно време, не е възможно да се направи заключение за състава на кърмата само въз основа на вида и. Още повече, че съставът и се променя през денонощието и дори в процеса на кърмене или изцеждане. Всъщност има само два случая, в които кърмата не съдържа всичко, от което бебето се нуждае: при екстремен начин на хранене без всякакви животински продукти /веганско хранене/ евентуално има недостиг на вит.В12 и вторият е при хиперлипидемия тип 1, рядка болест на обмен на веществата, водеща до ниско съдържание на мазнина и променен спектър на млечните киселини в млякото.Но дори и при тези два случай, само диагностика чрез поглед не е достатъчна.
 Peace Повярвай в себе си, в това, че си най-добрата майка и че даваш най-доброто от себе си за своето бебе  Hug

# 464
  • София

Исках само да ви посъветвам да внимавате с тези термометри в дупетата, може да си докарате голяма беля. Аз на моите деца този метод не бих приложила  Peace
Хайде, аз отивам да хапна, че тази сутрин почти не съм яла Confused

Каква беля? Какво да направя като 24 часа не е акал и се напъва до почервеняване непрестанно. Той не може да изкара камъните..... Ще почна и аз с пробиотиците от днес,но въпреки това....Какво е решението. Дейвид беше същата работа като бебе...доста често се налагаше да се изакваме...

Общи условия

Активация на акаунт