Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 58 828
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет банда Wink Сърце юнашко не изтрая и изнесе старите сандъци. Както споменах - оцелелите са около 50-60% Wink
И да измръзнат няма да ги мисля - новата смяна чака своя ред Wink

# 616
  • в огледалото на живота
Еха,а сега де..нар си имам у дома... Crazy
А сега как да го гледам  newsm78..идея си нямам.
Една  октомврийска вечер като се прибирах от детската площадка с дъщерята го фиксирах до контейнера и бързо ,бързо се харесахме.Не очаквах честно да се покаже нещо,но явно е трябвало време  Laughing От януари насам не спира да пуска листа.Малко изцуля нагоре,ама като не смея да го пипна...
Ако споделите и съвети в отглеждането  Hug Hug Hug

# 617
ехе...що нещо сте изписали, що нещо сте посадили  Shocked аз засях латинките на перваза,укастрих и пресях коледната звезда.Умъртвих май един трилистник дадох го за реанимация на свеки.Ама да питам.Видях тук един амаралис с цвят пък без листа.Моите таман 3бр имат листа, а цвят тази година все още не се е задал.Ами ако  отрежа листата  newsm78

# 618
  • Варна
Здравейте!
Искам да ви попитам за съвет относно пресаждане на ето това цвете.

За съжаление, при мен листата не стоят така хубаво изправени един до друг, а точно обратното - всеки се е разперил нанякъде и вече стана доста неудобно, нямам достатъчно пространство в хола.

Идеята ми е да го пресадя, като направя 2 или даже 3 саксии /едната ще си оставя, другите ще дам на съседката/. Обаче, как точно става пресаждането?  Rolling Eyes

# 619
  • в огледалото на живота
Здравейте!
Искам да ви попитам за съвет относно пресаждане на ето това цвете.

Киса,имаш си монстера!
Това което знам за него е,че при по възрастно растение се образуват едни дълги пръчки от самия корен,които не трябва да се режат в никакъв случай!
Това са въздушните корени на самото растение.Заравят се обратно в почвата или се покриват с торфен мъх.
Размножаването е лесно:от растението майка се отделят  резници с добре оформени външни коренища.Може да се подрежат,ако са прекалено дълги.Засява се директно в нова саксия.
Ето повече за самото растение:
http://www.1001recepti.com/article/?txt_id=73-monsterata-chudovi … hte-ili-krasavica

# 620
  • София

Флора в Бургас кога ще се проведе, знаете ли?

# 621
  • SHOOT ME 10 $

Флора в Бургас кога ще се проведе, знаете ли?

Тази година казват ,че няма да има Флора.
Аз няколко пъти съм ви я показвал, но сега е пораснала ,една от моите 14 принцеси

Може да не ви впечатля особено, но това е моята простичка красота ,
на която се радвам всеки ден.

По-нататък и друго ще имам вградинката, ще цъфне и черешата... Grinning

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 14:57 от midkoo

# 622

Аз няколко пъти съм ви я показвал, но сега е пораснала ,една от моите 14 принцеси

Може да не ви впечатля особено, но това е моята простичка красота ,
на която се радвам всеки ден.

По-нататък и друго ще имам вградинката, ще цъфне и черешата... Grinning
[/quote]
Какво е това растение,много е  интересно

# 623
  • ГОре на черешата...
Митко, не е простичко - прекрасно е  bouquet!
А това е брасика, има и в други цветове.

# 624
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря Hug

# 625
Привет! Досега не бях гледала мушкато и тъй като миналогодишните ми са изсъхнали, чудя се дали има вариант да избият или да ги изкоренявам и хвърлям направо?  newsm78
Знаете ли от къде мога да си поръчам онлайн каскадни цветя и цените да са приемливи?

# 626
  • DE
Привет!
Аз май отдавна не съм писала или така ми се струва Mr. Green
То какво ли има да пиша и за показване- едно и също Embarassed
До сега кибичих на вън- на верандата, но ми измръзна дъ-то. Че и някави бели топченца взеха да падат от небето.
Копаят и някави дупки по нашата улица и са паркирали една машина точно пред моята порта.
Дрънчи, трака и всичко се тресе. Май днес не е моят ден, мрън!!!
Не цветарствам Laughing, мързелувам! И ако има начин да е вече Юли и топличко и цветно-няма да е лошо Mr. Green
---------------
Много красиви снимки сте показали!
Честити нови цветни придобивки на всички Вас Hug
Горката аз нищо не купувам още....в застой съм и чакам да се стопли, че само саксии с цветя милипсват в този студ.

Аха, имам и да показвам...и хубаво и по-малко и грозно. Кой както го вижда, на степени. Като завършвам с една локва, но всяка снимка си има и своя чар hahaha

# 627
  • ГОре на черешата...
Маце, аз грозно нещо не видОх Hug...
Тук духа като ураган - аман!

Привет! Досега не бях гледала мушкато и тъй като миналогодишните ми са изсъхнали, чудя се дали има вариант да избият или да ги изкоренявам и хвърлям направо?
Я дай снимка да го видим ще го бъде ли newsm78?

# 628
  • на североизток от Рая
 Здравейте!   bouquet

И аз скоро не съм писала, но нямам за показване. Затова прикрито гледам красотите, които вие показвате. Видяла съм всичко, но няма да ви споменавам имената, че да не пропусна някого неволно.
Радвате очите ми! Маце, обичам мокри цветя! Иска ми се да ви покажа една моя мокра роза, но тя снимката е показвана, сигурно повече от два пъти даже.

При нас също взе да духа, много неприятен студен вятър.

Аз вчера орязах розите си. Те двете нямат за рязане, но тъмночервената беше подивяла.
 На терасата намерих торбичка, скрита  Grinning, вътре имаше дарове от Писенцето - луковици за гладиоли, латинки, май са за камбанки едните семена, имаше и   newsm78 богородички май. Всичко засадих в градинката. А гладиолите бяха меки, но една да излезе, пак ще се радвам.

А сега тръпна за теменужките си. Ще им хареса ли в новите саксии, ще растат ли, ще цъфтят ли?!

Хубава вечер на всички!  Hug

# 629
Здравейте, искам да ви питам как ви се струва в едно сандъче/стандартно/ да засадя 3 корена сакъзче и два мушкато?
дали ще им е тясно? newsm78 Много ми се иска да направя такава комбинация, но дали ще е сполучлива,,...

Общи условия

Активация на акаунт