2880 лв. накуп за майки-студентки - 13

• 56 427
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,имам и аз едно въпросче :ако съм редовен студент ,но във КОЛЕЖ имам ли право  на помоща.Благодаря предварително

# 391
Здравейте,имам и аз едно въпросче :ако съм редовен студент ,но във КОЛЕЖ имам ли право  на помоща.Благодаря предварително

Да, имаш право.

# 392
Цитат
извинявай за любопитството  (това на подписа ти имената на децата ти ли са? )
Да,имената на децата са.(Българка съм!!!)Мислех ,че съм приключила с ражданията и записах да уча.И ,хоп,изненада! Mr. GreenСега ще се справям и с бебе и с учене и с останалите деца - ученици.
Именно за това се интересувам на какво имам право.

# 393
Татянка-Бърборанка, шапка ти свалям!  bouquet

# 394
Успях на 24 април да подам и аз документи за тази "помощ", надявам се в скоро време да се похваля и с превод!  Praynig

# 395
Отдавна не съм следяла нещата - вече почти имам в ръцете акт за раждане, въпрос на няколко дни.
Та въпроса ми е колко време горе долу ви отне от подаването до отпускането на помощта?
Ясно, че има и значение в кой град си, аз съм в малък град, най-вероятно освен мен никой няма да е подал по същото време  Mr. Green

Питам защото научния ми ръководител адски се е заял, че ще ме прекъсне. Мрънкал на колегите ми, че ако не си подам молба за прекъсване по здравословни причини, щял да ме прекъсне той.
Аз доколкото съм запозната няма право, докато не дойде време за заверка на книжките от него, но все пак взех да се  притеснявам.

# 396
Отдавна не съм следяла нещата - вече почти имам в ръцете акт за раждане, въпрос на няколко дни.
Та въпроса ми е колко време горе долу ви отне от подаването до отпускането на помощта?
Ясно, че има и значение в кой град си, аз съм в малък град, най-вероятно освен мен никой няма да е подал по същото време  Mr. Green

Питам защото научния ми ръководител адски се е заял, че ще ме прекъсне. Мрънкал на колегите ми, че ако не си подам молба за прекъсване по здравословни причини, щял да ме прекъсне той.
Аз доколкото съм запозната няма право, докато не дойде време за заверка на книжките от него, но все пак взех да се  притеснявам.

Ако не се лъжа, срока за отпускане на помощта е 1 месец от подаване на молбата в социални грижи. Така, че успех! Дано успееш да се възползваш. И леко раждане! Simple Smile

# 397
Важно е уверение да вземеш, пък след това и да те прекъсне, няма никакво значение. Така, че в момента в който вземеш акта, тичай за уверение и подавай документите

# 398
Привет! Да попитам - тази година съм кандидат студентка Simple Smile Това ще ми е второто висше(ако ме приемат), но 1вото ми не е още завършено съвсем - прекъснала съм накрая, но заради няколко липсващи кредити бих могла да запиша още един семестър и да отложа още малко дипломирането, но ми се ще само изпитите да си взема, а семестър на новото място... Ако ме приемат в новия университет, може ли още при записването да ми се издаде документ, че съм редовен студент - още преди да съм изкарала нито един семестър (тъй като малко след сроковете за записване и доста преди началото на семестъра бебето ми ще навърши 6 месеца и ще трябва да бързам да подавам документите за еднократната).. или да записвам семестър на старото място направо?..и ако направя така, дали не е противозаконно да се запиша и в новия университет после - дипломата ми за средно си е в мен (винаги ми е било чудно защо държавните взимат дипломите на хората - що да не може човек да учи едновременно 2 неща?! Confused)

# 399
Благодаря. Мен ме притеснява, че после нали пускат справка до университета? Т.е. не е само уверението определящо.
П.С. дъщеря ми е на 10 дни. Поздрави от нея 😊

# 400
Мисля че срок няма. Аз подадох документи  на 03.02, но още чакам. Нямало отговор от университета.  Вече не знам какво да правя. В университета казват нямаме запитване,  от социалните  - нямаме отговор. И така вече три месеца.

# 401
Срока е един месец. В закона никъде не се споменава, че трябва да се праща запитване до университета. Затова и се носи уверение.

# 402
Привет! Да попитам - тази година съм кандидат студентка Simple Smile Това ще ми е второто висше(ако ме приемат), но 1вото ми не е още завършено съвсем - прекъснала съм накрая, но заради няколко липсващи кредити бих могла да запиша още един семестър и да отложа още малко дипломирането, но ми се ще само изпитите да си взема, а семестър на новото място... Ако ме приемат в новия университет, може ли още при записването да ми се издаде документ, че съм редовен студент - още преди да съм изкарала нито един семестър (тъй като малко след сроковете за записване и доста преди началото на семестъра бебето ми ще навърши 6 месеца и ще трябва да бързам да подавам документите за еднократната).. или да записвам семестър на старото място направо?..и ако направя така, дали не е противозаконно да се запиша и в новия университет после - дипломата ми за средно си е в мен (винаги ми е било чудно защо държавните взимат дипломите на хората - що да не може човек да учи едновременно 2 неща?! Confused)
В твоя случай не е ли по-добре да си завършиш предишното, но пак да си редовна студентка

# 403
  • София
Alegoriа, бързо си вземи уверение от университета! Не знам дали е валидно за всеки университет, но можеш също така бързо да подадеш молба за перманентна сесия и 50 % посещаемост на лекции и упражнения. Това би трябвало да ти "върже гащите" на този етап, а прекъсването да дойде по време на заверките.
Помощта я отпускат около 20-то число, тоест за май нямаш шанс, но юни може и да ти я преведат, ако си пуснеш документите веднага.

# 404
В твоя случай не е ли по-добре да си завършиш предишното, но пак да си редовна студентка

Аз имам само на няколко изпита да се явя, дипломната ми работа е готова,защо да губя година от следващото си образование? Въпроса ми е, дали според вас ще може още през август, когато е записването на новоприетите студенти, да ми издадат уверение от новия университет, че съм редовна студентка, или трябва да започне семестъра?

Общи условия

Активация на акаунт