ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 559
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
Привет.
Всички звучите много бодро след съботно-неделните разходки. Да ви завиди човек.
Аз пазих леглото и още го пазя. По обед ще отида до ЛЛ да ми изписва АБ и да се оправям, че не се трае 4-ти ден с Т. Снощи пих парацетамол и вместо да спадне Т започна да се качва дори  ooooh! Та пих терафлу. Незнам дали става за кърмачки, за това бебка е на АМ от снощи, а аз се цедя. Знам че е важно точно сега да бъде кърмена, за да не я заразя, ама не издържах вече с такава висока Т

Въпрос към ЛЛЛ - колко време след като съм пила лекарства, несъвместими с кърмене да хвърлям цедената кърма. Т.е. след последния прием колко цеденета да хвърлям?!?

Фейсче, има едни такива дозатори за АМ http://www.patilanci.bg/store/dozator/bertoni-little-racer Това което имам аз от каката е вътре с 3 прегради за 3 дози. Слагаш си ги предварително и после е лесно.
Снощи и аз от мързел - приготвих водата за АМ и сложих шишето на парното  Laughing Т.к. не го поддържаме нощно време, радиатора не беше силен и водата беше с много добра Т  Mr. Green Вместо да ставам да топля, тя си се топли сама.
Чета тука на колко от вас бебоците прохъркват. Да е едно-две да са болни, ама тя май доста.
Коте това нормално ли е?!?

Моята Йоана и тя прохърква. Когато спи - не се чува че диша, но понякога когато бърза да яде и суче яко издава едни такива звуци, като че ли не и стига въздуха. И това е така от родилно. Спомянм си че и голямата беше  така, но кога отшумяха тези звуци не помня
Desi_89 като ти е казал Десита 2 комплекта напълно стигат.
Отивам да се цедя, че да бягам после

Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 241
Коте, не съм с баба слинг, с тип шал съм и точно позата от клипчето не му допада. А имам едно питане - главичката по начина от клипа няма подпорка по никакъв начин, това пречи ли му? http://www.youtube.com/watch?v=6_NRExB4vgk

# 242
Благодаря, tonniny!

# 243
Юхууууу Party
Аз днес свърших най-неотложната работа - взех акта за раждане и подадох молба за еднократна помощ.
Фейсче - аз чета докато приспивам децата или докато кърмя (ако каката не се е намърдала с книжка до мен). Когато мога сядам и пиша Crazy
Привет пак от нас. Е то се е видяло, че уикенд и компютър са несъвместими понятия  Joy То разходки, срещи, хахо-хихи, къде ти време да се губи за интернет  Mr. Green Аз да свикам повиквателна за разходка в Борисовата градина? Или в Западния парк? Желаещи?

Пу, аз! За Борисовата, обаче Simple Smile))
От днес започвам голямото миткане и безсрамно кърмене по пейките  Joy
И съм за Борисовата! Обаче сега с режима на Фурия (яде в 12, ляга към 13 и става към 14,30-15)изпускаме най-топлото. Вадя ги двамата след 15,30. Затова и с Тони не можем да се организираме за разходки заедно...Обаче като/ако я пусна на ясла ще съм първа писта за групово скиторене Heart Eyes А кърменето на пейка в Борисовата го направих още миналия месец  Mr. Green, в тази връзка Десита - намятам се с одеалото на бебето, а като е по-топло - с пелена. Peace
Тони, браво за слинга - аз ползвам шал сега, а по-късно мисля да е бабаслинг..>За ерго - не съм решила още.

# 244
Коте, не съм с баба слинг, с тип шал съм и точно позата от клипчето не му допада. А имам едно питане - главичката по начина от клипа няма подпорка по никакъв начин, това пречи ли му? http://www.youtube.com/watch?v=6_NRExB4vgk

Тони, ако му извадиш краката отстрани, ще му е идеално. Опитай! Сега бързам да излизаме, но има клипчета в тубата. Връзването е същото, просто краката се вадят през дупките, вместо да са сгънати вътре, и дупето трябва да идва по-ниско от коленете.
А за главата - можеш да дръпнеш едно от страничните парчета плат и ще му я подпре.

Ивичка, нормално е да хъркат бебетата и не е болест Simple Smile
Също така, искай антибиотик, съвместим с кърменето - Аугментин, Ампицилин, въпреки че според мен си с грип и антибиотикът няма да помогне.

# 245
Зеленкото, аз съм за борисовата. Ако нямам гости идвам.

МамаТодорова, някои правят погача на 40 ден точно, някой преди това. Пък много от майките тук и много след 40.
Погапата е купена, ако има кой да ти я омеди ок. Слага се само сладко ( споредобичая), но предвид обедното време сложих мезета и сиренце.

ДеситаБонита, може и без специални блуьи. Една дружка ползваше шал голям, за не се виждат прелестите и, и ходеше с блузки с копчета.

# 246
  • София
Здравейте, мами!
Този уикенд почти не съм сядала пред компютъра, т.к течеше трескава организация и подготовка за вчерашната неделна погача. Мина много добре, всички поканени дойдоха, имаше и много дечица и беше весело и забавно. Тони получи много дрешки, които ще ни влязат в употреба от есента натам, много полезни неща ( шише, активна гимнастика, уокър, ваучер за Хиполенд), играчки, козметика, събра си парички и злато. На отиване колата беше пълна с храна, на връщане едва събрахме подаръците и цветята. Каката също намаза доволно количество подаръци и поиграха на воля навън, т.к времето беше разкошно. Погачата ми се получи супер- сладка, мека и ароматна. Всичко беше на ниво, а аз доволна, че хем успях да си поканя почти всички дружки, хем събитието мина много добре, а чистенето и миенето на посуда след това не беше мой или на ММ ангажимент Mr. Green

Днес ходихме до църквата за т.н. "чиста молитва" и меко казано останах потресена от безочието и алчността на т.н "Божи служител". Изпя си попа молитвата, свърши си работата за има - няма 5-6 минути, след което загасвайки едната свещ ми казва " Оставете ми 20 лева и каквото имате възможност."  #2gunfire  Той този поп се слави в квартала като алчен и безскрупулен, ама докато не го изпитах на гърба си....
Не знам как е по другите църкви и квартали, но в същата църква на чистата молитва на каката тогава попа ми каза да оставя каквато имам възможност, "и 2 лева са достатъчни", това му бяха думите. А този днес......срам нямат, ей! #Cussing out #Crazy

От утре смятам да изпратя каката на градина, без това ми плаче тези дни за приятелчетата си. Градината ни е пред блока, площадката им е пред терасата ни и всеки ден гледа дечицата и вече издивява вкъщи. Колкото и да излизаме, на градинка си е друго. Peace

# 247
  • София
Айде свиквам масовка-среща в Борисовата: сряда 12.30 ч. как ви се струва? Таман ще е напекло. За място предлагам алеята между слончето и езерото с лилиите като начало, хем който подрани, да си се разхожда  Peace
Кайлис, аз съм известна хаймана, може да дойда по-рано, напр. за 10 ч., та да се видим и с вас  Hug Хич не ми е проблем цял ден да миткосвам с Лимонката  Mr. Green Следобед обаче гледам най-късно 16-16.30 да съм в метрото, че да избягна тълпата след работа...

desita bonita, и аз основно с Буба Мара дрехи се подвизавам. За у дома си имам и пижами нейни. НО за дискретно кърмене съвсем не е задължително да се купуват специални дрехи. Може просто да се подбират дрехи от 2 части, с копчета, двуслойни (горната - нагоре, долната - надолу), по-голямо деколте и т.н.

Ivi4ka, бих ти предложила да конкретизираш въпроса си към ЛЛЛ с името на лекарството. Доста лекарства всъщност са съвместими с кърменето, а за някои ако добре се прецени кога точно да се изпият, може да не се стига до "загуба" на кърма.

tonniny
, ако идваш в сряда, кажи, да вземаме слингове който има и да споделяме опит  Hug

# 248
Здравейте! Каката снощи вдигна 39 С, ей така от нищото. Sad Цяла нощ бях дежурна между двете ми деца. Успях да смъкна Т само с кърпи със студена вода и днес ... й няма нищо. ВСЕ ОЩЕ! Ако и довечера не вдигне, утре си е на градина, а аз на линия в Южния. Може ли да се вдигне Т от преумора? Винаги съм се чудела... Пандата доста се поизори последните дни...  newsm78 Иначе за срещата аз в Борисовата вероятно няма да мога да дойда. Sad Нямам слинг, в кенгуруто не знам дали е ок толкова време да я държа, а количката не ми влиза в колата. Sad

Еуфория, да, сподели моля, каква е твоята количка. Аз си харесах Бритакс B Motion или X Lander X Pulse, но първата тепърва трябва да ходя да я гледам, а втората ми идва малко скъпа. От Бейбивак съм супер доволна от каката!!! С беба още не съм я ползвала, но ако се наложи, не бих се поколебая да я извадя!

Иви4ка, грипа ли те е хванал? Ако вече си ходила на лекар, какво казва? Дано скоро мине!  Hug

Мишле, наистина много от свещениците ни са причина толкова хора да загубят вярва и в църква, и в Бог... Аз не съм от най-вярващите, но има една църква в Казанлък, където се чувствам много добре и не пропускам да я посетя, когато си ходя при свеки. Там ми е кръстена каката, четени са ми молитви, там ще кръстя и Лизи, а вероятно и там ще отида да ми прочетат "чистата милива", нищо, че със закъснение...

Десита, дори не знам какво е блуз Буба Мара. От тези, дето по средата имат дупки за вадене на цица ли? Ако да, имам една такава с дълъг ръкав и две тениски. НО като съм навън, въобше не ми пука как съм облечена. Вадя цицата и в зависимост от компанията и мястото или се покривам, или не. Миналата седмица с Роската си цицахме в Южния (нямаше много хора около нас) без покривки.  Joy

Анели7, мерси мила, че питаш за удареното. Ами в него ден ме боля доста + през нощта, а на следващия с Роси се счупихме да ходим в парка, после аз и до ДГ и обратно на малката и не му дадох възможност да ме заболи. Simple Smile

И накрая една мега странна история: Днес докато майка ми ме чака с Анди да се изпишкаме в една бензиностанция, дошла една възрастна жена, бутаща количка със спящо едногодишно детенце, бяла, интелигентно изглежаща, нормално говореща и й казала: "Извинете, бихте ли ми погледали детето, докато тоида до църквата?" - църквата се намира на 500м от мястото!!! Майка ми се опулила и естествено отказала. Не можахме да повярваме що за откаченост - просто ей така да си оставиш детето на чужд човек и то докато ти си далеч от мястото, на което го оставяш!! Ами ако в този момент му се случи нещо? Ами ако го откраднем? Ами ако тя не се върне за детето? Според мен е имала психически проблем, само така си го обяснявам. Но пък кой би й доверил да гледа бебе?? Много ми стана мъчно за детето. Sad

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 16:04 от ♥Пандичка♥

# 249
  • София
Пандичка, момата ми го направи тоя номер с температурата миналата седмица. В понеделник вдигна температура. от нищото. Спа, сука по-активно цял ден. На другия ден нищо й нямаше. В сряда - също. И в четвъртък пак я пуснах на ясла. Какво беше това - нямам представа.

А Буба Мара е една дама, която шие дрехи за кърмене... и не само...

# 250
 Благодаря на Iv Min^smile и Ronkis за куража  Hug Hug Hug
 Днес на обяд излязохме за първи път с количката  1stroller (направо е страхотна невероятно удобна и шасито е доста компактно) времето беше супер и изкарахме навън почти час!  newsm44 newsm44
  ♥Пандичка♥ дано да нямате довечера Т и никой да не се разболява.
 Честити месечинки на: Vebo и His Princess да са ви живи и здрави бебоците!

# 251
Няма ли други мами освен мен от Пловдив,искам дружки за разходка Grinning

# 252
Привет.
Коте и Зелено човече - мерси за съветите  Peace
За АБ изобщо не спомена ЛЛ - изписа ми други лекарства. И ме "нахока" че съм кърмила с температура, че трябвало да спра да кърмя  Shocked

Въпроси към ЛЛЛ: Изписаха ми сироп Амбрекс, цетебе, миг 400 и осцилококцинум.
ЛЛ не ми отговори конкретно дали мога да кърмя приемайки тези лекарства. По-скоро каза че са такива, че спирайки ги веднага мога пак да започна да кърмя. Дали незнаейки или реши да се подсигури, каза че е добре да минем на сухо мляко няколко дена. Ако не е възможно ок, но ако може бих искала да си кърмя  Peace Страх ме е да не намалее кърмата, т.к. не мога да изцеждам по много.
И какво е вашето мнение за кърмене с висока Т?!? Да се надявам че няма да вдигам повече, но и занапред да си знам  Peace
Благодаря предварително  Hug

Тези дрехи от Буба Мара как се поръчват - на лични на страницата ли?!?
И спирам до тук, че голямата ме гони от лаптопа  Mr. Green Laughing

# 253
Да се завъртя и аз за малко,че ме викат  baby_neutralТез мъже не могат без женско внимание smile3532Направихме разходчица и днес пак кратичка,че един ветрец тънък тукка има близо до морето.Като гледам голяма тайфа се заформяте в Софията Peace
Панди,честит фотоапарат!  bouquet
Деси_89,айде не остана.
ивичка,хаиде да се оправяш бързо бързо Hug
Е няма време за повече,бутане,мрънкане...оставям ви засега  bouquet

# 254
  • София
Привет и от мен  Hug Днес като нахраних лакомника в 7 ,измих,изчистих,подредих,направих и панирани чушки и то станало време за следващото хранене  Laughing .После излезнахме малко,че днес беше разкошно време.Малко да се оплача....от два дни много ми намаля кърмата и май май ще се дохранваме с АМ  ooooh! Хич не ми се иска ама какво да се прави.Това е от мен за сега, лека и спокойна нощ ви пожелавам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт