Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 58 844
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте! Днешния интериор у нас

Хубав и усмихнат ден ви желая!

# 646
Да се изкажа и аз как най-успешно вкоренявам теменужките - винаги изчаквам във водичката освен коренчета да се появят и листенца и то да са сравнително големички преди да я засадя. Понеже в момента имам вкъщи натопени листенца, които са готови за засаждане ще снимам ако искате довечера и ще ви ги покажа. Мнооооого рядко след засаждането да ми изгние. Но ми се е случвало във водичката да ми изгние листенцето.

# 647
  • Велико Търново
Я и аз да попитам нещо - семената, които се продават в пакетчета, даже и в неспециализирани магазини, за какъв съд са достатъчно? Например пакетче семена за петуния в малко сандъче става ли? Или две пакетчета трябват?

# 648
  • Русе
Привет момичета и момче!  Hug  Цветарствате ли? Къде сте?
Аз съм казвала,че имам една-две саксии с дифенбахии,където бодвам когато ми хрумне семена или костилки по-интересни. Така си отглеждам авокадо сега,без да помня кога съм  сложила костилката.Цялата беше в почвата скрита и не съм разбрала,че се развива.Преди няколко дена му срязах върха,ще се опитам да го оформя като дръвче.
Имам разни нови цветя,но ако цъфнат ще показвам тогава. Една колежка ме пита дали искам теменужка да си вкореня,защото разсаждала нейните и имала за даване и аз естествено приех да пробвам. Каза,че ще ми даде едно бебе от кичеста лилава теменужка ... е получих го и останах  Shocked  има 30-сет листа! Трябва да му взема подходяща саксия,но не знам каква.
Да покажа и нещо цъфнало,че сигурно ви отегчих! Embarassed
И другия спатифилум реши да се отчете с един доста странен цвят.

Накрая да покажа развитието на трите грудки каскадна бегония,които бяха в пакет-микс и са засадени едновременно.Листата изглеждат различно оцветени,дано и цветовете са различни.

# 649
  • в огледалото на живота
Да покажа и нещо цъфнало,че сигурно ви отегчих! Embarassed
Све,как ще се отегчи човек при хубаво цвете  Hug
Интересно е нарязан цвета на спатифилиума  Simple Smile

ann79 ,ти къде се изгуби,а!?  Wink
Незнам дали си успяла да видиш снимките на каменните цветя които ми изпрати, но да се похваля,че всички са живички и свежи  Heart EyesЗасега в мали кофички!

Митко,благодаря ти за прекрасните и слънчеви букети   bouquet

Тези дни ми е малко чоглаво и не се появявам на седянката,но ако имате желание довечера изпратетет вест ... Sunglasses

# 650
Момичета ако някой има излишни издънки от цветенца нека ми пише !

# 651
devi4ca тук съм и ви чета ежедневно, обаче нямам много за споделяне в момента. Правих разсади разни и сега чакам дето се казва да видя какво ще направя тази година.
Уикенда ходихме на къщата ни и ето какво е цъфнало там, имам чувството че на всички ви ще преминат пролетните цветя в градината и моите едва тогава ще цъфтят, ама каквото такова.
http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.32869721.big
http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.32869722.big
http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.32869724.big
http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.32869725.big

# 652
  • София
Момичета, имам една костилка от авокадо и се чудя какво да я правя....направо в почва ли да я засадя или да я сложа с клечки потопена във вода  newsm78

Миналата година си правих опити с авокадо. Обелих костилката и я поставих в почва с по-острата част нагоре. Леко покрих с пръст. Изкара стебло. Много бързо расте, но трябва да се чупи, за да се разклонява.

# 653
  • Schwarzwald
Здравейте!

Всичко прочетох Naughty

И всички снимки видях Naughty

denima, кливията ли е разкошна!
Доника, успокоих се. И моите сакъзчета са на същото дередже. Ама не ми е много жал. Не са от висящите.
Матце, фен-ка съм на сукулентния ти кът Heart Eyes
midkoo, радвам се на цветята, ама... не ти ли е жал да ги късаш??? ...или ги купуваш..?

Днес последните семена засях, каквото стане. Писна ми да ги местя от едно място на друго.
Засях и боба, слънчоглед, царевица... Оставих и по няколко семенца за резерва, ако случайно не станнат тези.
Сега чакам да се стопли времето. Че в понеделник сняг и град ме валя. Баба Марта се отчете за последно. Слава Богу, няма поражения след градушката.
Копах и чистих отзад в градината, но отпред, където са по-капризните цветя не съм пипала. Не са поникнали всички и ме е страх да не отсека нещо.
Не съм и снимала скоро, то време за снимки ли е...

Лека вечер Ви желая!

# 654
  • Велико Търново
Докато търсех метла и лопатка в стаята на чистачката на работа, съвсем случайно се натъкнах на един чувал с накъсани и приготвени за изхвърляне на боклука остатъци от мушката... Ми на прозореца ми вече има мъничко сандъче с два стръка, забодени в него  Grinning

# 655
  • SHOOT ME 10 $
HAda
Цитат
midkoo, радвам се на цветята, ама... не ти ли е жал да ги късаш??? ...или ги купуваш..?
На скоро една съседка (лекарка)- което предполага известен процент интелект-ме попита:
-А бе от къде ги вземате ,всеки ден толкова много и все различни букети...?
След като се по съвзех от въпроса ,зададен ми по тоя начин и то от жена и отговорих
-Има едни магазини ,в които продават и цветя...ама на вас не ви се е случвало, нали?
Аз ,като купувам цветя ,просто нямам мярка, давал съм и по 35лв.за букет.Искам да ми
напълни очите, представям си ,каква радост доставям...
Може и да съм луд за някой...

# 656
  • Schwarzwald
На скоро една съседка (лекарка)- което предполага известен процент интелект-ме попита:
-А бе от къде ги вземате ,всеки ден толкова много и все различни букети...?
midkoo, надявам се че примера не беше с подтекст (тип: "Казвам ти дъще, сещай се, снахо")
..... 'щото съм докачлива на тема интелигентност...  Naughty
Благодаря за отговора!

# 657
  • SHOOT ME 10 $
HAda
На малко хора съм го казвал, но теб специално си те уважавам!
Разбрах,че ги обичаш,щом те е жал да ги откъснеш.Но, ако ме видиш в
магазин за цветя- все едно ,че виждаш луд с картечница-всичките ги искам!
Извинявай ,ако съм прозвучал грубо Hug Heart Eyes

# 658
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и на мен ми е жал да късам  Blush а колко много имаше нацъфтели в събота и неделя всичко е цветно и уханно...
знам, че дворчето е настрани и понякога не виждам цветчетата, но пак сърце не ми дава да късам Blush поне преминаващите са им се радвали  Hug

# 659
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро! Ако попаднеш на поляна с минзухари ,примерно, със стотици, хиляди-а такива има много-изкушението да си набереш букетче и да запазиш спомена за по-дълго е голямо. А и не мисля ,че е голям грях.  bouquet
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт