Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 126
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Връщам се от преглед и аз. Благодаря на Анна и Алена - бебката наистина още си е главично, но как се е извъртяла не знам - рита ме в страни от дясно, там са  ѝ крачетата.  Heart Eyes Още 10 дни и спирам Фраксипарина аз.  Party  Най-после е в норми и расте прекрасно - 1700гр. е вече!  Heart Eyes
След 2 седмици съм на преглед за очите и ако там всичко е на ред, ще се раждаме нормално живот и здраве.

За зърната - аз също си взех крема на Авент по препоръка на кумата ми, кърмила безпроблемно с него. Още не съм започнала да го прилагам, мислех към средата на 8мия. За обтриване на зърна и подобни не мисля да си го причинявам, а и консултантите по кърмене не го препоръчват.

Коалке, видях, че си ми писала - не се притеснявай излишно, каквото трябва да се случва, ще се случи. Почивай сега и физически, и психически. Освен това не мисля, че началото на 9мес. е рано, напротив, бебката ще е достатъчно зряла вече.  Heart Eyes

# 166
здравейте

снощи имах около 3-4 часа болки в корема на едно и също място,тази сутрин отидох на преглед и ми казаха  че са контракции а е прекалено рано.вляха ми две банки магнезии ,нош па и още нещо(днес една и утре една) и ще ми пуснат изследвания.някой знае ли как да се пазя ,препоръки,да е запознат ?

# 167
  • София
здравейте

снощи имах около 3-4 часа болки в корема на едно и също място,тази сутрин отидох на преглед и ми казаха  че са контракции а е прекалено рано.вляха ми две банки магнезии ,нош па и още нещо(днес една и утре една) и ще ми пуснат изследвания.някой знае ли как да се пазя ,препоръки,да е запознат ?

Лежане. И никакво физическо натоварване. Поне това практикувам аз.  Peace

# 168
здравейте

лежане нощ па при необходимост и магнезия диаспорал
Това ми изписват винаги при такива случаи
Ама наистена лежане
Всичко ще е наред Hug

# 169
Г
Връщам се от преглед и аз. Благодаря на Анна и Алена - бебката наистина още си е главично, но как се е извъртяла не знам - рита ме в страни от дясно, там са  ѝ крачетата.  Heart Eyes Още 10 дни и спирам Фраксипарина аз.  Party  Най-после е в норми и расте прекрасно - 1700гр. е вече!  Heart Eyes
След 2 седмици съм на преглед за очите и ако там всичко е на ред, ще се раждаме нормално живот и здраве.

За зърната - аз също си взех крема на Авент по препоръка на кумата ми, кърмила безпроблемно с него. Още не съм започнала да го прилагам, мислех към средата на 8мия. За обтриване на зърна и подобни не мисля да си го причинявам, а и консултантите по кърмене не го препоръчват

Коалке, видях, че си ми писала - не се притеснявай излишно, каквото трябва да се случва, ще се случи. Почивай сега и физически, и психически. Освен това не мисля, че началото на 9мес. е рано, напротив, бебката ще е достатъчно зряла вече.  :love

Много се радвам ,че сте добре Simple Smile
Все така Simple Smile

# 170
Здравейте априлски мами,
нека и аз да се включа в темата. Нашият бебок го очакваме на 24.04 и е момченце Simple Smile
Бих искала да попитам някоя мама дали е имала повишено количество на окоплодните води близо до горната граница , но не я превишават. Тъй като днес ходих на третата фетална и  доц.Томова каза, че всичко е ок само проследяващия лекар на бремеността трябва да ми следи околопродната течност. Иначе съм се изследвала за гестационен диабет тъй като бебока върви с една седмица напред, но и там всичко е ок.

Здравей    bouquetи добре дошла  Simple Smile
Съвсем наскоро на приятелка ги установиха
Няма диабет също като теб
Препоръчаха по често следене на водите
При някои мами се случва и няма проблем
Но наистена ги следи Wink
Желая ти безпроблемна бременост до края  Hug

# 171
  На последния преглед и на мен лекарката каза,че водите са на горната граница.Но т.к всичко друго е добре ,нямало нищо обезпокоително и просто ще се следят.

# 172
Благодаря ви за окуражителните думи със сигурност, ще ги следя и се надявам да няма проблеми Simple Smile

# 173
мхм добре ,дано утре изследванията са наред ,обещавам си мн да лежа и да съм спокойна  smile3506

# 174
И аз днес бях на преглед, редовна ЖК и за да си взема болничен за 2 седмици. Всичко е наред, вече сме над 2 кг, и според докторката няма да го добутаме до термин. Притесни я обаче плацентата - тук таме има 'структурни изменения' и ми изписа Флебодия за укрепване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвотока към бебето. След 2 седмици, когото ще ходя за 45 дневния болничен, пак на ехограф, да видим как вървят нещата. Не пренебрегвайте ехографските прегледи Peace
Боби, дано нещата при теб се нормализират Simple Smile

# 175
Добър вечер
Искам да задам един въпрос към момичетата очакващи момченца. При поставянето на памперс в коя посока е насочен члена не бабчо? Чета и навсякъде различно пише, някой мами ми казват нагоре, други надолу и аз вече незнам, съвсем се обърках  smile3538, но повече съм за нагоре.
Ще очаквам размисли   

# 176
единственото което съм чувала е нагоре и пишлето и тестисите. пишлето за да не се извива, да не е криво и да пишка нагоре, тестисите за да се спарват по малко  Thinking това съм чувала

# 177
  • в 1001-та нощ
За контракциите - все още съм много активна и подвижна, буквално - не се спирам, уикенда пътувахме .... е, прибрахме се и аз нали ... да свърша всичко - започнах с багажите - кажи-речи - 100 клякания поне - интензивно (понеже  не мога да вдигна куфарите на високо - са на земята - и клякам, взимам дрехи, ставам, нося .. пак клякам ...), после да измия пода, да сложа 3 яденета и да пусна 3 перални .... и през цялото време имах контракции .... ама нали, хайде - още малко .... и като започнаха едни родилни болки, ама истински болки - паркирах се за секунди на дивана и ни шавам, ни мърдам, ха - стана - започват болките  ooooh!

ако се бях и къпала - щях да отлетя към АГ-то - само това ме спираше  Crazy Реших да полежа нощта и на сутринта, ако не съм добре - да отивам  Mr. Green Най-вероятно да ми пуснат магнезий венозно, но-шпа мускулно .... (гадост  Sick ) и кортикостероиди, ако започне преждевременно раждане, бебо - да е подготвен  Thinking

На другия ден бях малко по-добре ....междувременно минах на схема 4х2 магнезий и но-шпа  Peace

До преди седмица-две - трябваше да пия 3х2, аз с времето - понеже нямах контракции 0 си ги бях намалила на 2х1 .... при прегледа доки е видяла, че матката контрахира и ми ги увеличи, ама аз пак - няма пък - малко ще пия - и ето .... все още - 4-ти ден - матката ми е много неспокойна, макар да пия (вече) 4х2 ... то просто няма натрупване и вече е в неспокойно състояние - реагира на всичко  Peace И леко да се сгъна - явни контракции .... надявам се с времето да се успокои  Peace

С предишната бременност - в началото - пак така - изписаха ми магнезий и но-шпа - след първата ФМ .... аз НЕ  Naughty такива отрови - никога  Thinking Crossing Arms Тогава и витамин С да ми бяха изписали - пак нямаше да го пия  Mr. Green на тема нещо от аптеката - бях пълен блокаж  Mr. Green

Сега - слава Богу - не съм първата родила (с баткото бях  Mr. Green макар и в 36г.с. + 3 дни) ....но ...хайде стига  Peace

Та - спокойствие, пийте си каквото са предписали .... малко остана - д ане правим влашките номера в края на Дунава  Heart Eyes

# 178
  • София
Alena подкосиха ми се краката докато те четох и докато стигна до края на поста ти няколко пъти си мислех, че резултата е роден бебок...  ylinfant Пази се сега накрая. И аз съм такава като теб, все да свърша нещо, клякам, ставам и все такива "полезни " движения. И като ме стегнат контракцийте се стряскам и спирам.. всеки път си казвам "край... вече по-внимателно, ще лежа и ако ще къщата да е с краката нагоре" и познай.. пооправа се и пак съм на крак  Blush
За магнезия и аз го пия 2*1, но сега като си по чувствителна пий си конската доза от 4*2 и това е, гадно ама няма как... Mr. Green Малко остана, така че стискайте кълките, момичетааа!   smile3521

# 179
И аз редовно си правя експерименти със себе си,да видим докога.Най-ми е любимо да отида на пазар и да се натоваря като магаре,да ги донеса до вкъщи и да бъхтам 5 етажа по стълбите докато ги кача/нямаме асансьор/.Накрая съм полуумряла и така до следващия път.Вчера даже ме срещна лекарката ми и като ме видя с какви торби съм се понесла от пазара доста ми се поскара.В последно време имам и много странно усещане като вървя,имам чувството че ще ми изпадне нещо адски ми подпира ниско долу.Дали бебчо нещо се разшавва там и тогава се получава това не знам.Но никак не е приятно.Малко остана дано да нямаме проблеми,да не се излагаме накрая.

Общи условия

Активация на акаунт