ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 623
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Q_A Хич не се чуди за разходката. Ако няма вятър,дъжд,мъгла колкото и да е като градуси излизайте. Аз нямах търпение да се вдигне мъглата която ни държа в София бая време,че да излезем. То в къщи не се стои!
allian84 Аз не съм специалист по кърменето,но със сигурност знам,че повече от 15-20мин. не бива да се държат на гърда бебоците-после ни ползват за биберон,но ЛЛЛ ще каже по компетентно предполагам.
Ето го и Итън днес как блаженно спинка в количката в парка https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/192001 … _1261198173_n.jpg
Надявам се утре времето да е по добро-днес имаше вятър....
Хайде момичета,аз ще си пусна едно филмче да гледам. В къщи от час вече всички спят сладко-нахранени и изкъпани Simple Smile ММ първи в леглото беше #Crazy (отдавам го на ЕГН-то Joy

# 226
  • София
Ето ме. Минавам набързо, че дребосъка май има колики и реве мощно. Странно, но от 2 дни заспива само на цица, въпреки, че почти нямам кърма. Ползва си я за залъгалка и сякаш се успокоява на нея. Много ме болят зърната, направо ми се ще да викам, като захапе. Сега го приспах, но се буди често и плаче. Докато напиша поста до тук 2 пъти ходих да го успокоявам.
Честит първи месец на Minka,Еуфория,Miraluba,Panda7,Хриси,ell_83,Kateto8  и от мен!

Панди, ако утре съм в Южния непременно ще звънна. Най-вероятно ще съм, стига да не ми изникне нещо.

Ивичка, ММ много помага, има си някакви задължения, но е адски поспалив и като си легне, трябва бомба да падне, за да го събуди. Взима бебо на ръце още от родилното, разнася го, приспива го и всичко каквото го помоля, но нощем не го търси! Само памперс не давам да сменя, че веднъж така го беше сменил, че едвам съм го измила детето  Grinning

Ив , Денислава Hug
За проблема долу естествено ще питам гинеколог, но исках първо да питам във форума да не би да е честа практика това след раждане.

Елг, браво за подаръците. Гледах снимките във фейса, много е хубава погачата. Браво на бабето, отчела се е Simple Smile

Алиан, моя суче силно, но аз нямам почти нищо. С помпа вече цедя няколко капки на дъното на шише. Като го сложа да суче - заспива за 5-10 мин, но усещам, че гълта нещо.
В тази връзка - има ли някоя кърмеща мама, която ми е "под ръка" да й подаря подплънките си за кърмачки? На мен не ми влязоха в употреба.

Имам още едно въпросче относно АМ - вие как увеличавате количеството на млякото? Яни пиеше до сега по 100 мл, като стане на 1 м. ми казаха, че трябва да увелича на 110 мл. Той става на 1 м във вторник и аз от вчера на 1-2 хранения почнах да давам 110, за да не е изведнъж, но той винаги връща след това и не знам какво да правя. Явно му е много, но пък нали трябва и да расте.

Хайде сега бягам да разпределям АМ за през нощта, преди да е ревнал пак. Дозите си ги слагам в чашките на авент, сипвам топла вода в шишетата и в термобокса ги бутам. Като стана само смесвам и давам. Нали така ме научихте - на мързел:))))

# 227
И аз да се отчета посреднощ. Днес чистих целия ден и бебе още няма имам контракции ама нищо. Примирих се с положението в крайна сметка то си решава пък и трупам опит от вас.
Bebyface76 да ти отговоря- да търси си работа но без успех тук зимата няма работа и сега е на борсата.
Чета ви с голям интерес! Да ви питам на вас колко комлекчета за кошата ви стигат че ние имаме само едно и мислим да вземем поне още 2 дали ще стигнат? Имаше и още неща за питане ама забравих newsm78.
На всички много  bouquet и честити първи месеци на всички бебчовци и мами.

# 228
  • София
Привет пак от нас. Е то се е видяло, че уикенд и компютър са несъвместими понятия  Joy То разходки, срещи, хахо-хихи, къде ти време да се губи за интернет  Mr. Green Аз да свикам повиквателна за разходка в Борисовата градина? Или в Западния парк? Желаещи?

amira8411, DestinYD, честити рожби!

Сокчета ми каза педиатърката от 2 мес.да почваме. Малката си върви голямо бебе, пък и нямам нищо против. Разполагам с домашни ябълки,круши и моркови. Вода и чай давам. Вече е изцяло на АМ.

Може да ти е интересно: Защо нашите майки са ни давали сок (и защо няма нужда ние да дав … ите деца от рано)
и Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете

Nuriii, винаги ми пълнят душата твоите постове  Hug

maggie_m, някои майки на близнаци си осигуряват помощник за разходките, вкл. с почасови помагачи...

amira8411, тук може да откриеш още идеи: Събуждане на сънливо бебе. От споделяното в темата и Фб групата по мои впечатления най-ефективна се оказва смяната на памперса преди кърмене.

# 229
Здравейте,

Фейс, бебето се отчита за децата и внуците си. Мен ме тормози.
Онзи ден преди погачата пита ММ какво ще правим. После вика- то аз не съм поканене. Еми как да си поканена като цяла бременност ми къса нервите. За много от нещата и ММ не знае.
Снощи и баща му вдигна кръвното. Ама аз не се ядосвам.
Децата са ми здрави.

АМ увеличавам според кутията. Сега яде 150 мл вода и 5 мерителни лъжички. Сутрин и вечер го изяжда и пита за още, на обяд и следобяд яде около 120.

На нас коликите ни минаха. Почти не ги усетихме. Спрах ми еспумизана онзи ден да проверя дали има колики. Ме беше си спокоен. Та сега сме само на био гая.
И Елия беше така. Но зъби вадеше лошо. Та там ми бяха будните нощи.

Днес времето е хубаво, та става мечката, яде, яхвам метлата, простирам и излизам.

Много  Hug

# 230
Добро утро!

И аз писах, писах и хоп без да искам затворих браузъра и всичко отиде на кино Laughing

Хайде на ново сега...

Първо да попитам, някой ползва ли Baby Vac? Става ли за толкова малки бебета и  доволен ли е?
Смятам да го купя днес този аспиратор, че Момчил хърка и грухти (най вече когато плаче). Понякога пък има една храчка която му застава на гърлото и хрипти като стар пушач и така докато не я изкашля или преглътне. Иначе когато спи диша спокойно.Пък и от два дни забелязвам че нослето му е влажно. Особено когато плаче. Но то и много лиги има, та не знам дали не е от това. С клечка и физиологичен разтвор нищо не изваждам. Притесних се да не съм го простудила, че не го навличам излишно аз... Rolling Eyes

Фейси, за млякото. Първо му дай за вечеря 110. После през ядене. Аз така направих и спа до 5,30 сутринта. Но промоцията беше за една нощ само! Mr. GreenНа следващият ден си изяждаше всичко до капка и не е връщал!
Ние трудно минахме от 70-100 мл.Бях го оставила да яде колкото иска. Сега ми е грешно, че хвърлям на всяко ядене по 25 мл. Но няма как да направя 110, така че това е положението.

Панди, ти си на по горен левъл с тази машина. Peace Аз сега много искам да си купя обектив за портрети, че тоя от кита е гола вода. И без това за да снимам децата го взехме.
Виждам в южния се срещате, ако приемате нови попълнения може да доприпкаме с бате и бебе някой ден. Близо ни е(в Лагера сме) и много го обичаме този парк! Simple Smile
И за количката - аз съм влюбена в моята! Ако те интересува ще споделя.

Iv Min^smile и аз не му разбирам много на НиконЯ, но мъжът ми ми обяснява и помага.  Grinning

Я някой да ми прати покана за фейсбук групата пак, че да ви видя и да кача и аз някоя снимка. Simple Smile

Хубав, слънчев ден! Hug

# 231
Хайде сега бягам да разпределям АМ за през нощта, преди да е ревнал пак. Дозите си ги слагам в чашките на авент, сипвам топла вода в шишетата и в термобокса ги бутам. Като стана само смесвам и давам. Нали така ме научихте - на мързел:))))

smile3521 smile3501

Привет пак от нас. Е то се е видяло, че уикенд и компютър са несъвместими понятия  Joy То разходки, срещи, хахо-хихи, къде ти време да се губи за интернет  Mr. Green Аз да свикам повиквателна за разходка в Борисовата градина? Или в Западния парк? Желаещи?

Пу, аз! За Борисовата, обаче Simple Smile))
От днес започвам голямото миткане и безсрамно кърмене по пейките  Joy

За Бейбивак-а - при нас засега не беше много успешна "инвестиция" - най-добвре ми се получава да й слагам физ. р-р в носа и да я обръщам по корем да си изкуха/изкашля сополите. Но аз съм смела с физ. р-ра, слагам по 2-3 мл в ноздра, случва се бебето да се задави, не е за майка със слаби нерви Wink

Вчера за пръв път излизахме с количката, досега сме излизали, но само със слинга... аз нещо имам съпротиви, но тя спа... поне, докато количката се движеше... после я взех в слинга и продължи да спи там Simple Smile Ние сме с Чико Трио от приятели. Нямам забележки, голяма е, но ние имаме "обща стаичка" долу в блока и не се налага да я нося.

Искам да кажа за бейбибонус промоцията в дм - в момента има на Нуби една мрежичка за плодове  -20%. Знам, че е рано, но аз ще взема - бебетата като ги захраним, но още не могат да дъвчат и гълтат парченца - вътре се слага мек плод - банан, диня, подобни, и те си го джвакат през мрежичката. Помага и за зъби, може да се сложи в камерата и студеното облекчава болката във венците.

# 232
Добро утро и от нас!
Благодаря за прекрасната тема и усилия на Панди и Зеленкото Hug
Искрени благодарности на всички за поздравите в предната тема Hug Hug Hug
Момичета, благодаря, че ви има! Аз съм в хормонална криза (емоции, емоции, страшна работа), но четенето на форума много ми помага!
Честита придобивка на панди и подаръци на бебе Илиян и кака Елия!
Прекрасен слънчев ден за разходки.  Nature Sunny
С пожелание за много здраве  Nature Sun With Face

# 233
Добро утро момичета,

Айде и аз да се похваля,вчера си направихме първата макар и кратка разходка bowuuБеше слънчево слънчево,ама то било много хубаво навън hahahaНе можах да си се порадвам на количката,щото каката я беше окупирала и незнам как ще се разберем за нея #Cussing outГосподин Борислав спа през цялото време и беше много спокоен, ама баща му сакън да не го разболеем стига му толкоз JoyЕ голяма работа- предстоят толкова по-слънчеви и топли дни,че ще се счупим от ходене.Ние на практика живеем в центъра и направихме така да се каже"квартална разходка" JoyИмам повиквателни за разходки,но още няма да рискувам с дълги преходи(ку-ку ще помислите)
Елг,погачата за 40 дни ли се прави?А може ли да е купена?Само сладко ли се предлага на гостите?
И аз купих аспиратор ама цъ-нищо не помага и слагам смело солен разтвор и човека почва да киха ама така си ги изкарва хубаво секретите,и той хърка като стар пушач и му засяда по някоя храчка,но като се изкиха хубаво и спира,а като спи също е спокоен.
Снощи да се изфукам спахме почти цяла нощ със ставане за ядене два пъти за по 20 минути bowuuЛакомника се нагълтва,че се и дави от кърма,обаче продължава и се отрязва за два часа поне hahaha Joy
Днес го дават ветровито ама гледам слънце изпича може пак да направим някоя разходчица.
Айде лек ден отивам да се вихря с метлата и пералнята!!!

# 234
Такааа...ето ме и мен. Както казва Зеленкото уикенд и компютър са трайно несъвместими понятия.

Иванова, не така. Я се стягай, ние сме с теб! остави хормоните вкъщи, а ти си хващай бебето и навънка. Супер време е за разходки!

Коте за прочистването с физиологичен разтвор хич не си и помислям, че каквато съм, ще изпадна в шок и ужас и ще почна да лея сълзи и сополи, но вчера с аспиратора, май беше на Canpol успях да изсмуча един сопол. Сега треперя, да не съм го простудила, че в сряда сме на хепатитна ваксина.
Относно безсрамното кърмене по пейките, я ми споделете с какви блузи, рокли излизате, та да е една идея по-дискретно, че ММ яко се скандализира. Даже ми вика, да сме купили една кутия с АМ за навънка като излизаме или пък аз да се изцеждам и пак да взимаме в шише. Хич не му харесва идеята да си развявам циците по парковете. Mr. Green

Деси, ние имаме 3 комплекта за кошарата и си ни стигат. Даже мога да кажа, че и 2 са напълно достатъчни. Сменяш, переш, съхне и си готова. Третия е за екстремни ситуации, ако памперса пропусне или бебчо повърне.

Елг, страхотни снимки от погачата! Честито и за подаръците! Илиян е разкошен бузанин! Hug

Анели, нашата люлка е ето тази, в син цвят.
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/shezlongi-prohodilki- … rt-buddy-samo-sin

За мазилото на Вишневски не пише че става за белези от операция. Наистина ли помага? Аз ползвам Контратубекс засега и мисля че ми действа добре.

Алиан, не се шашкай за пробното кърмене, тъй като съм чела че не винаги е показателно. Съдя по мен си, тъй като, понякога Алекс суче 10-тина минути, друг път не мога да го разкарам половин час от гърдата. Не знам колко изяжда на ядене тъй като се храним на 2 часа, друг път на 3, а понякога иска да яде през час. Важното е че наддава добре и не се притеснявам че стои гладен.
А, и поздрави на морето. Малко ти завиждам. Влюбена съм в морето! Simple Smile

Панди, честито за новата придобивка. Ще нареждаме бебоците за фотосесии в парка. Аз също много искам DSLR, но на този етап ще си щтракам със сапунерката. Пък по-нататък, ако слушам ММ може и да ми купи.

Фейси, ах палавнице, и кекс ли почнахте да бъркате? Mr. Green За проблема долу, единствено което мога да кажа е да тичаш при док да те види. За памперсите на бейбилов не съм ги ползвала още, но смятам да го направя. Любопитно ми е да сравня, тъй като засега сме само на Памперс Прима. Татко ми ги праща, поръчва ги да му ги носят от Турция. От тях съм почти доволна. Пропускали са ми, та затова търся по-добра алтернатива. Важното е че на Алекс му понасят добре и не се обрива.

Мария и ние почнахме с чайчето на Хип, но правя половин доза - 50 мл. Малчо пийва по една- две глътки. Ползвам го за деня, на следващия ден приготвям нов. Ефект не знам дали има, тъй като нашите колики не са кой знае колко силни.

Прахче и мойто ака 2 пъти макс на ден. Но пък количеството е доволно. Mr. Green

Еуфория, Ивче,Ронкис,Q_A, Миралюба, Маги,Катето, Ивичка ,Възкресителнице, Зузи, Мама Тодорова, Тонни, Минка, Денислава  Hug

# 235
Здравейте и от мен,

Елг, колко хубави подаръци сте аъбрали,браво!
Фейсчето,звучи все по-добре, а и дава хубави идеи (приготвени дози в чашки на  Авент и шишета в термобокса,евала)
Да ви се оплача, водихме Калин на педиатър,заради хъркането и ни изписа Стемар и помпа да изсмукваме секретите плюс антибиотични капки Тобрекс Sad.Доктрката каза, че често си идвали още от болницаа с бактерии в носа, но в последствие се рзвивало това хъркане.Някои има ли  опит с нещо подобно? Купихме единствената налична помпа в Аптеката, която е на принципа родителя да изсмуче секретите,не знам до колко е ефективна?Дайте съвет за аспиратор,моля ви!

Хубав ден на всички!

# 236
Относно безсрамното кърмене по пейките, я ми споделете с какви блузи, рокли излизате, та да е една идея по-дискретно, че ММ яко се скандализира. Даже ми вика, да сме купили една кутия с АМ за навънка като излизаме или пък аз да се изцеждам и пак да взимаме в шише. Хич не му харесва идеята да си развявам циците по парковете. Mr. Green

Аз съм с дрехи на Буба Мара - всичките са за кърмене, разтварят се там, където е разноцветната платка на гърдите. Можеш да се намяташ с пелена, шал или да си поръчаш nursing cover отнякъде.
А за адаптето - сакън! Освен това бебето мжое да не го хареса (най-вероятно) и да го повръща.

# 237

Аз съм с дрехи на Буба Мара - всичките са за кърмене, разтварят се там, където е разноцветната платка на гърдите. Можеш да се намяташ с пелена, шал или да си поръчаш nursing cover отнякъде.
А за адаптето - сакън! Освен това бебето мжое да не го хареса (най-вероятно) и да го повръща.

Коте, гледала съм дрехите на Буба Мара и изглеждат супер. Като се запролети, определено ще се възползвам и ще се почерпя с някое рокле.
А за АМ, хич не съм си и помисляла да слушам ММ. Алекс е на кърма от 3-тия ден след раждането. Друго не съм давала и не смятам.

# 238
Привет-мривет!

За Борисовата - непременно ме викайте /не съм във фб групата, така че моля ви сезирайте ме тук на ЛС/. Засега ни е рано да се размотаваме чак до Южния, обаче като стане трайно топло времето, сме първи кипри и за там.

Аз тази сутрин имах мини криза. Лапанчо на три пъти така повръща, че ми се дорева от смени тоалета. Модното шоу ми скъса нервичките, защото когато го преобличам плаче като че ли го колят. Да се похваля за слинга - супер удобно нещо брей!!!! Не го очаквах - тежестта пада върху раменете, а не върху кръста и заради това е удобен. При нас обаче има едно НО. Лапанчо не обича тази поза хич - едва изтрайва докато го дундуркам след ядене. Та ще видя колко ще го ползвам слинга - сигурно само за кратки излизания. Количката обожава заради клатенето. Спи като за световно и то толкова дълбоко, че като се приберем си излива енергията с часове.

Десита-Бонита, като е толкова скандализиран таткото, защо не давате изцедена кърма, ами да купувате АМ? Аз също имам 2 блузи ала Буба Мара, но са ми домашни - за навън нямам, и не се бях замислила, че нямам  newsm78 Ще трябва да се купува.

Панди, не те отчетох за новата придобивка, обаче не разбрах какви са тия съкращения  Mr. Green, чак после ми светна, че е фотоапарат. Айде, пожелавам ти да станеш майсторка на обектива!

за бейбивака - още не съм го пробвала, но смятам да си купя, сестра ми е изключително доволна от него, но отчита грешка при ползването му - прекалено честата употреба води до измързеливяне на нослето така да се каже, та препоръчва да е само за крайни ситуации.

# 239
Тони, с бабаслинг ли сте?
Можеш да опиташ шал, там има различни пози, в които може да се носи бебето. Повечето бебета отрано обичат изправената поза.

Общи условия

Активация на акаунт