Кой какво сервира снощи - кой какво ще сготви днес - 3

  • 52 762
  • 416
  •   1
Отговори
# 255
  • все тук
  • Мнения: 1 724
Аз днес няма да готвя.

# 256
  • Мнения: 2 125
Снощи - доизядохме гъбките с ориз + салата
Днес - пържени кюфтаци и задушени картофи с чесън и копър + салата и таратор. Десерт - няма.

# 257
  • Мнения: 3 537
Днес - пържени кюфтета и накрая с мазнината дето съм пържила кюфтетата ще направя сос,това ни е едно от любимите ястия

# 258
  • Мнения: 99
Здравейте и честит празник!Мога ли да попитам как се прави соса от мазнината от пържените кюфтета?

# 259
  • Мнения: 2 125
Здравейте и честит празник!Мога ли да попитам как се прави соса от мазнината от пържените кюфтета?

И аз това щях да питам?!? Току що извадих тигана, за да го мия и се сетих newsm78

Сподели Мимис, моля те!  Hug

# 260
  • Мнения: 2 922
Здравейте и честит празник!Мога ли да попитам как се прави соса от мазнината от пържените кюфтета?
И аз това питах, ама ми се затри питането, поради скапване на връзката  Crazy
И директно в тигана, където се пържат кюфтетата ли се прави соса?

# 261
  • Мнения: 3 537
Ето как правя соса.
След като изпържа кюфтетата мазнината не я хвърлям,много е хубава и ароматна след като си пуснат сока кюфтетата,..ами директно в тигана и слагам няколко лъжици брашно за се запържи,и при непрекъснато бъркане заливам с гореща вода или бульон/както фрикасето се прави/,слагам доматен сос една чашка 100-200 гр, 2-3 скалидки чесън,черен пипер,накакво бульонче или пък пикантина за вкус......сол ако е безсолно....импровезирам...накрая е хубаво да се поръси със пресен магданоз,но аз слагам сух малко докато ври.
Точни мерки не мога да кажа,защото го правя на око,ако искам да стане повече сос слагам повече брашно и вода ит.н......
Същия сос го правя и когато пържа риба,от мазнината дето съм пържила рибата,става супер,но може и да се направи вместо с доматет сос  да се сложи на негово място 1 ч.бяло вино,става супер.
Peace

# 262
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
Днес мислех да правя боб, ама с тоя празник...
Сигурно ще бъдем на пица, че и двамата я обичаме. На свещи, а аз в еротична одежда...

# 263
  • Мнения: 641
Хи - хи newsm62 и ние сме на кюфтета днес, само че ги правих с плънка от гъби и  сирене (топено, пушено), пържени картофи, салата, за десерт newsm78 ще мисля...
Вчера - боб, по молба на любимия.

# 264
  • Мнения: 2 922
Днес мислех да правя боб, ама с тоя празник...
Сигурно ще бъдем на пица, че и двамата я обичаме. На свещи, а аз в еротична одежда...
Че к'во му е на боба  Mr. Green пак може в еротична одежда.
Аз ще правя кюфтета, както вече казах и сос по рецептата на Мимис.

А снощи, понеже нямах никакво време, направих следното:
гъби, нарязани и задушени в олио, соев сос, чесън на прах и малко краве масло, като се позадушиха прибавих 2 кутийки грах и задуших още. Накрая копър и това е бързата ми манджа.

# 265
  • Мнения: 2 609
Ето как правя соса.
След като изпържа кюфтетата мазнината не я хвърлям,много е хубава и ароматна след като си пуснат сока кюфтетата,..ами директно в тигана и слагам няколко лъжици брашно за се запържи,и при непрекъснато бъркане заливам с гореща вода или бульон/както фрикасето се прави/,слагам доматен сос една чашка 100-200 гр, 2-3 скалидки чесън,черен пипер,накакво бульонче или пък пикантина за вкус......сол ако е безсолно....импровезирам...накрая е хубаво да се поръси със пресен магданоз,но аз слагам сух малко докато ври.
Точни мерки не мога да кажа,защото го правя на око,ако искам да стане повече сос слагам повече брашно и вода ит.н......
Същия сос го правя и когато пържа риба,от мазнината дето съм пържила рибата,става супер,но може и да се направи вместо с доматет сос  да се сложи на негово място 1 ч.бяло вино,става супер.
Peace


Винаги съм се чудела как използвате мазнината от пържените кюфтета newsm78
Прецеждате ли я...?
В моята все плуват едни парченца я от кюфтетата, я от брашното за овалване Thinking ooooh!.

# 266
  • Мнения: 5 873
Днес:за обяд-пълнени чушки;за вечеря-боб ;o)

# 267
  • все тук
  • Мнения: 1 724
Цитат на: Мимис link=topic=76483.msg1415584#msg1415584 [/quote


Винаги съм се чудела как използвате мазнината от пържените кюфтета newsm78
Прецеждате ли я...?
В моята все плуват едни парченца я от кюфтетата, я от брашното за овалване Thinking ooooh!.
Цитат
Не прецеждам мазнината, като ще правя сос, но задължително отливам от нея поне половината и я хвърлям, че иначе ми става много мазно. А понякога я съхранявам в хладилник за следващо пържене /ако ще е скоро/ - тогава я прецеждам.

# 268
  • Мнения: 3 537
И аз не прецеждам мазнината,пържа в тефлонов тиган и не овалвам кюфтетата в брашно.А ако се овалят и по добре да се прецеди мазнината.
Ако е повече може да се отсипе,да или пък да си сложи повече брашно и да стане повече сос,иначе ако е повече мазнината много ясно,че ще стане по-тежко.
Аз уж все внимавам и всеки път става супер,ама снощи ми стана малко тежък соса,защото пусна доста мазнина кюфтетата ,не я отцедих половината ,а и за едно ядене сос стана...иначе пък стана супер защото му сложих доста пикантина за скара/или пиле понякога/.

# 269
  • Мнения: 1 391
Вчера на 8-ми,   bouquet, много ми се щеше нещо празнично да направя, ама пусто му - бях на работа, после там малка почерпка, докато после напазарувам, абе прибрах се чак в 8ч, а вкъщи ме чакат гладен мъж и полузаспало дете.
Та реших да направя ето това:


това беше преди да ги опечем пиците,
а следващото след опичане




Станаха малко различни, заради различните кашкавали

но бяха много вкусни и лесни за приготвяне - тестените подложки купих готови от щанда за замразени продукти във фантастико ,
остана само аранжировката
и приятната вечеря!  Heart Eyes

Използвах гъби китайски от буркан, кисели краставички, маслини черни обезкостени, луканка, салам телешки, кашкавал, лютеница и чили сос за намазване на самата пица, и допълнително чеснов сос, също купен за заливка

Общи условия

Активация на акаунт