ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 623
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Само ми кажете как успявате да изчетете всички постове и да отговорите на всички - не ми стига времето направо! Пишете като за световно!
И ние днес не пропуснахме разходката, но само час беше, че нещо времето не беше много добро, пък като се прибрахме пекна слънце.
Баба ми и дядо ми дойдоха днес да видят Яни за първи път, откакто се е родил, че бяха болни и не успяха. Баба ми му пя песни и му говори нещо и като виден педагог заключи, че бил много умен!  Mr. Green Mr. Green Не знам как го разбра, ама тя си знае. Скоро щяла да го учи да чете  hahaha Горкото дете - не мога да позволя да прекара детството си като мен  Twisted Evil

Аз, срам не срам, ма да питам нещо, че не намерих инфо по въпроса:
Скрит текст:
Имам подуване и зачервяване от вътрешната страна на едната срамна устна, навътре към влагалището. Нито знам кога се е появило, дали по време на бременността, или след раждането. Забелязах го преди няколко дни. Като не го докосвам не ме е боляло, ама оня ден се пробвахме с ММ за кекс и направо изпищях от болка, та няма да е скоро... Споделям за помощ, ако някой има подобен проблем.
Кайлис, отмени ме ММ, ама друг път! И аз като Елг му бях бясна. Вечерта младежа   се киселяви и не иска да спи, само иска бибата в устата и като я изплюе надава рев. Сложих го на спалнята, докато се оправям за лягане и казах на ММ да му бута бибата докато заспи да не реве. Той обаче заспива и детето като писне, го стряска и накрая  ми вика, че му писнало и не можел да се оправи, обърна се с гръб и заспа и ми го остави Яни на мен. Направо побеснях! Приспах го в неговото си легло някак и заспах и аз, в 2 се размрънка и храних и след това почна да спи, ама едно такова пъшкане и напъване се чуваше през 5 минути! Аз скачам на всеки звук да видя какво прави - той си спи и на сън си се напъва и ръмжи. Накрая не издържах и сложих тапите за уши. И се събуждам от рев - 6.18 мин, нашия гладен! Ставам, преобувам, правя мляко, а ММ ме гледа под завивката с едно око. Избеснях направо и го вдигнах да изхвърля памперсите. Хем се бяхме разбрали в 6 той да се оправя с детето.

Николета, къде се губиш? Пиши по-често!

Роси и Панди, ако нямате против, от другата седмица и аз ще се присъединя за разходките, още повече Роси не съм я виждала Simple Smile

Звезден Прах, аз също не го държа детето гладно, нищо че сме на АМ, като е гладен - храня, като спи, не го будя вече, само ако са минали повече от 5-6 часа. Днес след разходката огладня за 2 часа и го храних, сега пък спи и не се буди, а станаха 3 часа и половина - еми няма да го тормозя - той си знае режима. Като спи огладнява на 4 часа, като е буден на 2-3. Но пак му се събират 7 хранения за 24 часа, само часовете си ги наглася той.
Скрит текст:
За майка ти - добре че е хванат проблема навреме и да се надяваме, че ще мине без химиотерапия. Колкото по-рано - толкова по-добре. Стискам палци да се оправи жената по-бързо!
Десита, аз знам само за една помощ, ако има и друга - добре ни дошло!

Еуфория, сигурна съм че проблемите ще изчезнат с времето. Прекрасно момче имаш.

За люлката - ние купихме някаква Мони от Хиполенд за около 100 лева беше, но се развали механизма за люлеене и вече веднъж я връщахме, направо ми писна да се занимавам. Освен това Яни сякаш не я одобрява особено.

Денислава, за маз вишневски съм благодарна на мама Тодорова, че спомена. От 3 дни се мажа и сякаш има разлика вече, пък още на първия ден изпопадаха коричките от раната. Аз си я купих от ремедиум за около 3,50 лева. Има един минус - не толкова че е мазна, а миризмата на катран - сякаш в пожар съм обгоряла:).

Алиан, за 15 дни 400 грама е супер, защо смятате, че не суче детето?

Маги, Яни също диша така понякога, но не съм забелязала някакъв проблем да има. Аз не се вглеждам чак толкова. В родилното така си дишаше, но казаха, че е ОК и не го  мисля.

Перо, добре си се завърнала във форума. За секциото ти - пак ли е вертикално? Жалко че и тук нямаме домашни помощници по здравна каса Simple Smile

Ивичка, аз също нашия така го обличам навън. А ти оздравявай!

За пелените бейбилав исках да пиша - купих един пакет 2-ка. Май съм единствената, която не е доволна Sad Още първия ни пропусна. От 4 дни ги ползва и постоянно е опикан. От памперс прима съм много по-доволна. Не че и там не е имало пропуски, но много по-рядко, на 3-4 дни веднъж. После си се връщам на него.

# 181
  • гр.София
Момичета извинете ме,че преминавам само със въпрос,но малкия реве та се дере  ooooh!
Тези от вас,които дават чая на ХИП с копър,лайка и анасон като го направят и детето точно тогава неиска да пие,или изпие две глътки и неиска повече,хвърляте ли го след това или си го додавате по-късно.Че на опаковката пише"Винаги правете нов чай"????И незнам как да го тълкувам.Благодаря,ако някой ми отговори  Hug   bouquet

# 182
Момичета извинете ме,че преминавам само със въпрос,но малкия реве та се дере  ooooh!
Тези от вас,които дават чая на ХИП с копър,лайка и анасон като го направят и детето точно тогава неиска да пие,или изпие две глътки и неиска повече,хвърляте ли го след това или си го додавате по-късно.Че на опаковката пише"Винаги правете нов чай"????И незнам как да го тълкувам.Благодаря,ако някой ми отговори  Hug   bouquet

Ние като го направим и през целия ден се опитваме да даваме, след всяко хранене по глътка-две, но толкова да и е гаден на беба, че спряхме да опитваме и сега аз ще си го пия.Дано да има положителен ефект и върху беба, иначе с този на хип за повече кърма се различава само с това, че при единия е анасон, копър и кимион, а при другия анасон, копър и лайка.

# 183
Прекрасни,

И аз като mariq13 се извинявам,че се включвам днес само с въпрос,ама и нашият младеж протестира нещо, та не мога нито да ви изчета, нито да ви коментирам,ама няма да ви изпусна Hug

А сега питанката: Коте, /само като ти остане време, че ми е съвестно да те тормозя/ ( или някоя друга компетентна мама:), понеже купихме Инфантс плюс-а разфасовка 20 гр., та как да го давам? Колко пъти дневно, преди/след хранене ( само на кърма е Алекс)? С кърма ли да го смесвам прахчето или newsm78. Сори,ако звуча тъпо,ама по-добре да питам,а не да направя някоя глупост. В аптеката са казали на ММ, че не знаят. Дори не знаели ставал ли за кърмачета....Е аз ли да знам... :shock

Много благодаря предварително

ХУбава вечер и  Hug за всички

И ще ви изчета и изкоментирам, ей Wink

# 184
Фейсче, много кофти с ТМ относно грижите за бебко. Също и за другите майки.
То зависи и как сте се разбрали. Ние нямаме уговорка устна, но от как се е родила Йоана, всички грижи за нея поемам аз, а той се занимава с каката, пазаруване, понякога готвене и чистене  Peace
Всъщност и с голямата като беше бебе пак всички грижи за нея бяха за моя сметка.
Всеки си знае положението в което е и тук изказвам мое лично мнение - никога не ми е пречело да обгрижвам аз децата. ММ няма нито 1 сменен памперс. А да не говоря че каката я взе за пръв път на ръце (след родилно) когато беше на 4 м-ца. Човека каза че го е страх да я държи - занимаваше с нея като е легнала на леглото, но не я е взимал на ръце  Hug
С голямата беше малко по-трагично - тя имаше много колики, а през нощта като ставаше да яде, после се дундуркахме по час-два на ръце, че не и се спеше. А тази малката е такава кротушка. Нощем заспива на цицата и се пуска сама - прехвърлям я в леглото и лягам  Mr. Green
 mariq13 аз като направя 100 гр и го ползвам 2 дена. Незнам дали е правилно, ама то си е чай - не е мляко  Peace
Q_A а моята така го тачи тоя чай - като засмуче бибата, няма пускане, докато не и го дръпна. Ама аз не и давам често - само ако хълца примерно - веднага я оправя  Peace
Аз продължавам да съм зле  Sad Къде го лепнах тоя грип, като не съм излизала от 2 седмици  ooooh! Т нямам вече, но главата ми бумти и ми се вие свят. Болят ме всички мускули, кокали...УжасТ  ooooh!

# 185
  • София
Здравейте момичета! Аз да се похваля,че днес бях на фризьор-оправих 2см. порасналите корени на моята блонди. Много съм щастлива защото релаксирах в салона сама! Днес обаче Итън много неспокоен беше....от 15 часа чак в 22 часа заспа дълбоко.Иначе заспиваше и на пресекулки се будеше с рев. Дадох му капчици за коликите та май се поуспокои-дали от тях или просто вече нямаше на къде от преумора newsm78
А иначе явно толкова много ми се е спяло снощи,че съм писала глупости. Вигантол давам по една капка,а Еспумизан  коликите по 25капки  Joy виждам,че ви хвърлих в музиката.
maggie_m големия ми син така правеше като съвсем бебе конюктивит на оченцето.Нищо фатално-те нали са нежнички и най-малкото замърсяване и им се отразява. Слагайте си пастичката  и не се притеснявай. Конюктивитите са упорита гад,така,че имай търпение ,че ще се оправите Simple Smile Иначе за учестеното дишане-и Итън сега като тръгне да заспива понякога когато е по напрегнат диша доста учестено. Иначе какво имаш в предвид с телцето ,че мърдало? newsm78
ivi4ka скорошно оздравяване-слагайте маски
miraluba Итън също имам пъпки-с бяло връхче,но това от хормоните. Би трябвало скоро да започнат да изчезват,но нямам представа за вашите-много ли са? Нашите са 4-5
mariq13 Изпиваме си до край чайчето и тогава правя нов-горе долу 100мл. на нас ни е за целия ден.Итън много го харесва и винаги давам особенно след млякото.
Момичета,нашия педиатър ни изписа Витамин Д,не Вигантол,но аз си го бях купила преди това. За това давам по една капка-всички ли давате по 2 капки? Да давам и аз по 2капки???

# 186
  • София

Добро утро момичета! Как спахте? При нас Итън пропусна едно ядене и вместо в 23 часа да яде той се събуди чак в 3 часа,но и нормално при това НЕ спане за което ви разказах снощи..той беше нокаут. Днес след 14 часа ще ходим в парка на К.Великов на разходка и се надявам да има слънчице.
Хубав ден ви пожелавам и до довечера  family4

# 187
Ей, Миралюба, радвам се, че някой е споделил вълнението ми. Похвалвам сееее - горд собственик съм на първия си DSLR!!! ВЕЧЕ правя уникални снимки, ноооо тепърва имам тоооолкова да уча. Ама ми е голям кеф. Само се притеснявам, че 24ч няма да ми стигат за четене, снимане, гледане на бебе и домакинска работа.  Joy А ММ вече е подготвен като се прибира да ме заварва на компа да чета, а като излизаме, да помага с носенето на фотото, да спираме и търпеливо да чака да снимам, както и да ми е опитно зайче.  Joy

Възкресителнице, радвам се, че си по-добре и се разписа както трябва и тук.  Hug А защо хем казваш самотни разходки, хем не искаш компания, с която да си говориш И за бебоците? то не е нужно да си говорите само за бебета. Ей го, онзи ден с Роси прекарахме около 4 часа заедно и си говорихме за какво ли не. Даже като се замисля за двете ни бебе-фръцли най-малко.  Mr. Green А правилно ли разбирам, че свеки ти е на гости и ти помага? Питма, защото поня, че беше писала за много трудни отношения и й казахте малко преди да родиш. Сега как  са нещата?

Маги, леле, представям си какво ти е. И аз не съм с близнаци, но като тръгнем да излизаме ми призлява от организацията. Изпотявам се, изнервям се. А, ако се наложи да слагам количка в кола (в моята посмъртно не влиза) само ММ може да я разглобява, сгъва и прибира, много ми е тежка и обемна. Тоест докато не си купя нова количка, примерно за среща в Борисовата няма как да дойда!  ooooh! Аз на твое място не бих слагала кърма в окото. И задължително иди да я видят, след като вече седмица няма подобрение.  Hug

Ронкис, вярно ни хвърли в тъч.  Joy За цитрусите - не е препоръчително, защото алергизират, но според мен ако хапваш по малко, няма проблем. Аз понякога пия голяма чаша фреш от портокал, понякога си хапвам един портокал. В крайна сметка и витамини трябва да идват от някъде, и то не само от таблетка. Поне според мен де. В парк Св. Троица ли ходите? Може някой път да се разберем да се видим там. Когато съм при родителите ми в Кр. Поляна ми е близо. А на теб парка Св. Петър и Павел близо ли ти е?

Миралюба, дааа, обривът мина и към ушите, главата и вратлето. Сега е по-добре, но пък много се бели по същите места. Първо не мажех с нищо заради пъпчиците, но док пък вика мажи я да не стане дерматит.  newsm78 Та сега съм в чуденка с какво да я мажа. Пробвам с масажното олио на Мустела. Слагам по лицето и ушите и ПАК кожата й е супер суха. В тази връзка приемам идеи за крем за лице за атопична кожа!

Алиан, в Бургас ли си?  Heart Eyes С това пролетно време излизайте вече, няма проблеми. Ако е ветровито (както по традиция на моето)  слагай найлона и готово. Simple Smile Викаш цедиш се. Ми ако си хапва от шише, супер. Чудя се защо не може да суче обаче. Педи даде ли някакво предположение?

Фейсче, ами умно е детето, че как иначе? Simple Smile За разходката от др седмица, ама разбира се!! Имап ли ми тел? Аз май ти го имам твоя. За проблема там долу не мога да помогна, но бих те посъветвала да идеш на АГ. Дано не е сериозно!

Какво ли стана с Деси_89????

Върпси и коменари към ЛЛЛ: От 3 дни гърдите ми омекнаха, дори нощем след по-дългите паузи. Казвам няколко факта пкрай това "събитие". 1.През това време Лизи премина през скок в растежа, доста често сучеше през час-два. 2. Спрях да вечерям. След 17.00 ям само ябълки. 3. Лизи суче, суче около 7-10мин от едната гърда и става адски неспокойна. Прави движения сякаш търси гърдата, а зърното й е в устата. Чак се стресирам. И преди го правеше, но след по-дълго сучене. Притеснена от това, че й намалява струйката или няма достатъчно мляко и се дразни, започнах да я местя на другата гърда. Успокоява се и често суче още малко. Не винаги стигам до смяна на гърдите, но ме притеснява факта, че до преди 3-4 дни почти никога не стигахме до втора гърда, а сега това стана често. 4. Знам, че не само, че е нормално, но и трябва гърдите да омекнат в един момент и че по принцип означава, че кърмата се е регулирала, НО нещо в мен въпреки всичко ме гризе дали имам достатъчно кърма, особено с оглед на това, че спрях да вечерям?! 5. От друга страна, парадоксално, но се успокоявам като повърне (нали е мега щастливо повръщащо бебе...). Когато количеството е голямо, си мисля, че добре си е хапнала и дори може би е преяла. Какво мислите? Да се тревожа ли, че количеството е намаляло?  

# 188
  • София
Пандичка Аз не кърмя Sad Мъчихме се 3 седмици. Тъкмо свикнах и ми стана даже приятен момента и гърдите ми спихнаха Cry.Нямах кърма,защото за 20мин. кърмене бебчо си изяждаше след това добавката в пълна доза. Капчици-капчици...Но му давах-ей така за чревцата дет се вика...

# 189
Добро утро! Simple Smile
Пиша от телефона, тъй че накратко!
Днес Момчил прави месец! Как лети времето само! Simple Smile)
И Панди, кажи каква ти е машината? Моята е Nikon D5100 Wink Честит да ти е и много красиви спомени да запечатиш с него!  Hug

Хайде хубав и слънчев ден на всички! Simple Smile

# 190
Привет и от мен  Hug

ronkis мерси за отговора, за телцето имам предвид, че като лежи настрани и диша по-учестено и цялото и телце се мърда лекичко нагоре надолу, видимо а не само гръдния кош. Но то това се случи вчера преди да заспи после се успокои дишането.

Панди  Hug Hug Hug - кърма в окото не смея да слагам, то подобрение има, но не е съвсем оправено, като поспи и се събуди има жълти гурелчета, не е залепнало оченцето, но все пак не е чисто като другото и оченце и като тези на сестра и. Ще продължа с пастичката още няколко дни, а след седмица сме на лекар и ще я види. Иначе за количката и кошниците за кола и самото излизане като процес  ooooh! ooooh! ooooh! - не ми се мисли. Оня ден, като излизахме за първи път, понеже се замотахме с ММ да се чудим тези кошници двете как се монтират и свалят от шасито, та докато го мислим в коридора се изпотих и изнервих, викам му давай да слизаме долу на пейката пред блока ще се чудим там, чее въздух не ми остана толкова се изнервих. После за да тренирам му викам аз ще се кача сама и нарамих двете кошници с двете бебета едвам влязох в асансьора, а трябваше да се разтоваря вкъщи и да сляза до долу да му дам ключовете за мазето иии беше чудо на чудесата, а не мога да си представя ако трябва да бързам да се прибирам, че някое бебе е гладно и реве примерно  ooooh! ooooh! ooooh! умът ми не го побира, а най ме е яд, че понеже ги кърмя заедно не мога да ги накърмя навън и трябва да се прибера, но до на лято има време може да се промени ситуацията и ще я мислим в движение.

Друго, което ме притеснява и двете бебета имат червени петънца от ваксините - едната е на гърба и амаа е доста червено със заседнала кръвчица и прилича на мехурче само че с кръв - релефно. На другата е отпред на раменцето само, че от предната страна. Мисля, че са от ваксините, няма от какво друго да са, но са доста големи и видими. Не помня с каката да е имало такова петънце - вашите бебета имат ли такива от ваксинацията в болницата или само моите някак си странно са ги боднали  newsm78.
Аз ще си питам всичко това педиатърката, но за сега нали не сме се виждали с нея, че нали не ми е за първи път чух я по телефона и и казах, че няма смисъл да идва до вкъщи щом всичко ни е наред, да не ми донесе нещо от поликлиниката, та за това и не ни е виждала та си ви питам вас  Hug

# 191

Какво ли стана с Деси_89????

Върпси и коменари към ЛЛЛ: От 3 дни гърдите ми омекнаха, дори нощем след по-дългите паузи. Казвам няколко факта пкрай това "събитие". 1.През това време Лизи премина през скок в растежа, доста често сучеше през час-два. 2. Спрях да вечерям. След 17.00 ям само ябълки. 3. Лизи суче, суче около 7-10мин от едната гърда и става адски неспокойна. Прави движения сякаш търси гърдата, а зърното й е в устата. Чак се стресирам. И преди го правеше, но след по-дълго сучене. Притеснена от това, че й намалява струйката или няма достатъчно мляко и се дразни, започнах да я местя на другата гърда. Успокоява се и често суче още малко. Не винаги стигам до смяна на гърдите, но ме притеснява факта, че до преди 3-4 дни почти никога не стигахме до втора гърда, а сега това стана често. 4. Знам, че не само, че е нормално, но и трябва гърдите да омекнат в един момент и че по принцип означава, че кърмата се е регулирала, НО нещо в мен въпреки всичко ме гризе дали имам достатъчно кърма, особено с оглед на това, че спрях да вечерям?! 5. От друга страна, парадоксално, но се успокоявам като повърне (нали е мега щастливо повръщащо бебе...). Когато количеството е голямо, си мисля, че добре си е хапнала и дори може би е преяла. Какво мислите? Да се тревожа ли, че количеството е намаляло?  

Панди и при мен е същото положение 1 към 1 както ти го описваш. С разликата че не съм спряла вечерята и Йоана не повръща.
При нас обаче има и друго. Когато не добавям вечер АМ памперса в 1 часа е или сух или само малко пишан  Peace Акането от седмица е само по 1 път на ден - рядко, което означава че не е запечена.
Последните дни ака сутрин преди да я измия - днес пампито е чисто  newsm78
И вече повече от 10 дена се храним през 2 часа, ако не спи и през час дори  Thinking

Такова слънчице пече от сутринта, а аз май ще го гледам само през прозореца  Ill
Ако и утре съм така отивам на доктор  Confused

# 192
Мойто няма месец, а почна да ми ака по 1 път на ден/ максимум 2/, иначе пикае мощно  newsm78

# 193
  • София
еуфория честит празник  party023
Звезден прах Итън от както се е родил ака по веднъж на ден. Да не говорим,че така се запича,че ако аз не го изакам няма и да ака  Confused

# 194
  • гр.София
Добро утро,за мен хич не е  Tired Хора незнам как да се справя с този период с коликите.Малкия има толкова газове,коремчето му къркори постоянно,а да не ви казвам как се напъва,чак гласчето му падна...вашите много ли се напъват като ги хванат коликите?Вече ще се побъркам,немога да свикна с плача му,макар педиатъра да ни каза онзи ден,че просто трябва да се стегнем и да го преживеем този период,както той така и ние  Cry
maggie_m възхищавам ти се с двете бебки,и макар че описваш каква хамалогия е дори едното излизане,не разпознавам паника в думите ти.Все така,че и по-добре да се справяте занапред  Hug
Панди ,Мустела имат един витаминен крем за личицето,но щом ти трябва за атопична кожа,само за Адерма съм чула добри отзиви от познати.
Ронкинс мацките ти бяха казали по-назад,но явно не си прочела,вигантола е вит.Д  Peace
Мерси за отговорите за чая,абе и на мен не ми се виждаше нормално да изхвърлям всеки път,но пък викам да попитам все пак.Ставам от рс,че да се цедя и стерилизирам докат малкия спи  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт