Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 59 811
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
Да Нели, регистрирах се за да го споделя като проблем, които съществува, а иначе имам блог. В него пиша подобни статии. Може някоя да ти е интересна.    Peace

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3200958843133731801#allposts

# 211
midkoo Hug Ще ме прощаваш, ама съм спала снощи, докато съм писала. Embarassed

И едно ново цветенце имам, кактус Grinning

# 212
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
.....

И едно ново цветенце имам, кактус Grinning

бял исусов венец  Simple Smile харесва ми

# 213
Това ли е Исусов венец?
Хм, все си мислех, че е нещо друго newsm78
Може би, защото съм виждала само с червен цвят.

# 214
  • София
Моята голяма страст и любов са петуниите.Това ще ми е четвърти сезон и смело мога да кажа, че доста се изучих:-) Първата година умряха за месец.Кой тогава да ми каже, че с с гола вода не става рабората.Simple Smile
Купувам ги готови от разсадник.Досега не съм си правила сама разсад.
След малко ще ви пусна линк към цветята ми:-) Цъфтяха до средата на ноември:-)
Креми снимките и цвятята, които си показала са уникално красиви.
Както и всички цветенца, който успях да видя в темичката.
Започвам да чета усилено назад, защото много искам и аз да завъдя нещо хубаво на терасата тази година и най-вече цъфтящо. Опитите ми дотук са трагични, а и доскоро не бях успяла да измисля как да задържа саксиите да висят отвън, защото терасата е тясна, а горната част е нещо като гранитен плот доста широк. Вече мисля, че открих вариант  Simple Smile
Ще опитам тази година и аз с цветя от разсадниците, започвам да чета за различни видове подходящи (петуниите задължително ги слагам в списъка)  кога се садят, през какво разстояние кога и тн. Има толкова много неща, които трябва явно да науча....
Харесала съм си много и хортензиите, мисля да си купя няколко саксиики, които после да насадя навън в двора, но продавачката каза, че още е рано за навън. Някой дали е правил подобно нещо и кога е подходящият за това месец?

# 215
Креми, от София ли си, откъде ги купуваш? Миналата година имах 4 саксии петунии, като 2 от тях бяха...с адски много листа и огромни горени и малки цветове, адски ме дразнеха! А другите 2 си бяха точно големи петунии, обаче като купувам от Бриколажа и там пише просто: разсад петунии и никога не знам какво ще уцеля. Искам тази година да взема хубави петунии и сакъзчета, както ме посъветвахте.

# 216
  • на североизток от Рая
 Аз си купувам разсад от оранжерия. В оранжериите изборът винаги е голям, има изобилие от цветя и количества. От магазин рядко купувам. Понякога така наблъскват саксиите една в друга, че се чудя как оцеляват тези цветя. А мизерното отношение към цветята в Билла и Кауфланд ме отвращава. Понякога от съжаление ми се иска да изкупя всичките им цветя  и да ги спася. Сякаш в Кауфланд мааалко се пооправиха откъм грижи, или пък напоследък съм улучвала прясно зареждане и добър вид на цветята.

Креми, много се впечатлих от твоите цветя, но забравих да те спомена. Пиши по-често тук и ни радвай с красиви снимки!  Hug Добре дошла!  Heart Eyes

Изма, и аз имам исусов венец, но червен. Нещо не иска да расте.

# 217
  • Fort Worth, TX
Добър вечер.Благодаря отново за милите думи.Темата ми харесва много и ще съм с вас:-) Благодарение на вас разбрах , че едното от стайните ми цветя е калатея .
Дриим, купувам от разсадник.Аз живея и в Пловдив и  в Сф.Тези снимки са от Плд.От Сф купувах от един градински център , който доставя директно от разсадник.Не харесвам магазините.Там застояват и веротноста да се вземе болно цвете е голяма.Случвало ми се е.Според където ще съм лятото там ще гледам цветята.Ако съм в Сф ще заложа на разсадник Плантава или отново на градинския център на Симеоновско шосе.
Честно казано има още какво да желая.Тази година ще поправя някои грешки от миналия сезон:-) Искам още по-богат и по-кичести петунии.Вече знамм как да ги постигна:-)
Дриим , пртунията е каприз.Без сериозни грижи и третиране нищо не става.Най-добри и най-много цвят дават сорта тип-сурфинии.Това са светло и тъмно лилата, които съм показала.По един корен са.Представете си, ако бяха два или три за какъв водопад от цветове става  дума.
На моята съседка отидоха през юни.Въшлясаха.Моспилана е номер едно за мен с/у въшки и раьни други гадинки.
Ще обменяме опит.С удоволствие ще помагам и споделям това, което съм научила.

# 218
  • Fort Worth, TX
Аила, аз скоро мисля да открия сезона с теменужки:-)

# 219
Креми, аз живея близо до Симеоновско шосе, ще ми напишеш ли моля за къде точно става въпрос? И направо казвайте кога да ходя да купувам Simple Smile))

Иначе да, петуниите много грижи браха, то не бяха листни въшки, бели, черни мушички, но пък са много красиви!

# 220
  • Пловдив
Добър ден и от мен! Викам да ви поздравя безполово, да няма сърдити после  Wink.
Zolka, Радвам се да те видя отново!
Имаме нови попълнения в темата- добре сте дошли!   bouquet
Креми-силно появяване,  страхотен пловдивски балкон, я кажи в кой квартал си да минавам лятото от там да се любувам  Laughing
 *sve*, много слънчево е лалето! Като гледам скоро ще има и други за показване- ще чакам. Моите са по-назад.
st. Dobri и двете мушката със шарени листа, които ми изпрати заминаха-нещо не можах да ги захвана. А като знам, че твоите бяха малки и нямаше много за чупене  Cry много съжалявам, че стана така.  Иначе ще ми е доста интересно да видя комбинацията домати, петунии и бегонии  Joy
Писенцето, и при теб се запролети вече!
Хриси, чудесна е новата теменужка! Няма да те учудя като кажа, че имам същата, то вече е ясно, че имаме еднакъв вкус с Вики!  Heart Eyes
 Izma, честита ти придобивка, аз имам същото, но в червено, че и лаптопа на мъжа ми е същия  Laughing
Маце, Нели с тези придобивки които показахте ме накарахте и аз да се оглеждам за луковици. Вече взех малко лилиуми, от  днес има и зареждане в Кауфланд, та ще показвам после и аз пакетчета. Искам такива лилуми като на Нели- с интересни шарки по тях. Mr. Green
 devi4ca, ах, че си ми свежа с тази премяна!  Heart Eyes
Хората, пишещи в темата само за да си направят реклама на блоговете няма да  ги коментирам изобщо  ooooh!

# 221
  • в огледалото на живота
Добър ви ден!
Добре дошла на Креми Hug
Чуствай се уютно сред нас и ни показвай от твоите красоти още  Peace

И за да не се повтарям след изброените цветни слънца които Табакова е посочила едно голямо   bouquet за всички!

Събота и неделя къщата е като тайфун у дома....един хвърля,друг прибира...аааа,ще въвеждам ред... #Cussing out
Най-малкото торнадо окончателно ми съсипа бъдещите вербени,които очаквах да се хванат....В танца на вихъра реши да направи мини спектакъл на двамата си родители и па де дюто беше върху радиатора със семенцата.... Tired
Здраве да е...тя да е здрава,пък аз друго ще си насея.Така е,отглеждам си една бъдеща Мая Плисецкая.... Whistling

Искам да благодаря на едно мило момиче/ann79/ тук сред цветарската тема,което не пише често,но пък ме зарадва с  обещаните глоксинии.
Aни, Hug
Ето и бебешката ясла 1 група;надявам се всичките ми станат големи и красиви  Heart Eyes
Скрит текст:

Отзад за фон се кипри и сентполията която сама завъдих от листенце...как да не се похваля... Mr. Green лека полека,ще ви настигна.... Wink

Табакова,я сменяй тази зимна премяна бързо и ти ....Ще разлютиш Марта... Simple Smile  Hug
Отивам да творя едни кратункови мартеници за детската градина,ако станат ще показвам  Peace
Лек ви ден !

# 222
  • Fort Worth, TX
Креми, аз живея близо до Симеоновско шосе, ще ми напишеш ли моля за къде точно става въпрос? И направо казвайте кога да ходя да купувам Simple Smile))

Иначе да, петуниите много грижи браха, то не бяха листни въшки, бели, черни мушички, но пък са много красиви!
Здравейте.ГРАДИНСКИят център е вдясно от първия светофар , след като се подмине отбивката за з.градина, ако се идва от Семинарията.Аз съм в Дианабад или по-точно гара Пионер.Много е рано още за тях.Ще го мислим края на април и пак зависи от времето.Ако знаеш колко съм ги сваляла , за да не ги счупи вятъра или по-силен дъжд.
Табакова, апартамента ни е в Смирненски.
Приятен ден.

# 223
Знам го тоя център Simple Smile Аз миналата година ги засадих в началото на април ако не се лъжа, но ние имаме навес на терасата и поне дъжд не ги вали.

# 224
  • Пловдив
Ей ме на-пак!
Най-малкото торнадо окончателно ми съсипа бъдещите вербени,които очаквах да се хванат....В танца на вихъра реши да направи мини спектакъл на двамата си родители и па де дюто беше върху радиатора със семенцата.... Tired
Joy Това е било страхотно шоу! Няма да се сърдиш на детето, изкуството иска жертви! А моята премяна ще я сменя като ми цъфне някое лаленце, та да сложа него. Много ти е хубава детската градина!  Heart Eyes

Аз да си покажа пролетните планове- една саксия с лилиуми е готова- един оранжев и два от другия вид -жълто-оранжев. А онзи ден майка ми се прехласна по едни Ранункулуси, та взех едни10 бр. микс, само им се чудя дали не може да ги садя вече- то е топло?  newsm78 Приготвила съм им едно сандъче от по-малките, дано им стигне. А лилиумите ще изчакат, защото в саксията им в момента има лалета.

Иначе ще продължавам да се оглеждам за нашарени лилуми  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт