2880 лв. накуп за майки-студентки - 13

• 56 427
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
как става това записване септември, ако изпитите са юни newsm78. Или си полагаш изпит юни и самото записване го правиш септември. Защото аз смятам нов бакалавър да запиша, а не магистратура с документите от предния бакалавър

Ще можеш да запишеш само платено бакалавър. Няма смисъл да се явяваш на изпити, защото за държавна поръчка трябва да попълниш декларация при записването, че не си завършила друга специалност по държавна поръчка (независимо в кой университет) в същата или по-висока степен. Тоест, ако вече имаш един бакалавър по държавна поръчка или магистър, не можеш да запишеш пак. Единственият вариант е платено, а там няма изпити  Naughty

ооо, лошо. Не знаех и сърдечно благодаря за инфото

# 256
Това, че не може втори път да се кара по държавна поръчка го знаех, но не знаех, че щом е платено не се явяваме на изпит  newsm78 За кои университети и специалности е така? Тъкмо щях да си подавам документи за явяване на предварителни изпити във Великотърновския, а иначе съм завършила СУ и бакалавър и семестриално магистър Simple Smile

# 257
Дами, да не би да са вдигнали помощта с .....хм 1000 лв newsm78?!?!
една колежка от ПУ твърди, че са й привели 3700!!!

# 258
Едва ли, може би са и превели еднократната и болничните и са се натрупали в картата  Laughing

# 259
Момичета имам нужда от съвет. Подадох документите в социалното на 03.02. Вчера ми казаха, че още нямат отговор от университета. Те им изпратили e-mail на 12.02 но отговор още нямали. Края на февруари като проверих в у иверситета ми казаха, че мейли не проверяват и  не отговарят.  От социалното казаха, че нямат договор с пощите и така процедират по принцип. Какво да направя за да има развитие. Става въпрос за УНСС.

# 260
Тази кореспонденция между СП и университета не е регламентирана като процедура в закона или правилника, така че ако си дала необходимите документи (в това число уверение от университета с дата най-близка до датата на подаване на искането ти), нямат право да бавят повече отговора под предлог, че чакали отговор от университета. Все пак, ако искаш (за да не влизаш в излишни "конфронтации") организирай сама получаването на това прословуто писмо, т.е. вземи го от социалните и го отнеси в УНСС и си вземи вх. №.... може би аз така бих направила  newsm78

# 261
Това е дежурен номер... Аз подадох края на февруари и на следващия ден от СП са пратили писмо до университета и като попитах получавали ли са нещо отговорът беше "Не". Дори от СП ми звъняха да ходя да проверявам какво става с това писмо, за да могат веднага да пуснат документите и да ми изплатят парите на следващия месец и даже и до университета са звънели да ги притесняват... Накрая видях, че са написали писмо, но не съм ходила до СП да проверя дали са го получили... Така че ги бутайте до последно иначе...ще има да чакате с месеци...

# 262
  • Бургас
Здравейте незнам дали помните моя казус-редовна форма но последна година и октомври живот и здраве ми е първия държавен но ако съм минала всички изпити. По питапе в унито казаха че няла проблеми от тяхна страна водя се действащ дипломант и така ще пише на уверението. Днес ходих до СП и питах и там и жената ми отговори да нямам проблем само да смогна със сроковете щом не съм завършила съм студентка?и отгоре на това цялата бременност съм е изкарала редовна форма. Wink)))))) но пак за мое успокоение пак по-нататък ще питам да имам време да реагирам

# 263
Здравейте, искам да ви попитам, може и да сте го обсъждали, но не успях да го намеря, казвате че срока за поддаване на документите е до навършване на 6 месеца на детето, но в закона за семейните помощи е 1 година."(1) Майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение, има право на еднократна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца. "

Има ли някакво допълнително уточнение в закона за тези 6 месеца или.... Благодаря предварително за отговора!   bouquet

Последна редакция: нд, 30 мар 2014, 12:08 от Nikol298

# 264
Не знам къде го пише ,  но мен в "социално подпомагане" ми го казаха това.

# 265
Има ли някой, който се е записал в ЮЗУ и да е получил помощта? ВЕче 3-та седмица СП чакали отговор на писмото си от университета дали съм била студентка. Егати и бавната история. Пращали писмата по пощата, а не по имейл, може би затова се бавят толкова.

# 266
бюрокрация, какво очаквате?

# 267
И аз съм в югозападния, звънни им и им дай зор да отговарят или социалните да вземат да се обадят да направят справка. Аз подадох по миналата седмица и още не съм проверявала какво се случва, ама ако се мотаят ще звъня докато не им омръзне от мен.

# 268
Момичета, привет и от мен. Изчетох тази тема и бих искала да ме посъветвате какво да направя. Мисля да запиша да уча в Библиотекарския-бях го решила преди да забременея. Тогава смятах да запиша задочно. Обаче забременях и терминът ми е края на октомври. Живот и здраве ако ме приемат, то лекциите започват началото на октомври, когато аз вече ще бъда мнооого бременна и едва ли ще мога да ги посещавам. А все пак ще е началото, няма да мога да направя контакти с колеги и да разчитам на лекции, а пък като родя, особено през първите месеци едва ли ще ми е до учене. (Между другото съм бременна с близнаци). Въпросът ми е следният-единствено това че са ме приели дали ще е достатъчно да си подам документите или все пак е редно да отчета и някакво присъствие в началото - аз няма да имам завършен дори един семестър, не знам дали ще успея даже да се запозная с преподавателите. Какво ще ме посъветвате, има ли смисъл изобщо да пробвам или да изчакам няколко години...

# 269
Според ме запиши, вземи помощта, а дори да не ходиш и да не вземеш изпитите може да наваксаш после , но помощтта си струва! Кога се кандидатства за там ?
Аз днес пратих мъжа ми да ме запише за предварителен изпит във ВТУ и там служителя го питал ама с дипломата от средно или от жисше ще кандидатства? И разбрах от него, че има съвсем отделно кандидатстване за вече завършили вишисти... Каза ми че е през август, но не ми каза какъв е реда, колко бройки се приемат, има ли и какъв изпит... Ако някой има опит за който и да е университет нека сподели (аз се отказах от предварителния).

Общи условия

Активация на акаунт