Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 58 832
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • на североизток от Рая
 Аз мисля, че ще са нагъсто. Най- добре засади трите сакъзчета само. Не е добре да са наблъскани едно до друго 5 корена. Нали растат растенията, ще се задушат.

# 631
  • ГОре на черешата...
Здравейте, искам да ви питам как ви се струва в едно сандъче/стандартно/ да засадя 3 корена сакъзче и два мушкато?
дали ще им е тясно? newsm78 Много ми се иска да направя такава комбинация, но дали ще е сполучлива,,...

Само сакъзчетата засади. За мен мушкатото си вирее най-добре самО, в по-голяма саксия Peace.

# 632
Пет корена наистина са много, моите ги сях по 3 в сандъче и като напускаха листа изпълниха пространството около тях.  Peace

Днес ще снимам да видите колко са изсъхнали  Blush

# 633
И аз предположих, че ще е много, но да попитам все пак.
Съпругът ми вчера ми купи от Баумакс 10 мушкатца и сега им търся място.

# 634
Привет! Досега не бях гледала мушкато и тъй като миналогодишните ми са изсъхнали, чудя се дали има вариант да избият или да ги изкоренявам и хвърлям направо?  newsm78
Знаете ли от къде мога да си поръчам онлайн каскадни цветя и цените да са приемливи?

Отчупи някое клонче и ако вътре е зелено,значи ще избие. Ако е черно,като изгнило-няма.

# 635
Здравейте! От тази година твърдо съм решила, че ще допълвам скромната саксийна колекция. Аз също имах размисли за комбинация от 2 мушката и 1-2 сакъзчета. Къде точно е проблема само уточнете - че са много като бройки за 1 сандъче или не се понасят на едно място.  Имам и един малко глупавичък въпрос - ако насадя глави лук, за да си хапваме зелени листа, после главата може ли да се използва за нещо (второ поникване или хапване). Чесън съм си гледала, ама лук ми се иска да пробвам, та ще се радвам на коментар и за него.

# 636
Здравейте на всички.
Да се обадя като черна станция и ще изчезвам. Искам ваканция вече. ooooh!
Някой беше питал за амаралисите. В никакъв случай не режете листата. Едни изкарват първо листа и тогава цветонос, други обратно. Моя големия сега изкарва листа, а вече прецъфтя почти. Други имам с огромни листа, а чак сега започват да се показва цветонос.
Шоколадче, лукът не е многогодишно растение. Нали от самата глава излизат зелените стръкове. Ако искаш напълни един два буркана с вода и сложи главички лук отгоре ( да не плуват във водата обаче). Аз слагам в сандъчета и си изкарва без проблем.
http://www.prekrasna.bg/wp-content/uploads/2014/02/luk.jpg
Смесвала съм от единия и от другия вид цветя, но май е по добре са са си видове. Много ми се струват и на мен. Избуяват и няма място после.
При нас имаше голяма слана сутринта и всичко беше легнало. Сега е по добре.
Лек ден.  Hug

# 637
Момичета, имам една костилка от авокадо и се чудя какво да я правя....направо в почва ли да я засадя или да я сложа с клечки потопена във вода  newsm78

# 638
  • на североизток от Рая
Момичета, имам една костилка от авокадо и се чудя какво да я правя....направо в почва ли да я засадя или да я сложа с клечки потопена във вода  newsm78

Аз така си завъдих авокадо от моя костилка преди години. Поставих я във вода, но не да плува в бурканчето/чашката, а само една част от нея да е във водата. И след доста време пусна корени. Доста дълги стават, като брада. Тогава я засадих и си порасна едно красиво дръвче. За съжаление миналата година изсъхна.
 Слагай костилката във вода, и - търпение!  Peace

# 639
  • София
Аз пък днес се сдобих с Великденче от Кауфланд Simple Smile Бяло.

# 640
  • на североизток от Рая
  Cry Загина ми теменужката с белите листенца. Просто си изгни в саксийката...Стоя на разстояние и я гледам, сякаш нямам сили да се приближа.
 И тя ще е само спомен вече...Това не е ли малшанс. Да трепериш над нещо, а то да те напусне.

# 641
  • в огледалото на живота
Момичета, имам една костилка от авокадо и се чудя какво да я правя....направо в почва ли да я засадя или да я сложа с клечки потопена във вода  newsm78
Ето така е най-добре:
Скрит текст:
Сложих костилка преди седмица и остава да чакам.

А така пък ананас,но още не съм пробвала с него:
Скрит текст:

Cry Загина ми теменужката с белите листенца. Просто си изгни в саксийката...Стоя на разстояние и я гледам, сякаш нямам сили да се приближа.
 И тя ще е само спомен вече...Това не е ли малшанс. Да трепериш над нещо, а то да те напусне.
Нели,не тъгувай  Hug
И аз имам 2 жертви вече от теменужките.Здраве да е!

# 642
  • ГОре на черешата...
НелиHug!
Като писахте за авокадо и съжалих, че моите 2 костилки ги засадих до половината в саксийка - така четох някъде, преди почти 2 месеца. И реших да ги проверя - и що да видя - едната се е пукнала и кълн отвътре излиза. Та и аз ще си имам авокадо Party.

# 643
Аз пък чакам с нетърпение да ми доставят хортензиите до края на седмицата.Ще ви пиша като дойдат!!После ще пробвам да пусна и снимки на някои мои цветенца...На вас пожелавам усмихнат ден въпреки мрачното време.

# 644
Някой знае ли кога ще е изложението ЦВЕТНА СОФИЯ.

Общи условия

Активация на акаунт