ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 442
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета и бебоци  Hug
Не съм чела нищо и се извинявам, за което  Blush
Но при нас се случиха ужасни неща  Cry
Малчо изживя първия си престой в болница без мама newsm45 в интензивно отделение за два дни, после и мен ме приеха за придружител...
След едно нормално кърмене и липсата на оригване (както обикновено) сложих бебо да спи... След няколко минутки той викна и се разплака, ММ го взе, но той не се успокояваше и започна да плаче със странен глас... Отидох при тях и видях че бебето се отпуска, спираше да диша  Shocked Започнах да му духвам в устата и то реагираше за секунди и пак се отпускаше... Викнахме Бърза помощ, която имах чуството, че се забави с часове (а не беше така). Лекаря прегледа бебока и каза, че му няма нищо, но аз му казах, че бърка, че моето бебе не лежи отпуснато - или спи, или плаче, а не чака да му мериш Т и да го събличаш и преслушваш... Натовариха ни в линейката до шофьора (че нямало отопление) и тръгнахме. В Педиатрията нямало места, отидохме във 2ра градска, там казаха, че не приемат толкова малки бебета, но го прегледаха и написаха лист. Пак се натоварихме и тръгнахме към Педиатрията, но по пътя сменихме курса и ни откараха в 3та градска...
Приеха бебето със съмнения за аспирирана храна, а ние се прибрахме у дома с празно космонавтче при празното кошче  newsm45
На следващия ден ходих да го видя и да получа сведения - малкото бебоче лежеше в интензивното - отпуснато, дишаше неравномерно, с кислородна маска, на монитор и на системи smile3518 Толкова беше жален  Cry
На следващия ден го изведоха от сектора и ми позволиха да влезна като придружител  Heart Eyes На по- следващия ден в кръвни изследвания видяха един показател лош, който беше лош и при раждането и заради който беше на АБ - за вътреутробна инфекция... Започна да вдига Т, смениха АБ с друг (много силен) и се стабилизира... Изкарахме 10 дни в болницата и ни изписаха уж излекувани...
Сега постоянно го слушам диша ли, оригва ли (явно ще се борим и с рефлукса)...
Спирам за сега, че може да поспя... а по-късно ще доразкажа
Гушки  Hug

# 496
irchik, много съжалявам за това, което сте преживели, било е ужасно  Hug Ти няма да забравиш, но се радвам, че вече всичко е добре  Hug
Никога няма да разбера как се делят толкова малки бебета (и въобще деца) от майките, но това е друга тема...  ooooh!

Скрит текст:
(Аз затова моята рефлуксна кифла не я изпускам от поглед нито за миг и не я слагам никога никъде на равно.)

За рефлукса нещо правите ли? Можете да опитате сироп Гастротус Бейби, при нас като че ли имаше някакъв ефект, вече не кашля толкова и сякаш се дави по-малко, но пък повръща повече навън, което аз го предпочитам пред давенето, де.

# 497
 irchick ,много съжалявам преживяла си нещо ужасно слава богу ,че всичко вече е наред дано не се повтаря всичко това отново ! Сега как е бебчо  Simple Smile

# 498
Ирчик Hug, как страшно звучи преживяното от вас. За мен също е необяснимо защо са ви раделили с бебко, нали и ние бяхме така разелени още от раждането и мога да си представя какво си преживяла. Дано всичко вече е свършило скоро да успеете да се успокоите с таткото.

# 499
Здравейте,
Ирчик, ужасно нещо си преживяла, настръхнах..моята кукла редовно не се оригва..а през ноща като съм заспала пъ ептен, често даже нямам сили и да я вдигна, нали се кърмим полузаспали и двете..
роникс, преди те бях объркала с мишлето май и мислех, че ви е минала погачата , а тя днес била-хайде, хубаво да си изкарате Simple Smile
Ние днес ставаме на месец. Установих по собствените си измервания, че за 10 дена е качила почти 400 грама, което е ок , според мен.
Днес ще сме пак на дълга разходка.
хубава неделя на всички Simple Smile

# 500
  • София
irchick Боже ,какво сте преживели! Направо настръхнах,милите те  Weary Ще се помоля тази вечер за вас от тук нататък да нямате такива ядове...Пфу.......
Ох да кажа сега здравейте! Направо се потресох с irichick...
Нашата погача мина. Беше много весело с 10 жени всичко на всичко.Обаче сега разбрах защо не присъстват мъже-ми те ще луднат при толкова жени на едно място. Пълен кокошкарник...Лудница Simple SmileSimple SmileSimple Smile Голям смях падна с тази питка и кърпата на главата. Ама да ви кажа колко гушкане от всички отнесе Итън, дано не са му лепнали нещо. Измих му очичките с водичка ,че да не лепне и някакви уруки. Но пък той си има червено конче така,че то го пази. Обаче да ви кажа,аз съм голяма патица. От всякъде наруших традицията и обичая. Първо изпратих племенника с торбичка сладки т.к. отиваше на турнир по футбол и беше гладен. И леля да не остави детето гладно му дадох за из път храница  ooooh! . И накрая половината гости ( първите които тръгнаха) ги изпратих на вратата, а нали не трябвало да се изпращат и не трябвало да се изнася от къщата...Абе ужас... После се светнах и последните не ги изпратих. Ама то пък уж и компетентна баба присъстваше.....явно не е била съвсем компетентна  Tired Иначе разходката ни се размина днес,но пък утре сме в поликлиниката да си взема болничния и да ме прегледат,че съм с такава гадна кашлица,а от днес и гърлото ме боли Sad. Това е от мен,бъдете здрави и щастливи....

# 501
Спешен въпрос, после ще се вкл. в темите. В сайта kiddicare.com има намаление до утре. Гледам многокрютните пелени Бамбионо мио. Колко струват в БГ? Друго към тях купува ли се или само това се поръчва?? И колко да поръчам, че да имам достатъчно??
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 1_-1_144313_10001

Прочетох Ирчик, Боже, ужас!! Направо не искам да мисля какво си прецивяла.  Cry Много силно ви гушкам!!!  Hug  Praynig

# 502
I am so..., това, което описваш съм го преживяла вече с Алекс. Кърмех я, или поне си мислех, че я кърмя, а тя се гънеше и плачехме, а ние с баща а я тъпчехме с Еспумизан, убедени, че са колики..... Мерех себе си на кантара, гушках я и нея, виждам, че не наддава, но той и свеки, ме убеждават, че расте,  т.к дрехите омаляваха.... Отидохме на контролен преглед при педиатърката - за две седмици не беше наддала и грам, само на ръст беше порастнала с 4 см. Направихме пробно кърмене - нямаше и 20 грама кърма.... Тогава разбрахме, че тя е плачела от глад, а не от колики.... Колко плаках само....Почнахме АМ, първите две седмици качи по 400гр., имала е да наваксва. Затова сега взех бебешки кантар под наем - за да следя нещата и ситуацията да е под контрол. Ами пак нямам достатъчно кърма, но поне знам колко точно изяжда и колко точно наддава и определено ми е по-спокойно.
Затова се дразня искрено, когато някой ми каже " не може да нямаш кърма!. Всяка майка си кърми бебето" и как количеството се регулирало от нуждите на бебето. Е да, ама не! И познавам много майки, които по една или друга причина са нямали или не са давали и капка кърма на децата си, а пък са порастнали и са живи и здрави.
Затова, че споко - и АМ е решение и то добро, иначе как ще оцелеем.

smile3521

Ирчик, ужас! Но важното е всичко да е наред!!! Hug

# 503
ronkis, Мишле, забравих по-рано да ви благодаря. Благодаря! Успокоихте ме много. Аз все пак няма да се откажа, ще опитам известно време да увелича кърмата си, пък каквото стане.

# 504
Благодаря ви за милите думи и положителната енергия - дано я усети и малчо  Hug
Той има много силни колики, никакви капки не помагат и може да пищи с часове... Даже в болницата една вечер реших, че се заблуждавам и не може просто от колики така да пищи и нищо да не го успокоява, тичах при сестрите, та да ми кажат и те че не се заблуждавам (вече си мислех, че и оток на мозъка прави  Crazy) А една докторка ми се накара, че ако съм у дома пак ли по коридорите ще търча  Crazy Ми ако трябва и спешна помощ ще викна като съм откачила Crazy
Аз затова моята рефлуксна кифла не я изпускам от поглед нито за миг и не я слагам никога никъде на равно.

За рефлукса нещо правите ли? Можете да опитате сироп Гастротус Бейби, при нас като че ли имаше някакъв ефект, вече не кашля толкова и сякаш се дави по-малко, но пък повръща повече навън, което аз го предпочитам пред давенето, де.
Точно този сироп ни изписаха и на нас... Как да давам на всяко хранене? Ако е заспало детето и знам, че може и само за 30 минутки да дремне... как да го събудя със сиропа? Той не се дави много, не кашля често, не е повръщал на фонтан... Може да е тих рефлукс  newsm78 Сега се чудя при кого да го заведа, защото се притеснявам и за пневмонията - дали са му наистина чисти гърдите или ни изписаха, защото свърши пътеката???
Ти колко пъти на ден даваш сиропа? Той се препоръчва 7 кратно, а ние имаме и по 10 хранения понякога... А сироп получава около 4 пъти може би...

# 505
Ирчик  Hug На косъм ви се е разминало, дано повече нямат такива ужасни преживявания. Настръхнах, че и моето бебе не винаги се оригва, но пък често се дави  Tired
Ние тази събота и неделя бяхме почти постоянно навън с децата - прибирахме се само за сън на каката.Даже в неделя намазах и екстра два часа и половина сън и станах към 10,30 Sunglasses Ама това беше защото бях будувала от 3,30 до 7,30 Mr. Green
Днес ще се пробваме да излезем с двете деца на ресторант, че мъжът на живота ми има рожден ден (става на 32) и категорично ми забрани да се приготвям с маси и торти. Поръча само любимия крем карамел и това ще е. Хайде усмихнат ден от мен!

# 506
Здравейте, случвало ли се е на някоя от мамите родили чрез секцио следното : вчера забелязах, че там където е белега от операцията от дясна страна е хлътнал, получила се е някаква вдлъбнатина и се чудя това нормално ли е или да отивам при доктора още днес newsm78 ? От време на време имам някакви болки от ляво или дясно, не самия разрез, а от вътре нещо.

# 507
  • София
Здравейте!
Кайлис да ти е жив и здрав мъжа на живота Simple SmileИ да посрещнете добре празника.
Аз днес отивам да доктор,че така кашлям...имам чувството че ще си изплюя дробовете вече.... Пък и болничния да взема. Исках да ви попитам третия болничен как се изчислява? Моя счетоводството ми го изчисли че трябва да е за 39 дни? А доктора как разбира за колко да го пусне?
Днес времето ще  е хубаво
така,че ние ще се оправяме и излизаме. После ще се приберем по обед ,че трябва да готвя пък и мисля да поспя малко....
Айде ,приятна.....

# 508
  • София
Здравейте, случвало ли се е на някоя от мамите родили чрез секцио следното : вчера забелязах, че там където е белега от операцията от дясна страна е хлътнал, получила се е някаква вдлъбнатина и се чудя това нормално ли е или да отивам при доктора още днес newsm78 ? От време на време имам някакви болки от ляво или дясно, не самия разрез, а от вътре нещо.
Каква вдлъбнатина? Снимай да видим...А за болка,нормално мисля...аз също имам такава от време на време. Даже имам от детството един белег на главата и той от време на време ме боли...

# 509
Ronkis, срам ме е да си постна такава снимка Embarassed Останалата част от белега си стои нормално, а в десния край изглежда така сякаш отдолу нещо липсва и е останало празно място  Thinking незнам какво е...

Общи условия

Активация на акаунт