Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 59 816
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Матце, ти мислиш ли че ще го позная по ухото. Стърчат всички при мен.  Laughing
Наде, семената в едно пакетче са много. Според мен ако нямаш много място и не мислиш само петунии да гледаш пусни половината пакетче. Моите са в кутия като на Матцето, но са по на гъсто. Мисля да разсаждам някога.

# 676
  • Бургас
Последните дни не пиша много ама иначе ви чета.
Девичке и на мен скъпо ми се струва,имам едно изтормозено,малко порозовя последния път,ама ако устискаш ще ти пратя с теменужката.Забравих да снимам докъде е стигнала.Мисля още малко да изчакам и ще свирна.
У наше село дъждовно и кално,не мога да се добера,ама днес получих подаръци и не можах да изтрая,боднах ги  Mr. Green Омазах се,ама доволна.Успях да направя и две снимки.

Надявам се за новата тема да имам нещо ново.При мен лалетата са още на пъпки,повечето зюмбюли и нарциси прецъфтяват вече.
matze,листото на сакъзено ми прилича,ако мога така да се изразя Laughing

# 677
Хайде да покажа и аз моите цветя.
 ходжово лале,ама ако знаех че така мирише нямаше да вземам. Naughty Laughing
Скрит текст:
 явно са наблизо и не се минава покрай тях,поне аз ги усещам.
още лалета

азалията дето я взех оня ден цъфна. Heart Eyes
 белия здравец и той цъфна
 ириси,пълни с пъпки,а нямаха нищо преди 3 дни. newsm78
цвят лилав  hahaha
matze уж нямаше мушката. Naughty Wink
За розите на Флоров,аз имам посадени,но първата година да станат 1,80 малко ме съмнява.Поне при мен не се получи.Тази година и аз си взех още 3.Ето колко е висока от миналата година.
 до късно имаше цвят и беше отрупана.Цъфтя цяла година,но я оставихме и по висока.Тази година я оставихме по ниска.
Скрит текст:
До като да напиша и сложа снимки ме изпревари denima   Mr. Green

# 678
  • Велико Търново
Матце, ти мислиш ли че ще го позная по ухото. Стърчат всички при мен.  Laughing
Наде, семената в едно пакетче са много. Според мен ако нямаш много място и не мислиш само петунии да гледаш пусни половината пакетче. Моите са в кутия като на Матцето, но са по на гъсто. Мисля да разсаждам някога.

Много, много, колко да са много - в моето имаше десетина топченценценца, може и да съм се минала  Laughing Ръснах ги в една саксия пък да видим. Сега както е хладно, сигурно още по-бавно ще поникнат. И калдъръмче съм наръсила в едно сандъче, дано се покаже.

# 679
  • Schwarzwald
Здравейте!

Мидко..,   bouquet

Denima, много хубави анемониите. Още не ми се е усмихнал късмета на мен с кичести анемонии. Насяла съм поне към 50 грудки...
pisenxeto, и на моята фритилария и се виждат вече пъпките...!

Имам питанка аз:
Имам тия 3 декоративни фунии, за в градината.

Дайте съвет, моля, какви цветя да настаня в тях тая година, нещо възможно по-издръжливо на суша, че лятото като ги напече слънцето..,, не смогвам да поливам. А като забравя става още по-зле...
(мисля тая година да пробвам с фитилно поливане)

Чака ме работа в градината. Тр. да приключа до края на тази седмица, че от другата няма да мога да пипна нищо.

Лека вечер за Вас  bouquet

# 680
  • ГОре на черешата...
Хада, калдаръмче Rolling Eyes?

Само се наслаждавам на красотите ви  bouquet. При мен засега само плахи опити на стеларите да цъфтят, има време, не бързам, а и главата ми с друго е заета в момента
Скрит текст:
ще си правя новя кухня, та обмислям кое-как, и най-вече - откъде пари, пусти да останат дано, все не достигат Confused...

# 681
  • в огледалото на живота
Денима,хич не бързам...когато-тогава  Hug
Много ми се иска и бяло да имам/не прах де.... Mr. Green/ великденче!

А ти нес е оплаквай,че ти е кална градината,после ще показваш красоти!

Писе и при теб много е шарено,браво   bouquet
Белия здравец е разкош  Heart Eyes
Може ли като цигане да изпрося едно коренче и от него/когато имаш време и възможност разбира се... Embarassed/
Я ме светнете,как мирише това ходжово лале,що да не се трае аромата... Thinking

Мариета,в предвид творческо-кулинарно-цветарните ти способности  не се и съмнявам,че ще измислиш най-хубавия проект да свещенодействаш там...... Hug

Лека и спокойна вечер на всички!

# 682
  • ГОре на черешата...
 Rolling Eyes Crazy ooooh!

# 683
  • Пловдив
Мариета,в предвид творческо-кулинарно-цветарните ти способности  не се и съмнявам,че ще измислиш най-хубавия проект да свещенодействаш там...... Hug
По-хубаво не мога да го кажа!

Табакова, не ми благодари-ако ми потрябва след време помощ, се надявам "спайдерман" да дойде и да ме спаси hahaha
Ама кой от двамата да ти пращам  Mr. Green
Скрит текст:
.

На Писето градинката ме вика на гости....  Wink

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 17:48 от t_tabakova

# 684
девичка като се видим аз ще ти дам бял здравец. Имам посят в едно сандъче на терасата. Още не е цъфтял за тази година, но го очаквам.
как е малката?

# 685
devi4ca ето това имам аз http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.32815350 и ако искаш мога да ти пратя от него. Мисля си, че е коледниче, но при мен цъфтя и по Коледа и сега преди седмица-две също.
А сега и аз с въпрос - за колко време покълват теменужките /градински/, защото миналата година нищо не ми излезе и тази година сях новозакупени семена, обаче до момента пак нищо няма. Поне да знам кога да ги отписвам, а не само да ходя да надничам при тях.
matze имам и въпрос към теб - мисля ти отглеждаше пепино миналата година - та от семена ли ти беше или направо купено растение? Защото аз съм засяла семена, но незнам и тях колко време да ги чакам.

# 686
  • София
        На мен теменужките ми покънаха за няколко дни(под седмица със сигурност), в кофички от кисело мляко на много топло и слънчево място. Но аз го правя за първа година и без никакъв опит, та незнам дали се прави така. Имам спомени от баба, как правеше разсад за домати, чушки и какво ли не по този начин, но разбира се тогава тинейджърската ми глава не искаше да приеме каквато и да било смислена информация...Та такам. Сега искам да си разсадя калдаръмче, но миналата година не успях. Просто нищо не покълна, ама нищо Simple Smile Ако не успея, ще търся да купувам Grinning Много го обичам това цвете Wink   bouquet

# 687
  • DE
Привет!

Табакова, избирам си тоя с червената маска. По-ми вдъхва доверие, че ще се заеме сериозно със
спасителната акция hahaha
ann79 , готово растение бях взела миналата пролет.
За 2€ беше едно малко клонче и после се превърна в ето това
Мисля тази година плантация да си направя, че голям кеф- пъпешчета в саксия Mr. Green
Ами слагай семената-все нещо ще стане Peace
----------
С Хекси се разбрахме какво мушкатце ми е пратила Mr. Green
Nadejda:))) , за петуниите съм на мнение: повече-по добре.
Намери си някоя тарелка, ръсни семенцата без да покриваш с почва и потдържай влага докато покълнат.

Аз да питам: кога и колко време цъфти здравеца и как обича-на сянка или слънце?
Днес получих пратката с 3 жълти и "уж" 3 сини мушката, че и пъпки имат
1, 2, 3

И за досада, пак същото ooooh!

# 688
  • в огледалото на живота
Прекрасни сте,толкова отзивчиви и добри всички тук!
Благодаря ви  Hug

Ани,недей само заради мен сега да пращаш от бялото коледниче.Ще почакам Денима,не бързам никак...И благодаря отново,че винаги си насреща  Hug

Агнес,остава тогава да се видим с дечурлята и да си чупна китка здравец.... Laughing
Ще пиша кога  Peace

Матце,кВа досада бе душа,красота за окото  Heart Eyes
Да покажеш после тези ''сини ''мушкатчета... Peace

Нели,за теб  Hug Hug Hug Hug Hug
Знаеш защо ти благодаря,но и тук да кажа:щастлива съм,че те имам като приятел  Heart Eyes

Та кажете повече за туй ходжово лале де,не се стискайте...Не знам какво представлява  Rolling Eyes

# 689
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Простете, че отново ще спамя, но се очертава скорошно правене на снимки и ще побързам да се отчета.

Девичка, чувствата ни са взаимни!  Hug Heart Eyes Сигурна съм, че ще са трайни и дъъълги, дълги...

А тук ще видиш какво е ходжово лале: http://www.gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=790

Имам го в моята градинка. Избива всяка година, но май миналата не цъфна, тази година отново не виждам пъпки. Избива точно по средата на розовите стъбла и те дори му накъсват листата с бодлите си. Като чистих градинката миналата седмица, оскубах доста, дори излизаха луковици и ги хвърлих. Говорите, че мирише, пък аз май не усетих. Или пък  newsm78, на чесън да има аромат случайно? Или греша.
Много красиво цъфти. Харесвам го, но не разбирам защо моето спря да цъфти.
Има и в други цветове, но моето е от най-обикновеното.

Имам си нова бегония - много красиво жълто.  Simple Smile От засадените две онзи ден, едната вече избива  и се вижда леко над пръстта, ама и аз помогнах, че да се види.  Laughing

Ахименесът и той избива и расте с дни. И в едно сандъче при сакъзчета се появи. Явно съм бучила тук там и сега се показва като взех да поливам.

На орхидеята ми пъпките нарастват и вече нямам търпение да видя какъв цвят е. Забравих, имам я от две години и не помня как цъфти.

Имам анемоне, което също чака да бъде насадено, но от утре вече ще имам повече време  и тогава.

Друго не помня дали щях да казвам.

Таня
Hug, предлагаш ми теменужки, но смея ли да поискам. Виж как страдам като ги изгубя. Ще се самонакажа с неискане.  Crossing Arms

Трябва вече да се правя хубава. На банкет съм тази вечер. Flutter

Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт