ЮЛСКИ бебета - тема 14

• 20 672
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Глупи и ти ли се преби  Confused Утре заминавай на лекар, а до тогава можеш да сложиш компрес с риванол. Едва ли ще облекчи особено, но поне оока да отпусне. Дано само да е натъртено, а не счупено.

Агнес, какво стана, някой успя ли да ти разчете изследванията на Ого? Че се запритеснявах нещо, и аз нинам от кво... от твоя пост.
И да питам от чисто любопитство: вашият семеен фотограф да не се казва Рубенс?

Никой не ми ги разчете. Погледнах в линка, който пуснаха за разчитане, но се депресирах и спрях да чета. Нали не знаех, че съм бременна и бях на рентген още в началото на заплождането и още не мога да преглътна това. Каквото и да стане все си мисля, че е заради рентгена. А левкоцитите му и на предното изследване пак бяха леко високи  Confused Видях лоша диагноза и затворих линка.

Фотографа ни уви не е Рубенс  Rolling Eyes но пък него си го ползваме аз и Ого за семеен художник. Добе ни докарва, а?  Mr. Green ММ го снима някъФ фотограф на манекенки и явно много му идва фотошопа, та все го изкарва 70 кила с напикани гащи  hahaha

Агнес, вие домашна клеева тинктура ли си правите? Ако е така, би ли споделила точно как я правите. Баща ми също има кошери и мога да си взема клей  Grinning

И баща ми (и свекър ми) имат кошери и ще ти кажа как стана моята клеева тинктура. Баща ми донесе един готов разтвор и едно топче с ракия. Мушнах топчето в половин литър ракия и стана работата. После с времето смесих двата разтвора, та хАбер си найн колко % е. Със сигурност не е повече от 30% по мои груби окомерни сметки.

Ти хубаво ми напомни, че снощи щях да мажа гърлото с прополиса на големия звяр, но забравих  Embarassed 

Ого ме събуди  Whistling и сега от два часа не мога да заспя и го чакам пак да се събуди, че да ми се доспи. Как става незнам. Той като е буден на мен ми се спи и когато той спи, аз съм будна  ooooh!

# 151
 smile3507      Това не е истина просто. Това дребното се буди два пъти по нощите да крещи. Първо се събуди в 1. Дадох му мляко и уж заспа. Но не би. В 2 ч отново се ококрчи и се почна якото крещене  ooooh! Със всичка сила и цяло гърло. Крещи и се кефи. Ужас ! Чух как комшията стана и взе да обикаля из апартамента си. А нашия продължава да крещи с цяло гърло ! Заспа в 5. Спа около два чАса и пак стана да крещи  Shocked И сега седи в проходилката, мятка се в нея като риба и крещи с цяло гърло. Оглушах ! То не се спря...Спи ми се, но крещялника и идея си няма да спре и да полегне. А днес ще ходим при свекитата и как ще издържа цял ден...не знам  Rolling Eyes

# 152
  • София
Жалина, много ти благодаря за разказа за Германия  bouquet Аз нямах предвид да ми даваш такива отчети, то и едно -две изречение по повода като сложиш в някой пост и човек добива много ясна представа. Peace Радвам се (за теб), че започва да ти харесва там. Иначе не се радвам за България, че продължава да се обезкървява Sad

Агнес, и на Ясен изследванията са зле, ама още не сме ходили на лекар Sad В понеделник ще видим. При него 4 неща са над нормата Sad

# 153
Минавам на бърже,докато чудовището още спинка.
CDing е абревиатура на cloth diapering.Тук се води многократни пелени  Wink
Мъжо е със свински грип,зле е работата,ама е луд и не слуша.Хем се побърквам от притеснение,хем ме ядосва и не знам къде ще му излезе края.Казвам му,че вчера в Стара Загора има пак починал мъж от грипа,той ми вика тоя е бил алкохолик и клошар  smile3555

Близначе,много кофти.Съчувствам ти и за Калина и за Боцето.Моя дивак също се буди,ама за да яде и да ми бурка в очите,да ме скубе,да ме щипе по лицето/така се гали/На мама котенцето гальовно.Цялата съм в червенини от него.В тази връзка,кога ще спира с това нощно хранене по два пъти беее ?!Не мога вече,не мога.Искам да спя Tired Tired Tired

Клеева тинктура аз давам на Йойо,аз също я пия,ама си купувам готова от аптеката.

Глупи,лек не знам,ама отиди на лекар.Като нищо да е счупено. Hug
 Честита детска и лаптоп на Нелва!!Да черпиш,ей Wink

# 154
  • София
Добро утро!

ММ всяка сутрин търси различни начини за да ме събуди, много е забавен ooooh!. Онзи ден отвори прозореца за да влезнело въздух и аз естествено се събудих, много леко спя. Вчера сутринта пък решил да ни пусне парното (ние го спираме нощно време), така завъртял врътката, че се събудих от шуртенето на вода. Аз съм му забранила да пипа радиаторите и още няколко неща, защото не си знае силата и всичко чупи. Да видите как препускам още не отворила очи, за да нося леген. Всичко стана във вода, добре, че бързо го спря. Той е отвъртял гайката на тръбата заедно с врътката, но разбира се, според него не е виновен, той нищо не е направил. Тази сутрин станал преди да му звънне телефона за ставане и излязъл от стаята, но не си взел с него телефона, съответно ние с Лазар бяхме събудени в 5 и нещо.
 #2gunfireМного е готин мъжът ми, с него не ми е скучно, кой знае утре какви ще ги забърка. Mr. Green

Петя, не яде диването. Много интересно, вечер в 90% от случаите изпива по 200мл. мляко, а сутрин в 99% не изпива повече от 80-90мл. Къде е логиката, не мога да схвана.

Глупи, как е пръстчето?

Джине, какво става? Как сте у вас?

Нелва, честити придобивки, със здраве да се ползват!

# 155
Николова, ех ,че ме е яд, че от 2 дена не съм влизала във форума, да ти напиша - ти защо така изведнъж мислиш да спираш с кърменето? Поради липса на кърма или просто вече не искаш да кърмиш? Ако е първото, как разбра, че няма никаква кърма? Може да не и е достатъчно, но това не значи, че хич я няма. Тоест, плашиш се какво ще стане, ако не иска АМ през нощта... Ами предлагай гърда, колкото и малко да има, ще се залъже, а като предлагаш, ще става все повече и повече. Дано не сте я карали хич без кърмене тези дни де, че тогава ще е трудно да я възстановиш.

Иначе, ако си решила да не кърмиш вече, и според мен като и огладнее дупето на малката, ще прояде. Peace

Ахилея, какво е CD-инг? newsm78

Уф, тея бисквити хич не ми вдъхват доверие (ако са купешки). Все си мисля, че каша е по-добре, по може да контролираш съставките.

сЕГА СМОГВАМ ДА ТИ ОТГОВОРЯ Simple SmileАз никога не съм я кърмила от мен,не искаше да хвене още от родилното,та бях само на помпа и шише.Така до 5 месец но кърмата взе да ми спира,та аз до сега и давах замразена и затова се получава така изведнъж Simple Smile

# 156
Иначе да ви кажа че днес съм малко по спокойна,сутринта в 4  пийна от новото мляко Simple SmileТрябва да свикне милата,просто няма начин Simple Smile

# 157
Глупи казвай ако не ти е минал пръста, да ти пиша рецепта за натъртено на лични
Близначе и аз съм със съвсем обикновен телефон, за мен това да пиша през какъвто и да е телефон е супер много неудобно, друго си е с нормална клавиатура

# 158
Момичета зле е, на лекар не мога да отида, няма как с децата. Днес ще ходим до личната на консултация и може тя да помогне. Ауу сега се сещам изобщо не знам как ще си обуя маратонките. Щяла нощ от докосването на завивката по пръста и се будех. Мисти давай рецептата, и реванола ще пробвам сега.
Весе твоят мъж не си знае силата.

# 159
Benny, Agnes, благодаря за отговорите за клеевата тинктура - само да питам под силна ракия какво точно се разбира, първак ли? Ще пробвам да си направя, че вчера ММ взе от аптеката 50мл - 7лв  Crazy

За пищенето - ние го минахме този период, мисля, че си опознава гласа...

# 160
  • София
Забравих вчера да благодаря на Лъки, за разяснението относно квасенето на АМ.  bouquet

Жалина и на теб ти благодаря, за готовността да ми помогнеш  bouquet. Ще изчакам до понеделник, когато му е консултацията и ще говоря с личната му.

# 161
  • София
Глупи, ако имаш Арника- пробвай с нея. И за пиене, и за мазане. Удряла съм си малкото пръстче на крака лятото, по сандали, мислех, че ще умра от болка. Бях с една приятелка, която винаги си носи гранулки и ми даде да пия, после ме накара да си купя и мазило и с Арниката на другия ден почти не усещах болка, а раната, която имах беше в блестящо състояние. Бързо да ти минава!

# 162
  • София
Николова, браво тогава, че си устискала толкова много с цедене! За мен това си е голямо геройство, като знам каква мъка е с помпенето ooooh! Пожелавам ти, ако имаш следващо бебче, да си се гушкате и да си сучка както си му е реда, а не от шише Praynig Peace

Близначе, сигурно не ти е било много готино нощес, но аз като си го представих Боцинко как крещи и се кефи, и ми стана много мило Heart Eyes Вероятно защото и нашия пищи от време на време и много добре си представям как точно изглежда отстрани. Аз на Ясето му се кефя като пищи, и много ме е яд, че не мога да го снимам как го прави. Щом извадя апарата и все едно гълта копче, млъква и почва да се пули ooooh! Може така да пробваш да усмиряваш Боци Laughing

Ние също имахме "велика" нощ, каката буди татко си няколко пъти да ходи в нейната стая да я гушка, щото а) сънувала кошмар; б)боляло я оченцето; в)течал и носа. ooooh! Ясен пък ме буди мен няколко пъти, както обикновено (Ахи, твоето нищо не е, само два пъти! Mr. Green). При последното събуждане решавам да му сменя памперса, да не му пречи, че ще се пръсне. Смяната по принцип я правя на нашето легло, на загасена лампа ,да не го разсънвам. Да, ама този път в промеждутъка между дръпването на стария памперс и слагането на новия, малкия свари да изпикае едно кило върху леглото и всичките си дрехи! Та светкай всички лампи, преобличай, попивай... То попива ли се изобщо матрак! Нямам търпение да го сменим тоя десетократно опикаван от две деца матрак, ама ще чакам малкия да стане на 2-3-4 години, че да спре да се напишква. Дотогава ще си спим на напикано и уханно Sick

Ахи, ти пък си първият ми познат човек, който се интересува от веганство/вегетарианство и който едновременно с това смята планините за "буреняци и камъняци" Shocked hahaha Ей, знам си аз, че тоя форум е безценен сборник на човешки типажи, много се кефя как ми се разширява мирогледа като ви чета!   bouquet

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 10:26 от karlie

# 163
Терп имам и двете, но за кремчето се притесних да мажа. Започвам ги сега, че до 2 часа трябва вече да ходя

# 164
Добро утро,

имам нужда от съвет. Въпросите ми са относно кашите и плодовите пюрета.
Бебка има режим, които в момента е следният
8-9 ставане и кърмене
11 - кърмене и заспиване
12-13- обяд - зеленчуково пюре, в повечето случай не си търси млякото след това
15- кърмене и заспива
17-18 става и хапва 210мл АМ
20.30 - 21 - баня, АМ и спане
Идеята ми е - кога да давам каша, в колко часа? Мисля си за 17-18, когато става от следобеден сън. Дали е ок, според вас.
Другият ми въпрос е - каква каша давате вие. Какво трябва да пише на кутията за кашата, защото тук всичко е на немски и ми е доста трудно да избера.
Мога ли да смеся кашата с плодово пюре(ябълка примерно) или да започна само с плодово пюре и после да вкарам кашата?

Близначе - моят телефон е нокиа без цветове на екрана от 2008г. И не искам друг, не си го давам. Има си фенерче и толкова. Имам един по-смарт, но се оказва, че не му ползвам почти функциите. Така,че не си единствената със старо телефонче:)
Четох някъде, че бебетата така си изучават гласа. Радвай му се! Simple Smile Ето моята като не обелва и думичка, аз се счупвам от притеснение....та няма угодия, ей  Peace
Глупи- превързваш си пръстчето да е долепено до другите пръстчета и не стъпваш много, много на него. Това ми направих на мен,когато си счупих малкото пръстче на крака.

Извинявам се, че ви питам така подробно за кашите, но вие имате вече доста опит, а аз тепърва я захранвам. А ми бяхте толкова полезни, когато започнах с първата лъжица Simple Smile Благодаря ви! Hug

Общи условия

Активация на акаунт