Мъж без пари

• 19 835
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
  • Euskal Herria
Мнението ми почти се припокрива с тези на vesselay и  на Grimm. Това го преживяхме с членове на нашата фамилия, изобщо не е лесно. За да не съм голословна - мъжът реши и стартира собствен бизнес. Уж всичко беше наред, докато не почнаха да го търсят кредитори. Оказа се, че е взел доста пари назаем, а вкъщи и дума не беше обелил за това. Като видя, че нещата тръгват на зле, съвсем се затвори в себе си. С часове мълчеше и гледаше в една точка. Колкото и да се опитваше жена му да говорят, да се разберат и да разрешат проблемите си, все едно приказваше на стената. На въпроса й "Днес как ти мина деня, какво работи?", отговорът бе "Самолети". С течение на времето нещата съвсем се влошиха, стигна се дотам, че бременната му жена да се разправя с кредиторите. Накрая се разделиха и той замина за чужбина. Успя да си стъпи на краката, върна заемите и полека-лека се сближиха отново. Сега са заедно, синът им вече е в гимназията. В момента отново е в подобно положение, но поне вече се научи да споделя със семейството си и заедно да решават проблемите. Винаги, когато сме се събирали, той е държал да плаща сметките - ако сме в заведение; или пък да купува повечето неща, ако се събираме по домашному. И когато така се срина, просто спря да се обажда по телефона, почти не излизаше от дома си, освен ако не е крайно наложително.  Явно е от мъжете, за които е приоритет те да поемат издръжката на семейството. Депресията му продължи доста.
Това, че авторката има възможност да замине за чужбина може да се окаже благоприятно за връзката им. Разстоянието и времето на раздялата ще им дадат възможности да обмислят това, което е между тях. Все пак три години не са много време, но не са и малко.  Отстрани е лесно да се каже "Бягай" или "Бори се" - това ми напомня приказката за новите обувки "Всички ми харесват новите обувки, но само аз си знам къде ми стискат". Ако момичето намери полезни съвети за себе си тук, в темата, ще е добре. Но крайното решение си е нейно, защото тя най-добре знае себе си и нейния приятел.

# 46
Мъжете много тежко понасят финансовите неблагополучия. Аз мога и с две, и с двеста. Мога да почивам и на Малдивите, и в Мичурин, и да не почивам въобще, ако толкова зазлеят нещата. Обичам сьомга, обичам и кренвирши. Мога да не сляза от колата с години,мога и с градския транспорт - тъкмо има повече време за четене Grinning
Това никой от мъжете, които познавам, не го умее. Липсата на средства ги смазва. Нещо им е бъгнато от времето, когато са били ловци и са изхранвали стадото Rolling Eyes
С което искам да кажа, че го разбира момчето. Кофти, че така са му се стекли нещата.
А към авторката - щом и без това заминаваш  за чужбина, те нещата ще се решат. Или ти ще дръпне напред, той назад и нишката ще се скъса така или иначе, или на него ще му потръгне и ще се освести от само себе си. Но ти нищо не можеш да направиш и в двата случая. Всичко си е в неговата глава.

Напълно съм съгласна с теб - мъжете са много чувствителни на тема "пари" и доста по-малко гъвкави отколкото нас, жените. Малцина са тези, които веднъж паднали отвисоко, изтупват самочувствието и почват пак от нулата. Такива познавам точно двама. Всички останали като веднъж останаха без пари и/или работа и се забатачиха, пропиха, депресираха и пр. Жалко е обаче, че така се случва с нашите момчета. Аз винаги съм проявявала разбиране и съм помагала на закъсали приятели, често е било безмислено, един път обаче си струваше, човекът си стъпи на крака. Дори само заради един човек си струва, особено пък ако е най-близкия.

# 47
Не знам защо обобщавате - мъжете са това, мъжете са онова. Има си хора, които при всеки проблем "клякат", има си и такива, които се изправят и продължават. Ако някой си изкарва проблемите на гърба на най-близките, няма оправдание.

# 48
В случая момчето точно това не прави - "нямам пари",т.е.
не може да искаш нищо от мен до промяна на положението.
А защо не я кани у дома ? Може да е пренаселено,може би се
съобразява с близките си,а и не може непрекъснато да гостува.

# 49
  • Tам през Атлантическия океан
В случая момчето точно това не прави - "нямам пари",т.е.
не може да искаш нищо от мен до промяна на положението.
А защо не я кани у дома ? Може да е пренаселено,може би се
съобразява с близките си,а и не може непрекъснато да гостува.

Как бЕ , кани я ?

Странното е че като сме заедно се държи идеално,а по телефона като пълен егоист за всичко.
Днес разбрах,че след няколко седмици ще замина да работя в чужбина и разбира се му звъннах да го питам дали ще се видим и отг. беше ''Нямам пари'' ела ако искаш ти у нас...Стана ми адски отвратително...все едно не му пука изобщо.
Незнам какво да правя,не искам да го оставям,но и това положение ме влудява...

Ама  как я пА  кани  ooooh! гасИмУ  Crazy

Вместо да каже " Мило , ела у нас ще си приготвим нещо , ще гледаме филм ..... "

Така  де ,  нещо от сорта а  не както авторката споделя , аре моля ви се какво сте го за защитавали тоя сУсляк   Crazy

Муци , свирена е работата нещта не са до пари само  Whistling Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 00:39 от Desss

# 50
Заедно съм с мъж от 3 години,но в последните 2 е станал адски раздразнителен за всичко.

държи се егоистично, не ми споделя абс. нищо.Опитвала съм по всякакъв начин,но се изнервя и приключваме темата.
Миналата година бях на борсата и въпреки че не взимах много пари пак му давах...Мисля,че това още повече влоши нещата.
Странното е че като сме заедно се държи идеално,а по телефона като пълен егоист за всичко.

''Нямам пари'' ела ако искаш ти у нас...Стана ми адски отвратително...все едно не му пука изобщо.
Незнам какво да правя,не искам да го оставям,но и това положение ме влудява...

Ревнив, слаб мъж, който се страхува да те загуби, наказва те заради това като се държи ужасно с теб, за да те притисне ти да го напуснеш, а после да се направи на жертва и да си измие ръцете от отговорност. 2 години са 2/3 от връзката и то по-прясната част.... Според мен трябва да прецениш кога подкрепата и търпението са преминали в нездравословна фаза. Никой не е застрахован от финансови неудачи, но това не е оправдание безнаказано да те кара да се чувстваш отвратително и да изпадаш в отчаяние. Обичай себе си малко повече плийз!

# 51
thumbsup

# 52
  • София
thumbsup
Лошотии Laughing

# 53
Ревнив, слаб мъж, който се страхува да те загуби, наказва те заради това като се държи ужасно с теб, за да те притисне ти да го напуснеш, а после да се направи на жертва и да си измие ръцете от отговорност.

Това пък откъде дойде Laughing

Имам приятелка, случвало се е да има връзка с мъж, а той да не знае Mr. Green

# 54
цъ, гледаме да я отрезвим и предпазим Naughty

# 55
Истински не понасям мрънкащи мъже, без амбиции и смятащи, че света им е длъжен.
Не бих имала отношения с такъв дори и 3 дни, не 3 години.

# 56
  • Tам през Атлантическия океан
Свидетел съм на подобна история. Позната имаше хубава връзка, приятелят й работеше яко и печелеше хубави пари. После фирмата, за която работеше фалира и той година и нещо остана без работа. Тя отначало го подкрепяше морално, но доколкото ми е споделяла, у тях никога не са седнали да говорят нормално като зрели хора за новата финансова обстановка и нуждата от известно преструктуриране на бюджета. Той, винаги досега плащал всички сметки, раздавал заеми на приятели (дето така и не се сетили да ги върнат), смятал, че е под достойнството му да говори за пари. Нейната грешка пък, че почнала да му пили на главата да си потърси раздадените заеми (нещо, което той смятал под достойнството си) и не престанала, нито намалила поне с малко типично женските си покупки на джунджурии. Накрая се разделиха, тя го обвиняваше, че бил станал темерут и само повтарял "нямам пари", досущ като тукашната история.

Мисля, че жената го обичаше, той нея също. Обаче и двамата някак не разбраха, че променената ситуация изисква и промяна в навиците и нов подход към нещата. Той беше твърде горд, за да си признае, че има нужда от помощ. Тя твърде разточителна. Той изпадна в депресия и се затвори напълно в себе си. Тя се фръцна и се изнесе.

И сега става интересно. 2-3 месеца след като моята позната го напусна, починала някаква негова бездетна пралеля и той наследи голям апартамент в София, две спирки след Пирогов. Плюс добра сума пари. Почнал самостоятелен бизнес. Познатата ми го научила случайно.

Ето, в живота се случва какво ли не... Съветът ми към авторката на темата е да поговори откровено с приятеля си. Тя сама казва, че е много свестен човек, чувства се чудесно с него. Защо да го зарязва?! Така ли ще зарязва всеки, изпаднал във финансови проблеми? Ами то и милионер може да осъмне бедняк при определени злощастни обстоятелства.

Рядко са хората, които подкрепят останалите си без работа родители, работят и си плащат честно кредитите като този млад мъж. На 26-27 години е нормално да не сте все още стабилни финансово. Но пък и двамата сте здрави, обичате се и бъдещето е пред вас. Поговорете откровено за парите, няма нищо срамно в това. Мисля, че неговото вечно "нямам пари" е защитна реакция. Опитай се да го убедиш, че за теб той е важен, не дали има пари, че има все още достатъчно радости в живота, за които няма нужда от пари, за да бъдат изживени. А и в бъдеще, при една добра финансова дисциплина, ще се справите заедно.

Ами ако не бе получил наследство  Sunglasses

По се възхищавам на хора  почнали от 0 сами , стъпка по стъпка  Peace
От такива мога да се поуча  Grinning

# 57
Ревнив, слаб мъж, който се страхува да те загуби, наказва те заради това като се държи ужасно с теб, за да те притисне ти да го напуснеш, а после да се направи на жертва и да си измие ръцете от отговорност.

Това пък откъде дойде Laughing

Имам приятелка, случвало се е да има връзка с мъж, а той да не знае Mr. Green

Какво иначе е обяснението за някой, който на живо и насаме се държи прекрасно, а по телефона е дръпнат, егоист и я праща при друг? Кръшкането? Кръшкането, ако го има, е бонус. Поне аз намирам болезнената ревност на разни слабаци, които не могат да се контролират, за много по-голям проблем.

# 58
Ясно е, че всеки пречупва историята през своя опит, ама чак пък ревност, мрънкане ...    Laughing
Аз "видях" един отговорен млад мъж, който в момента има финансови проблеми.И като всеки отговорен мъж трудно понася този факт.Сега, дали прави опити за допълнителни доходи, дали настоящата му работа го позволява, дали търси алтернативи, това авторката не споделя.
За мен есенцията на темата е следното:

Изумен съм какви съвети дават жените тук. Как леко се заличават дългогодишни връзки заради спорадичен проблем (които е решим!!!). Винаги търсим лесното, бягаме от проблемите си и слагаме парите на първо място.................
...и особено болднатото.Затова и толкова много връзки се разпадат бързо-бързо, затова и все повече деца растат без бащи.
Нямам предвид човек да се мъчи цял живот да "спасява" някой/някоя вечен непрокопсаник и готованец, но и да си стяга човек куфарите всеки път при първия проблем, не е най-доброто решение.

# 59
Знаеш ли Krasi*, аз пък не видях един отговорен мъж към чувствата на приятелката си. Аз видях един мъж, който я отцепва и я тика към отчаянието да пише теми тук, независимо, че тя 2 години се опитва да му помогне да си преодолее проблема.

"Спорадичен" проблем, който трае системно 2 от 3 години?!? Мъж, който в нейно присъствие, когато му е в ръчичките, се държи добре, но когато тя е от разстояние, той я отцепва и чака тя да му отиде на тепсия?!? Това е "един отговорен млад мъж"?!?

Доколкото разбрах, проблемът не са парите. Проблемът е, че тя се притеснява, ако замине да работи, той ще я дочака ли и в какво разположение на духа ще бъде? Та кой слага парите на първо място пред отношенията? Изобщо има ли доверие там? Има ли сигурност за нея? Стимул да продължи? И защо трябва да плаща цената на емоционалните му проблеми вече толкова дълго? Та той чака все тя да го търси и да ходи при него... Изобщо цялата история ми звучи като тя сама да се бъхта и срещу обстоятелствата, и срещу нрава му.

Как би се държал този мъж, ако ей сега отнякъде му паднеха достатъчно пари?

И да не забравяме - добрата дума е безплатна!

Познавам една двойка. Момичето имаше възможност да се омъжи много добре от материална гледна точка, но тя избра по любов едно скромно момче. Една дума на въпреки не са си казали. И да, той забогатя неимоверно впоследствие. Но пак не си позволи една дума накриво да й каже. Защото преди всичко се обичаха.

Познавам и друга. Момичето го търпя, подкрепяше го, бори се с вятърни мелници, точно с такова поведение, като на този отговорен млад мъж, често и плачеше от кривите думи. Когато той си стъпи на краката, я наби и изгони. Тя беше развалина. Но някакси се съвзе от удара. Той хукна по курви и стигна до нова разруха. Не пропусна да я обвини обаче, че е меркантилна. 

Та.... нещата изискват двустранно отношение!

Връзките се разпадат заради липса на интегритет на чувствата, всичко друго е предлог.
След като я наранява, какво седим и коментираме пари, глупости...

Ми хубаво, ама защо към нея критериите да са сурови, а към него - благосклонни.

Общи условия

Активация на акаунт