Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 037
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте и от мен, момичета!
На мен за проблема също ми помагат кивита, както беше писала gerryy3 .
babyboopk,  и според мен най - добре на преглед, за твое успокоение.
Да се отчета и аз от днешния преглед.Всичко с бебо е наред , расте си добре , бъбречета,сърчице гледахме , обърнат е с главата надолу, само дето хубаво се е увил с пъпната връв Sad, докторът каза, че не е стегната, аз се притесних да не би да реши да раждам секцио, но той каза , че няма проблем за нормално, само ще се следим с монитор по време на раждане. Така се надявам на нормално раждане Praynig

# 286
Момичета, имам един въпрос. Забелязах, че откакто съм бременна процентно лимфоцитите са ми все около долна граница, а неутрофилите около горна. Лекарят ми не обръща внимание, но аз започвам да се притеснявам и се чудя дали да не отида на хематолог. Как е при вас?

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 11:57 от BettyBoop

# 287
babyboopk, как си? Как мина прегледът? Дано всичко е наред!

Аз днес съм с едни прорязвания отдолу, така ме натиска... Две крачки не мога да направя спокойно.

# 288
Baby boopk
Сега прочетох поста ти
Аз имах такива притеснение като теб ,но се оказа ме кръвта идва от хемороид а не от бебо
Дано при теб е така ,чакаме да пишеш
Иначе киви на мен ми действат най добре

Аз днес съм с едни прорязвания отдолу, така ме натиска... Две крачки не мога да направя спокойно.
[/quote]

Сега се сетих ,че и аз бях с такива прорязвания отдолу
Все си мислех ,че са от бебка и ходих на лекар
Оказа се че са от таза но ме проеязваше по цялата интимна част
Дано и при теб са от това
Но си почивай Hug
Момичета, имам един въпрос. Забелязах, че откакто съм бременна процентно лимфоцитите са ми все около долна граница, а неутрофилите около горна. Лекарят ми не обръща внимание, но аз започвам да се притеснявам и се чудя дали да не отида на хематолог. Как е при вас?

Знам ти моята док да бе си гледаме резултатите ,че при бременост всичко е различно и други критерии имат за норма
Не знам но мисля че ако  докторите са спокойни и ти не трябва са се притесняваш особено ако имаш доверие на твоя док  bouquet

# 289
Питайте конкретно лекарите си и не се отказвайте, докато не ви се изясни всичко. Така ще разберете дали си струва да му се доверите, дали има очакванията ви съвпадат Simple Smile).  Особено е ражно, ако след това раждате при него. Моята грешка с първото беше, че не уточнихме с лекаря от Токуда понятието 'естествено раждане'. Оказа се, че представата ни е коренно различна.

При първата бременност, аз ходех със списък при доктора от ЖК Simple Smile, дискутирахме и си пишех, каквото ми отговори Simple Smile)). 5 мин- преглед, 25 - разпит Simple Smile). Всичко това, по здравна каса.

# 290
Момичета, благодаря Ви  Hug, съжалявам за драмата Hug, хич не си падам по такива оплаквания.... но хормони ли са, паника ли беше... не знам  ooooh!
Днес на прегледа по ЗК нищо не ми казаха, в смисъл погледнаха беба (добре е и главата й е сравнително високо), взеха секрет... и там било добре положението, нямало кръв и така... нищо не ми казаха.
Звъннах и на моята лекарка - накара ми се, че не съм звъннала снощи (сега нямало какво да направи) и се разбрахме, да звъня по всяко време, ако недай си боже се случи пак ... Каза да ползвам "мелилакс' в такива ситуации (дано е полезно и на другите мами).
 Алудра посмях се на списъка Mr. Green и аз си мислила да го направя (че и хич не помня в последно време), но ме досрамява  Mr. Green

# 291
Момичета, благодаря Ви  Hug, съжалявам за драмата Hug, хич не си падам по такива оплаквания.... но хормони ли са, паника ли беше... не знам  ooooh!
Днес на прегледа по ЗК нищо не ми казаха, в смисъл погледнаха беба (добре е и главата й е сравнително високо), взеха секрет... и там било добре положението, нямало кръв и така... нищо не ми казаха.
Звъннах и на моята лекарка - накара ми се, че не съм звъннала снощи (сега нямало какво да направи) и се разбрахме, да звъня по всяко време, ако недай си боже се случи пак ... Каза да ползвам "мелилакс' в такива ситуации (дано е полезно и на другите мами).
 Алудра посмях се на списъка Mr. Green и аз си мислила да го направя (че и хич не помня в последно време), но ме досрамява  Mr. Green
 bouquet

Браво важното е ,че всичко е наред Hug нито едно притеснения не е маловажно 
Напротив Simple Smile)  хубава вечер

# 292
babyboopk   Радвам се че всичко е нормално при теб,че с тая кръв където писа те мислех...

Относно раждането с упойка отначало бях твърдо решена да ползвам,но съм такава бъзла да не се обърка нещо,че нали я бият в гръбнака и моите познати все ме плашат,че било рисковано.Имах наистина кошмарно първо раждане и не мога да си представя ,да изживея същата болка и старх,но от друга страна като се замисля,че резултата е бебката съм готова на всичко само да ми е живо и здраво детенцето.Та най-вероятно ще решавам на място

Относно нагласата ми към второто майчинство...При мен нещата стоята така..Тъй като бебе номер 2 ни изненада тотално,от начало приех новината с много смесени чувства,дълго време живях с притеснения и тревоги как ще се справим,че децата ще са с такава малка разлика,дали ще ги обичам еднакво...някак си не бях емоционално подготвена за второ дете точно сега.На моменти пак ме обхваща паника,но вярвам че всичко ще се нареди.Децата са дар от Бога и живота ни с тях,може да стане само по-хубав и смислен и прекрасен Simple Smile

# 293
babyboopk, браво за положителния преглед! Предприеми нещо със свещички, плодове, мюсли и т.н. и дано има подобрение по въпроса.

За упойката - само заради нея се замислям дали да не раждам в частна болница. Тук в Пловдив в държавните болници такава екстра не предлагат, секциото е с пълна упойка, а нормалното раждане - напълно натурално+окситоцин в конски дози. Шиенето след това също напълно "на живо".  Confused  Разбира се получавам неискани съвети от куцо и сакато къде точно АЗ да родя МОЕТО дете, защото еди къде си еди кой си било му се случило един какво си /разбира се в най-цветущи краски и никога нищо положително/ . Да не говорим, че и в държавна болница ще трябва да дам пари под масата, почерпки и т.н. и ще ни излезе почти колкото в частна. Но съм настроена позитивно, знам, че ще родя бързо и ще имам най-прекрасното и здраво дете.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 10:26 от Г-жа Гертруда Смехуркова

# 294
Добро утро!
babyboopk , радвам се,че всичко е наред, да устискаме още малко.На мен вчера доки, като ми каза ела след 3 - 4 седмици , направо да си говорим за раждане  и аз Shocked, ама то наистина не остана.Като цяло хич не се пазих тази бременност и все ме беше страх , бебо да не тръгне по - рано.

maminka85 , тази сутрин тъкмо четох за упойките и как епидуралната не стига до кръвта и заради това не повлиява нито на майката, нито на бебето и мен ме е страх / никога не ми е слагана упойка, дори и за зъб/, но пък толкова жени раждат секцио с упойки  и много рядко има сериозен проблем.За малката рзлика между децата, при мен беше година и половина, като ти гледам лентичката си по -добре.Обичаш второто също толкова силно, макар, че и при нас беше изненада, и го гледаш някак доста по - спокойно.При Мишо всичко беше по книга и аз бях много притеснена, , а с Марти оставих нещата да се случват, както ги усещах и самото бебе беше по - спокойно. Но си е доста трудно  Peace

# 295
Г-жа Гертруда Смехуркова - явно никой не си спестява инфо  Joy, нищо че е нежелано.
При мен е същото - точно както си го описала - всички могат да вземат МОЕТО решение, без да се замислят  #2gunfire Аз точно заради пълната упойка(липсата и по-скоро) ще раждам в МД секцио  Peace

# 296
И мен много ме дразнят разни разбирачи. Онзи ден една ме нападна, защо не съм махнела детето, след като съм прекарала варицела. Имала съм вече две деца, какво ми било пукало.
Много ме вбеси.
Първо не е нейна работа, второ няма причина да го правя, трето не искам да го правя и четвърто в осмия месец какво да му махам. Егати изродите има на тоя свят. Още съм бясна, явно.

# 297
  • София
Леле, Aludra, къде ги намираш тези хора  Shocked Момичета, знаете си - отстрани винаги е лесно да се дават съвети, затова изобщо не им се връзвайте. Случи ли ми се неприятник, директно се премествам далеч от него:) А за процеса на раждането - винаги има по някоя голяма драма за разказване. Как не се случи един път някой да разкаже нещо нормално - особено в чакалните на болниците - най-доброто решение е добре изолиращи слушалки, хубава музика и интересна книжка. Не се шашкайте. Пък и повечето от вас са с опит. Наистина не остана много до края, ще устискаме. Мисля също така, че бяхме големи късметлийки с толкова топла зима без ледове. Дай Боже всички мами и бебоци да сме живи и здрави накрая!

# 298
  • София
Аз почти нямам приятелки от по-близките, които да имат деца. И съответно няма кой да ми споделя за раждането му било то хубаво или лошо. Единствено имам впечатления от сестра ми, която роди преди близо 4 години в МД без упойка, без избор на екип и каза, че не е нещо страшно. И една мацка която роди естествено преди 3 месеца пак без упойка, която дори не разбрала, че има контракции  Joy и била на редовен преглед когато я приели да ражда....Така, че аз съм позитивно настроена и вярвам, че всичко ще бъде наред. Боляло или не ще мине бързо и после  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 299
  • София
За мен не е важно как ще се роди бебчо,а да се роди живо и здраво.Въобще не го мисля самото раждане,нямам грам страх.Времето до тогава си го прекарвам с много по-приятни неща-разглеждане и пазаруване за малкия човек,а от скоро съм се размислила и за погачата му Joy кой ще поканим,какво ще приготвим и така Grinning

Общи условия

Активация на акаунт