Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете!

• 42 969
  • 201
  •   1
Отговори
# 120
като се замисля и на мен са ми пробутали мляко към 6ти ,защото запичало а съм била разстроена , и то със захар за да го пия  Sick Еми и аз като съм станала на 1-2 г съм повръщала от едното нищо и до към по 10-20 пъти и на системи след това. Израстила съм го този проблем слава богу..
Иначе за циганетата- вие виждате колко са здрави и силни оцелелите такива. А колко са с проблеми (неригистрирани) или умират....

# 121
Без пари излиза само ако се кърми. Но бебетата искат често да папкат. Моята искаше през час. Тежичко беше, но се справихме и още се кърмим. За миг не съм предположила, че кърмата ми може да е "нехранителна". Моята теза, с която оборвах всички "светила" около мен беше, че коремчето усвоява бързо. А и темповете, с които наддаваше сами говореха за хранителността на кърмата ми.

# 122
  • Плевен
Бе тя и ЛЛ се опита да ми каже че кърмата ми е нехранителна.Само че аз вярвам на очите си.Като се изцеждах(да ме питаш що съм си утежнила живота)виждах какъв каймак правеше-цял сантиметър  Mr. Green

# 123
Тоя влак с кърменето е заминал.
Кажете на жената за оризовата вода, тя това пита.

# 124
  • Плевен
досега това се говореше.Казахме и какво мислим по въпроса,тя е на ред сега.Не смятам през пост да пиша че не трябва да се дава нищо друго до 6 месец освен кърма или АМ.Никакви сокченца,вода,Оризова вода,захарна вода,подсолена вода,пюрета, кисели млека,пресни млека и прочие

# 125
  • София
Без пари излиза само ако се кърми.
ммммм зависи...при някои пак има разходи...колко пари давам за подплънки за кърмачки и лецитин......

# 126
  • Плевен
Подплънки не съм купувала,лецитин само един път.Другите две запушвания минаха с топли компреси,помпата и бебето Simple Smile

# 127
  • София
е...аз пък пия *4 на ден лецитин и без подплънки-абсурд, затова казах-при някои....аз съм постоянно със запушвания Rolling Eyes.

# 128
  • Плевен
ако се изцеждаш след кърмене е нормално да имаш.Минала съм хиперлактацията отдавна,до към края на първи месец нещата се регулират и ако не цедиш след бебето гърдите се нагаждат към нуждите му.Оспамихме темата май...

# 129
  • София
ако се изцеждаш след кърмене е нормално да имаш.Минала съм хиперлактацията отдавна,до към края на първи месец нещата се регулират и ако не цедиш след бебето гърдите се нагаждат към нуждите му.Оспамихме темата май...
не не се изцеждам,споко, имам и консултант ...да,това не е за темата.

# 130
За подплънките - подкрепям, 2-3 месеца бях нон-стоп с тях. Но аз си бях взела многократни на Авент. 6 в комплект. Единственото, което съм прала някога на ръка  Laughing

# 131
  • Куциндрел
Мале, какви разгорещени спорове се водят в темата...
Добре, че има достъпно АМ, защото преди 20-30 години хората са квасили краве мляко, Ам не е било така достъпно. Сега няма хубаво краве мляко, кисело или прясно. Най-добрият заместител на кърмата е АМ.

Циганчетата се кърмят и са се кърмили винаги на поискване. Не случайно има реплика - като циганките, т.е на всяко мрън на бебето се предлага гърда.

Мисля, че захранването е един голям експеримент, който продължава все още. Последно бях мерната, че глутен трябва да се дава м/у 4 и 6 месец, това при положение, че захранване се препоръчва от 6 месец.
Аз се пробвах да захранвам по някаква схема, едвам дочаках 5 месеца и половина, защото малкия все гладен беше, а АМ отказваше... А моите гърди винаги течаха. Хем е гладен, хем суче и след час пак се препълваха. Не знам каква ми е била кърмата, но бебето си беше лакомо, то и сега пак е така, през час, час и нещо яде. Whistling
Не ми се получи схемата, детето отказваше категорично всякакви бебешки пюрета. Накрая се принудих да му давам по малко от нашата храна, колкото да видя дали няма да прояви алергична реакция. Така стана, че хич и не спазвах от кой месец е глутена, млечните продукти и т.н. От 8-ми месец го записах на кухня. Тогава взе, че и прояде. След това започнах да му готвя, слагах по малко сол и подправки.
От млечните продукти яде само сирене, не иска прясно мляко, нито кисело. Киселото го маскирам с плодово пюре или със супа. Mr. Green За сега не сме установили дали има алергия към нещо.

Не знам защо се пускат такива теми, може би за да дразнят хората. Авторката така или иначе ще си дава кисело мляко. Нейно си е детето.

# 132
Ми утре някой ще напише,че не може повече и ще му даде отрова за мишки и КОООО? Ние все ще стоим ще гледаме отстрани ли?Нали това е сайт за споделяне и взаимопомощ?!Може някой който чете да има малко сиво вещество и да прецени ,че щом 100 човека ти казват НЕ на кис.мляко цитират разни източници и учебници,....поне да им светне червената лампа.Вчера специално проверих в един бебешки магазин има храна за по 7лв.

# 133
За мен темата се оказа абсолютно безсмислена - майка, която се оказа, че вече си храни детето с кисело мляко (двумесечно бебе),пуска тема как искала да смени АМ с кисело мляко и пита как да го разрежда.
Малко като раздвоение на личността  Laughing.
Много хора дадоха добронамерени съвети, тя сама си решава, както и всеки от нас. Всичко добро пожелавам и не смятам да се включвам повече.

# 134
  • Плевен
Аз от как цитирах какво пише в учебниците по ПЕДИАТРИЯ на моя мъж,по които учебници учат сегашните лекари,съм спряла да давам мнение.авторката има глава на раменете,тя е майката.Но,аз лично не бих рискувала с кисело мляко при положение че в учебниците и в сайта на Министерски съвет е казано до какво довежда киселото мляко в невръстна бебешка възраст.Ако е решила да дава,защо аджаба пуска тема?Да пита педито как да го разрежда,сигурно от там е получила съвета да замени АМ с кисело.

Общи условия

Активация на акаунт