Туристическа виза за САЩ

• 102 614
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Само да вметна , че в момента KLM имат промоция София- Ню Йорк-София за 519 евро за цялата есен след 15. септември.
Това е много прилична цена.
Бритиш също предлагат сега София- Ню Йорк-София за 454 евро от октомври.

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 14:27 от stenk

# 106
  • Бургас
Здравейте , знаете ли колко е най-големият период ,който може да е между визата и пътуването, т.к аз и годеника ми планираме сватба догодина а след това и меден месец в щатите . Та искаме да си резервираме билетите максимално рано , но това не може да стане без да знаем дали ще имаме визи  newsm78 И двамата сме били и преди в щатите аз след 2005 а той преди това ( на бригади ) та си мислехме и чудихме онзи ден колко ли време по-рано може да отидем , за да подготвяме после спокойно медения месец .

Много авиокомпании възстановяват цялата сума по билета , ако ви бъде отказана виза !

# 107
Здравейте , знаете ли колко е най-големият период ,който може да е между визата и пътуването, т.к аз и годеника ми планираме сватба догодина а след това и меден месец в щатите . Та искаме да си резервираме билетите максимално рано , но това не може да стане без да знаем дали ще имаме визи  newsm78 И двамата сме били и преди в щатите аз след 2005 а той преди това ( на бригади ) та си мислехме и чудихме онзи ден колко ли време по-рано може да отидем , за да подготвяме после спокойно медения месец .

Много авиокомпании възстановяват цялата сума по билета , ако ви бъде отказана виза !

Това зависи от класа в който е билета . При най-евтините такива няма възстановяване.

# 108
Не съм съгласна, че трябва да си мълчите и да не казвате, че сина ви е там. Ще вземат да ви проверят и ще стане по-зле. А синът ви с какъв статут точно е там? Ако покажете стабилна работа, доходи и имот в БГ мисля че няма да е проблем да ви дадат виза.  Peace

+1 Съгласна съм със  Bell@  Peace Не само че ще стане по зле ако не споменеш за сина си, защото те преди да те интервюират знаят всичко за теб , но могат и да ти отказат виза като укриваш .

# 109
  • Бургас

Това зависи от класа в който е билета . При най-евтините такива няма възстановяване.

По скоро зависи от авиокомпанията, има такива които и  в най-ниските класи възстановяват Simple Smile

# 110

Цитат
Цитат
По скоро зависи от авиокомпанията, има такива които и  в най-ниските класи възстановяват Simple Smile

Всичко е описано предварително в условията на билета и тия неща е хубаво да се четат  Simple Smile

# 111
  • София
Alady, вече са ти казали: прегледай внимателно условията на билета.

Да споделя и малко личен опит за ориентир: с мъжа ми ходихме в Ню Йорк за майските празници тази година /ах, искам пак там  Praynig. /
Бяхме на интервю за виза през ноември 2013, а билетите бяхме купили още в началото на октомври /с Turkish airlines, semi-flexible билети/. Бяхме направили и резервация за хотел, която не подлежи на анулиране. Не съм се притеснявала, че ще ни откажат виза, най-малкото точно заради наличните резервации. При положение, че си купил двупосочни билети и си резервирал хотел, е ясно, че отиваш с цел туризъм. На интервюто чакахме няколко часа, преди нас минаха много кандидати и не чух някой да е получил отказ.  Peace
Ясно е, че има риск, но поне ние проследихме динамиката на цените на билетите - още към януари се бяха вдигнали двойно, с хотела ситуацията беше подобна.

Успех!

# 112
Привет Simple Smile! И аз изкарах една незабравима почивка, която за жалост свърши... Два дни рев, депресия.... две седмици не знаех на кой сват съм тук... и като се окопитих се сетих, че никой никъде не ми е отбелязал в международния паспорт кога съм заминала обратно! Форма I- 90 (ако така се казваше) вече няма от 2013 насам... пазя си всички бордни карти, но не знам - дали е проблем това?

# 113
  • София
Защо да те отбелязват, нали си тръгваш Wink)) Не забеляза ли дори и не те проверяват толкова усърдно, важното е, че си тръгваш Wink А докато си била там, сигурно си изпила някой нанобот с колата и ти знаят местоположението Joy

# 114
Кое дали е проблем? Дори да не са ти сложили печат в паспорта, в тяхната система са отбелязали кога си заминала...

# 115
Мерси! Защото много неща  изчетох, някои- доста стари, в какви ли не форуми... едно от тях беше за печата на връщане Simple Smile  Blush
Това за колата не го разбрах Grinning не съм шофьор... нямам книжка Simple Smile

# 116
  • София
Мерси! Защото много неща  изчетох, някои- доста стари, в какви ли не форуми... едно от тях беше за печата на връщане Simple Smile  Blush
Това за колата не го разбрах Grinning не съм шофьор... нямам книжка Simple Smile

Кока Колата имах предвид Wink)) Всичко знаят, вече и мисли четат сигурно хехе

# 117

Кока Колата имах предвид Wink)) Всичко знаят, вече и мисли четат сигурно хехе

Скрит текст:
Кола не обичам Simple Smile Виж в някой бургер - може и да са ми сложили чип  Mr. Green

# 118
  • Варна
Здр момичета. Аз се завърнах, но отново имах проблеми с моята виза. Както разказах по-рано след дълги разговори и проверки ме пуснаха да вляза в Маями. След няколко дни се качих на кораба при моя съпруг. Кораба обаче напусна USA и след известно време пак се върнахме там и отново проблем. Този път по голям. Искаха направо да ме репатрират защото визата е моряшка, а аз не съм моряк. След много разправии и консултации ми зачеркнаха визата, която беше 10 годишна, глобиха ме 660 $ и ми издадоха туристическа виза. Бях благодарна тогава, защото това репатриране ми звучеше много страшно......Чудя се сега защо от посолството тук ми издадоха такава виза след като в USA  не ми я признаха. Те би трябвало да са наясно каква низа трябва да издадат при условие че имат различни такива.

# 119
  • Milano
Някой пътувал с Делта? Доволни ли сте откъм конфорт, храна, точност и т.н.?

На предната страница питах за инфо за летището в Цюрих.

Сега да си отговоря. Laughing

Много добре е организирано, лесно се ориентираш. Има влакче на всеки 3 мин., което те отвежда до терминал Д, откъдето тръгват полетите за САЩ.

Никакви ''кръстосани разпити'', само погледнаха снимката на паспорта и това е (но ние не сме с визи).

На проверката при отвеждането единственият въпрос, който ни зададоха е колко време ще останем в САЩ?

Единственият въпрос и който ни зададоха и на пристигане в САЩ и то след като беше ударил печатите и попълваше 3-месечният срок, на който ти дава право ЕСТА.

На връщане поради по-късно излитане и съответно кацане имахме само половин час до затваряне на гейта...справихме се за 25мин. при все паспортната проверка, при която се губеше малко време поради факта, че почти всички бяха ам. граждани, на които трябваше да се удря печат. Laughing

Много доволна и от Суис - конфорт, храна, точност.

Закъснението на връщане не беше по тяхна вина - не даваха разрешение за излитане от кулата.

Общи условия

Активация на акаунт