Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 59 812
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
  • на североизток от Рая
 Здравейте!
 При нас е  мокро  и снежно, макар че снегът спря, достатъчно е че е мрачно и облачно. И подухва, и просто Баба Марта пак показа нрав. Но аз усещам мирис на пролет, скоро ще дойде и тя.   Nature Sun With Face

Скрит текст:
имам си болно дете, но то си има прекрасна кака, която го води на лекар и  го забавлява като може. Просто си имам прекрасни деца.  Heart Eyes Heart Eyes

Све, много е красив този милтониопсис, и като цвят, и като вид цвете. Не си спомням да съм виждала такъв вид цъфнал.

Танюша, хареса ми теменужката, колкото и обикновена да ти се вижда, красива е, няма две мнения. Ти вече от изобилието от теменужки сигурно не можеш да оцениш красотата на по-обикновените видове.  Laughing А аз харесвам всякакви, но моите не цъфтят. Имам две големи, не им слугувам много, само ги поливам, но не пускат цвят. Ако искат. Времето е пред тях.

Хрис, бих дошла на гости на уютната ти тераса. И по полянката  с минзухари бих вървяла с часове. Имам какво да ти говоря, времето няма да ни стигне, но просто няма да се случи...
 А за РД исках задължително да те поздравя на деня,  а не на следващия ден. Но така се случи с компютъра, че се наложи да ангажирам другарче да те поздрави вместо мен. А впоследствие и аз успях. Вярвам, че ти вярваш в добрите ми чувства към теб!  Hug Heart Eyes
 Много са хубави цветята ти, и все  нови показваш.

Имаме една прекрасна Девичка, която ме стопли в студения ден. Това момиче направи тревожния ми ден по-слънчев. Благодаря ти, мила, ти знаеш всичко, което искам да ти кажа!  Heart Eyes

Днес свекърва ми е извадила сандъчетата с ахименес. Събуден е вече, пробили са почвата и са едни тънички косъмчета стръкчетата. Ще го бъде.  Simple Smile

Хубав ден!

# 376
  • София
Много красиви цветенца видях на последните страници!

От многото снимки, тази излезе добре. Реално цвета е тъмно лилав, но трудно се "улавя". Simple Smile  Има още доста пъпчици.

# 377
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма конкретна причина Simple Smile но ме тегли да ви поздравя с нещо. с това Simple Smile

# 378
  • на североизток от Рая
няма конкретна причина Simple Smile но ме тегли да ви поздравя с нещо. с това Simple Smile

Ами поздравът ти се приема с благодарност и  Hug! Доби,  Heart Eyes!

# 379
знаех си, че поне една от вас ще зарадвам Simple Smile
детенцето на съфорумка слуша "какамя"  Laughing не знам на кое повече да се радвам, на това че още се слушат руски песнички или на детската думичка

# 380
  • Велико Търново
Моята бегония продължава да се рони Sad

# 381
  • ГОре на черешата...
Толкова много цветя, пролет е вече в красивата ни тема Hug!
И тук е сняг и студ, че и мокър, бърррр...но идва, идва пролетта - още от сряда се затопля, а в събота и неделя ще е над 15 градуса и като гледам дългосрочната прогноза за хубаво време и положителни минимални   температури нищо чудно да си изнеса цветята по терасите. Тъй де, откога го чакам това време...А мушкатата ми масово са напъпили - идни слабички и дребни пъпки, ама се напъват милите да ме зарадват, и на тях им омръзнаха мрачните дни.

Надежда, капризни красавици са бегониите, затова...да не е преполята?

# 382
  • на североизток от Рая
 Зарадва ме, и още как.  Hug
 Синът ми редовно гледа Маша и Мечокът, Ну, погоди, защото аз му ги пускам. И руски песни слуша, защото аз си пускам и той ще, не ще-слуша. Първо се мусеше, че не разбирал нищо, но после слуша без претенции. И руски книги чета, т.е, от руски автори. Обичам руския език.

Да ви поздравя с любима моя руска песен. И текстът си заслужава, уважете я за кратко.  Simple Smile

По темата: вчера се счупи цялото стебло на орхидеята... Confused

# 383
  • ГОре на черешата...
Нели, гушки на Малчо - да оздравява бързо и на теб - за орхидеята Hug.
А руски учи малкият в градината - по проект на българо-руското дружество - от миналата седмица започнаха, много му е интересно и само ми повтаря думичките - днес сме на бабушка и дедушка Laughing.
Малко деца обаче се записаха, тъжно Confused.

# 384
Здравейте, цветенца! От вчера ви чета и не се сдържах и реших да пиша. Много обичам цветята, но не те ме провокираха да нахлуя в темичката ви, а руските песни. Втората особено ми хареса, даже поздравих половинката с нея.  smile3503

А сега по темата: преди години гледах много цветя, но по една или друга причина ги уморих всичките. Поминалата година обаче любимите ми хора ми подариха една Афеландра за рождения ден и се амбицирах отново да си имам цветна градинка в къщи. Така и направих, е не са кой знае колко много, около 20-25 вида, но лека полека ще ги увелича. Сакъзчета си засадих есента в кофички и сега чакам да премине снегът, за да ги засея в сандъчета. Дано се справя с отглеждането им, че ще ми е за първи път. В събота си посадих малко подправки и се надявам да поникнат, магданоз, босилек, лук за пера, а днес една колежка ми донесе и няколко коренчета мента. Имам и семенца за Лобелия, Петунии и някакви теменужки.

Това е за сега от мен, май се увлякох, моля да ме извините.  Hug

# 385
  • Пловдив
t_tabakova, права си! Сега, като погледнах по-внимателно, виждат се 3-4 туфички, сякаш отделни растения.А бях сигурна, че от едно листенце ще получа едно коренче. За поливането, мисля, че го правя правилно- следя листата. Ама много ме ядосва, да й се не види Донката  /така съм я кръстила  Wink / Ако се пробвам да ги разделя, сигурна съм, че ще оплескам нещата и най-много да изпочупя листата. Оставям я така, пък ако ще да цъфти, ако ще... къде ще ходи Laughing
Ама страхотни цветенца показвате, момичета!
Хексилина, поляните са чудни с тези красиви минзухари.Сърцето ти трепка.
А при нас заваля мокър сняг и разказа играта на градинския ми зюмбюл. Cry
Утре да го няма!
Приятна и спокойна вечер!

# 386
  • DE
Усещам вкусна тортичка и шоколадови бонбонки Mr. Green
Кой има днес повод за почерпка...

pisenxeto, бъди бодра, жизнерадостна и здрава!
Пожелай си нещо вълшебно на днешния Ден и нека то се сбъдне!
Честит Рожден Ден

За теб

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 01:02 от matze

# 387
Рожденник? - Браво!
pisenxeto, мнгого, много цветни дни ти пожелавам! Hug
Да си здрава и много щастлива!  bouquet

Нели, да оздравява бързо детето! Hug
 matze, твоята градина ми е любима! Grinning Дай нишан кой е този сайт Wink
Ge4i1970wavey

# 388
Simple Smile Simple Smile слънчев ден желая Simple Smile Simple Smile

тук си вали сняг, даже се задържа вече Simple Smile но е някак слънчо-обещаващо  Laughing

имам едно питане, какви бяха дългите червени китчици в букета за осми март на Мидко? много ми харесаха  Blush

# 389
Добро утро!!!Благодаря ви момичета за пожеланията! Hug
Идвам и да ви почерпя макар и виртуално! Laughing

Скрит текст:
Тук снощи към 18 часа заваля сняг и сега  има още. Confused  Покрита е земята и покривите-бели са.Дано не измръзнат розите и цветята . Thinking
Пожелавам ви един усмихнат и успешен ден!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт