ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 581
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
И аз да се отчета,
коликите са ни все така силни, мрънка докато спи, ако въобще заспи. И страшно много пърди, и ние одрискваме по няколко тоалета дневно. Само чака да и сваля памперса и като се почне....
И аз съм с две ръце 'за' разходките в Борисовата или Южния, само да се закрепи времето така   Nature Sunny
Утре идва баба на обучение и инструктаж, та да мога да подремвам от време на време.
Общо взето това е....в матрицата на хранене, дрискане, смяна на памперси и в редки случаи спане.
Много  Hug

# 256
П.С. А ноктите режете ли?

# 257
Две въпросчета:

1. Как се казва, от къде и за колко бих могла да си купя от онзи вид "кенгуру", в което бебо е като седнало? Така да се каже по-здравословният модел кенгуру. Мисля Котката Марта някога и някъде беше пускала снимка на такова...

2. Изварявате ли лъжиците, с които давате капки през устата? Аз не, ама се чудя дали пък не трябва.

# 258
Офф, момичета, колкото и да имах желание, засега имам забрана от ММ за разходки по-далече от няколко улици около блока и кварталните градинки. Имахме си днес мини-разправия по повод това, че искам да отида на срещата в Борисовата. Донякъде има право, но и малко преувеличава ситуацията. Ако беше само до мен, щях да го сиктиросам, но нали и той има думата за детето, та ще се съобразя този път.  smile3516 Загрижен е и за моите сили - всеки път като изляза до близкия магазин и после реанимирам 2 часа, нямам никакви сили, изобщо - не съм същия човек като от по време на бременността и преди това. Трябва да вляза във форма, ама няма как да стане със стоене вкъщи. Мрън!

Иначе днес пропуснахме разходката заради странния вятър навън, нищо че беше топло - пак тати се наложи. Само отворихме прозореца вкъщи. В стаята беше адска жега с напичащото слънце и радиатора, спряхме го и пак умирахме от жега. Явно и заради жегата цял ден не е спал синковеца - умора няма.

А бебо явно също е с колики, въпреки лекарствата, защото от няколко дни бодърства почти половината денонощие и само мята ръце, крачета и се свива и прави физиономии. Няма ревове с часове, но ми е мъчително да го гледам. Като спи също издава звуци като че се мъчи.

Пандичка, аз доколкото знам най-много хвалят кенгуруто Бейби Бьорн - то е от 0 м. Аз имам точно такова, но още не съм го пробвала дори. Ще почакам до първия месец. Лъжиците само ги мия с гореща вода. Като бързам и с останалите неща така процедирам.

Коте, мерси за съветите за слинга. Като се видим на живо с теб и със Зеленкото ще поема ноу-хау малко  Mr. Green Ще видя и видеата.

И аз щях да питам за ноктите. Педиатърката каза след 40-ия ден и да се почистят след отрязването със спирт. Обаче това ми се струва доста дълъг период. Вие как ще процедирате?

# 259
Здравейте ,използвам случая да се похваля имам тризначки за късмет ! Първа излезе на бял свят Александрина втора Ая и трета Валерия.Родиха се с нормално тегло да са ми живи и здрави ! Heart

# 260
П.С. А ноктите режете ли?

О да ММ вече два пъти ги реже,че иначе голямо дране пада, той използва ножица казва,че е по лесно отколкото с нокторезачка. Най важното е да е заспала за да няма борба  Peace

Честитоо на sexi_girl вече и тризначки си имаме!

# 261
Привет и от мен, лелеее чак сега успях да се включа, обаче днес два път излизахме на разходка. Два пъти защото се прибираме да се кърмим, не знам как ще бъде за напред - добре че тати ни беше вкъщи да ни изведе, после да ни прибере след 2 часа, после като ги накърмих и се изцедих да ни изведе пак за още час и трябваше да ни прибере и да ходи за каката. Иначе ние снощи голям екшън имахме по нощите вкъщи. Каката ни започна да прави сцени на ревност и се видях в приключение. Плака цяла вечер, че не може да заспи, не можела сама в стаята си, страх я било, накрая изплю камъчето, че се чувствала самотна откакто се били родили бебетата и искала някой да ляга при нея да я приспива. Това не е било откакто е станала на 3 години, но сега искала да заспива някой при нея, та бяха едни тежки разговори по нощите, много плака, беше адски изплашена и разтреперана накрая направо се изнервих защото беше станало почти полунощ ние още говорихме и се разправяхме, а тя ревеше неистово и трепереше и се почувствах безсилна как да се справя със ситуацията и дори и се накарах накрая, което ме накара да се почувствам още по-зле. Докато се разправям с нея дойде време за нощното хранене и от там бебетата пък нещо се размрънкаха след полунощ, та не се укротиха до следващото хранене плакаха, пъшкаха, ядоха повръщаха и от всичко по много. Изпокарах се и с ММ по нощите, че явно и на двама ни напрежението и умората дойдоха в повечко, абеее пълна програма. За щастие уж днес вече всичко е кротко, ама идва пак нощта та да видим какво ще се случва тази нощ и ще се спи ли.
Панди - мисля, че питаш за т.н. ЕРГО БЕЙБИ - напиши в търсачката ерго бейби и ще ти излезе, мисля, че за това питаш.
За изваряването, аз не изварявам абсолютно нищо, още в родилното трябваше да ползвам електрическата помпа на отделението, която имаше много малко стерилни накрайници и консумативи и те свършваха за час, защото много майки искаха да ги ползват. Така, за да се изцеждам трябваше някъде да си стерилизирам помпата, но нямаше къде. Прецених, че е по-добре да я мия добре и да давам все пак кърма, отколкото да изхвърлям кърмата защото няма къде да си стерилизирам собствената помпа. Така, че след като не си стерилизирах там помпата в продължение на повече от седмица, след като се прибрахме вкъщи отново не съм стерилизирала нищо. Само понякога изварявам, но е рядко през няколко дни.
Връщам се да ви чета и ще лягам да почивам, че едвам стоя на краката си  Hug Hug Hug

# 262
  • София
Здравейте и от мен! Ще се радвам и аз да видя "здравословното кенгуру". По-удобно ми е засега да излизам с кенгуру. Но и не излизам за повече от час.
Лъжици не изварявам, но за сметка на това хубаво попарвам лъжицата, която ползвам с вода от ел.кана.
Нокти режа още с изписването.
В къщи нали бяха болни баткото и таткото цяла седмица, а днес малката се изкашля 2-3 пъти и съм страшно притеснена да не се разболее.
Панди и на моят син се е случвало да вдигне температура за 1 ден и след това да му няма нищо. Пожелавам точно това и при вас да стане.
Sexy_girl честито! Да са ти здравички и трите принцеси, много да те радват и слушат!

# 263
Панди - лъжицата пускам в миялната, не изварявам, не стерилизирам Peace
Нокти режа още от болницата с ножичка  Mr. Green
Маги, не ти е лесно  Hug Не знам какво да кажа, аз съм оставила Стихия да идва при нас когато пожелае, но тя е малка, няма три още CrazyС по-голямо дете уж по-лесно трябва да е, ама май не е съвсем така. Успех ти пожелавам и нали знаеш...ще мине.
Тони, днес си мислех за теб, жалко че не съм ти се обадила.

# 264
Зеленко, мерси за съветите! Аз съм ЗА груповата разходка в Сряда. Но може да дойдем малко по- късничко:) Още не съм кърмила навън, но има време  Hug Все ми се струва духливо да ги извадя от пашкулите им (одеялата им) Mr. Green

# 265
Значи продължавам смело да не изварявам лъжицата.  Нокти режа откакто се е родила - в спящо състояние. Simple Smile

Детето ми мирише на средиземноморска салата.   eat За пръв път намазано със зехтин - само лицето. Днес чак ми стана жал колко се лющеше, при това след обизлно намазване с хидратиращия крем за лице на Мустела. Ако утре лицето е по-добре, продължавам със зехтина,пък нека ми смърди.

Маги, напълно те разбирам. И аз както тамън се зарадвах, че уж не проявява ревност, така започна да проявява. Нормално си е. Майката му е мнооого търпение, което понякога е трудно да имаме. Sad Браво за двете разходки в един ден! Simple Smile

Тони, аз също имам кенгуруто на Бейбибьорн, но чета, че не било толкова полезно - Котката беше пускала някъде една снимка сравнение между кенгуро и въпросната Ерго раница. Наистина има логика. Но ти имаш и слинг, и кенгуро? Ей това се казва "ентусиазъм на първескинята"  Grinning Hug А ТМ от какво точно се притеснява не разбрах?

Еййй, имам си тризнаци! Секси, честита тройна радост! Да са ви живи и здрави! Ако искаш пиши ми инфо на лични за 1 стр.

О, забравих! Благодаря на всички, които ми честитиха новата придобивка! Ако ме познавахте добре, щяхте да знаете колко съм щастлива от нея. Дълго мечтана е.  Heart Eyes

# 266
Тони,  Shocked за ноктите, спирта и забраната за разходки. Не може под похлупак да се гледат деца.

Аз днес излязох с количката, ама добре, че взех и слинга. В крайна сметка количката само ми извози покупките, пък детето пак си го носих Simple Smile
В сряда би трябвало да съм на линия.

# 267
  • София
Здравейте.
Не знам какво да го правя това дете, притеснява ме доста. Като е буден винаги плаче, все е кисел и само на гърда заспива. Не знам дали са колики, или нещо друго. Не се събужда нормално, ами първо започва да плаче и тогава отваря очи. Все се напъва и ръмжи, докато спи.
За памперса исках да питам, има ли проблем да издържи 6 часа? Не че ми се свидят, но смяната на памперс го изнервя до крайност и после не мога да го успокоя по 1 час. Иначе се случва да яде и да заспива, ама почна ли да сменям - оревава всичко. Ако сменям на гладен стомах - пак рев до небесата.  #Crazy Освен това днес, след едното хранене, повърна 4 пъти. Не съм давала 110, а 100 мл и не знам защо така се получи. Оригва се много и плака почти до другото хранене. Но пък беше освирепял от глад. Сега спи и има тишина навред.

Днес бях в парка, но не можахме да се съберем компания, само се каним ние около Южния и все на приказки Simple Smile.
Панди, аз не видях че си писала, че малката е болна, иначе нямаше да ти звъня. Колкото до тази жена, имам някакво усещане, че може би е щяла да ви зареже детето. Наистина странно.
С Деси се разминах, само Яни ди видях случайно с нейното семейство. Ние откарахме 2 часа и половина навън.
Деси89, отговорили са ти, но и аз да кажа - 2 или 3 комплекта стигат. Вземи си повече калъфки за възглавнички и слагай под главичката. Като повърне сменяш само калъфката.
За даването на сокове - ние сне сме на кърма, но пак смятам да го захраня след 4-ти месец и смятам да му спестя соковете от втория.
Елг, ама то бабето искало да е поканено ли?  Mr. Green Ти доста АМ му даваш на малкия, аз гледам, че 150 от трети месец се дава, точно по кутията на аптамил така пише.
Еуфория, ти не беше ли някъде на Плиска? Нещо съм се заблудила. За АМ аз същи хвърлям по 25 мл и се чудя дали не може да се остави в хладилника до следващо хранене, да се направи по-малко количество и да се прибави? Предполягам, че е ОК. Иначе вчера малко кърма бях забравила в едно шише и за 4 часа се беше развалила  Shocked За разходките всички се каним, ама все няма организация. Всеки е добре дошъл.
Коте, аз гледах тази мрежичка за плодове в ДМ и все мислех да ходя да я купя. Извадих си карта миналата седмица. За капак се оказа, че картата ми е издал един много добър приятел на ММ, за когото много см слушала, но не го познавам лично. Бил управител на ДМ в подлеза на НДК. И от дума а дума вечерта с ММ установихме, че е бил той. Беше на каса, ама явно персонала е липсвал тогава. ММ разправя ако знаел, че съм аз, много щял да се зарадва.  
Десита - за пелените бейбилав, не се сетих да ти дам няколко да пробваш. И без това днес бях много щастлива, като свършиха.
ell_83, аз съвсем обикновен аспиратор имам на canpol, но при нас сополките са малко. Даже успявам с клечка за уши с ограничител да ги махам.
Ивичка, аз АМ слагам в чашки на авент. Имам доста - цяла кутия + 2 от лекциите.
Мишле, аз затова се отказах от църквите. Не съм атеист, вярата си я имам, но не искам да пълня гушите на алчни попове. Жал ми е за този старец дядо Добри, който си е посветил живота на църквата, а надали парите му са отишли по предназначение.
Тонини, ТМ май прекалява и според мен няма никакъв проблем да си излизате на дълги разходки. Колкото до умората, как ти е хемоглобина? Не би трябвало да нямаш сили. Аз 5 дни след раждането бях ОК в това отношение. За ноктите - аз знам, че 1 месец не се пипат. На Яни се цепят и сами си падат. Дефакто няма нокти още. Ще режа, като видя, че има какво.
sexy_girl, честити тризначки! Такива си нямаме в темата! Да са живи и здрави.
Маги, не ти е лесно, направо не знам как издържаш!
Кайлис  Hug
Аз май ще ходя да подремна до следващо хранене. Едва си държа очите отворени.

# 268
  • Пловдив
Тонини, щом до магазина и обратно се уморяваш, мъжът ти е прав, че ти е рано за такива преходи. Днес аз се надцених и сега си нося последствията.

Нокти и аз режа с засилка, и лъжица не изварявам.

Панди, искрено се надявам да останеш доволна от зехтина.
За ергономични раници виж на roshavo.com. Дават и под наем!

Маги, не ти е лесно.

За себе си отчитам, че сега е момента да се науча на търпение.

Добре дошла на тризнашката майка.

Фейсче, твоят Точко  голям характер.

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 21:11 от miraluba

# 269

Ако утре лицето е по-добре, продължавам със зехтина,пък нека ми смърди.
Във фейса някой пита какво мажем децата и някои се "присмяха" на тези които мажем със зехтин.
Голямата съм я мазала до 6-я месец със зехтин. Сега и бебето мажа. Нямаме пъпки, люспи - кожата и е идеално гладка  Peace Мирише първите няколко минутки докато попие - после няма миризма  Peace
Нокти вече 3-4 пъти режа  Peace Ако трябваше да чакам до 40-я ден - щеше да има по-дълъг маникюр от моя  Peace
Секси - честита тройна радост. Живи и здрави да са и много да ви радват  Hug
Фейсче - на какво мляко сте?!? Защото и Йоана тази вечер повърна близо 4-5 пъти. Правя и 120мл, като почти винаги остават 10-20мл. Ние сме на Аптамил, но аз и добавям от 10-тина дни (не винаги според зависи кога я мия  Peace), не яде за пръв път да кажеш?!?

Общи условия

Активация на акаунт