ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 593
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
В тази връзка приемам идеи за крем за лице за атопична кожа!

Ми аз вече ти бях писала във ФБ - Нахткерцен балсам на д-р Тайс или А-Дерма.
А-Дерма при нас свърши чудесна  работа да двойно по скъп е от д-р Тайс но не съдържа урея.

# 211
Добро утро! Simple Smile
Пиша от телефона, тъй че накратко!
Днес Момчил прави месец! Как лети времето само! Simple Smile)
И Панди, кажи каква ти е машината? Моята е Nikon D5100 Wink Честит да ти е и много красиви спомени да запечатиш с него!  Hug

Хайде хубав и слънчев ден на всички! Simple Smile

Peace И моя е същия и хич, ама хич не му разбирам, а преди време за четене и учене не ми стигаше, пък сега.... знам ли  Hug

Панди, със здраве да си го ползваш новичкия апарат, да снимаш малките панди  Hug
А моя проблем с гърдите е едно към едно същия като твоя, а моя звЕр вчера ядеше на час-два, супер лакомо и се изнервяше ако не  дам гърда веднага. Е колко да трае тоя скок в растежа?!?

Фейси, за проблема долу тичай при гинеколог, може да е нещо на кожата, раничка или нещо от рода. Аз като изстрадала от тези херпеси, прекрасно те разбирам  Hug
А ТМ го стягай, че то зора е в началото де, после като почне да го води по мачове и на стадиона да ритат ще имаш мноооого свободно време  Hug

Имам и на другите да пиша, но моя хищник е гладен, после ще довърша  Hug Hug Hug

Кайлис, как я караш с двете природни бедствия  #Crazy Joy

# 212
Привет на всички януарски мами! Поздрави за бебчетата, дано са ни живи и здрави и послушни! Аз почти не пиша, но често ви чета. И тъй като сме записани с термин, да се запишем и с бебче. Родихме се на 30 Януари, имахме малко усложнения, затова ни изписаха едва вчера. Важното е, че вече сме добре и сме си у дома. Раждането беше нормално, а юнака се роди 3250, 51см., кръстихме го Симеон. Това е от нас, ще пишем ако има нещо интересно да споделим.

# 213
Здравейте,мамчета! Моето мишле днес празнува първата си месечинка    ura  Heart Eyes Излязохме на първата си разходка с количката. Подейства ни доста релаксиращо  Grinning За един месец е качила 1кг и е пораснала с 3см (изключително кърмено бебе). Много съм щастлива,вижда се как вече се очовечва  Mr. Green Последните два дни май преминаваме през скок в растежа,защото през деня иска да цоцка на почти всеки час  Heart Eyes

Нека да честитя и на нашите астрални близнаци:
бебе Ния на мама Minka, бебе Момчил на мама Еуфория, бебе Калин на мама ell_83 и бебчетата на мама Miraluba, мама Panda7, мама Kateto8   bouquet

В тази връзка искам да предложа да класирате на 1-во място 9.01 като ден с най-много родени бебета в нашата групичка   Peace

Панди,честита придобивка и жалко за количката,моята е X-move и след днешната разходка не бих се отказала от нея  1stroller

Hug Hug Hug

П.С. Ще кача снимки във ФБ да ни видите  Mr. Green

# 214
Момичета, минавам да ви благодаря за информацията за крема на вишневски. Днес си го купих от аптеката и утре след като ми махнат конците ще започна да действам.  Hug
фейсче според мен се консултирай с гинеколог, дано не е нещо сериозно  Hug
tonniny браво за пъпчето  Simple Smile
Перо Честито бебче, да ти живо и здраво! Дано скоро се възстановиш и да се радвате пълноценно на бебчето. Хубаво е измислена системата с тази помощница, все ти е от полза
Еуфория да ти е живо и здраво детенцето!   bouquet
ronkis добре дошла в групата  Hug
Пандичка честита придобивка! Пожелавам ти да запечатваш само хубави моменти и спомени  photo
Minka_ честит празник   bouquet Да ви е живо и здраво бебчето!
Ние си се гледаме, бубчо слуша ли слуша, не се чува, че в къщата има бебе. Ние си го будим на 3 часа, за да си хапва. Малко водата го плаши и тогава мърка, но като цяло е прелест. Е, нали си ми е син, какво друго да кажа и аз като майка. Joy Кой знае каква свекърва ще стана...малеее не ми се мисли hahaha
Хубава вечер на всички от мен!

# 215
Здравейте,
мина ни погачата.
Събрахме парички и подаръци  Rolling Eyes

Малко по темите:

Честити месечинки на Франц, и всички бебета на 9 януари.

Прахче, много неприятно с майка ти. Моята свеки почина от рак на матката. След химиото и взимахме един серум с който по лесно я понасяше. Ако искаш мога да питам и да се консултирате с лекар.

Мария13- аз си купих едно чайче на бейбилов. Правя го през ден. Предлагам когато е буден.

Панди- нахткенсен. Това ми е втора опаковка откакто Елия се е родила. Тя се обриваше от топлото. даже и аз се мажа с него.

от мен много  Hug

# 216
Здравейте сладурки,

Хайде да ви почвам, докато Малчо спинка,че после не знам как ше успея да изкоментирам всичко с една ръка Simple Smile)))

Marjan357 - според мен Дюкан е най-вредното,което можеш да направиш за себе си. Доколкото знам японско чудо е малко хард за кърмачка Wink
Мишле , добре дошла и честита рожба. Hug
Тори, малко със закъснение,ама честита месечинка. Снимката във Фейс-групата е супер сладурска
Мишелинче, еми и според мен както Iv Min^smile ти е казала - води се по детето. Аз съм изцяло против някакви схеми и рамки, в които да се вкарват децата - и за хранене, и за размери, и за развитие, абе за всичко. Всяко човече си е тооолкова индивидуално. И Кайлис беше писала - ти да не ядеш по график всеки ден?! Rolling Eyes Но ти си знаеш най-добре как да процедираш Wink
Елг, чакаме отзиви от погачата. Много се смях за "стопяването на лагерите" на ТМ. И стига ти е късало нервите това бабе #2gunfire
Панди, и ти ме зарадва с "н'ам си кой и н'ам си какво" Simple Smile Избра ли количка за Лизи? Оправили ти се удареното?

За разходките - еми не сме излизали още ...Само вижте първа страница на колко дни сме ...супер шубе съм, а и педиатърката като ме наплаши...А вкъщи откачам вече. Времето обаче от утре ще е супер слънево и топло - така,че... ще раздвижим гумите на 1stroller А и аз съм на мнението на Кайлис - навън е полезно, да подиша въздух. Опасно е в молове, магазини и кафенета,ама кой ще си заведе бебето там newsm78. Все пак големи хора сме, предполага се - и разумни Wink

Много се радвам на мамите с няколко хлапенца  - колко сте оправни и организирани, че успявате и темата да следите и да се включвате редовно. Вие сте номер 1, както беше отбелязала Вебо - машини Mr. Green. Да се чувстват поздравени и мамите с първо детенце, които, въпреки малкото часове сън и лудницата около бебока, успяват да се включват със свежарски постове

Кайлис, мерси за инфото за шезлонгчето и всичко останало - еми и аз си мисля,че е до бебе,ама нали знаеш - поне да опитам, пък на Алекс може и да му хареса, та да ми се поосвободят ръцете,че ми понатежава младежа  Wink

Десита Бонита, може ли линкче за люлката 1swing

Нури, и аз се чувствам като теб,когато ММ е вкъщи ...друго си е , някак си..

Сладурки, чета и няма изчитане , а този пост от два дни го пиша. Стигнах до 10 стр.и искам още да пиша, но няма как - Алекс ми праща повиквателна  и ще довършвам после

мнооого гуш на всички Hug

# 217
Елг, сега видях снимка на погачата във фейс - е мн е яка! newsm44

# 218
  • София
Под какво име се предлага в аптеките мазилото на Вишневски? Между другото сега разбрах,че вее не го ползвали в Пирогов  newsm78 newsm78 newsm78

Аааа сега го видях във виртуалната аптека.....

# 219
  • София
Здравейте мамчета,

Влизам да ви видя, че много сте писали и започвам с отговорите Simple Smile

Тонини, педиатъра каза, че е хубаво да я вадя на положителни температури, а ние още не сме се извеждали на терасата даже, че беше лошо времето. Сега съм на морето малко и тук духа доста. Започваме вече с постепенното излизане и докато се върнем в София се надявам да започнем и с разходките и да се включа в групичките в Южния Simple Smile

Фейсче, тя наддава, защото и тикам шишето след сукане, все търси това дете. Споделих на педиатъра и той предложи да направим пробно кърмене. След като я претеглихме преди и след хранене (сука 30 мин) се оказа, че е изсукала 20 гр. Та сега се цедя преди хранене и и давам допълнително. Доктора каза, че най-вероятно все още няма сила да си изсуква колкото и е необходимо и заспива на гърда.

Ронкис, благородно завиждам за прическата, надявам се тази седмица да успея да стигна до фризьор и козметик.

Панди, на 20км от Бургас сме (Поморие Simple Smile ). Както писах на Фейсчето, педиатъра мисли, че е още слаба от жълтеничката. Сега всяка седмица сме на контролни тегления. Мисля и да пиша на ЛЛЛ, но ако ми остане време.
Честито за Канона, и ММ има същия. Мисля че ще останеш доволна. Нашия го взехме заради хобито на ММ - астрофотография, но редовно го ползваме и по реалното му предназначение. Той е голям папарак Simple Smile

Дотук от мен, че имам повиквателна  Hug

# 220
 Здравейте мами! Честит първи месец на Minka,Еуфория,Miraluba,Panda7,Хриси,ell_83,Kateto8 наистина сте най-многобройни!
 Честито и на пандичка за придобивката, пожелавам ти безброй прекрасни снимки!
  Днес съм много щастлива newsm44, първо беба вече взе да има добър апетит и дори почна да суче и второ днес най накрая взехме количката, направо е прекрасна(пандичке ако ще сменяш количката бих ти я препоръчала) и намам търпение да излезем на разходка с нея.Само малко се притеснявам дали не е твърде рано, ние сме на 18 дни, но утре го дават 15 градуса и мисля да се престраша, вие на какво мнение сте?

# 221
Здравейте мами! Честит първи месец на Minka,Еуфория,Miraluba,Panda7,Хриси,ell_83,Kateto8 наистина сте най-многобройни!
 Честито и на пандичка за придобивката, пожелавам ти безброй прекрасни снимки!
  Днес съм много щастлива newsm44, първо беба вече взе да има добър апетит и дори почна да суче и второ днес най накрая взехме количката, направо е прекрасна(пандичке ако ще сменяш количката бих ти я препоръчала) и намам търпение да излезем на разходка с нея.Само малко се притеснявам дали не е твърде рано, ние сме на 18 дни, но утре го дават 15 градуса и мисля да се престраша, вие на какво мнение сте?

Q_A, Влади го изкарах на 11 дни - в Лондон живеем, не бяха минусови, ама не беше повече от 5-6 градуса и имаше слънце, то тук е супер рядкост. Та оттогава си го изкарвам редовно.
Смело изкарвайте децата на въздух!  Hug

# 222
Анели, мерси.
Погачата мина добре. Много работа и пренасяне за мен, много ядене за другите, много подаръци за Елия и Илиян.
Елия намаза кукла Ункс и някакво коте с очила, голяма коса и розова коса и анцунг от кумата, диадемка от една приятелка, комплект за правене на пръстени от братовчетка ми и куп лакомства. Илиян- торта от памперси, възглавница против задушаване и играчка от кумата, одеалце от приятелката ми, от друга дружка играчка за количката, от братовчетка ми обувки, 2 играчки, от леля ми хавлия, от приятелката на мама чувалче, от мама одеалце, напикванка и златно кръсче.

Бабето му даде сутринтта златно синджирче и пари.

# 223
  • София
Въпрос към ЛЛЛ

Вики е на 19 дни. Родих секцио и кърмата ми слезе чак на 5ти ден. С плоски зърна съм и я кърмя със силиконови зърна, но след като тя суче 30-40 мин. може и час да стои на гърда, заспива и след 15 мин. сън се събужда гладна и търси още. По предложение на педиатъра направихме пробно кърмене. Разликата в теглото и преди и след кърмене беше 20 гр. Педиатъра каза да дохранвам с 80 мл. при всяко хранене. Пропуснах да спомена, че все още имаме жълтеница.

Въпросът ми е как да я накарам да суче и да се нахранва без да стои на гърдата ми по 1 час?
Тя се уморява и заспива след 10-15 мин. сукане и после е гладна и изнервена. Изцеждам се преди всяко хранене, но не винаги мога да изкарам по 80 мл от гърда. Което е изнервящо и за мен: Цедя, правя АМ ако няма достатъчно кърма, след това я слагам да суче. Явно правя нещо грешно. Моля за съвет!

# 224
Върпси и коменари към ЛЛЛ: От 3 дни гърдите ми омекнаха, дори нощем след по-дългите паузи. Казвам няколко факта пкрай това "събитие". 1.През това време Лизи премина през скок в растежа, доста често сучеше през час-два. 2. Спрях да вечерям. След 17.00 ям само ябълки. 3. Лизи суче, суче около 7-10мин от едната гърда и става адски неспокойна. Прави движения сякаш търси гърдата, а зърното й е в устата. Чак се стресирам. И преди го правеше, но след по-дълго сучене. Притеснена от това, че й намалява струйката или няма достатъчно мляко и се дразни, започнах да я местя на другата гърда. Успокоява се и често суче още малко. Не винаги стигам до смяна на гърдите, но ме притеснява факта, че до преди 3-4 дни почти никога не стигахме до втора гърда, а сега това стана често. 4. Знам, че не само, че е нормално, но и трябва гърдите да омекнат в един момент и че по принцип означава, че кърмата се е регулирала, НО нещо в мен въпреки всичко ме гризе дали имам достатъчно кърма, особено с оглед на това, че спрях да вечерям?! 5. От друга страна, парадоксално, но се успокоявам като повърне (нали е мега щастливо повръщащо бебе...). Когато количеството е голямо, си мисля, че добре си е хапнала и дори може би е преяла. Какво мислите? Да се тревожа ли, че количеството е намаляло?  
Здравей, Пандичка!
Определено се забелязва, че си наясно с нуждите на бебето си и разпознаваш добре сигналите му! Ето, ти сама си намерила начин как да удължиш храненето, а Луиза да се почувства комфортно. Може наистина да се дразни от малко по-слабата струйка. Когато забележиш. че започва да нервничи на първата гърда, освен предлагане на втората би могла да опиташ и с компресия. А може Луиза да предпочита да хапне повече супичка или да пийне повече водичка, сучейки от т. нар. предно мляко.
Много майки забелязват, че усещат гърдите си по-празни в определен период, често след около месец кърмене. Други не усещат никаква промяна, а някои въобще не са чувствали гърдите си пълни. Когато майката кърми на поискване, бебето наддава добре, ака и пишка достатъчно, няма твърде голяма между храненията, включително нощем, то по-скоро не би следвало да има притеснения относно количествата кърма.
Когато майката се подлага на някакъв тип  лека диета, то това обикновено не се отразява на бебето, тъй като млякото продължава да е достатъчно питателно за него.  Количествата кърма биха се повлияли по-скоро от недостатъчния прием на течности, преумора или стреса. Ако все пак забелязваш, че диетата по някакъв начин кара бебето да се чувства дискомфортно, помисли какво би могла да промениш. Би било добре да имаш предвид, че кърмейки, се изразходват немалко калории и непитателното хранене би могло да се отрази върху майката.
Общо взето повече спокойствие и позитивна нагласа, за да няма излишни притеснения    Hug
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт