Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 162
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 7 нови отговора.
Кога успяхте....направо не мога да смогна. Leaaa ти си човека Party кога става записването и как: с изпит или не

# 511
pleasure далеч съм от мисълта да я завършвам Simple Smile
Avencis
Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката.
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/student/

Ако правилно го тълкувам това би трябвало да имаме право.Ама някой по компетентен да се изкаже Simple Smile

Мисля че някъде видях, че в момента на раждането трябва да си редовна форма на обучение. Не съм сигурна ще търся още ако не отивам в ПУ-то да ги питам.

Ем хубаво де... за какъв х*й ми беше да го правя newsm78

Чудесен въпрос.Точно заради това не правих БХС и двата пъти.Някакви си статистика не желая.После да ми изкара акъла без причинно.На феталната морфология се виждат доста неща,а на амниоцентеза не бих се престрашила
Моят съвет е забравяш за БХС то и продължаваш да се радваш на живота и бременността  Hug

ОК много си права спирам да  мисля за това.  Обаче ми беше негативна емоция.
Дай да видим сега колко можем да изцоцаме държавата

# 512
Не че искам да всявам паника, но покрай моята амниоцентеза изчетох доста по въпроса.Има много примери с добри БХС и после деца с Даун.Аз за себе си знам,че бих била много по -притеснена ако резултатите ми са добри и честно казано според мен вместо БХС, трябва да се прави амнио.Не винаги има признаци, които могат да се видят на ехографа, все пак това са генетични болести. При една следваща бременност ако имах избор и мога да направя амнио без да правя предварително тези БХС, бих го направила ....

kalata2011, нямам никаква идея Simple Smile Ама като излезна в 45 дневния болничен нищо не ми пречи да се разходя до ректората и да разпитам Simple Smile)
Виж това,че по време на раждане трябва да си редовна форма е по належащо за проверка Simple Smile

# 513
Не било задължително към момента на раждане да си студентка, така разбарах аз.

# 514
  • Пловдив
Дай да видим сега колко можем да изцоцаме държавата

Ще цокнем 2880 лв със сигурност.Така че на есен с песен всички ви искам редовни студенти

За да вземем помощта трябва
-да сме редовни студенти
-бебето да е под 6 м
Не се иска по време на раждането да сме редовни студенти.Гледа се в момента на подаване на документи какъв ни е статута и детето на каква възраст е

Записваме специалността,взимаме уверение от университета,че сме ред студенти,да послужи пред АСП.И се явяваме в социалните с уверението,акта за раждане и чаровна усмивка.Превеждат ги по сметката ни на следващия месец

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 17:46 от ♥Elfita♥

# 515
Не било задължително към момента на раждане да си студентка, така разбарах аз.

Ако е така сме в играта  newsm10

# 516
Мамчета, това е извадка от чл. 61 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.
(7) Размерът на еднократната помощ при раждане на живо дете по чл. 6, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2014 г. е, както следва:
1. за първо дете - 250 лв.;
2. за второ дете - 600 лв.;
3. за трето и всяко следващо дете - 200 лв.

Абе усещам как утре във вестник 24 часа ще четем-бгмами източват бюджета със студентски трик  Laughing Laughing Laughing
Мацки, а за раждане на близнаци как ша ме таксуват-като първо или като за второ. Или първо плюс второ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 517
  • Пловдив
Мацки, а за раждане на близнаци как ша ме таксуват-като първо или като за второ. Или първо плюс второ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ооо,ти за близнаците ще цокнеш доста парички.Първо помощта за раждане на дете ще ти е 1200 лв /2 х 600 лв.И двете деца ще ти ги броят за второ родено дете в семейството/.След това има помощ за близнаци,която по спомен беше 2200 лв.Детските също ще са ти по-големи.

# 518

Ооо,ти за близнаците ще цокнеш доста парички.Първо помощта за раждане дете ще ти е 1200 лв /2 х 600/.След това има помощ за близнаци,която по спомен беше 2200 лв.Детските също ще са ти по-големи.
Ох как рязко ми се приучи второ вишо  Laughing Laughing Laughing Ша зема да запиша една ядрена физика  Joy

# 519
Ами няма само циганетата да цоцат я Simple Smile Само кажете какво записваме аз като гледам тая педагогика за сега е оферта .....

Ооо,ти за близнаците ще цокнеш доста парички.Първо помощта за раждане дете ще ти е 1200 лв /2 х 600/.След това има помощ за близнаци,която по спомен беше 2200 лв.Детските също ще са ти по-големи.
Ако има право на детски Simple Smile Както вече писахме не всички имат право Simple Smile

# 520
Ами няма само циганетата да цоцат я Simple Smile Само кажете какво записваме аз като гледам тая педагогика за сега е оферта .....

Ако има право на детски Simple Smile Както вече писахме не всички имат право Simple Smile

Защо да нямам право на детски? Тези еднократните за първо, второ, трето дете не са ли за всички? leaa кажи, че се притесних..

# 521
Еднократните са отделно от детските.Детските се получават до навършване на 18г и са в размер на 35лв Simple Smile
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/mesecni-pomosti/
Помоща предоставя в пари и/или под формата на социални инвестиции на семействата, чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на 350 лв.. Изплаща се всеки месец до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна, на деца които живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане на пълна държавна издръжка в специализирана институция за деца.

# 522
Еднократните са отделно от детските.Детските се получават до навършване на 18г и са в размер на 35лв Simple Smile
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/mesecni-pomosti/
Помоща предоставя в пари и/или под формата на социални инвестиции на семействата, чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на 350 лв.. Изплаща се всеки месец до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна, на деца които живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане на пълна държавна издръжка в специализирана институция за деца.
Еми тогава нямам право на детски..но защо съм останала с впечатлението, че всички майки ги получават? Може би защото никога не съм се интересувала по темата... Money Е, поне тези 2х600 за раждането ще ми останат нали /тамън ще го покрият, като цена  Confused/

# 523
  • София
oстанала си с такова впечатление, защото едно време са ги давали на всички, не е имало условие за доход. Което е доста тъпо. Тези 35лв, поне в началото може да си плащаш детската кухня, ама а де .. И май и тогав са били толкова, майка казва, че май по толкова била получавала за нас с брат ми ..

# 524
  • София
ау луди женки сте вие hahaha
погледнах да видя и ко, цяла страница отгоре че и магарийка сте замислили  Laughing Laughing
аз съм пас, но ще ви дойда на завършването, ко може да сте с шапки, така и не ми сложиха ни една ни двата пъти  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт