Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 121
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Ами аз изрично казах, че не съм от София и няма да е при тях.
Дори ме попита кой доктор ми води консултациите, което ми се стори странно, не за друго ама съм във Враца....Накрая ми каза, че препоръчва трета ФМ, при док.при която е правена първата.
Та, затова си мисля, че не е за парите.
Може ми плацентата - малко ниско беше при прегледа...всичко друго си беше ОК.

# 136
Никой не те задължава да правиш трета фетална
Препоръчват заради мозъка и бъбреците гледат кръвоток плацента  но те се гледат и на обикновен
Днес ме гледа 50 мин специалист по фетална и понеже съм пациент там ми взеха 35 лв като за обикновен ултразвук а гледат  на 3 D
Така че не смятам че е за парите
Аз лично се успокоих вече още повече
Всеки сам си взима решенията едва ли някой може да те принуди
И с малкия ги правих Simple Smile

# 137
Нито една ФМ не е задлжителна, това е ясно.
Просто ми стана чудно дали има някаква конкретна причина, различна от нормалното родителско притеснение Simple Smile.

# 138
 newsm78
Ами не знам може би ако нямаш ти самия притеснения или лекарите май няма Simple Smile))
Аз след първия път винаги имам притеснения колкото и да ме уверяват че всичко е наред
Че и първия път уверяваха така
Ами важното е че всичко е добре с бебоци те
Другото е въпрос на гледна точка  Simple Smile

# 139
  • София
Трета ФМ не съм правила и няма да правя, ходих на първата в 12 седмица, после и на втората, която беше някъде в петия месец мисля..  newsm78  Единствено на втория биохимичен скрийнинг ми излезнаха за синдром на Даун резултат  1:850 ( не е висок риска, проблем е ако е 1:250 и надолу) но за мое успокоение посетих и 2 ФМ ( МЦ Марков - д-р Павлова) и направих и фетална ехокардиография ( при д-р Снежинка Славова - МЦ Надежда) И двете твърдяха, че всичко  са видели и всичко е наред. Не ми препоръчаха 3та ФМ и затова не отидох. Силно се моля, надявам се със цялото си сърце бебето ми да е здраво и наистина уверенията на лекарите, че всичко е наред да са основателни. Пък и според мен 3та ФМ е в доста късен срок на бремеността за каквито и да било реакций, да пази Господ да не се налага  Praynig

# 140
И моят преглед мина, бебчо е главично Laughing Така да се каже, първото условие за нормално раждане е налице. Остава навреме да започне раждането, че иначе заплахата от второ секцио си стои:)
Следващият ми преглед е след 1 месец.

# 141
O,определено целта на третата няма да е като на втората. То е невъзможно - пази Боже, ама каквото-такова. По-скоро свързано с раждането, плацентата, матката...такива неща имат значение в случая.
Може би, ако консултациите ми бяха на някакъв нормален ехограф и аз нямаше да отида, но този на док.е като да се каже, че има - пълна скръб  ooooh!

# 142
Момичета, някой ще замразява ли стволови клетки? В коя банка?
Чудим се тук с моя мъж от няколко семици. Обемът информация в интернет е огромен...Rolling Eyes

# 143
  • в 1001-та нощ
Аз покрай баткото бях много навита .... в хода на времето се отказах и сега мисля да се въздържа  Peace

# 144
  • София
a.l.e.n.a., днес бях на жк - тегло, тонове, кръвно и мерене на корема (отложено от януари), след две седмици съм на февруарското жк - ехограф, изследвания и болничен, който ще дойде със седмица по-късно отколкото трябва, но така се подреждат нещата

момичета аз си правих трета фетална, просто защото правя ехографи много рядко, а е хубаво от време на време да се видят нещата - в третия триместър освен позицията на бебето се следят белите дробове, мозъка, разбира се плацентата, кръвоттока и т.н. ФМ всъщност е подробен преглед с ехограф на всеки орган, нищо повече, ако наблюдаващият ви лекар така или иначе ви преглежда всеки път подробно няма от какво да се тревожите

# 145
  • в 1001-та нощ
Dao, ти ще занесеш картона по-късно, но могат да издадат болничния с точната дата, аз го обсъдих на последния преглед  Peace

# 146
Момичета, някой ще замразява ли стволови клетки? В коя банка?
Чудим се тук с моя мъж от няколко семици. Обемът информация в интернет е огромен...Rolling Eyes

С баткото замразихме стволови клетки, сега ще пропуснем. Използвахме Крио Сейв, но не сключихме договора с българското дружество, а с майката на българското дружество - май Крио Сейв Юръп. Подходиха много отговорно и коректно, раждането ми беше през нощта и въпреки това се организираха и имаше техен представител, който да вземе каквото му трябва от пъпната връв.

# 147
По повод съхраняване на стволови клетки, на последния курс имаше презентация на Крио Сейф . Звучи разбира се доста съблазнително и сигурно на първо четене, цените са около 4800лв. за 20-годишно съхранение и 5400лв за 25-годишно /не запомних с точност/. Представителката им посочи няколко случая, в които са изискани клетките, но дали са били годни да бъдат използвани и дали е било успешно - не можа да каже. Освен това при сключване на договор до 30г.с. имали отстъпка -500лв. от цената. Това го казвам просто като инфо, ние за себе си сме решили, че няма да съхраняваме.
Анна_п, ти ще пробваш нормално раждане след секцио ли?! Ще ти стискам палци!  Peace
Аз по-късно днес съм на преглед, 3тата ФМ я пропуснах, но заради проблемите с кръвоснабдяването лекарката ми всеки път я мери и гледа обстойно. Чувствам обаче, че май пак се е обърнала седалищно, от 2-3 дни не ме рита усилено в ребрата, а някак отстрани. Ще я видим!  Heart Eyes

# 148
  • в 1001-та нощ
Успех на прегледа и чакаме новини  Blush

# 149
Анна_п, ти ще пробваш нормално раждане след секцио ли?! Ще ти стискам палци!  Peace
Аз по-късно днес съм на преглед, 3тата ФМ я пропуснах, но заради проблемите с кръвоснабдяването лекарката ми всеки път я мери и гледа обстойно. Чувствам обаче, че май пак се е обърнала седалищно, от 2-3 дни не ме рита усилено в ребрата, а някак отстрани. Ще я видим!  Heart Eyes
Г-жа Гертруда Смехуркова, аз мога само да се надявам, че ще се получи, няма много какво да направя, освен да не се съгласявам на планирано секцио. Ако бебето реши да се ражда навреме, може и да се получи. Ако нямам никакви признаци за начало на родова дейност, няма да ми се размине секциото. Ще съм доволна дори и само да изчакаме начало на родова дейност, а ако приключи със секцио - здраве да е...

И мен ме рита бебока някак странично, но си е с главично предлежание, така че не се притеснявай:)

Общи условия

Активация на акаунт