ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 442
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро на всички! Да се наоплача и аз.. Цяла нощ беба е ревала и не знам защо..спала съм от 7 до 8:30, станах, трябваше да запаля камината, че мъжа ми закъсняваше за работа и не успя той да го направи #Crazy направо луднахххх! Малката отново се дереше в кошарата, трябваше да я измия и нахраня, голямата ме дърпа за крачола и вика "мамо, амм", камината неще да се запали, но главата ми успя! От рано съм яхнала метлата  #Cussing out Е, все пак оправих децата и след това се заех да чистя, че беше като бойно поле на всякъде.. И с това приключих вече.. Сега пия кафе(най-послеее), бебето уж спи, а на каката съм и дала играчки да се залисва и съм казала да не ме пипа поне половин час! Ад ви казвам! И с ММ се изпокарах, че и той за кусур само мрънкаше през ноща, че бебето много плачело и аз побесяла го насметах набързо и му предложих да "хваща пътя"  като не му отърва! Е, то пък бива наглост.. Какво съм виновна аз, че малката реве?  newsm78 Сега обмислям да намеря жена да ми помага поне за домакинската работа, че едвам смогвамм и с това! Колкото ще пари да взима-трябва ми помощ, че ще лудна в най-скоро време. Майка ми работи и не може да ми помага през седмицата, свекито е в чужбина, а мъжо бачка по цял ден. Картинка ви казвам Grinning Охх, аз май се поулисах с писането  Embarassed Сори, ако съм отегчила някой с проблемите си.. Имах нужда да споделя!  Cry
Приятен ден, момичета!  Hug

# 481
Въпрос към ЛЛЛ - моя грип не се размина без антибиотик. Сега цедя и хвърлям, а на бебка давам АМ. Колко време е нужно да се изчисти организма от АБ, колко време след последния му прием мога отново да започна да кърмя?!?

Страх ме е да не ми намалее кърмата. Въпреки че цедя на всеки 2 часа (както бебка сучеше последно) успявам да изцедя много малко количество - понякога едвам стигам 50мл от двете гърди  Sad
ММ ми каза да пия АБ само 3 дни, за да не намалее много кърмата. Но в състоянието което бях не мисля че 3 дни стигат да се излекувам напълно. Да за 3 дни ще се подобри състоянието (всъщност днес е 2-ри ден и съм значително по-добре), но не съм сигурна дали 3 дни след спирането няма да ме тръшне наново  Tired
Страшна работа е тоя грип. Как го лепнах като си стоях в къщи  Cry

# 482
# 483
Привет маминки,
докато се наканя да пиша в малкото свободно време ,което имам и вие сте почти на финала на темичката Simple Smile
Да се похваля преди да се оплача.
Вчера Антон бонбон навърши 1м и бяхме на консултация.Наддали сме 1кг и сме 54 см,та вече сме 4200 и си хапваме с охота и пълним пампито  Wink Wink Wink
Единственото което сега ме тормози са тези сополи които ни мъчат.Вече ходиме 2 пъти на УНГ и му ги дърпаха на милото,рева та се скъса,ама нали е за добре.Сега на всеки половин час преди ядене му пръскам физиологичен разтвор,правим промивки и капем капки Торбекс,Вит Ц и Калции.Абе купона е пълен.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!В понеделник пак сме на преглед да ни ги издърпат и се надявам да се оправим вече.Другото което ме притеснява,е че педиатърката му искада ни слага ваксината др седмица,а мен мн ме е страх и не ми се иска.Като и казах тя ми вика,че имало срокове и трябва,сополите не пречели,незнам мами дайте ми съвет,ако трябва ще я сменям тая лекарка.
Другата седмица мисля да си идем на преглед в "Щерев" при Д-р Стаменов та поне да ни каже как е детенцето ни.
Много се страхувам честно ви казвам с тези последни новини и случки с тея ваксини Weary Weary Weary

# 484
Привет маминки,
докато се наканя да пиша в малкото свободно време ,което имам и вие сте почти на финала на темичката Simple Smile
Вчера Антон бонбон навърши 1м и бяхме на консултация.Наддали сме 1кг и сме 54 см,та вече сме 4200 и си хапваме с охота и пълним пампито  Wink Wink Wink
Единственото което сега ме тормози са тези сополи които ни мъчат.Вече ходиме 2 пъти на УНГ и му ги дърпаха на милото,рева та се скъса,ама нали е за добре.Сега на всеки половин час преди ядене му пръскам физиологичен разтвор,правим промивки и капем капки Торбекс,Вит Ц и Калции.Абе купона е пълен.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!В понеделник пак сме на преглед да ни ги издърпат и се надявам да се оправим вече.Другото което ме притеснява,е че педиатърката му искада ни слага ваксината др седмица,а мен мн ме е страх и не ми се иска.Като и казах тя ми вика,че имало срокове и трябва,сополите не пречели,незнам мами дайте ми съвет,ако трябва ще я сменям тая лекарка.
Другата седмица мисля да си идем на преглед в "Щерев" при Д-р Стаменов та поне да ни каже как е детенцето ни.
Много се страхувам честно ви казвам с тези последни новини и случки с тея ваксини Weary Weary Weary

Попринцип ваксини се слагат само и единствено когато детето е напълно здраво. Нашата педиатърка така процедира. Дори и малко сополки да има-отлага ваксината. Но повечето гонят срокове за съжаление. Бих те посъветвала да се консултираш и с друг педиатър за второ мнение. Успех и дано скоро се отървете от сополките.  Hug

# 485
Малко по нагоре посах за сополите, искай задължително микробиология и ако не е чиста, никакви ваксини, витамин цто е киселина и гори лигавицата, защо я капеш?

# 486
  • София
Съботен привет от нас! Hug

На мен през главата ми все едно валяк е минал - такъв главоцеп имам, не е истина просто Cry Tired
След снощното безспокойствие на беба се сдобихме и с някакъв запек май newsm78 Както вчера обеснявах на Лало да не се притеснява за акането, така Тони не е акала от четвъртък следобяд. Само пръцкането й е голямо ooooh! И май ще давам лактулоза, ако не се изака до довечера. Пробвах леко с термометър да я раздразня, ама ефект  - тц! Naughty ooooh! Само се напъва, свива и плаче, горкичкото Cry Tired
Алекс също ми се запичаше от НАН-а, освен да пробвам да сменя АМ, но пък знам, че не е хубаво да се сменят АМ, а и не знам към какво да се насоча. Преди 2 седмици направих подобен експеримент, т.к си втълпих, че НАН не й харесва и взех Лактана БИО- ами и двата приема ги повърна, не го прие.
Коте, ще те помоля, когато е удобно за съвет или ако имаш някакви наблюдения върху АМ - на какво би препоръчала да се спра? newsm78 Знам, че е индивидуално, но все пак - съвета ти със сигурност ще ми е от полза. Hug

Хубав съботен ден на всички ви, аз ще се опитам да подремна малко  Peace

# 487
Здравейте мами! Още не съм родила. За сметка на това да се похваля с  EFP ще ставам леля. Днес моя брат се похвали че ще си имаме още едно бебе през октомври. В една година ще стана и мама и леля. На всички много  bouquet

# 488
Съботен привет от нас! Hug

На мен през главата ми все едно валяк е минал - такъв главоцеп имам, не е истина просто Cry Tired
След снощното безспокойствие на беба се сдобихме и с някакъв запек май newsm78 Както вчера обеснявах на Лало да не се притеснява за акането, така Тони не е акала от четвъртък следобяд. Само пръцкането й е голямо ooooh! И май ще давам лактулоза, ако не се изака до довечера. Пробвах леко с термометър да я раздразня, ама ефект  - тц! Naughty ooooh! Само се напъва, свива и плаче, горкичкото Cry Tired
Алекс също ми се запичаше от НАН-а, освен да пробвам да сменя АМ, но пък знам, че не е хубаво да се сменят АМ, а и не знам към какво да се насоча. Преди 2 седмици направих подобен експеримент, т.к си втълпих, че НАН не й харесва и взех Лактана БИО- ами и двата приема ги повърна, не го прие.
Коте, ще те помоля, когато е удобно за съвет или ако имаш някакви наблюдения върху АМ - на какво би препоръчала да се спра? newsm78 Знам, че е индивидуално, но все пак - съвета ти със сигурност ще ми е от полза. Hug

Хубав съботен ден на всички ви, аз ще се опитам да подремна малко  Peace

Аз давам Фризолак и съм много доволна. Ака си нормално по 1,2 пъти на ден и до сега не е повръщала след хранене. И голямата я хранех с Фризолак и не съм имала проблем.  Peace

# 489
  • София
Добро утро на всички! Да се наоплача и аз.. Цяла нощ беба е ревала и не знам защо..спала съм от 7 до 8:30, станах, трябваше да запаля камината, че мъжа ми закъсняваше за работа и не успя той да го направи #Crazy направо луднахххх! Малката отново се дереше в кошарата, трябваше да я измия и нахраня, голямата ме дърпа за крачола и вика "мамо, амм", камината неще да се запали, но главата ми успя! От рано съм яхнала метлата  #Cussing out Е, все пак оправих децата и след това се заех да чистя, че беше като бойно поле на всякъде.. И с това приключих вече.. Сега пия кафе(най-послеее), бебето уж спи, а на каката съм и дала играчки да се залисва и съм казала да не ме пипа поне половин час! Ад ви казвам! И с ММ се изпокарах, че и той за кусур само мрънкаше през ноща, че бебето много плачело и аз побесяла го насметах набързо и му предложих да "хваща пътя"  като не му отърва! Е, то пък бива наглост.. Какво съм виновна аз, че малката реве?  newsm78 Сега обмислям да намеря жена да ми помага поне за домакинската работа, че едвам смогвамм и с това! Колкото ще пари да взима-трябва ми помощ, че ще лудна в най-скоро време. Майка ми работи и не може да ми помага през седмицата, свекито е в чужбина, а мъжо бачка по цял ден. Картинка ви казвам Grinning Охх, аз май се поулисах с писането  Embarassed Сори, ако съм отегчила някой с проблемите си.. Имах нужда да споделя!  Cry
Приятен ден, момичета!  Hug
Лелееее горката!Ама що ли ми е позната тази картинка....
Desi_89 И аз ще ставам леля през септември....Сестра ми и тя второ като мен  newsm47

Иначе,току що влизаме от разходка с децата. Даже и гости си имаме-едно приятелче на Дейвид.Ама толкова много говори това дете,че ме заболя главата  smile3507-не спираааа. А ние с Дейвид яко кашляме,той и с хрема.Дано опазим бебчо...

# 490
Здравейте, момичета! Днес събота, хубаво време и явно затова много слаба активност. И ние бяхме на разходка, макар и покрити, че духа коварен вятър в Бургас, уж слънчево, вкъщи напича и е топло, а навън вятъра щипе.

Аз с голямо притеснение се обръщам към любезните ни консултантки по кърмене.
Към ЛЛЛ
Борис е на 20 дни. Вчера бяхме на контролен преглед в болницата две седмици след изписването и се оказа, че Борко вместо да наддава е отслабнал. Докторката каза, че е гладен. Не му стига кърмата ми, а уж яде на 2 часа и виси на гърда по мнооого време. Та докторката препоръча дохранване и вчера, откакто му купихме АМ, имаме едно наядено, спокойно и спящо дете, а до вчера плачеше нон стоп, което отдавахме най-вече на коликите. Вчера и днес пак има колики, но ги понася само с мрънкане и свиване на крачета. Аз ям, пия тука разни неща, дето уж увеличават кърмата,  като се цедя едвам излиза, колкото да покрие дъното на шишето, да не говорим, че зърната все още много ме болят, храня със силиконови, едното ми зърно даже се разкърви и стана розова кърма в шишето. Та не знам какво да правя. На теория прочетох толкова съвети, статии и какво ли не, на практика обаче резултат няма.А така ми се иска да е само кърмен Борко, но като видях вчера днес разликата, вече плаче много малко и изобщо го няма този неистов рев отпреди. Аз вчера много се разстроих, цял ден плаках, само като се сетя, че е бил гладен миличкия ми

И малко предистория в скрит текст, за да не товаря излишно поста.
Скрит текст:
Имах много тежко раждане. Заинатих се да родя нормално, въпреки че доктора ми предложи секцио, но нямах медицински показатели за това, освен, че шийката на матката ми е по-слабо еластична предвид възрастта ми (на 37 съм). Също така и преносих с 5 дни. Отидох в болницата за раждане с контракции на 5 минути и разкритие 5 см. Раждането мина сравнително бързо след включването на система, но когато ми пукнаха да изтекат водите, в началото са били зеленикави и после са се избистрили. Но все пак това е повлияло на бебо и той се роди с инфекция, която изискваше 24 часа подаване на кислород. Аз вече тотално ошашкана и притеснена. Тов аго разбира веднага след раждането, преди шиенето даже. Имах много лоши (ако може да се нарече така) разкъсвания и самото шиене продължи по-дълго време от раждането. Изобщо това беше голям кошмар. Няма да описвам болките, които преживях доста време след това и особено няколко дни след шиенето. Тези ужасни болки бяха причина да не мога да се движа дори и малко, както и бяха причина да не мога да ходя по нужда, което пък наложи поставянето на катетър за 24 часа. След махането му се оказа, че ефект няма и отново ми сложиха за още 48 часа. Няма да изпадам в повече подробности, че не искам да си спомням.
Всичко това го казвам, за да обясня, че на мен ми донесоха бебето на четвъртия ден, не дори на третия, както правят при секцио. А аз толкова исках да родя нормално, за да ми го дадат веднага. Та на четвъртия ден вече гърдите ми бяха видимо напращели. Благодарение на една акушерка (само на една, другите бяха оле мале), която ми показа как да подам гърдата си на Борко, той засука почти веднага. На няколко пъти не му беше нужно там дохранване, но тъй като не бях сигурна, два три пъти му дадох АМ. Като се прибрахме пак няколко дни си сучеше, беше сравнително спокоен, но от повече от седмица всичко се промени.

Стана доста дълго и май малко хаотично, но тъй като съм много притеснена и исках да обясня всичко подробно. Даже мисля, че пропуснах нещо и ако смятате, че е нужно, ще уточня и други подробности.

# 491
  • София
Im So Excited съжалих те с преживяванията които си имала....Другото секцио!С това кърмене,голяма драма обаче!Хубаво де ,ама то пък като не става и е тормоз защо трябва да се насилват нещата.Аз бях така и си казах,че себе си и бебето няма да мъча!Достатъчно са адаптирани сухите млека в днешно време пък и да ви кажа-първото ми дете не е кърмено и ден по ред причини и до ден днешен (71/2г.) не е пил АБ.Аз съм отгледана с заквасено мляко и също не съм пила още АБ,а съм на 32г. Дай боже и за на пред така...Така,че...давайте си сухото мляко пък къмата до де може!Всичко е до организъм! Има жени са си родени за кърмачки,нещата им се получават веднага,при други в последствие,а при трети пък мъка-хич не става..... Не знам какво ще кажат специалистите по въпроса,но за мен най важното е бебето да е спокойно ,пък и майката да не се стресира....

# 492
  • София
Привет маминки,

Dessita, питай Стаменов, не оставяй да ти боцнат така детето. И нет сме при него. Вече няколко пъти ходим. Много е внимателен с децата и изключително подробно обяснява.

Ние днес бяхме на първата ни семейна разходка. Беба спа през  цялото време. Беш прекрасно. Само където откакто сме се прибрали тя не спира да плаче. Непрекъснато тьрси да яде - на половин час яде по 40-50 мл., спи малко и пак се събужда с рев. Не  може да я оставиш сама, иска да е на ръце, направо ни побърка. Не знам какво и е. Мих и очите, памперса е сменян няколко пъти.
Страх ме е да не и дам прекалено много и да започне да повръща. Някакви идеи какво и е,?

# 493
Някакви идеи какво и е,?

Да  Grinning
Бебе е.

Не, сериозно, разбирам, че си притеснена, но бебетата правят такива неща без видима причина. Гушкайте я, като иска да се гушка, докато се успокои.

# 494
  • София
I am so..., това, което описваш съм го преживяла вече с Алекс. Кърмех я, или поне си мислех, че я кърмя, а тя се гънеше и плачехме, а ние с баща а я тъпчехме с Еспумизан, убедени, че са колики..... Мерех себе си на кантара, гушках я и нея, виждам, че не наддава, но той и свеки, ме убеждават, че расте,  т.к дрехите омаляваха.... Отидохме на контролен преглед при педиатърката - за две седмици не беше наддала и грам, само на ръст беше порастнала с 4 см. Направихме пробно кърмене - нямаше и 20 грама кърма.... Тогава разбрахме, че тя е плачела от глад, а не от колики.... Колко плаках само....Почнахме АМ, първите две седмици качи по 400гр., имала е да наваксва. Затова сега взех бебешки кантар под наем - за да следя нещата и ситуацията да е под контрол. Ами пак нямам достатъчно кърма, но поне знам колко точно изяжда и колко точно наддава и определено ми е по-спокойно.
Затова се дразня искрено, когато някой ми каже " не може да нямаш кърма!. Всяка майка си кърми бебето" и как количеството се регулирало от нуждите на бебето. Е да, ама не! И познавам много майки, които по една или друга причина са нямали или не са давали и капка кърма на децата си, а пък са порастнали и са живи и здрави.
Затова, че споко - и АМ е решение и то добро, иначе как ще оцелеем.

Общи условия

Активация на акаунт