2880 лв. накуп за майки-студентки - 13

• 56 427
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Ама дайте да не коментираме много по тая тема че...се отдалечаваме от темата Wink, ако има някой въпросни относно процедурата или документите да пита, само че това все пак е публичен форум и не се знае кой чете. Най -добра инфомация  дават унитата и по- точно  "учебен отдел" те правят връзката със СП и СП относно документите, защото всеки случай е различен и да не станат недоразумения.

# 286
 newsm10 Аз също се учудих, че така свободно се пише по този въпрос. Затова и чак не ми се вярва, както вече казах. Единствено ме успокоява факта, че тази тема се разисква от 2009 година. Но с моя късмет... знае ли се-не се ли знае  Joy

# 287
  • Бургас
Еййй недей така песимистични. Просто да не пълним темата с глупости че....

# 288
Има препоръчано писмо за отказа, мотива е че ме няма в регистъра на МОН,но той не е актуализиран за летния прием все още.......направо не мога да повярвам че са посочили това за основание......Знаете ли дали жалбата е по образец?

свободен текст. подавай

# 289
Според ме запиши, вземи помощта, а дори да не ходиш и да не вземеш изпитите може да наваксаш после , но помощтта си струва! Кога се кандидатства за там ?
Аз днес пратих мъжа ми да ме запише за предварителен изпит във ВТУ и там служителя го питал ама с дипломата от средно или от жисше ще кандидатства? И разбрах от него, че има съвсем отделно кандидатстване за вече завършили вишисти... Каза ми че е през август, но не ми каза какъв е реда, колко бройки се приемат, има ли и какъв изпит... Ако някой има опит за който и да е университет нека сподели (аз се отказах от предварителния).

аз записах втора магистратура. отидох в Техническия за да се явявам на изпит и да записвам бакабавър. оказа  се, че семестъра ми ще струва над 1000 лв. щом вече имам едно висше образование в друг университет. Записах после в моя си втора магистратура за малко по малко пари. и така.

# 290
Здравейте аз съм студентка 2 курс задочно обучение Социална педагогика, бакалавър 2 курс държавна поръчка. За новата учебна година мисля да запиша нова специалност редовно. Въпросите:
1. Вярно ли е, че когато съм държавна поръчка при едно висше, другото задължително трябва да е платено?
2. Мога ли да запиша отново педагогика, но този път предучилищна и начална педагогика и то в същия факултет, където уча в момента?
Благодаря  bouquet

вярно е за платеното след държавна поръчка. нямаш право на втора.

# 291
neven4eto_, а в кой университет записа и държа ли изпит за втората магистратура? Понеже до колкото съм запозната магистратурите са по - скъпи от бакалавърските, а иначе предпочитам магистратура, защото ако се понапъна може и да си я завърша Simple Smile

# 292
neven4eto_, а в кой университет записа и държа ли изпит за втората магистратура? Понеже до колкото съм запозната магистратурите са по - скъпи от бакалавърските, а иначе предпочитам магистратура, защото ако се понапъна може и да си я завърша Simple Smile
.  Никакви изпити.

# 293
.  Никакви изпити.
а да знаете как стои въпросът с успеха от диплома за бакалавър че да се кандидатства държавна поръчка? Или всеки университет има собствена политика?

# 294
  • Бургас
мисля че във всеки университете е различно

# 295
а да знаете как стои въпросът с успеха от диплома за бакалавър че да се кандидатства държавна поръчка? Или всеки университет има собствена политика?
магистратура се кандидатства по успех. Местата за държавна поръчка са определена квота, бала се образува в резултат на броя на желаещите.
По закон се полага една бакалавърска стене и една магистратура държавна поръчка.

# 296
Момичета някъде има ли прием бакалавър, преди месец август знаете ли ?

# 297
Момичета някъде има ли прием бакалавър, преди месец август знаете ли ?

ИУ Варна, МЕИ Варна, Свищов, Търново

# 298
С риск да ви ядосам - защо да няма право на второ висше ДП? Това го чувам за 1-ви път и смея да твърдя, че е пълна глупост!!! Завършила съм ВИНС Варна, сега уча в МУ София. Ако реша мога след това да уча право в СУ! Кой ще ме спре? Освен да не съм ви разбрала като хората.... Между другото можех да запиша и икономическа спец.в дриг университет ако исках, ама не ми е нужно, разбира се!
Освен ако нямате впредвид едновременно, за което съм ОК, но е добре да се уточни, че доста хора четат тук и ще подведем някой.

# 299
Alegoria, нямаш право изобщо (а не да учиш едновременно) две бакалавърски степени държавна поръчка, както и две магистърски и докторски. Логиката е елементарна - държавата не може безкрайно да субсидира обучението ти в повече от една програма държавна поръчка. Това е - ядосвай се колкото искаш, това е положението. Ако при теб се е получило изключение - това по-скоро е недоглеждане от страна на втория обучаващ те ВУЗ и неспазване на правна норма, а не правило Peace

Общи условия

Активация на акаунт