ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 602
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
  • София

Ронкинс мацките ти бяха казали по-назад,но явно не си прочела,вигантола е вит.Д  Peace
Аз ли съм задала този въпрос? newsm78 Знам,че Вигантола е Вит. Д. Ставаше въпрос за капките - по-колко даваме. И имаше объркване в което вместо да напиша че давам по 25капки Еспумизан,аз написах за Вигантола,който всъщност давам по 1 капка. Но май ще увелича на 2 капки (виждам,че масово дават по 2капки)

# 196
  • Пловдив
Панди, честито и със здраве! И нека фокусът и светлината да са с теб.
Дай още подробности - марка/ модел/ обектив....недей така на 2 на 3. И снимки чакаме! Ще ти споделя, че едни от най-хубавите ми снимки направих преди да започна да чета  Crazy

Аз обрива мисля с нищо да не го мажа за сега. Ако е бебешко акне, навсякъде съветват да не се третира с нищо.

Еуфория, честит първи месец на Момчил Simple Smile

Мойто бебе нощем се буди на 2 часа по часовник. Как го изчислява не знам. Денем прави по-прилични паузи.

# 197
В тази връзка приемам идеи за крем за лице за атопична кожа!

Ми аз вече ти бях писала във ФБ - Нахткерцен балсам на д-р Тайс или А-Дерма.

# 198
Еугория, Миралюба  Hug Canon 650D с кит 18-135мм и твърд 50мм-1,4Ф.  newsm53

Миралюба, да и аз така процедирах да не мажа акнето с нищо, но мнооого се изсуши кожата и док каза, че може да си докараме дерматит.  Rolling Eyes Та сега съм в огромна чуденка.

Мария13, да, вчера набързо влязох в една аптека и погледнах нещата на А Дерма, но крем за лице на прима виста не видях. Но пак ще търся.

Котке, ама А Дерма кое точно?

Ронкис, не каза за парковете. Сигурно, щото после го дописвах.

Мария13, и Лизи пръцка, напъва, почервенава като домат, охка, свива и опъва крачета, понякога и изпищява, но това е само когато я хване криза, което най-често се случва рано сутрин. Като цяло нещата доста се подобриха с Абоколикен. Ти даваш ли ги?

Иви4ка, а при нас разликата с вас е 1. не давам АМ 2. Лизи пълни памперсите като за световно... Акането е 5-6 пъти на денонощие.

# 199
Здравейте, мами. Бях с термин януари и ви открих малко след като мина нова година. Не съм Ви писала, защото при Вас дечицата започнаха да се появяват а аз не бях компетентна (не че сега съм Simple Smile). Но преди една седмица се роди и моето детенце и се надавам да обменяме опит и да съм по активна. Ще се радвам да бъда приета във Вашата компания. Въпреки че родих през февруари.
Имам и едно въпросче: Детето ми е много поспаливо случи ми се да ми пропусне ядене и от хранене до хранене се получи почти 6 часова пауза. Пробвахме всякакви начини за събуждане - щипане по бузка и ушенце,масаж на краката, щипване по ключицата, къпане. Моля, ако знаете и други начини да споделите Simple Smile

# 200
  • София
Пандичка Ние живеем в Люлин. Най удобни са ми като локация Западен парк и този на К. Величков (Св. Торйца ли беше  newsm78). Можем да се разберем,ще се радвам  Hug То тепърва идват хубавите дни и ще сме все по парковете. Така,че може и други мамита да се включат ако им е удобно..... Пък и Борисовата градина ми е удобо- метрото и съм там....Не всеки път съм с кола,че и ММ я ползва предимно та гледам от към транспорт да ми е ОК.
amira8411 Добре дошла сред нас   bouquet Може би от жълтеницата спи толкова,което е нормално. давай му на бебчо водичка/чай със захар за нея.  WinkЩе отмине до 10дни макс.

# 201
Пандичка,
http://apteka.framar.bg/30029867/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC … 200-%D0%BC%D0%BB-

Маги, това са белезите от БЦЖ ваксините - може да са активни до 8-ия месец, да завяхват и пак да се "активират", може и гной да се появи. бебето се къпе нормално, "пъпчиците" не се пипат и не се третират с нищо.

# 202
Детето ми е много поспаливо случи ми се да ми пропусне ядене и от хранене до хранене се получи почти 6 часова пауза. Пробвахме всякакви начини за събуждане - щипане по бузка и ушенце,масаж на краката, щипване по ключицата, къпане. Моля, ако знаете и други начини да споделите Simple Smile

за толкова малко бебе не е никак ок да прави такива големи паузи. Препоръчвам ти активно будене на 2, максимум 3 часа. Събличаш се гола до кръста и се намяташ с нещо, за да не ти е студено, после събличаш и бебето по памперс само. Можеш да изцедиш малко кърма на зърната да му мирише, и го гушкаш близо до себе си кожа-до-кожа, така се събуждат най-добре, ако нищо друго не помага. Някои бебета се хранят чудесно в спящо състояние, трябва само да ги накараш да засучат.

# 203
Момичета, чета за вашите татковци и вече се чувствам длъжна да похваля нашия татко. Изключително грижовен е, помага за всичко свързано с бебка /да не кажа, че даже прави повече неща и от мен/ - почти изцяло той сменя памперсите, понеже си е у дома все още. Докато аз се цедя, той сменя памперса, почиства пъпчето и сяда с шишето да я храни, независимо дали е през деня или през нощта. Къпане, гушкане - за каквото и да става въпрос, той е насреща.Да не забравя да спомена, че по принцип той готви вкъщи. За чистенето сестра ми е насреща и като цяло от други помощници не се нуждая.
Ето похвалих го и сега ще му споделя, за да се почувства горд и оценен  Heart Eyes

Хубав ден на всички!

# 204
Здравейте и от мен, мамчета!
 Моето слънчице също става на 1 месец днес!  Heart Eyes
За Вигантола - аз давам само по 1 капка , защото нашата лекарка тук в Германия така каза. Даже в аптеката когато ги взимах капките ме предупредиха да давам само по 1капка ако нямам по-специално предписание. Тук още от  петия ден на бебето ти дават витамин Д на разтворими малки хапченца . Ние обаче минахме на Вигантол , защото ни се засилваха коликите от хапчетата.
Бебешко акне имаме и ние и го мажа миничко с крем на Weleda .
Лявото оченце много му гурлясва на бебо та не знам вече какво да го правя ... Моля , давайте съвети мамчета???  Чудя се дали да пробвам с капка кърма , но малко се притеснявам. Има ли мами пробвали по този начин! Днес забелязах че малко му се е позачервило вътре окото та съм в пълен шаш...  Sad
Хубав ден от мен

# 205
Пандичка,
http://apteka.framar.bg/30029867/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC … 200-%D0%BC%D0%BB-

Маги, това са белезите от БЦЖ ваксините - може да са активни до 8-ия месец, да завяхват и пак да се "активират", може и гной да се появи. бебето се къпе нормално, "пъпчиците" не се пипат и не се третират с нищо.

Както винаги изключително любезна и полезна, много ти благодаря  Hug Hug Hug. За кремчето съм го използвала с дъщеря си и много съм доволна, тя има чувствителна и много проблемна кожа, всички продукти на  А-дерма са изключително качествени и винаги са  ни вършили страхотна работа, така че го препоръчвам горещо.
Отново благодаря за отговора и успокоението  Hug

# 206
  • София
Здравейте и от мен, мамчета!
 Моето слънчице също става на 1 месец днес!  Heart Eyes
За Вигантола - аз давам само по 1 капка , защото нашата лекарка тук в Германия така каза. Даже в аптеката когато ги взимах капките ме предупредиха да давам само по 1капка ако нямам по-специално предписание. Тук още от  петия ден на бебето ти дават витамин Д на разтворими малки хапченца . Ние обаче минахме на Вигантол , защото ни се засилваха коликите от хапчетата.
Бебешко акне имаме и ние и го мажа миничко с крем на Weleda .
Лявото оченце много му гурлясва на бебо та не знам вече какво да го правя ... Моля , давайте съвети мамчета???  Чудя се дали да пробвам с капка кърма , но малко се притеснявам. Има ли мами пробвали по този начин! Днес забелязах че малко му се е позачервило вътре окото та съм в пълен шаш...  Sad
Хубав ден от мен
Това си е типично бебешкия конюктивит. Нека му изпишат медикамент,  с кърма няма да стане!

# 207

Хубав ден от мен
Това си е типично бебешкия конюктивит. Нека му изпишат медикамент,  с кърма няма да стане!

При нас беше абсолютно по същия начин, на ден по 2-3 пъти забърсвахме със стерилна марля напоена с преварена вода, в посока към нослето, без да натискаме много и така в продължение на седмица, но преди два дни без да искаме и капна малко кърма в оченцето и незнам дали това е причината, но спря да му сълзи окото и няма вече гурлички.

# 208
Момичета,

И ние днес ставаме на месец! Калин беше  неспокоен през ноща, и най-много ме тревожи ужасното му хъркане,като на възрастен.Имам чуството, че се задушава.Гледам да не посинява,няма такива признаци слава богу,но личи че му е затруднено дишането.Да си купим ли аспиратор за сополи,нищо не успявам да изкарам с клечки за уши.Възможно ли е в грълцето да му се събира нещо? Как да проверя?

Поздрави на всички ви, и аз не смогвам всичко да чета Simple Smile, хубав ден !

# 209
Здравейте! Влизам само да се похваля, че днес Ния става на 1 месец! Heart Heart Heart

Общи условия

Активация на акаунт