2880 лв. накуп за майки-студентки - 13

• 55 610
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
papapa, гледа се към датата на подаване. Раждаш септември, подаваш документи октомври, за да е започнала годината и да си в списъка на МОН като студент и нямаш никакъв проблем. От социалните ще искат сведение за датата, на която си подала документи(ако изобщо потърсят университета), а и срока за разглеждане е месец, така че няма да е свършил семестъра. Просто изчакай да започне годината и всичко да ти е изрядно, за да нямаш разправии, откази и да ходиш пак, а и да нямат основание да ти я откажат.

# 736
  • Велико Търново
Относно данните в сайта на МОН, когато говорих със служител от университет относно обновяването  на данните, той ми каза, че се обновяват 2 пъти в годината, ноември и април.

# 737
  • Варна
Относно данните в сайта на МОН, когато говорих със служител от университет относно обновяването  на данните, той ми каза, че се обновяват 2 пъти в годината, ноември и април.
Да, така е. Дори и да не фигурираме още там не е проблем, но е + ако ни има. По този начин се елиминират всички причини за отказ. Може да се проверява и щом ни впишат тогава да си подадем документите.

# 738
Ели - да , точно! Записах миналата година, изкарах един цял семестър. Дори на практика ходих. Подадох май месец и си ги получих за 10 дни. О

# 739
  • Варна
Това е и смисъла на помощта! Разбирам те изцяло, а дано и други го направят, а не само да се сърдят, че не могат да измамят държавата с безпочвени оправдания, а и когато им казваш как да го направят се сърдят.

# 740
Аз ще подавам в други ден докумненти в социалните, на уверението ще пише 2014/2015, но ако чакам ноември, когато почват лекциите ще е късно защото ще сме на повече от 6 месеца... Какво да направя според Вас, за да ме одобрят?

# 741
  • Велико Търново
Това е и смисъла на помощта! Разбирам те изцяло, а дано и други го направят, а не само да се сърдят, че не могат да измамят държавата с безпочвени оправдания, а и когато им казваш как да го направят се сърдят.

Не искам да се заявждам, но смисълът на помощта даже пак не е това. Ако трябва всичко да е коректно, трябва да се взема, само от тези, които са забременяли по времето когато вече са студенти редовна форма на обучение. Така че не се изкарвайте, че сте с чиста съвест пред всички останали, колкото заслужавате вие, толкова заслужават и другите, записали след раждането.

# 742
Тук не си права, бременността продължава 9 месеца, а семестъра 6, за това има такъв срок, иначе се получават пренебрегнати майки.
Всеки сам си преценява как да постъпи

# 743
  • Велико Търново
Всеки сам си преценява как да постъпи

Точно за това не е редно да се обвиняват други хора и едва ли не, да им се натяква, че не заслужават нищо.

# 744
  • Варна

Не искам да се заявждам, но смисълът на помощта даже пак не е това. Ако трябва всичко да е коректно, трябва да се взема, само от тези, които са забременяли по времето когато вече са студенти редовна форма на обучение. Така че не се изкарвайте, че сте с чиста съвест пред всички останали, колкото заслужавате вие, толкова заслужават и другите, записали след раждането.
Това със забременяването не съм съгласна, защото може пък вече като родиш да си завършила и да нямаш право. Не съм се изкарала никъде светица, така че не знам защо си останала с такова впечатление. Аз също сега съм си нагласила нещата, така че да я взема. Идеята ми беше, че трябва предварително да се сметне и да се види кой е по-добрия вариянт, а не факта, че сме се сетили късно и да обвиняваме държавата, че не ни я дава. Някой почват да мислят след раждането и се чудят защо им отказват. Еми щом ще се ражда началото на годината, запиши предходната година, вземи си уверението като родиш и ще ти отпуснат помощта веднага(както при alegoria). Не може, защото не си си сметнал нещата и после да се сърдиш на друг! Това ми беше идеята, а не знам ти какво си разбрала, но то искаш ли да се заядеш винаги има за какво....

Точно за това не е редно да се обвиняват други хора и едва ли не, да им се натяква, че не заслужават нищо.
Сега може ли да покажеш къде някой е натяквал на друг, че не заслужава, че май съм изпуснала.

# 745
  • Бургас
Мамчета не се карайте няма смисъл, който може е взема който ну със съдебна помощ може и да стане "заобикаляне на закона".  И аз не мисля че е чесно 5г уча редовно и октомври ще раждам живот и здраве а тогава ще влезна в д. Сесия..... и кво става на косъм нещата ама няма начин,  не са доизмислили примерно до дипломирането за випуска нещо такова,  спокойно живи и здрави вс ще се нареди

# 746
Изказването ти ми хареса, щом съда заобикаля закона, то коя ли институция следи за спазването му? Нещо ти се губят знанията за устройството на държавата....

# 747
Има ли някой, на който след отказ и пускане на жалба пак да не са му превели помощта?

# 748
Само с жалба няма да ти ги отпуснат, защото се обжалва отново пред ДСП, но пред Главната им дирекция, следва обжалване на акта за отказ в съда, но те и с решението на първа инстанция няма да се съгласят и обжалват пред ВАС, така че одисеята продължава минимум 1 година. Обаче щом накрая спечелите делата имате право на 10% лихва годишно от забавянето.

# 749
  • Бургас
Изказването ти ми хареса, щом съда заобикаля закона, то коя ли институция следи за спазването му? Нещо ти се губят знанията за устройството на държавата....
Не ми се губи устройството на държата . Знам реда и начина на обжалване и кое как е. не си ме разбрала нещо но няма да се обяснявам. Излизаме доста от темата и доста враждебна става нещо.успех на всички

Общи условия

Активация на акаунт