Да, значи аз си следях бременността изцяло на частни начала и си плащах. Избрах си пакетна услуга във Вита, която включваше много видеозони, кръвни изследвания и т.н., защото там ми е гинеколожката и с Джи Пи-то въобще не съм се занимавала, въпреки че имам непрекъснат осигурителен стаж... После като се насочих да раждам в Шейново ми приеха всички изследвания, направлението и т.н., но ми направиха отново кръвна група, урина и кръвна картина преди операцията (те са длъжни да се застраховат). Според мен женската консултация в Шейново е много добър вариант, ако искаш да раждаш там, защото доколкото знам от приятелки, се включват доста гледания на ултразвук и всички необходими изследвания. Един вид ти покрива всичко необходимо за следене на бременността и е по-добра от ЖК в поликлиниките, а после за самото раждане ще си получиш направление и няма да плащаш нищо. Аз си платих на лекаря, но това е друга тема.

Например на мен ми важеше и направлението и болничните от Вита за майчинството и нямам никакви проблеми.
Все пак ти ги попитай в Шейново. Те ще ти обяснят подробно как стоят нещата....