НВ-ВМХ, част 73

• 38 161
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Баничка, възхищавам ти се на зрелостта! Simple Smile Hug

# 421
Облаче, фирмата се казва Радостина Василева,  на самите магазини е изписано Р. Василева. На женският пазар има 2 магазина, и от двата края. Ако идваш от Сливница, вървиш плътно в лявата страна, отначало срещу цветята има един арабски месарски магазин, подминаваш го, после е за риба, след него, отгоре на табелката пише кашкавал, сирене...Качвам ти и снимки.
Скрит текст:
Ако идваш от Възраждане, пак вървиш плътно вляво, там има поне още 2-3 месарски магазина в началото, ще търсиш надписа Р. Василева. На снимката е с оранжевите надписи отстрани.
Скрит текст:
И най-големият магазин е на Руски паметник, ако ти е удобно, иди там. Вървиш от него към площад Македония, от дясната страна на булеварда. Свиваш в първата пряка от дясно - ул. 20 април, вървиш от дясно и ще видиш нещо като безистен навътре. Влизаш там, магазина е в дъното.
Скрит текст:
Месото е много хубаво, мелят и кайма. Също и готовите им кюфтета и кебапчета са от месо.

# 422
  • София
Ние взимаме свинското от кланица направо, в цял вид, мисля че съм казвала тук в темата.
Купуваме си цяло прасе, отцедено от кръвта само. Освен че е винаги заколено в същия ден, не е обработвано с нищо. Мъжа ми го разфасова, после в пликчета и така ...
За телешко - може да пробвам от този сайт. Баничка, крехко ли е? Не е от онова, което го джвакаш по 1 час ...

Кам, ти живееш в рая, знаеш ли го?  Hug

# 423
Вив, от къде го купувате това прасе?

# 424
  • София
Леми, от една кланица в Костинброд, отпред има и фирмен магазин, пред който е винаги пълно с народ. Освен че месото е по-евтино, 100% не  е блъскано с абсолютно нищо.
Шефът е приятел на мъжа ми и информацията ми е сигурна  Mr. Green

Да допълня само, че забравих, че като местонахождение не знам точно къде е, Костинброд не ми е познат като градче и не мога да ти го обясня съвсем точно. Но мисля, че ако решите да отидете и попитате някой, със сигурност ще ви упътят, всеки трябва да я знае, особено с този оборотен магазин отпред.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 09:59 от Вивиан

# 425

Lemy
, благодаря ти! Ще покажа на мъжа ми снимките и описанията, той се ориентира пространствено в семейството  Crazy, и започваме вече оттам да купуваме.  Hug

# 426
vici75 Hugне се ядосвай и имай доверие в детенце
щом не иска у дома
или не може да откаже в училище,като му предлагат
или е защото "тревата на съседа е по-зелена"
това са периоди,които отминават,а навиците от дома остават

# 427
Баничка, възхищавам ти се на зрелостта! Simple Smile Hug

И аз

Вики, много търпение ти желая
Знам, че накрая ще победите
Хримна ми не може ли да помолите другите родители да кажат на децата си да не му дават нищо
Примерно защото това намалява действието на лекартсвата му или подобна причина
Дали би имало успех?

Интересни идеи за месото, благодаря

Кам, вместо виното ви да се казва Два Океана е трябвало да кръстят така телетата ви
Завижд и от мен

# 428
  • UK
баничка браво не теб, че отрано си се образовала. Аз започнах да се интересувам по-активно от хранене едва след 27г възраст, след като родих, но ми трябваше време да стигна дотук, като се има предвид, че и през Дюках минах  Embarassed
Кам страхотни зелени полета, завиждам че е и топличко  Heart Eyes
Аз съм с по-малък късмет, тук трева дал Господ и месото е добро, но дъжд...дъжд.. ooooh!
БаничкаАко не е тайна колко струва килограм месо от тези Абердин Ангус? Любопитно ми е да сравня с цената тук.  Peace

# 429
  • SA
Вивче,  Hug
W'A'S'P', странно, че това вино "Two oceans" е най-често срещаното Южноафриканско вино и в Бьлгария. Срещала сьм го в Била, Пени.
svidni4ka , оле, вие с тези наводнения и бури напоследьк ...  ooooh!
А тази снимка я постнах, защото се начетох на глупости напоследьк - особено от онази тема в клюкарника " За и против месото", а и намеци от страна на Краси в нашата тема - как животните се отглеждали при отвратителни условия, били рьгани, бутани, малтретирани, измьчвани и не знам още какво. Заради което били недоимьчни откьм хранителна стойност.
Понеже в момента живеем в един район с изобилие от ферми, отглеждащи крави, които ги виждам колко спокойно си пасат по пасищата. Единствено от време на време ги местят на различни места, за да може тревичката да се вьзстанови. Никой не ги притеснява.  Simple Smile Така е и с козите, овцете, щраусите тук.
Та, не е хубаво да се правят генерални обобщения от типа - "месото, което ядете" , защото не всички хора, ядят едно и сьщо месо. Има разлика между човек, който отива в магазина и си купува най-долнопробния салам ( уж от месо) и друг като Вивито например.
Така както човек може да подбира растителната храна, която яде, така би могьл и да подбира месото, което купува.  Peace

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 21:15 от kameloth

# 430
Права е kameloth, че има месо и месо.
Днес на обяд хапнах океанска скумрия. Доколкото ми е известно, скумриите са диви риби. Харесвам само мазни риби. Откакто се начетох за изкуственото оцветяване, храната и антибиотиците, които дават на сьомгите в развъдниците, преминах на скумрия, която си е една добра мазна риба. Пък и не ми се дават толкова пари за сьомга.

# 431
Вив, питай мъжа ти за името на фирмата.
Облачето, надявам се да ви хареса, аз най-обичам да взимам беконче. За мен това е най-доброто месо което съм купувала. Чела съм, че хвалят и една фирма Партньори, със щанд в Халите, но все още не съм взимала нищо от там.

Скоро гледах любимият ми Антъни Бурдейн във Чили, и там говореше с местни хора за риборазвъдниците по брега на океана, хората се оплакваха, че са прекалили с броя им и тн. До сега си мислех, че океанските и морски риби ги ловят с кораби и не се отглеждат  Confused

# 432
Кам, уоау като едно време на село.
Аз пък и в България и тук виждам много крави които си пасът спокойно трева, е лятото разбира се, но все пак, не всички ядът царевица, особено в България. Тук като сме щъкали е пълно с ферми и животните са на свобода, може да си купуваш от ферми има и доставка. Или ходиш сам има и колбаси, шунки, пастет който е убийствен  Heart Eyes Абсолютно не съм съгласна че месото е лошо, дори да е хранено със смески е по-добрият вариант от нитратните зеленчуци по това време или съмнителните бобови, като смилянски боб от Китай  Mr. Green

Вики гуш , много ми стана мъчно като четях, хората понякога са много нетактични, интересно ми е защо при вас е така, тук в училище (нашето) е забранен джънк, дори едни веге пръчици пратих веднъж, но понеже са опаковани в торбичка подобна на чипс ми ги върнаха. На децата в училище дават плодове и прясно мляко, даже ни пратиха формуляри за подпис, че одобряваме. Най-вредното което се праща като цяло е подсладени млекца и сокчетата. Размяната на храна е абсолютно забранена, заради алергии и подобни.  Не може да се разчита на добрата воля на дете за хранене, поне на тази крехка възраст, моите много добре знаят че не бива бонбони, чипс, захар и подобни, ама ако някой им подари не отказват, и в такива случаи аз позволявам, защото съм виждала деца, на които абсолютно са им забранени шоколади, как се тъпчат като невидели, до като успее родителя да реагира, пример нашето детско коледно парти, само моите деца не си изядоха торбичките със шоколад, прибрахме ги в къщи и после явно феята на зъбките ги е взела  Twisted Evil

# 433
  • София
Цитат
Не може да се разчита на добрата воля на дете за хранене, поне на тази крехка възраст, моите много добре знаят че не бива бонбони, чипс, захар и подобни, ама ако някой им подари не отказват, и в такива случаи аз позволявам, защото съм виждала деца, на които абсолютно са им забранени шоколади, как се тъпчат като невидели, до като успее родителя да реагира,
Аз по този въпрос съм с много смесени чувства....хем не искам детето ми да яде джънк, хем си мисля, че и цигарите и наркотиците са забранени в училище, ама по света и пълно с наркомани и пушачи и не само : това носи неимоверни печалби, много по-големи от тези на разрешените неща  ooooh!

# 434
А тази снимка я постнах, защото се начетох на глупости напоследьк - особено от онази тема в клюкарника " За и против месото", а и намеци от страна на Краси в нашата тема - как животните се отглеждали при отвратителни условия, били рьгани, бутани, малтретирани, измьчвани и не знам още какво. Заради което били недоимьчни откьм хранителна стойност.
Такива снимки и аз съм виждала, на крави и в Нова Зеландия, и в Австралия, ама ...само снимки.
А месото, което се продава масово в Бг, няма нищо общо с това на снимките.За съжаление.
И то е лошо не защото животните са измъчвани и ръгани (това засяга друг аспект на животновъдството), а защото животните са хранени с боклуци (най-евтино е), а месото е обработвано с какво ли не.
И не, не вярвайте на мен.Аз съм доволна, че и друг се включи, за да сподели какво месо се продава в масовите магазини в Бг.   Peace
В Бг ако изобщо има чисто и естествено отгледано месо, то това ще е био месото, или от малки частни ферми, като посочената от мен.За съжаление късно я открих ....
Месото, продавано в масовите магазини, на средна цена около 10 лв/кг, е далеч от чисто и полезно такова.
А колбаси, луканки, шунки, кренвирши и подобни изобщо не визирам под категорията "месо".Това са някакви "произведения" на хранителното производство, до които достъпа би трябвало да е забранен.

Общи условия

Активация на акаунт