Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 59 811
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
По темата за лилиумите-имах две луковици "Гигантски лилиум". На опаковката пише, че се засаждат до декември, но аз пропуснах и едната я засадих януари. Още не е изникнало нищо и се чудя дали изобщо ще излезе. Другата луковица я оставих за есента и май добре направих. 

# 541
  • Пловдив
Zolka , по принцип март- април ги дават да се садят лилиумите, макар че при тези гигантските може да е друго. Може и сега да сложиш луковицата- време е. Те цъфтят лятото, така че още е рано да се показват.

# 542
# 543
  • DE
Привет!
Появявам се само на бърз отчет...
Орязах и снимах фуксиите
Специално за Мариета, че ще съхранява следващата зима и тя.
На светло и хладно се чувстват много добре!
Тази в бялата саксия е стогодишна бабка и всяко лято цъфти обилно.
-----------
Старите мушката, грозни са, но от това на точки и чертички бебетата всички изгниха, и добре, че запазих старото растение(онава с двата носа и дебелите бузи дето се е отразило на прозореца-май съм аз Mr. Green)
------------
Тези скоро ще са на новото си място засадени.
Писето, ме накара(насила hahaha) да си орежа розата и да не стават зян пръчките, боднах и тях.
-------------
Хекси ми прати есента мушката-бебета от нейните. За съжаление само тези двечките оцеляха.

Това за сега!
Като се прибера ще пиша пак, че имам акъл да давам на Табакова

# 544
Хеви метъл, цветарки!
Някоя знае ли от вас как се казва това цвете буренче? Расте по торни места, стъбълцето е до 15 см високо, вътре кухо, отвън с надлъжни ръбчета. От устоцветни видимо, пчелите обичат да смучат нектар от него https://lh4.googleusercontent.com/-KMW6VtOhtCA/UygzAHVSbFI/AAAAA … o/Picture+358.jpg

# 545
  • ГОре на черешата...
Това е мъртва коприва. И тук

Маце, ще, ще, само да дойдат, че нямам търпение.

Днес ми беше един прекрасен ден Party. Благодаря за палчетата, явно работят  Hug - едното стъпало е вече качено. От сега ще ви помоля за най-силния палцестис на 15-ти април, че ми предстои важно изследване  Praynig

# 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Днес ми беше един прекрасен ден Party. Благодаря за палчетата, явно работят  Hug - едното стъпало е вече качено. От сега ще ви помоля за най-силния палцестис на 15-ти април, че ми предстои важно изследване  Praynig

ще стискам всички налични  Hug Hug Hug

# 547
  • Бургас
Привет!
Мариетка,стискам силно  Hug
Аз от два дена мъкна на балкона,дано няма изненади.На този етап положението ще е такова.Другия месец ще зареждам и северния балкон.

още
Скрит текст:

И градината снимана от горе

още
Скрит текст:

Още е постничко ама ще чакаме Wink

# 548
Zolka , по принцип март- април ги дават да се садят лилиумите, макар че при тези гигантските може да е друго. Може и сега да сложиш луковицата- време е. Те цъфтят лятото, така че още е рано да се показват.
Ами шубето е голям страх. Мисля да изчакам и ако не се получи с първата втората да я бодна есента.

Гледам дворчета и завиждам. Чак ми иде да изкъртя плочките от моя, но пък няма да е практично хич Laughing Чакам малката да порасне и пясъчника ще стане градинка, но дотогава само лехички, пълни с детелина Laughing

# 549
Олеандъра мога ли да го извадя ?

# 550
  • Бургас
Олеандъра мога ли да го извадя ?
Четири саксии от моите си изкараха зимата на открит балкон.

# 551
  • Schwarzwald
Здравейте!

Пак съм у дома и да се отчета и тук...

neli mar4, st. Dobri, нищо няма да откажа  Wink Било то здравец или люляк Simple Smile

pisenxeto, denima, радвам се на градините Ви! Ааах, замириса на пролет!
Izma, черната ти теменужка е чудесна Simple Smile
Хексилина, бая са поникнали семенцата. При мен положението е по-изостанало...
*sve* , много нежен цвят е амарилиса. Да направиш хубави снимки, за конкурса догодина  Wink Гледам и бегониите си засадила. Аз поръчах луковички, чакам да дойдат...  Crossing Arms
neli mar4, бегониите при нас още не са ги пуснали, чакат да се стопли. Може би не си закъсняла...
midkoo, ако не си почитател на бг сайтовете за качване на снимки, може да пробваш с този сайт: tinypic(точка)com.

Оставям Ви, пък другия път повече снимки и по-малко писане  Wink

# 552
  • DE
Аз се присламчвам към написанато от HAda Mr. Green
И да не се повтаряме, няма да правя коментари.
Само да кажа, че ми хареса на Добри лаленцето, на Све белия красавец и на Хекси мутанта.
Нели, и аз се мисля, че бегонии ще има тепърва. Ако не грудки, то разсади.
Та се май и по лесни Wink
Све, завидях ти за бегониите-аз ще почакам май да се подаде нещо newsm78
-------------
Денима, представям си колко ще е красиво около теб, когато разцъфти Hug
Изма, изпращам ви малко слънце в колетче Heart Eyes
----------
Табакова, за сухото цвете:
Добре са пораснали! Остави ги там където са, и като пораснат ги пресади на постоянното им място.
Не е нужно да ги пикираш. После с вилица ще изкараш леко и пресадиш.
Селектирай си по-силните растения.
Като гледам има доста-ще имаш и за подаряване... или пък засади в някоя градинка около вас.
Пливането:моля не пръскайте от горе. Нека листата да са винаги сухи при младите растения.
Внимателно, струйка вода от едната страна в саксията, е достатъчно!
Ако прецениш, че нощите не са студени можеш и на вън да ги изкараш. Аз не смея още да изкарвам нищо на вън. Дори тагетесите, вече пикирани са още вътре.

----------------------
Получих днес моите поръчани разсади на фуксии и петунии и пресадих.
Сега чакам да пораснат цък и цък

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 00:37 от matze

# 553
  • София
denima много хубави снимки  Simple Smile
Може ли да попитам това зеленичкото, което е ползвано като ограда за лехата с цветята какво е и откъде може да се намери?

# 554
Здравейте.
Подариха ми циклама,много хубава с хубави цветове,но досега не съм гледала,трябва ли да я пресадя или да чакам да прецъфти.
denima какво ще засадиш в саксията,която е тройна една върху друга.

Общи условия

Активация на акаунт