Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 58 833
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
И аз днес ходих на Цветната пролет- радост за очите! Струва ми се, че тази година изложбата е особено красива и изобилна откъм цветове. Сдобих се с 5 корена храстовидни рози на Флоров, две луковици на лилиуми и две мушката. Исках да наравя малко снимки, ама то мъжът ми препуска... върви снимай. И магнолията в панаира беше разцъфтяла- красота!
Утре ще садя!
neli mar4 , много красиви изглеждат бегониите.И аз се изкушавам, но имах два злополучни опита с отглеждането им и засега не смея да потретя.
Хексилина, амарилисът е очарователен, радвай му се от сърце. Peace

# 586
Добър вечер!!!
Ей-за мен оставихте ли утре нещо на изложението или изкупихте всичко,а ? hahaha
Даскал-по колко са лилиумите? И какви цветове има. newsm78
Hada-благодаря,разбрах,че е ходжовото лале. Mr. Green
Zolka-ще режа и ще ти дам пръчки,лесно се хваща,поне бялата. Simple Smile Wink
Днес извадих една част от мушкатите,които са на границата между живота и смъртта. Joy
Утре ще кача снимки като се върна от изложението.
Лека и приятна вечер!!!  bouquet

# 587
  • Пловдив
pisenxeto , не бой се, цветенца ще има за всички от сърце.../ както се пее в една неактуална за сезона песничка Laughing/ Но и купувачи имаше доста.
Лилиумите бяха три цвята; тъмнооранжев, розов и бледорозов. Цена за луковица- 2.50 лв.Загледай се, че бяха в едни касетки с торф долу пред самия щанд и ако гледаш само към цветята, рискуваш да ги подминеш.Приятна разходка и да покажеш с какво си се сдобила.

# 588

Някой разпозна ли цветенцето по-горе?

Аз не разбрах, че питаш какво  е цветето. Но го знам като див гарванов лук, а сега порових малко  и ми излезе информация доста. Виж дали е същото.  Hug

http://forum.cvetq.info/viewtopic.php?p=3549

Същото е-много е красиво.

Zolka-ще режа и ще ти дам пръчки,лесно се хваща,поне бялата. Simple Smile Wink

Мерси Hug

# 589
Някоя от вас да отглежда розмарин? Купих си семенца и мисля вече да ги посея,макар че на пликчето пише април-май. Каквото прочетох в Гугъл ме разочарова. Трудно било от семена. Не ми пречи да опитам,но все пак моля,ако има дама с опит-да сподели.

# 590
Аз пък си търся хортензии.Някой ако види някъде да пише.То на Панаира имаше  и то много красиви и ярки ,но по 20лв./бр....много ми се видя,като се има предвид,че на мене ми трябват поне 4-5 бройки.А относно хортензиите,някой знае ли бързо ли растат?
Много красиви цветя показвате и аз днес ще садя рози/увувни и мини/,една иглика и една хризантема.

# 591
  • София
Радост за окото са всички цветя, които сте показали! Благодаря ви за споделената красота!  Hug  bouquet  

t_tabakova, много те моля, сподели своя опит със сентполиите. По-точно ме интересува процедурата с листата, които вече са изкарали коренчета. Да ги държа ли още във вода, докато изкарат и листенца или  сега да ги засаждам? Чула съм, че окоренените листа на сентполиите не се засаждат на дълбоко, истина ли е?  newsm78  С какво да подхранвам младите растения?
Не ми се иска и тези листенца да унищожа.........Simple Smile

Предварително Благодаря!

# 592
Намерих хортензии в сайта на Флоров-на много добра цена са-4лв.Но незнам точно какво ще представляват,колко ли ще са големи...  Rolling Eyes.Ще поръчам по всяка вероятност 5-6 броя пък каквото излезе. Thinking

# 593
Привет на всички! От доста време ви чета и много се радвам на цветята и градинките ви. Съпруга ми днес ди дойде от село и решил да ме зарадва, като извадил къде що видял луковици от кокичета. Моля, дайте съвет как да ди съхраня до есента.  bouquet

# 594
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет на всички! От доста време ви чета и много се радвам на цветята и градинките ви. Съпруга ми днес ди дойде от село и решил да ме зарадва, като извадил къде що видял луковици от кокичета. Моля, дайте съвет как да ди съхраня до есента.  bouquet

изтръскваш земята, изрязваш листата, изчакваш хубаво да засъхнат, ако са влажни и слагащ в кутия от обувки, кашонче или друга картонена кутия, в която да не се запарват.
слагаш на тъмно и хладно и наесен засаждаш  Hug

# 595
# 596
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Аз днес мъничко цветарствах /има ли такава дума? newsm78/.

Дойде ми музата и пресадих теменужките в малки саксии. Дори още не съм ги поляла, а и не смея. Страх ме е да правя каквото и да било с тях, за да не ги унищожа. Толкова ги кътах, а сега си имам само 9 саксийки. Ще съм много внимателна с тях, дано да покажа и цвят някой ден.

Засадих и бегониите и очаквам скоро да се покажат. Имаха си по 2-3 избили оченца. Терасата още не съм я разчиствала, трябва ми почва за да пресадя сакъзчетата, да посъбера на едно място мушкатата, че както съм ги пръснала в саксии, няма смисъл.

Очаквам да се включите и вие!   bouquet

# 597
  • ГОре на черешата...
А ние днес доволно се поразходихме, и конче пояздихме...една калинка как ли не се мъчих да ти щракна, Нели, но толкова силно печеше слънцето, че нищо не е излязло...

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 15:19 от mari_eta

# 598
  • Пловдив
Намерих хортензии в сайта на Флоров-на много добра цена са-4лв.Но незнам точно какво ще представляват,колко ли ще са големи...  Rolling Eyes.Ще поръчам по всяка вероятност 5-6 броя пък каквото излезе. Thinking
plams, ако не ти е късно, тази седмица купих страхотна розова хортензия от оранжериите на Овощарския институт/ виждам, че си от Пловдив/. Имаше и син цвят, но на мен ми стои изкуствен. Цената й беше 9 лв. Имаше и по-малки коренчета без цвят на 4 лв. Аз по принцип исках бяла, ама и розова е добре. Мисля да си изпрося от една съседска баба клонче бяла и да се пробвам да я захвана на принципа на розите.

# 599
daskal77,благодаря ти за информацията!Ще отида и до там да погледна.Тези на 4лв.много ли бяха малки?

Общи условия

Активация на акаунт