Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 184
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Понеже говорите за къпане, ето един туториал, гледам жената не ползва анатомична вана....
http://www.youtube.com/watch?v=l0x4Kpy0Z88

Какво малко бебееее  Heart Eyes Ужас, все едно никога не съм пипвала такова Crazy

sweetpie, анатомичната вана не е задължителна, за нас обаче беше голямо удобство. Най-малкото не държиш бебето постоянно в ръка. Ако става за въпрос, Мариела в началото и под чучура съм я мила, особено дупето наакано. После обаче взе да не се побира  Mr. Green

На мен пък коша за памперси ми изглежда безсмислен разход, но кой знае. Сега се сещам, че не изхвърляхме памперсите в общия боклук, а в отделна торбичка, която стоеше завързана за изолация на миризмите  hahaha

# 346
milevami и аз имам подобни болки и го отдавам на прищипан нерв. И с миналата бременност ми се случваше от време на време. Болката определено се влияе от положението, когато вървя и лежа по гръб е най-зле. За момента мисля да не ходя на лекар, търпимо е, а и миналия път не ми предложиха разумен вариант за лечение, казаха, че ще мине Simple Smile

# 347
Здравейте отново и от мен  Hug
Аз съм на седмото небе от щастие! ЩЕ СИ ИМАМЕ МОМЧЕ  stork-boy
newsm44 newsm44 newsm44
И по този повод измислих едно стихотворенийце, което да подаря на ММ за 14ти. Искам да го споделя с вас. На картичката най-отпред пише:

Обичам в тебе да се гушкам
и нежни думи да ти шушкам...

А аз го продължих така:

...със тебе да съм все мечтая,
вечно твоя да съм аз желая.
А покрай нас все да си играе
и да има всичко що си пожелае,
нашето мъничко детенце
да порасне здраво, силно, умничко МОМЧЕНЦЕ!

Какво ще кажете? Към тази картичка избрах и много сладки сини терлички.

Сега да кажа и за самия преглед. Относно изследванията доки каза че е нормално някои от показателите ми да са по-ниски. Тези референтни стойности са за небременна жена и се променят когато жената е бременна. Така че занижените еритроцити и хематокрит, както и PDW и по-високото СУЕ не са притеснителни. (Да си призная никой от тези термини не ми е ясен)
Запази ми час за БХС и ФМ за 4ти Март. Каза че щом ходя при него на консултации изследването ще ми струва 50 лв вместо 80.
Раждането в Селена ако е нормално струва 980 лв, а ако е секцио 1 280лв.
Иначе съм много доволна. Гледа го много подробно и непрекъснато ми обясняваше кое какво е. Дори пускаше и на 4D (много интересно се вижда) Каза че всичко му се развива нормално, тежи 283 гр. и е 19 см.

# 348
  • Сандански
Здравейте и от мен, мамчета!
Много сте готини, толкова много неща научих  от вас, радвам се, че ви открих  Hug
Аз съм в събота на ФМ (15.02) и тогава ще дам отчет, а сега се връщам назад да прочета пропуснатото   smile3529
Мимето 14 може ли и аз на мен едно  stork-girl

Хубава вечер на всички  Heart Eyes

# 349
milevami и аз имам подобни болки и го отдавам на прищипан нерв. И с миналата бременност ми се случваше от време на време. Болката определено се влияе от положението, когато вървя и лежа по гръб е най-зле. За момента мисля да не ходя на лекар, търпимо е, а и миналия път не ми предложиха разумен вариант за лечение, казаха, че ще мине Simple Smile

Ходя на мануална терапия и на йога за бременни. Само така се разсейва болката. Не знам как ще е занапред, дали ще мога да вървя лятото.

Разбира се, всякакви мои активности трудно се съчетават с работата, все още работя активно, но често и от дома.

# 350
  • София
plesure, малко в страни от темата, но тъй като споменаваш, че си 182 см. (аз също съм 180 см) каква количка си избра? Аз се притеснявам, че повечето колички са много ниски и ще са ми супер неудобни, а от друга страна пък по-високите колички са по-тежки и ми е мн трудно да взема решение към какво да се насоча.

ето това ни е количката, от този магазин купена http://www.novobebe.com/bexa-b4x-komplekt-bebeshka-koliqchka-3-v … -kafe-chanta.html но като гледам за сега този цвят го нямат. Наистина съм много-много доволна! Ако ти интересно мога и снимки да ти пратя на лични как седи бебето в различните варианти на количката/коша.
Другите на които се спрях тогава бяха X-lander - много хубава, същият клас общо взето, но излизаше бая по-скъпа. Особено, като сметнеш че допълнително си купуваш аксесоарите към нея (а аз купих само чадърче)

Магазина също го препоръчвам - ние счупихме спирачка, някой хора просто забравят да я махнат след като я сложат - взеха ни я за 2 седмици и ни дадоха друга оборотна количка, което не на всякъде го предлагат, за да не сме с вързани ръце. Мина по гаранция и не сме платили нищо за това.

# 351
  • София
diana_hv честит син щъркел   bouquet Simple Smile

# 352
  • Варна
diana_hv, браво за хубавите новини. Ти си била талант в писането! Много готина изненада, ама как ще успееш да я задържиш до петък? Той няма ли да те пита какво стана днес?  Thinking

Но до колкото знам това става само с първото раждане.
Plesure, дано си права. Аз на моите 165 см нося 39 номер сега. Хайде като съм на ток е ОК, но на равни обувки съм като с плавници. Ужасно е! А не мога да тичам след малкия в морската градина с токчета.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Абе много мамчета с уголемени стъпала. Вече не се чувствам сама.  Mr. Green

надявам се да се затопли по-скоро, че да махна и палтото, чиито копчета са под силни напрежение  Laughing
Елпет, аз закопчавам палтото само на бюста. Надолу е разкопчано. Слагам и един голям шал и съм ОК. Надявам се да устискам до края на зимата така и да си похарча парите за пролетни дрешки.

На мен анатомичната вана хич не ми беше удобна. Детето се пързаляше надолу, тестисите му се слескваха на ограничителя на стойката и все си го държах. Дори и с хавлия не ставаше. Опитвах един месец и ми омръзна. До към 5-6 месец под мивката го къпах. После започна да сяда и в едно легенче с вода с мен в банята. Този път ще пробвам другия вариант с обикновена вана и хавлиена стойка. Да видим кое ще ми е по-удобно.

# 353
  • Пловдив
Мами разбирате ли нещо от тези резултати дали съм карала варицела
Варицела зостер IgM (Varicela zoster)   0.21   Index   < 1.0 отрицателен; > 1.0 положителен
Варицела зостер IgG (Varicela zoster)   166.80   mlU/ml   < 135 отр.; 135 - 165 граничен; > 165 пол.

До 165 е граничен,ти имаш 166.80 за минала инфекция.Може би ще го зачетат като карала,но мен би ме съмнявало.Защо не си пуснеш само IgG маркер в друга лаборатория?

diana_hv ,много хубаво си го измислила

# 354
Намерих статия ,която може да е интересна на майките ,който ще кърмят за първи път като мен Wink
http://www.bebe.bg/Sled_rajdane/bebe1_web.htm

# 355
  • София

bleizi, може ли да кажеш какви точно са тези касетки за коша за памперси да ги потърся и аз

# 356

bleizi, може ли да кажеш какви точно са тези касетки за коша за памперси да ги потърся и аз

plesure, виж аз какво намерих в амазон http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Sangenic-Compatible-Casset … rds=TOMMEE+TIPPEE и това са оригинални касети струва ми се доста изгодно за около 20лв - 3 бр касети  newsm78

# 357
Здравейте отново и от мен  Hug
Аз съм на седмото небе от щастие! ЩЕ СИ ИМАМЕ МОМЧЕ  stork-boy
newsm44 newsm44 newsm44
И по този повод измислих едно стихотворенийце, което да подаря на ММ за 14ти. Искам да го споделя с вас. На картичката най-отпред пише:

Обичам в тебе да се гушкам
и нежни думи да ти шушкам...

А аз го продължих така:

...със тебе да съм все мечтая,
вечно твоя да съм аз желая.
А покрай нас все да си играе
и да има всичко що си пожелае,
нашето мъничко детенце
да порасне здраво, силно, умничко МОМЧЕНЦЕ!

Какво ще кажете? Към тази картичка избрах и много сладки сини терлички.

Сега да кажа и за самия преглед. Относно изследванията доки каза че е нормално някои от показателите ми да са по-ниски. Тези референтни стойности са за небременна жена и се променят когато жената е бременна. Така че занижените еритроцити и хематокрит, както и PDW и по-високото СУЕ не са притеснителни. (Да си призная никой от тези термини не ми е ясен)
Запази ми час за БХС и ФМ за 4ти Март. Каза че щом ходя при него на консултации изследването ще ми струва 50 лв вместо 80.
Раждането в Селена ако е нормално струва 980 лв, а ако е секцио 1 280лв.
Иначе съм много доволна. Гледа го много подробно и непрекъснато ми обясняваше кое какво е. Дори пускаше и на 4D (много интересно се вижда) Каза че всичко му се развива нормално, тежи 283 гр. и е 19 см.

Честито Simple Smile  smile3501 . Стискам палци всичко да е наред Simple Smile И стихотворението е страхотно Simple Smile А пък ние чакаме момиченце newsm44  ! Аз в момента съм в Селена заради контракции, но всичко ще е наред на финала. Даже вчера бях на лекцията им в училището за бременни и след нея ни заведоха и в родилната зала. Беше интересно Simple Smile

# 358
Мимето14 , може ли и за мен един stork-girl,l термина ми вече е на 14.07.2014, първа бременност.Благодаря Simple Smile
Ама защо пак  не ми излиза иконата с щъркел, някой знае ли ? newsm78

# 359
  • София
knick_knack честита розова новина на теб  Grinning  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт